0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: Няколко нюанса...Jbrul :)
« Отговор #960 -: Ноември 15, 2015, 22:05:21 pm »
Боби, официалния език на Алжир е френски, почти няма човек, който да не говори езика. Същото важи за Тунис и Мароко. Те са френски протекторати. Няма как в паниката да различиш дали е парижанин или не, просто чуваш перфектния френски...
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
Re: Няколко нюанса...Jbrul :)
« Отговор #961 -: Ноември 15, 2015, 23:54:39 pm »
Ако е израснал в Алжир, далече ще да е от перфектния френски.
Но в паниката е малко вероятно да се различи.

*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: Няколко нюанса...Jbrul :)
« Отговор #962 -: Ноември 15, 2015, 23:57:39 pm »
Блу, те са живеели там, част от тях. Няма начин да не говори, а и те са казали заучени фрази.
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
Re: Няколко нюанса...Jbrul :)
« Отговор #963 -: Ноември 16, 2015, 00:19:10 am »
Мацки, сериозно да ви питам....а това какво значение има?! Това дали говори перфектен френски щото бил роден на пъпа на Париж и "интегриран". Това дали говори перфектен френски, защото сега е кацнал от бивша френска колония, че затова... Или просто е говорил френски някак и хората залягащи в локви кръв и сред трупове са разбрали, че все пак на френски говори въпросния идиот. МноУ важно.  С кавички, дебели. От най-дебелите.

Роден във Франция, или дошъл вчера - идиотът е идиот! Никакво значение няма нивото на френския му, нито къде и как го е научил, с акцент, или без акцент го говори... Колкото би имало значение, ако аз направя утре същото със звучното българско " Бе м****а ви да е***". И к'во?

Европейците са идиоти. Българите са идиоти. Не вярвах, че са чак такива идиоти до събота ранния следобед. Ние сме обречени. Не заради ИДИЛ, а защото сме идиоти. Защото плачем и обвиняваме своите мъртви, за други мъртви и считаме, че "така ни се пада". Като считаме така - то да, пада ни се. Ама наистина. Егати мазохизма - не е за вярване чак!!!
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: Няколко нюанса...Jbrul :)
« Отговор #964 -: Ноември 16, 2015, 00:22:48 am »
Ети, няма значение, мъртвите са мъртви... За жалост... А още по-жалкото е, че са убити от две деца на 15 и 18 години :(
А за другите неща... какво да ти кажа...
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: Няколко нюанса...Jbrul :)
« Отговор #965 -: Ноември 16, 2015, 13:59:10 pm »
Свате, аз едно не моА да схвана наистина... Защо трябва да бягам аз от " у нас си", понеже някой си искал да се засели в моя дом, да ми извие врата и не ме харесвал. Какво се прави в подобна ситуация, съвсем битова, ако някой се опита да направи точно това, спрямо теб, семейството  и жилището ти? Викаш му "Ми добре дошъл" и го молиш за 5 мин. (ако благоволи), поне едни гащи да си вземеш на тръгване? СериознУ?  :?

