0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

ЯМР в София
« -: Април 04, 2006, 17:59:53 pm »
Здравейте,
Предстои ми втори контролен ЯМР за проследяване размера на пролактином. Първия път го правих в Окръжна, но сега искам да го направя във Военна Болница. Искам да питам, ако някоя от вас е правила там - как се записахте, на кой телефон? Аз от 2 дни звъня на тел., който ми дадоха от регистратура и никой не се обажда.
ЯМР в София
« Отговор #1 -: Април 04, 2006, 22:33:18 pm »
Военна Болница- 02/ 9226020
 Аз правих ЯМР с направление от Здравната каса в Правителствена болница " Лозенец"- 02/ 9607684. Останах много доволна. Болницата е много луксозна. Платих за контрастното бещество 180 лв.
За Военна Болница трябваше да чакам повече време за час и контраста струваше 200 лв.
Успех  :wink:

ЯМР в София
« Отговор #2 -: Април 04, 2006, 22:42:14 pm »
На мен ми дадоха същия тел., само че окончаваше на 10 накрая, и никой не се обажда там. Днес даже си мислех да пробвам в Лозенец. Миналия път когато се обаждах там бяха много груби и ми отговориха че нямали консуматив!!! Днес обаче се разрових в сайта им и видях че това изследване им е по клинична пътека и ако си взема направление би трябвало да няма проблем.
Исках да те питам обаче за това контрастно вещество - задължително ли е? Моя пролактином е 5 мм и се видя без контрастно вещество в окръжна.
Нещо ми е притеснено от него, защото явно ще ми навлезе в мозъка, а аз не съм много фенка на това. Можеш ли да ми дадеш повече инфо за него?
ЯМР в София
« Отговор #3 -: Април 05, 2006, 08:49:22 am »
Eй, Танитка, не си мисли такива ужасии. Моя позната имаше пролактином, доколкото си спомням с подобни размери. Започна да пие лекарство за сваляне на пролактина, че взе и тутакси забременя. Предлагаха и и оперативен вариант- само че тази операция съвсем не е като другите мозъчни операции- през нослето се прави, ставаш и си ходиш. Но дори и това при теб е рано да се коментира!
Успех!  :balk_103:
ЯМР в София
« Отговор #4 -: Април 05, 2006, 09:52:51 am »
О, не - поне за сега не си мисля за операция. Аз също пия лекарства вече година и половина и това, което всъщност се надявам да видя на този резонанс е липсата на пролактином:) Така че не ме плашете с операции плииз:)
От тази гледна точка искам да отида на най-добрия апарат, но се притеснявам от контрастното вещество малко.
*

    nadejdi44ka

ЯМР в София
« Отговор #5 -: Април 05, 2006, 21:13:22 pm »
Какво те притеснява контрастното вещество? Няма нищо страшно вкарват ти го във вената и нищо не се усеща :wink: . Аз правих за първи път ЯМР и понеже без контраст нищо не се видя , пожелах да ми сложат за по-ясна картина. За щастие при мен не се откри аденом на хипофизата, но и аз продължавам с хапчетата заради височкия пролактин.
Както ти писах, аз минах по касата в Лозенец. Пробвай да си вземеш направление за ЯМР. Ендокриноложката пуска искане за направлението и се чака одобрение от Касата.