0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте и от мен. Записвам се в темичката, защото направо не знам какво да правя. Вече съм с 3 опита - 1 - инвитро, а другите два - икси. За първия не ща и да се сещам. За последните два - бях много мотивирана. Направо 100 % сигурна, че съм бременна  :) още преди трансфера. Просто нямаше как да не се случи според мен. И при двата последни опита лежах докато съвсем не ми дойде. Даже когато получих зацапавето, по съвет на док. не спрях утрогестана докато не ми дойде съвсем. Както и да е. Сега сме решили да пробваме на ест. цикъл. Не влагам много надежда, но вече ми дойдоха в повече стимулациите... Та ... какво да правя? Едни казват да се лежи след трансфер, други - не; едни да се пази специална диета, дреги - не. Страхувам се да не объркам нещо. Страхувам се, че предишните два пъти съм объркала нещо. Забелязах, че на 13-14 ден след трансфера и при двата опита почувствах нещо като контракция (въобще не знам какво е контракция, но някакво рязко присвиване и отпускане ниско долу)... Да не бъркам нещо, та все така се случва?
*
 meduna1 , мисля,че не е нужно да лежиш през всичките тези дни ,знаеш че първите няколко дни са по-особени,тогава трябва да се пазиш повече иначе следващите дни до теста продължаваш с естествения ритъм на живот ,без тежка физическа работа естествено,освен ако твоя лекар не ти препоръча да спазваш някакви правила.Пожелавам ти късмет следващият път.

Благодаря amanda за бързия отговор. Всъщност точно така мислех да направя при този опит, но се питах дали няма да сбъркам ... Колебаех се, защото отпуската ми ще приключи няколко дни след трансфера. Работата ми не е свързана с физически натоварвания, но се пътува много и то с автобус. При предишните два опита от болницата ми издадоха болничен - 30 дни след трансфера. Не, че е лошо, но си мисля, че е по-добре да си ходя на работа, а не през час - в тоалетната... :( Благодаря за пожеланието  :) надявам се ...
Здравейте, момичета! Какво мислите за медикаментите след трансфер - сутрин, обед и вечер, точно в определен час ли трябва да се приемат ?
зависи как са ти ги предписали. При мен ми бяха казали 2 по 3 утрогестан вагинално,а сега съм 2 по 1 дуфастон. Това са за инсеминации
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не повече ...
Айнщайн
а часът се спазва приблизително-всв пак не сме роботи...
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не повече ...
Айнщайн
*
На първия ми опит лекарите ми препоръчиха да не пътувам но аз не ги послушах и резултатът беше :bfn:
*
kik_0486, не мисля ,че причината за отрицателния резултат е от пътуването osi_10.
Но наистина е хубаво да се пазиш след трансфера ако е възможно.

На първия ми опит лекарите ми препоръчиха да не пътувам но аз не ги послушах и резултатът беше :bfn:
 
Три часа след трансфера пропътувах близо 200 километра до дома си, въпреки пътуването теста беше положителен.
Препятствията са тези ужасни неща, които виждаш, когато не гледаш към целта си


Здравейте,
записвам се, че темичката е доста интересна.На мен ми предсоти първо инвитро и ако стигнем до трансфер много се двоумя колко болничен да взема. Решила съм първите дни, а след това да продължа с работата- тя е на бюро, спокойна и е на 10 мин. от вкъщи, не е стресова и не би трябвало да е проблем. По принцип след колко време от трансфера се очаква имплантация- може би тези дни са най-важни за почивка?
*
afrodita279, освен самата работа като дейност, предвиди и придвижването до там. Със собствена кола, с градски транспорт, пеш? За градския транспорт трябва да се отчетат бутаниците и безразборното кашляне, да не говорим за асоциалните елементи - луди, пияни и т.н.
"Една малка крачка за човека - един голям скок за човечеството..."
Нийл Армстронг
Да, отчитам този фактор особено за софийските пътища, но съм на 5 мин. пеша от вкъщи- единственото напрежение би ми било,че сме без асансьор,а живея на 4 етаж, и в работата понякога ми се налага да се качвам до 2-рия по стълби, но ако не се вманиачаваме прекалено,не мисля,че това би било проблем.
Здравейте, момичета!Много отдавна не съм писала в този форум. Ще ви сподеа какво се случи с мен след При втори опит инвитро, трансфер на 20 ноември, получих кафеникаво зацапване 5 ден след трансфера. Доктора ми каза да спра аспирин протекта и да започна да вземам утрогестана пред устата 2х3. Зацапването премина в обилно кървене, което продължи 6 дни (предполагам, че е цикъл, но все пак се надявам). Втория ден след трансфера настинах, но успях да го овладея само с хомеопатични лекарства, незнам дали това не повлия за силното кървене. Втори път не съм звъняла в клиниката, но понеделник мисля да звънна, за да знам какво да правя. Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем и има лимясто за надежда? Благодаря ви предварително! Ще се радвам ако някой пише по моя преблим!  :(
*
merriland, съмнявам се настинката и приема на хомеопатични лекарства да са причина за кървенето. Не мога да дам отговор на въпроса защо 5 дни след трансфера си прокървила обилно, това най-добре го коментирай с твоя лекар.
Пусни все пак кръвен тест за бременност и се обади в клиниката.
Искрено ти желая успех!
Благодаря, това и ще направя! Все пак надеждата крепи до последно!
*

    VeryMe

  • ***
  • 198
  • Любовта можеш да задържиш в длани, а не в юмруци
Аз също прокървих на 6-ти ден след трансфера. Така и не ми казаха причината. Имате ли някаква инфрмация за възможна причина? Теста ми за бременност беше положителен, но след обилното кървене вече не е. Ще се радвам ако някой ми даде каквато и да било насочваща информация по този въпрос.


*
Силно кървене или зацапване си имала на 6-ти ден след трансфера?
На кой ден си правила тест?

При някои жени имплантацията може да причини леко кървене или зацапване. Имплантационното зацапване/кървене е оскъдно, обикновено розово или кафеникаво на цвят.

Аз също имах зацапване, но при мен беше 8-ми и 9-ти ден след трансфера. Ембрионите бяха на стадий морула( 4-ти ден).
*

    VeryMe

  • ***
  • 198
  • Любовта можеш да задържиш в длани, а не в юмруци
Започна като кафеникаво течение, което премина в ярко червено със силни болки. Въпреки, кървенето ми казаха да пусна кръвен тест. На 10-тия ден след трансфера беше положителен.Тогава ми изписаха и естрофем плюс утрогестана и но шпа за 2х3 дневно.Кървенето се засили вместо да намалее, въпреки, че лежах постоянно.След три дни повторих теста и вече беше отрицателен.Ембрионите, които ми бяха върнати бяха два, на стадий бластоцист /ако това има някакво значение/.Така и не разбрах какво се случи..


На тези въпроси тр да ти отговори лекар.често се случва и не можеш да се виниш,нито ние да ти дадем отговор- обикн се конентира резултата с репродуктивния и се предлагат опции за изследвания и т н,+ тест показва,че имаплантация е имало-сега с него тр да търсите причината да не се задържи. Разбира се,не винаги има такава.
*

    VeryMe

  • ***
  • 198
  • Любовта можеш да задържиш в длани, а не в юмруци
Права си afrodita279, тепърва ще се правят изследвания. Щеше ми се да знам дали някоя от жените тук е имала подобен на моя случай.