Ами и аз това се питам, ама при така стеклите се обстоятелства, май нямаме много избор. Връщане назад не мисля че има за Европа. С огромно съжаление и покруса го казвам. Дори сега малоумните европейски политици да излязат от умопомрачението си, по някакво чудо, да вземат да отвърнат на удара, не виждам какво могат да направят. Да върнат всички, дето ги напускаха обратно? Не виждам как ще стане. Ще им сърбаме попарата оттук нататък и това е. А те, като стане напечено, ще си изведат семействата на друг континент /ако вече не са го направили/ и баш ще им дреме за драгите европейци, които насадиха на тия пачи яйца.
За жалост, оказва се, че нямаме право на глас какво ще се случва в собствената ни къща, явно и ние се явяваме гости в нея, според великите Харти и Конвенции евро-идиотски.....
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*
Re: Няколко нюанса...Jbrul :)
« Отговор #966 -: Ноември 16, 2015, 14:48:00 pm »
То това "назад", ако е изобщо възможно - няма да се случи с директиви спуснати от някой си бюрократ. Хората се побъркаха и объркаха свате, тия обикновените, редовите граждани като мен и теб, находящи се където и да било в Европа. Много дълго, усърдно и напоително им беше вменяван "синдромът на вината за всички световни беди". На тях (нас) - поотделно, поединично - ни се внушаваше, че нашите ръце са оцапани с кръвта на Х, на другия край на света. Защото - ние лично сме го убили този Х, заради това, че не ни пукало за него и неговите проблеми, заради това, че нашите деца не умирали от глад, а неговите - да, заради това, че не сме го припознавали като "свой", понеже неговите световъзприятия са точно обратните на нашите...
Всъщност - ние нямаме никакъв контрол и механизъм за намеса в действията на своите правителства, колкото и да не сме съгласни с тях. Х, който е някъде там, в по-гадната за живеене част на света - съвсем няма контрол пък върху действията на върхушката, която мачка него и върти далавери с нашенските тук. Х не може да реагира ефективно никак на своя племенен вожд, или диктатор, той знае с кого същия си върти бизнеса обаче и в отчаянието си - удря "подопечните на бизнеспартньора на своя си там велможа". Човек в отчаянието и безизходицата си - върши отчаяни, радикални неща, като последен възможен опит да оправи своето битие. Върши ги с пълното убеждение, че е прав и има право.
Ние "тук" - също добре знаем какво и защо се случва по света, добре знаем и, че не можем да го спрем. Ми не можем бе, ей така в качеството си на електорат, обитаващ "демократични държави". И реакцията ни е да се самобичуваме заради ей тая си безпомощност. Много патетично, но страшно тъпо и нямащо връзка с реалността.

И "ние" и "те" - просто се самопрецакваме, зяпнали "лидерите си", които ни насъскват едни срещу други, но нито "ние", нито "те" - насочваме резонния си гняв към онези, които ни вкарват в такава ситуация. Ние се държим като пешки на шахматно табло и се мразим, избиваме, страхуваме...баш по свирката и плановете на нашите "лидери". Това европейците поне го осъзнават и затова са гузни, разединени, настръхнали един срещу друг дори и все така бездействащи срещу реалния си враг. Той е там по кабинетите и ведомствата, легитимно избран от нас, за да ни вкарва във всичко това... Сефте. Свикнали сме, а и нали...ние сме виновни да е така. Ние за всичко сме виновни де.

Обичам фентъзи книги/филми и баш снощи загледах втора част на "Игрите на глада". Първа част - подминах като нещо тъпо-лековато в жанра, с повечко ефекти, без особен смисъл...Демек - високомерно отчетох, като нещо за "под моя интелект". Макар и рядко - има книги/филми, чиито истински и дълбок смисъл се забелязва след първа-втора част - за да се развие пълната картина и замисъл на автора. Не знам дали си гледала, или чела това. Ако не си - недей. Не щото не си струва, а защото е страшно. Страшно е, защото трябва да е фентъзи, а снощи ми седеше като новинарска емисия.  :? И изводът какъв е единственият възможен изход, не там на филма, за нас в реалността - е доста неудобен, ама за жалост верен.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Няколко нюанса...Jbrul :)
« Отговор #967 -: Ноември 16, 2015, 16:21:19 pm »
За съжаление нямаме изход.  :? И политиките не ги правят баш правителствата - те са точно толкова безгласни, колкото се явяваме и ние, просто повече ги дават по телевизията. Всичко са икономически интереси и бизнес, който си избира съответните официални проводници, за да си реализира печалбите. Ситуацията е патова - съответния електорат да свали Меркел, Оланд, Камерън и после какво? Стигаме пак до приказката "стар бардак с нови к**ви". Тези очевидно катастрофират, но не съм оптимист и за следващите. Погледнете нашата си кочинка - 26 г. не се намери силна обединителна фигура - блесне някой и след година изгори като факла.

