0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Количките
« Отговор #1000 -: Януари 13, 2011, 23:47:52 pm »
Барбарон, аз също бях с несъвместими количка и кошница - столчето ни беше наследство от племенниците и беше различна марка от количката, която вече бяхме закупили. И ние си изкарахме и така, разбира се, при това и с двете деца. Но, ако не ми бяха дали столче и трябваше да купувам ново, определено щях да взема съвместимо с количката ни - струва ми се много по-удобно. Още повече, че моите деца и двете са по-дребни и са возени с кошницата няколко месеца след годинката, та щеше да се ползва доста тази схема кошница + количка.
Re: Количките
« Отговор #1001 -: Януари 13, 2011, 23:54:33 pm »
Ами ние си се родихме миньонче и засега сме си още дребосъци, макар че добре наддава човека и ми се струва, че до около 6 месец ще настигне връстниците си  :wink:, но все пак ми се иска да се ползва по-дълго време!
Аз си се движа често с кола сама, та не ми се ще да съм зависима от това или онова.
А и тези столчета - от 0-13кг - наистина ли 13 кг бебе може да се побира в тях?!?!? Сякаш нещо много ме съмнява! Но щом казвате, че дори и до няколко месеца след годинката ще може да се побираме - май ще се навия за Чиполино Еуфория, което е съвместимо с количката ми.
Макар че като ги гледам бебетата в тези кошници - имам чувството, че хич не им е удобно! Така ли е - не знам - просто така ми се струва!
*
Re: Количките
« Отговор #1002 -: Януари 13, 2011, 23:57:52 pm »
Ооо, Барбарон, удобно им е  :wink:
Не съм пробвала 0-13, но удобното при тях е, че имат позиции за спане. Аз се бях запътила за такова, но продавачът в магазина ме отказа, след като му обяснихме че возя детето само в града. Боби е в столче 9-18 малко след годинката. Той е лек, но висок и за това сменихме кошницата бързо, бързо.
*
Re: Количките
« Отговор #1003 -: Януари 13, 2011, 23:58:54 pm »
Аз нямам личен опит все още, но взех столче за кола, което и на количката да се монтира. По съвет на други мами, които с първото си дете са били с такива, които не стават за количката. Помислете обаче, ако такова столче ви е твърде голям разход, колко често ще ви се налага да пътувате и колко ще ползвате точно тази му опция. Също така, ако автомобилът ви е с по-малък багажник - разумно е да го имате, защото се пести място - не едно столче в колата и цялата количка с още един кош в багажника, да не говорим за местенето на спящо дете... Но ако до годинката /колкото средно се ползва такова кошче/ ви се очертава 10-ина пъти да пътувате нанякъде с много багаж - май не си заслужава. Ако пък почти ежедневно ще возите бебето с кола и после ще го бутате с количката някъде - си е повече от нужно да имате такова столче.
Преценете според това в кой град и квартал живеете, как ще протича ежедневието ви приблизително и според тези параметри - решавайте. Ако не е проблем от финансова гледна точка да имате такова кошче, вземете си, по-добре да имате такава опция дори и веднъж да се наложи... Естествено това е личното ми мнение и аргументи за него, не твърдя че е правилното мнение  :D
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Количките
« Отговор #1004 -: Януари 14, 2011, 00:01:14 am »
Но щом казвате, че дори и до няколко месеца след годинката ще може да се побираме

А, не знам вие дали ще можете :wink: :) моите и двамцата на годинка бяха по има няма 74см и има няма 8,5 - 9кг с дрехите. Та затова дълго време си ползвахме кошницата.
Не само кг-те са ориентир кога да се смени стола, но и когато детето вече започне да стърчи извън стола.
Но щом ползваш автомобил често, според мен ще ти е от полза и е оправдана покупка, дори и да не се ползва чак толкова дълго, колкото при нас, например.
*
Re: Количките
« Отговор #1005 -: Януари 14, 2011, 00:46:59 am »
Детето трябва да спре да се вози в кошницата за кола ако краката или главата му се подават от нея, това знам аз като критерии, освен килограмите де. Другото което установих при нас, е че зависи от сезона, когато детето е по голямо и е със зимни дрехи е доста по неудобно, докато на същата възраст, например, лятото ще е ок. :)
*
Re: Количките
« Отговор #1006 -: Януари 14, 2011, 01:08:57 am »
И още нещо се сетих за тези кошчета/кошници. Ако взимате такава съвместима с шасито на количката - изберете от тези, които имат и легнало положение, за да я ползвате без някакво ограничение и в качеството й на стандартен кош за количка. И според производителите и според педиатрите - престой над 2 часа в такова кошче, което не може да стане "легнало" не бил препоръчителен. Може и да е преувелиено това, или презастраховка някаква, не съм наясно, но това ми казаха на мен като избирах.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Количките
« Отговор #1007 -: Януари 14, 2011, 06:06:30 am »
Барбаронка, аз съм ЗА съвместимост кошница+шаси на количка, хем не съм шофьор!

