0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Проблем с цикъла
« -: Октомври 10, 2009, 10:30:32 am »
Здравейте! Нова съм в този форум и не съм сигурна дали темата е за тук, но все пак ще си кажа болката, а модераторите, ако преценят, ще я преместят. Проблемът ми е в това, че през от м.Май до м. Септември нямах никаква менструация. Ходих на лекар, прегледаме, но не откри нищо нередно. Направихме хормонални изследвания, които също се оказаха в норма. Постави ми вероятна диагноза "дисфункция на яйчните" и ме изпрати на еднокринолог. Той също пусна хормонални изследвания, които пак излязоха в норма. Вчера за последно бях при него,каза, че нямам еднокринни заблолявания, че това прекъсване вероятно се дължи на стрес, изписа ми Глюкофаж и каза да не се притеснявам, че лекарството е за диабетици. Щяло да ми регулира теглото (за последните 2 години качих около 15кг), казах му, че теглото ми е не ми е проблема, а нередовния цикъл и че не мога да се съглася, че без причина няма да го има толкова време. Сега съм в голямо чудене дали да си купя тези хапчета. Никъде не прочетох, че оказват влияние върху МЦ. Моля, ако някои е пил такива, да пише.
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: Проблем с цикъла
« Отговор #1 -: Октомври 11, 2009, 21:31:08 pm »
MiaMaria ,в  тази тема е  обсъждан приема на Глюкофаж / Метформин,Метфогама ,Сиофор - това все един и същи препарат  с различни търговски наименования/.

http://www.zachatie.org/index.php?option=com_smf&Itemid=40&topic=29421.0

Много от нас го приемат за  подобряване качеството на яйцеклетките ,регулиране на цикъла  и т.н.
В подфорум Хормонални проблеми има много  -прочети там .
Щяло да ми регулира теглото (за последните 2 години качих около 15кг), казах му, че теглото ми е не ми е проблема, а нередовния цикъл и че не мога да се съглася, че без причина няма да го има толкова време.
Показчването на кг  ,апетита   и нередовния  цикъл говорят за инсулинова резистентност  и не си права ,че качените кг не са проблема-те са  реакция на организма и имат връзка с проблема ти.
Надявам се  си посетила доказано добър ендокринолог  и ендокринолог и са ти направени всикчи изследвания?
Успех.


*

    crow

  • *****
  • 2670
  • Вяра имам ... мира нямам!
Re: Проблем с цикъла
« Отговор #2 -: Октомври 12, 2009, 13:59:55 pm »
Момичета и аз имам проблем с цикъла, само че при мен стана много оскъден от април месец насам. Нямам идея на какво се дължи. Ходила съм и на лекар, питала съм и всички казват "не е проблем, че е оскъден". Гледали са ме и на ехограф и не са ми казвали нищо за лигавицата, а чета че анй-вече там би могъл да е проблема. Нямам идея вече за какво да се хвана и какво да изследвам. А и не ми харесва идеята да си самоназначавам сама изследвания. Мислите ли, че съм по-скоро за ендокринолог ? Да питам ли и за това лекарство Глюкофаж / Метформин,Метфогама ,Сиофор , като евентуален помощник за състоянието ми. Незнам как да опиша с думи нито на вас, нито на лекарите какво значи оскъден цикъл - върви ми 4-5 дена, но само в един от тези дни изтича и то съвсем слабо, а през другите дни едва-едва цапа (наистина мн. слабо).
 Мерси предварително на всички ви.
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
Re: Проблем с цикъла
« Отговор #3 -: Ноември 09, 2009, 13:35:51 pm »
Аз също имах проблеми с цикъла тази година - през януари ми дойде по график, но след това в период от 3 - 4 месеца цикълът ми беше, или много оскъдно, или въобще не ми идваше. Изследвах различни хормони, които се оказаха в норма. Лекарят ми предположи, че вероятната причина е че съм слаба - 45 кг на височина 160 см, така че ми предписа витамини А и Е (Герикапс) и минерали - Цинк, Калций и Магнезий (Калцимин). 3 седмици след като започнах да ги пия ми дойде нормално и вече така 4 месеца. Продължавам да си пия витамините и минералите и се чувствам много добре.
« Последна редакция: Ноември 09, 2009, 13:38:01 pm от Mary Angel »