ИДИЛ съществува, защото разполага с огромен финансов ресурс. Същото се отнася за всички терористични групировки, които се пръкнаха в онзи регион. Продава петрол почти три пъти по-евтино от пазарните цени. Въпросния петрол нали се купува от някой, не отива в космоса. Също така някой им продава оръжия, не водят война с подръчни средства. Въобще изгоди се леят щедро и в двете посоки и ще се леят, докато има интерес независимо къде по света гърмят бомби. Религията е за крайния потребител. Войната в Персийския залив свърши за малко повече от половин година. Решиха и си изсипаха бомбите върху Ирак бързо и методично. Съответно не можаха/не пожелаха да създадат стабилно управление и сега берем плодовете. Там Европа е заровила толкова котки с цялото преразпределяне на територии и последвали политики, че не знам дали въобще някога ще се постигне макар и минимално равновесие. Не съм оптимист.

От години си мисля за една хасиенда, лозе и винарска изба в Аржентина, а с оглед на глобалното затопляне и Гренландия не е лош вариант.  :?

*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: Няколко нюанса...Jbrul :)
« Отговор #968 -: Ноември 16, 2015, 16:53:48 pm »
Додич, аз чакам да докажат, че е възможен живота на Марс и потеглям  :lol: Не е смешно, знам, ама не щЪ да рИвЪ!

Свате, не съм го гледала Игрите на глада, но и без него, само след бегъл анализ на ситуацията в момента и проста аритметика, мога да си направя съответните изводи. То аз си ги направих вече де, затуй беше и предния ми пост......

Съгласна съм и с двете ви /Jbrul и Dodich/, но за жалост, тези факти можем само да ги констатираме, не и да ги променим. Не мисля, че някой някога може да ги промени, освен ако не се самоунищожим и накрая останат няколко човека, които да започнат отначало. Ама те за беда, пак ще са грешните човеци /щото познайте нали, кой би могъл да се спаси от унищожения на човешката раса :lol:/, та айде пак отначало.

Спирам с черния хумор, че не е уместно, извинете ме!
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*
Re: Няколко нюанса...Jbrul :)
« Отговор #969 -: Ноември 16, 2015, 18:52:49 pm »
Додич, напред като казвам "марионетните ни правителства" - баш същото имам предвид, каквото и ти. Участниците (чиито лица не са ни известни) в няколко "мултинационални корпорации", чиито предмет на дейност е: "всичко, от което можем да вадим ЯКИ пари", които нямат идеология, религия, скрупули и к'вото и да било от вида - просто правят пари. Толкова, че реално притежават целия свят, властват си над него и правят още пари и генерират още власт като следствие от това. Те си пазаруват правителства, президенти, когото си пожелаят. Често сами си ги създават, а ние "им ги избираме". За да са формално изпипани нещата и тетрото да е дЪ бест. Механизмът е същият, като у нас, когато някоя "успяла в бизнеса мутра" си купува депутат, или си го създава и "му го избираме". Просто в глобален план - това се случва на по-високчо ниво. Което е и фактор, на редовите там граждани - да не им се вярва, че това е реално възможно и се случва и всъщност - те сами продължават да поддържат модела, в следствие на който падат собствените им глави. Ама съвсем буквално. И когато това се случи за пореден път - въпросните граждани - очакват помощ и защита реално от своите палачи. И вярват, че ще я получат. Това се случва и в момента както виждате. При това - за пореден път.
"Мулти-култи" е теорийка, която е измислена и налагана десетки години с МНОГО пари, не защото някой там някъде е идиот толкова, пък не си дава сметка що за невъзможна за случване история е това. Таман напротив - ясно е, че е невъзможна за случване, ясно е какви ще са последствията и е ясно, че като объркаш тотално стадото "къде е горе и долу" - то съвсем няма вече шансове да се усети в каква скотобойна си го натикал и да се обърне срещи теб и да ти изяде главата накрая. И с право. То стадото (както добре се вижда) си бие къчове вътре между своите и се боричка с други стада, а ти си правиш спокойно кинти за негова сметка и дирижираш целия този абсурд, така - както ти изнася.
Ето един интересен материал в тази посока на мисли: http://a-specto.bg/za-debilnite-parformansi-na-solidarnost/#.Vkjgc9J50tA.facebook

