0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    kame

  • *
  • 3
  • никога не се отказвай да бъдеш добър!
гласувах за третата опция.Все пак доказва че продължават да се борят с проблема без да губят вяра! :wink:
*

    deep

  • *
  • 2887
  • believe in YOU
Гласувах с втора опция.

След известно количество ин витро процедури финансовата сила на едно семейство разбира се не е равна на първоначалната.

Лично при нас:

8 Ин витро процедури, две стопирани стимулации, аборт в 22 гест. седмица,
4 лапароскопии, пластика на тръби.
5 година интензивна борба единствено в една посока, живота ни промени своята действителност.

Не споделям своя опит, за да привлека съжаление или съчувствие, но всеки би направил проста сметка какво е финансовото натоварване.


Тук е мястото да споделя своята благодарност към д-р Александров,
Сдружение " Зачатие ", д-р Стаменов, д-р Даскалов това са хора с големи сърца, изпълнени с много любов.

Д-р Александров благодарим Ви!


Логично се опитвам да разсъдя, че двойките, които са в началото на борбата са и с възрастово предимство, разбира се има и изключения но в по-голяма цялост е така.

Не смятам, че теми като “ етика “ и “ дискриминация “ e редно да се обсъждат, особено ако става дума за добрата воля на някой, решил да направи добро.

Решението е лично и неприкосновено. Аз лично го приемам с благодарност дори да се различава от моето лично мнение.

Също си задавам въпроса, дали някои успели вече двойки биха гласували по същия начин, ако бяха все още на финалната права?!


Благодаря на дарителите!

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън
Гласувах с "Не, не е етично". Ако е доказано, че не можеш да имаш деца по естествен начин, а възможността ти е само инвитро според мен няма значение дали това е 1 или 2,3 опит. От морална гледна точка надеждата за дете си е еднаква независимо от опитите. Колкото до финасовата страна- наистина е тежко за едно семейство да отдели тези средства и да се зароби доживотно със заеми. Въпреки това смятам, че е не етично да има такова деление, ако шансът ти е единствено инвитро. А най-тъжното е, че ние си пишем тук, защото за съжаление може би парите няма да стигнат за всички, а на държавата май и е все тая.
Гласувах с втора опция.
*
Гласувах за втората опция: Да, защото вече са участвали със свои средства
Съгласна съм с това, че на много двойки им е трудно да съберат средства за един опит, но в първия опит е съсредоточена много надежда и всичко е по-леко, а когато опитите станат 2, 3, 4, 5, ... става страшно, за мен тази финансова подкрепа е в голяма степен и морална.
Някой непознат вижда надежда и помага финансово. Това е огромна подкрепа.
А за по-нататък ми се струва естествено подкрепата да е за двойки, които остават извън финансиране от фонда.
Прекланям се пред жеста на дарителите!
Гласувах за втората опция!Мисля ,че така е правилно.Досега не съм правила IFV но ми предстои и виждам как се боря с банката да ми отпусне заем ,но  засега нямам успех.Представям си какво им е на двойките които вече имат кредити и нямат никакъв шанс при евентуална неуспешна процедура за следващ опит.
Желанието винаги ще съществува но финансовата страна е много тежък психологически момент в борбата!
Гласувах с втора опция.
Защо ли?Минала съм през :операция от киста,диагностична лапароскопия ,пластика на тръба,два опита инвитро,втора лапароскопия-загубих и двете тръби,цяла папка с изследвания,които не са евтини ,да не говоря ,че обикалям като луда ту Плевен ту София,трети опит ИКСИ,за по нататък просто няма средства.
Гласувах с втора опция,защото нямам пари за следваща процедура.Блогодаря на фирмата дарител
Гласувах с трета опция. И аз съм правила инвитро като лекарствата ми бяха осигурени от здравната каса но повечето от половината ампули не ми дейсваха и съм си доплащала пурегоните. Така ми излезна 5000 лв. инвитрото. Мисля, че всички трябва да имат равен старт които единственият шанс за да имат дете е инвитрото.А и моето мнение е , че почти всички сме стигнали до това положение заради докторите поне, аз съм от тези потърпевши. Поради тяхната некомпетентност и касапщина.Успех на всички.
Жена която мечтае
*
Аз съм от тези с вторичен стерилитет.Имам успешна бременност преди 22 години.Нямам никакъв шанс за средства нито от фонда , нито за този благороден жест от страна на дарителите, нито от здравната каса.Но като всички вас от много години се боря за бебе непрестанно.И аз съм с хиляди кредити, заеми, две неуспешни ин витро процедури и безброй скъпи изследвания и манипулации.И въпреки това и аз съм за равен старт за всички, защото всеки независимо от обстоятелствата
/както в моя случай / има право да изпита радостта и щастието от майчинството.Гласувам за лотарийния принцип за да могат всички нуждаещи се да стартират от една линия.И тъй като няма такава опция гласувам за 4 опция.
« Последна редакция: Февруари 17, 2009, 11:09:19 am от kolean »
Втора опция. Два неуспешни опита. Наистина финансовото в комбинация с психиското натоварване мисля, че наистина идва малко в повече.