0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Повишена чернодробна стойност GPT
« -: Март 23, 2007, 14:04:37 pm »
Привет момичета,

Имам следното питане:
Случвало ли се е на някой по време на бременността, да се констатира Повишена чернодробна стойност GPT? Моята при контола на кръвните показатели при домашния д-р излезе 89 U/I :( /реф. с-ти 10.0 - 35.0/. Всички други стойности са в норма. При прегледа с УЗ на дроб, панкреас и т. н. установи д-ра, че всичко е наред. Самият той не можа да даде конкретна идея на какво може да се дължи. Можело да е от бременността, ама и той май не бепе много сигурен. препоръча ми да говоря с гинеколога си. Естествено ще го направя, във вторник, когато имам час.
Но докато се изясни въпроса дотогава, искам да попитам дали на някой се е случвало. Дали наистина може да е от бременността / притискането на черния дроб напр./, макар, че не съм много склонна да вярвам на това. Не съм чувала и чела, поне засега, за такава екстра при бременността :)

Благодаря ви предварително.
Приятен уйкенд на всички

*
Re: Повишена чернодробна стойност GPT
« Отговор #1 -: Март 23, 2007, 14:12:36 pm »
хм, и аз не съм чувала за такава "екстра", не мога да ти помогна, но искрено се надявам да е нещо безобидно и нормално за бременни :)
успех
*

    лили

  • *****
  • 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
Re: Повишена чернодробна стойност GPT
« Отговор #2 -: Март 23, 2007, 19:26:01 pm »
на сестра ми й беше повишен единия показател на черния дроб, но така и не разбрах кой точно. тамошния й (в де) лекар й заявил че е от много пиене 8O. действието се развива малко след раждането на второто й дете. опитала се тя да обясни че е била бременна...ама кой да чуе - пияница била :lol:. мисля че през цялата й бременност беше високо (нещото) и не се нормализира и след раждането. знам че показатели на черен дроб се влошават и от напълняване (затлъстяване). предполагам възможно е да имаш повишение точно заради качване на килограми от бременността.
принципно лекарствата, които се прилагат са на билкова (растителна) основа - магаришки бодил, но въпреки това не мисля че са препоръчителни по време на бременност и кърмене.
на финала - виж естествено и лекаря ти какво ще ти каже
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
Re: Повишена чернодробна стойност GPT
« Отговор #3 -: Март 23, 2007, 20:16:26 pm »
Благодаря Лили,
То и при мене действието се развива в Германия :). Дано наистоина е обусловено от бременността и да е временно. Иначе страшнички неша пипе, че могат да са причина за повишените чернодробни ензими. Моите преди 1,5 год са били напълно нормални. /боледувала съм от хепатит Б, ама преди 22 год, от тогава са си в норма били винаги/.
Да видим какво ше каже гинеколога във вторник, мисля и гастоент-г да се консултирам за всеки случай.
Позрави

Re: Повишена чернодробна стойност GPT
« Отговор #4 -: Март 25, 2007, 01:13:31 am »
Beni, i az ne bjah 4uala do skoro, no onija den edna mama ot bg-mamma, pak ot na6e selo, mi se "pohvali", 4e i tja imala ne6to takova, 6te rajda na4aloto na juni.
Ama ajde utre kato se vidim te si govorim.

Пиши на кирилица. Има КРЕДОР.
« Последна редакция: Март 25, 2007, 09:36:35 am от Lali »
Re: Повишена чернодробна стойност GPT
« Отговор #5 -: Март 25, 2007, 18:18:55 pm »
Албена, в коя седмица си? Ако си в по-напреднала бременност може наистина да е от качените килограми. След като лекарят не изглежда обезпокоен за бременността, не се тревожи. Пиши ни какво е станало във вторник. Стискам палци да е нещо безобидно!
Re: Повишена чернодробна стойност GPT
« Отговор #6 -: Март 25, 2007, 23:29:12 pm »
Бебче, в 24 г. с. съм, 8 кг отгоре :(
То това не носи проблем за бременността, а за мен. Обикновено повишената ст-т на този ензим показва наличие на хепатитен вирус, цероза на ч. др и други такива. На мен другитр ми показатели . в урина и кръв са в норми, а и дроба не е увеличен на преглед на УЗ????, Нямам и някакви физически усещания. Ще видим какво ще кажат гинеколога и гастрое-га. Касата плаща :D, ще се консултирам и с двамата.
Поздрави

Re: Повишена чернодробна стойност GPT
« Отговор #7 -: Март 25, 2007, 23:31:14 pm »
Мацка, на тази снимка все едно ти гледаш :D Толкова прилича Мира на теб