Аз вече споделих напред, но ще го кажа пак. В събота, а особено в неделя - изпаднах в супер, супер тъпо положение сама пред себе си. Часове преди да се появи специална програмка - "френското знаме с един клик на профилната снимка" - си смених корицата на профила във ФБ. Не си сложих романтична снимка на Париж с надпис, че се моля за парижани. Не се моля ни за тях, ни за себе си, защото не ми е "в натюрела" да правя такива неща. Но наистина ми запука за случилото се там, за посегателството върху МОЯ начин на живот и МОЯ свят, който ми е ценен и важен и искам да се запази такъв какъвто е бил... Приех го лично, защото това ми е наистина лично, защото ми е близко като разбиране, защото....абе ей такива чисто човешки неща. Сложих си стилизирана картинка, с френския флаг и изписана датата в черно. Като елементарно изразяване на отношение към случката. Не като подкрепа за президента, държавата, външната политика на Франция...Към хората, тия убитите, техните семейства... Няколко часа по-късно - се появи въпросната програмка и се почувствах Уеко тъпо още тогава. Ще кажа и защо. Защото взех да виждам яко нахилени профилни снимки обагрени с френския флаг, в същия момент, на стената на този потребител - се поява баница (ей сега я пекох), пиперлив виц, смешно клипче...Много неадекватно. Зачудих се кой и защо я пусна тази програмка - факт. Помислих си някакви неща, като споменатите в статията и ги запазих за себе си. След това, бях направена "на пюре" от куп познати и приятели, заради вида на профила си и се оказах в групата "на онези с баниците и вицовете", "на общо основание" и се наложи да се обяснявам... На хора, които познавам от години, които следва да ме познават добре, които следва да са наясно, че не бих направила нещо такова, защото е "хит на деня", които следва да знаят, че обичайно имам лична позиция за всичко, което се случва по света и още по обичайно си я изразявам. Публично. И ми стиска на дупето да си я отстоявам въпреки критиките.
Установих, че въпросните хора, които познавам от години и винаги са ми били в графата "висока топка" са също ужасно объркани къде е "горе и долу" вече, параноясали... Толкова параноясали, че са готови да повярват, че съм се превърнала в "чалгарка", ей така под носа им, заради...вида на профила ми във ФБ. Такива хора, докарани до това ментално състояния - са готови да повярват на всичко. С "щрак". Ей това е най-страшното. И то е обхванало целия западен свят. Което го прави беззащитен.