Митака беше с Чико съвместимо с кошницата,
а за Калина ми дадоха едно Нео Нато пак съвместимо.
Много си им е удобно на децата, качваш шасито в багажника, малкия Барбарон
в кошницата и сте готови за подвизи - пазар, консултация, среща.
Момичетата са ти казали кога става размяната със следващата стъпка-стол за кола.
Едни приятели след като ползваха до 1г и 1месец на тяхното бебе нашата кошница,
сега взеха на Чиполино стол комбиниран от 9 до 36 кг който дори след тази възраст
му се махат всички горни части и остава само малката седалка под дупето.
Аз нали съм за Мара практичната, та да ти кажа отрано да знаеш за тази опция.
И друго, на младежа снажен като му стане тясна кошницата
можеш да я пуснеш за продажба и да подпомогнеш бюджета за стола.

Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Количките
« Отговор #1008 -: Януари 14, 2011, 08:12:13 am »
Барбаронче, аз съм с такава комбинация + малък багажник. Ползвали сме само кошницата само 2 - 3 пъти обаче. Но това е защото аз не съм шофьор и все тати ни вози. А на него не му беше проблем да товари и шасито и коша на количката. Може би ако сама трябваше да я карам насам натам щях да си ползвам кошницата. Става за кратки разходси - да отидеш до МОЛ-а :wink:, на консултация, някъде за кратичко. Имай предвид, че Еуфорията не може да се регулира и да става по-легнала. Разгледай го хубаво в магазина.
*
Re: Количките
« Отговор #1009 -: Януари 14, 2011, 09:56:00 am »

А и тези столчета - от 0-13кг - наистина ли 13 кг бебе може да се побира в тях?!?!? Сякаш нещо много ме съмнява!

Побира се и още как. Виж как се побира дете на 2 години и 3 месеца.  :lol: Вярно, със сгънати крака, ама още не й беше отеснял отстрани. :wink: То и моята е грация де. 10 кг. е на снимката. http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs176.snc3/20344_1325633781489_1250224113_935789_1479257_n.jpg
Голямо удобство ми беше, че столът се щракваше в количката. Бебето си спи, аз просто махам стола от количката и го разнасям навсякъде без да се налага да я будя - дали с кола ще се вози, дали 7 етажа ще катеря пеша до вкъщи (4 месеца нямахме асансьор). След Александра е возил още две бебета и двете доволни. И изглежда като нов. Даже тия дни ще го стягам заедно с количката и смятам да ги пусна да се продават, да си подпомогна малко бюджета. Исках да си ги пазя, ама ...
*
Re: Количките
« Отговор #1010 -: Януари 14, 2011, 10:08:36 am »
  Жбрул,ти не взе ли коша,който си върви с количката ?Или е на друга марка,която е съвместима.аз към теб ще имам въпроси като почнете да експлоатирате количката...нали ще сме след вас,та ще мога да черпя инфо от извора ;)
  Аз също бих подходила по по начина ,по който и Жбрул казва по повод избора.Понеже на мен е сигурно,че ще ми дадат количка /и то от две места/ със сигурност ще я приема,тъй като и без това ще има много неща за купуване.А какво по-хубаво да имаш време спокойно,пък и вече с бебето налично да избираш кое ти е удобно и кое не.трябва ли да купувам или да добавям екстри към количките със сигурност ще е със съвместим кош за кола,от тези с легнало положение...
 Принципно няма как да се размине смяна на столчето за кола,тъй като се разделят на до 1 годинка ,годинка и нещо и после за по-големите.
  А, впрочем ако бебчето е зимно,тогава според мен си е удобно и с хубав зимен кош,който може да се завързва за коланите на колата.Някои марки колички показват как.Така и така зимния кош ще ви е необходим. Перфектно е за спане,а пък даже като преспивате някъде ще си го ползвате и за легълце...Тогава може да се спести разхода за кошница...
  Както Жбрул каза,фактора размер на багажника/перефразирано/ е от съществено значение при пътуване с бебончо
*
Re: Количките
« Отговор #1011 -: Януари 14, 2011, 12:17:16 pm »
О, не, не спестявайте точно от кошниците. Това все пак е и за безопасността на детето, не само за ваше удобство!
*
Re: Количките
« Отговор #1012 -: Януари 14, 2011, 12:49:36 pm »
Мдам, почвам и аз да гледам вече :-) Имам си набелязани фаворити, но и 2 сериозни проблема, + въпроса със съвместимото столче ме заинтригува... Та значи:

1. Аз съм с VW Beetle, обожавам си го и хич не искам да го сменям, а и съпругът ми си е с голямото комби за семейни нужди. Само че багажника му е малък, или, по-точно, с трапецовидна форма, по-тесен е отгоре отворът (като самата кола) - Jane Nomad например дори и да пробва да влезе не иска (само нея имах подръка за жива проба де). Някой да има опит баш с Бръмбар? Честно, дори на Опел Тигра му е по-голям багажника :-(

2. Освен малка кола си имам и дископатия, така че задължителен елемент е минималното тегло на количката (иначе бебо може и да му е добре, ама мама след година ще е за операция). А в нета май все ги дават с тегло на летен кош и после се оказва, че зимния е 10кг, само той.