Знаете ли, наистина си мисля, че ако имаме шанс изобщо за реакция - трябва да спрем да лъжем себе си и да се държим/говорим, та да мислим дори, според това което ни внушават/налагат като правилно, модерно, политкоректно и пр. Т.е. да направим "крачка назад" към естественото НЕсъвършено състояние на човешката си психика и емоции. Например - буквално след кървавата баня в Париж, да се веят лозунги като "Нас не ни е страх" е абсурдно. То няма връзка с никаква нормалност. Нормалното е да се страхуваме, да го кажем, да го покажем, понеже има защо да ни е страх. И ако си позволим да си признаем, че ни е страх, ще си помислим защо ни е страх и от какво. Ще си помислим кой забърква кашата, водеща до това нас да ни е страх и да трябва да ни е страх. И едва тогава бихме могли да реагираме срещу този някой. Не преди това. Както казах напред - това ни състояние не е случайно, то е ефект от "мулти-култи" и "либералния" бълвоч, който ни залива мнооого, много отдавна. И ще е много трудно да си върнем масово здравото мислене и човешко поведение, а иска и воля това. И осъзнаване, че имаме такъв проблем изобщо. А това последното - аз не го виждам, особено пък масово у хората. За жалост.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: Няколко нюанса...Jbrul :)
« Отговор #970 -: Ноември 16, 2015, 19:25:43 pm »
Освен да се подпиша с две ръце под този пост, друго не бих могла да направя! Много точно казано!
Бях се засилила да си стилизирам профила и аз, но преди това се зачетох из фейса и зяпнах. Много, много объркан народ и твърде злобен  :(  Стана ми мъчно.....за живите....
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*
Re: Няколко нюанса...Jbrul :)
« Отговор #971 -: Ноември 16, 2015, 19:45:37 pm »
Чалгари са тези, на които промяната на профила на някого в знак на съпричастност им пречи, никой не ги кара да го харесват, функцията за разприятеляване е лесна! Добре че в моя фийд никой не се е подразнил от акта на съпричастност на хората и повечето бяха сменили снимиките си, не по бански , не със баници! И изобщо не знам когато тази функция беше достъпна в целия свят дали има друга нация, която да я превърне в национален дебат! Чак ми е неудобно, че се наложи всеки да я коментира и да се оправдава защо си е сложил френското знаме. Срамота ... Преди всичко сме хора или вече не сме...
« Последна редакция: Ноември 16, 2015, 19:47:31 pm от cygnus »
*
Re: Няколко нюанса...Jbrul :)
« Отговор #972 -: Ноември 16, 2015, 19:59:00 pm »
http://www.dw.com/bg/%D0%B7%D0%B0%D1%89%D0%BE-%D0%B1%D0%B5%D0%BB%D0%B3%D0%B8%D1%8F-%D1%80%D0%B0%D0%B6%D0%B4%D0%B0-%D0%B4%D0%B6%D0%B8%D1%85%D0%B0%D0%B4%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8/a-18853148

Да илюстрирам пак за какво говоря и какво "решение" се препоръчва. Да бъде насилена, заставена, една европейска държава, нейното коренно население, работодатели, институции - да приемат това, което те дълбоко, вътрешно, органически НЕ приемат! И не считат за ОК, нормално, близко до тях. Ако не вземат да се снишават и да им целуват г*** на тия "милите преселници" с "кОлтурно-религиозни особености"....те, белгийците са виновни, защото така спомагали за радикализацията на въпросните. Брех! Къде е въпросът тези защо НЕ ЖЕЛАЯТ да се интегрират всъщност. Те роби ли са - насила завлечени в Белгия? Ми не са. Като не им понасят местните порядки - защо са се завлекли баш там? Няма по света страни, в които бурките са ОК и шериата е ОК и исляма е просто еманация на самия ти живот ли?
Ако си мюсюлманка, достатъчно близка по мислене и светоусещане до мен, искаща да работи и да живее като мен - нЕма ти хрумне да се зачулваш. Напротив, ще си доволна, че можеш да живееш някъде, където д си хем мюсюлманка, хем жена, хем професионалист, хем...каквото там желаеш. Бе з да питаш баща си и мъжа си дали може да дишаш изобщо нали... Ако не си такава - аз не виждам к'во праИш в Белгия. Или в подобна държава изобщо бе?! Ми самолета, в Иран и живей по свой вкус. Не ме карай аз да живея по твоя у нас си. Уж е логично, ама...явно не.

Замисляте ли се, защо ислямът е най-бързо разпространяващата се религия в момента? Замисляте ли се защо те, мюсюлманите,  са "обединени", а ние другите сме разединени? Не, не е заради спецификите в религията ни, или липсата на религиозност дори при голяма част от нас. Друго е. Това "другото", което ние масово не отчитаме е, че те тези са в голямата си част "нормални". Не изпадайте в потрес сега. За онази "нормалност", дето говорих напред ми е думата. Да бъдеш искрен пред себе си. Да можеш да кажеш - харесвам това, а онова не, този - да, а онзи - не, искам това, а онова не и ще си браня моето защото така ми харесва на мен да бъде и точка. Те така живеят, това правят, така разбират света, ние им викаме "примитиви" заради това. Но те точно заради това в някакъв смисъл са много по-здрави и нормални хора от нас - изгъзените и умопобъркани вече европейци. Които мазохистично насилваме себе си да приемаме какво ли не, което не ни е приемлив, защото сме...цивилизовани? Или деградирали ще е по-вярно? Вие в мюсюлманска държава д сте чули за "програми за интеграция"? Не сте. И е нормално да не сте и е правилно да не се чуват такива неща. Те си пазят своето и си отстояват разбиранията и така е нормално всъщност. Ненормалниците сме ние, че не го правим. Затова в един момент - не техните булки ще хукнат по минижуп и ще преподават в университетите на Европа, а ние ще нахлузим бурките другарки. Щото сме ненормални явно.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Няколко нюанса...Jbrul :)
« Отговор #973 -: Ноември 16, 2015, 20:06:10 pm »
Чалгари са тези, на които промяната на профила на някого в знак на съпричастност им пречи, никой не ги кара да го харесват, функцията за разприятеляване е лесна! Добре че в моя фийд никой не се е подразнил от акта на съпричастност на хората и повечето бяха сменили снимиките си, не по бански , не със баници! И изобщо не знам когато тази функция беше достъпна в целия свят дали има друга нация, която да я превърне в национален дебат! Чак ми е неудобно, че се наложи всеки да я коментира и да се оправдава защо си е сложил френското знаме. Срамота ... Преди всичко сме хора или вече не сме...

И аз така си мислех, ама като видях какво реално стана - зяпнах. МноУ е зле положението. Апропо - от всичките ми приятели живеещи в чужбина, нямам данни в друга страна да се е вихрил подобен "дебат". То бяха чудеса Доне - едни си сложиха нашия флаг, щото не им пукало за Франция, ами за България само. Други си сложиха руския, защото жертвите от самолета били повече и Русия била "братска", а Франция - не. Докато постоянно вървяха репортажи за станалото в Париж - българите се разправяха с това кой, какъв флаг имал У ФБ и защо. И постваха и баници и вицове в добавка. Тотална шизофрения.

http://vchas.net/%D1%86%D0%B8%D0%B3%D0%B0%D0%BD%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%BD%D1%83%D0%B2%D0%B0%D1%82-%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B8%D1%82%D0%B5/191302/?xjt=1   Найс а? Добре, че вида на моя профил във ФБ "ни е проблема"  :?
« Последна редакция: Ноември 16, 2015, 20:15:10 pm от Jbrul »
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: Няколко нюанса...Jbrul :)
« Отговор #974 -: Ноември 16, 2015, 20:13:28 pm »
  8O 8O 8O
Свате, направо паднах с тая статия.... Вярно е много точна илюстрация на тоталния идиотизъм, който е обзел Европа. Работодателите дискриминирали на база религия. Ами не се учудвам, че примерно не биха наели служител, който по три пъти на ден ще иска да прекъсва работа ,за да се дупи на килимче, примерно. Или по време на байрям, не се вясва на работа, ако ще потоп да има. И а си му рекъл нещо, а е писнал. А жените - ако се наложи да закъснее след работа, мъжът й няма да я пусне, щото не може то така.

Свекърва ми работи в колектив от 80% и нагоре мюсюлманКи. В шивашката индустрия е, разказвала ми е как мъжете им не ги пускат на работа, ако се наложи да работят в събота /за което им се плаща допълнително/. Когато беше байряма, целият завод почиваше, заради тях. Но за сметка на това, на 22.09.15 работиха, за да насмогнат за байряма... Чудна картинка, как мислите? Кой е дискриминиран?
« Последна редакция: Ноември 16, 2015, 20:16:22 pm от sixsens »
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*
Re: Няколко нюанса...Jbrul :)
« Отговор #975 -: Ноември 16, 2015, 20:37:08 pm »
Ми браво на фирмата на свекърва ти. Нейният собственик да напише едно сълзливо писмо на тема "интеграция" до белгийските работодатели. Отворено такова... Да схванат и те вече какво е ПРАВИЛНО! За самоубийци де... То това са опциите явно - убийство/самоубийство.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Няколко нюанса...Jbrul :)
« Отговор #976 -: Ноември 16, 2015, 21:13:25 pm »
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Няколко нюанса...Jbrul :)
« Отговор #977 -: Ноември 16, 2015, 22:06:25 pm »
Другарки, с Буба се заговорихме във фейса по повод съмнението на Волен за атентатите в Париж.
Копирам линк от изявлението на Волен:
http://clubz.bg/30546-siderov_izvyn_kontrol_nqma_dokazatelstva_che_v_parij_e_imalo_atentati