А за столчето - аз досега си мислех, че ще ми се размине: приятелка си го развозваше в зимния кош до 6 месеца и сега направо в летния; тоест ползва столчето само в колата и мислех направо да й го свия, защото те дотогава ще са се преместили в по-голямото. Но това е защото не бях обмисляла опцията да си закача директно столчето на коликата... Така погледнато, май бих гласувала за - само да обмисля колко време максимум може да стои бебо в  столче...
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Количките
« Отговор #1013 -: Януари 14, 2011, 13:02:52 pm »
О, не, не спестявайте точно от кошниците. Това все пак е и за безопасността на детето, не само за ваше удобство!


Момичета, това което Мими26 написа е на 1во място,
обърнете му особено внимание!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
Re: Количките
« Отговор #1014 -: Януари 14, 2011, 13:08:46 pm »
Аз съм с Хане Номад и нейната си кошница,която е съвместима със шасито.Малчо се вози в нея от новороден в общи линии ежедневно та и до сега. Все още се побира,но той е 9кг.Много ми беше удобно като по-малък направо с кошницата да го разхождам или из магазините.Легналото положение се постига и с нагласяне на колана на колата. Иначе Хане-то заема целия багажник, а моят не е малък.

Нощта е най-тъмна преди зазоряване.
*
Re: Количките
« Отговор #1015 -: Януари 14, 2011, 13:23:39 pm »
О, не, не спестявайте точно от кошниците. Това все пак е и за безопасността на детето, не само за ваше удобство!


Момичета, това което Мими26 написа е на 1во място,
обърнете му особено внимание!



абсолютно съм съгласна,но може би леко се разминаваме в мисълта.Нямаме предвид да не го купуваме/то е задължително/ а на кой етап да се направи и дали да тип кошница или специално кош  само за колата :)
Много от моделите кошници за новородени са наистина много малки...

...Кошницата трябва да се монтира задължително с гръб към движението...Ще обясня защо,тъй като може да ви се строи странно.С гръб,не защото е най безопасно при движение,а защото новороденото е застрашено  от евентуално отваряне на еърбега,който може да го убие...

*
Re: Количките
« Отговор #1016 -: Януари 14, 2011, 13:31:17 pm »
Не е точно така - задължително кошници се монтират на седалка където няма еърбег  :wink:
А за мисълта не мисля, че се разминаваме - имам предвид точно да се ползва кошница в кола от първия ден, а не зимни кошове, шезлонги и т.н. Също не мисля, че е удачно да се ползва стол за кола от 6м възраст, все пак това дете не може да седи стабилно още. И кошниците не са тесни - ние бяхме с Макси кози Сити, ползвах ги до годинката, а бяха по 10.5кг тогава. Това е покупка, за която не съжалявам че взех по-скъпо и качествено.
*
Re: Количките
« Отговор #1017 -: Януари 14, 2011, 13:35:06 pm »
има коли,където на всякъде има еърбег...тогава бебето няма да се вози в колата ?????
 Това не е моя интерпретация,пише го в книгите
*
Re: Количките
« Отговор #1018 -: Януари 14, 2011, 13:36:48 pm »
Дидон, няма разлика между кош за кола и кошница. Едно е също е - стол за кола 0-13кг.
И задължително се монтира обратно на движението не заради еърбега (същият се изключва ако там ще е столчето или се слага някъде където няма ейрбег), а за да се избегне риска от счупване на врата на детето при рязко спиране, така наречения камшичен удар.
Виждала съм примери и за столчета обратно на движението и в категория 9-18 кг. в Ютюб

Столът се ползва от първият ден на детето. Александра при изписването от болницата си я прибрахме със стола в колата, вързана и обезопасена. А не както е в повечето случаи  при изписването, когато бебетата ги  гушкат баби или майки на задната седалка. Би трябвало да глобяват шофьор, който превозва дете без да е обезопасено в стол, отделен е въпросът дали го правят.

п.п. Наскоро Мармотче писа как единствено столовете са спасили децата й при нелепа катастрофа при която колата се е приземила на таван в една нива.
*
Re: Количките
« Отговор #1019 -: Януари 14, 2011, 13:41:00 pm »
Те вече приеха в закона за движение по пътищата задължителните кошове, столове и седалки, въпроса е дали се глобява...