И от моето мнение:
Бубо, знаеш ми мнението за кукумицина. Първо се смях и си казах, че пак не си е взел хапчетата или дозата, но после се позамислих. Донякъде има право да се съмнява. Има клипове от 2 места - Батаклан и едно от кафенетата, на които какво се вижда? Няма клипове, снимки от пораженията на двама от самовзривилите се в близост до стадиона, няма и от другите места. Що така? Не е невъзможно да се сътвори илюзия от такъв ранг.

Та, имате ли съмнения относно събитията в Париж?
*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: Няколко нюанса...Jbrul :)
« Отговор #978 -: Ноември 16, 2015, 22:20:18 pm »
Ети, това наистина е голяма идиотия :?
Меци, аз нямам съмнения. Показаха очевидци, поне при нас, не знам какво излъчват в България, показаха лекар, от болницата Жорж Помпиду, даваха по Евро нюз камера от мястото, където оставяха цветя, дадоха клип, който е сниман по време на стрелбата в Батаклан. Интернет е голямо място, където може да се намерят много неща. Показаха кадри от самия мач, който беше... Не може чак толкова масово всички да психират, това са различни хора, които разказваха как са лежали и как са стреляли по тях.

П.С. Една статия, която ми хареса, по повод смяната на профилната снимка
http://hipotezi.com/%D0%BF%D0%B0%D1%80%D0%B8%D0%B6-%D0%BD%D0%B0%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%B0-%D0%B5-%D1%86%D0%B5%D0%BD%D1%82%D1%8A%D1%80%D1%8A%D1%82-%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B0-%D0%B0-%D0%BD%D0%B5-%D0%BB%D0%B8%D0%B2%D0%B0%D0%BD-2211.html
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
Re: Няколко нюанса...Jbrul :)
« Отговор #979 -: Ноември 16, 2015, 22:23:07 pm »
Лично аз Меци - нямам съмнения, че се е случило каквото се съобщи -  брой на жертвите, ранените и пр. Видях му на Волен изказванията - умишлено не ги коментирах.

Хайде да помислим, ако излезеш ти, аз, някой в петък вечер в София - на купон, на бар, отидеш на мач, друго подобно... и не очакваш нещо такова изобщо да ти се случи, а то вземе, че се случи... Първо - дали веднага ще осъзнаеш, че е това точно? Второ, когато осъзнаеш - ще снимаш ли? Сериозно? Аз лично щях да лазя и да опитвам всякак да оживея. Защото все още ми функционират доволно добре вродените, чисто човешки инстинкти и те не са ми кънектнати със смарта. За клиповете - толкова.

Вероятно - има повече кадри, отколкото се показаха по медиите. Вероятно - не показват всичко кърваво, с което са се сдобили някак от остатъци на благоприличие някакви... Аз не искам да ми показват тези кадри, които ако не свидетелите - вече имат всички служби разследващи атентатите. На теб гледат ли ти се? Ако в нет-а бъдат качени снимки на всеки един труп от моргите, с детайлни фотоси на входните рани от куршумите и експерти потвърдят, че са от АК47 - Волен ще кротне ли?  Съмнявам се аз лично - ще ги нарече монтаж и "добър грим". Ако го разведат лично по моргите - пак ще каже нещо конспиративно.... Например, че са събрали 130 трупа отнякъде и са ги надупчили с Калашник. И честно - не мога да го обсъждам този сериозно, единствено заради симпатиите си към теб коментирам в момента.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!