0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Майка ми едно време така ни лекуваше, със затопляне, колко е нормално не знам, но масаж (като по-големи със спирт), едно хапче за понижаване на температурата и преобличане при всяко потене. Втори ден с температура не помня да съм стояла.
и мен така са ме лекували, ама е опасно за някои деца. Явно, че не за всеки, щом хората са го правели, на аз лично препдочитам бързо да я свали, ако е толкова висока. Аз примерно никога не съм имала 40 градусова температура, но има деца вдигат.


  
*
Моля последния ми пост да бъде изтрит, ако смятате, че съветите са лоши.
*
Ами как е тя, изглежда болничка, погледа и един блудкав, отпаднала е, спи ми на ръцете (нещо което по принцип не може да се случи). Определенно е болна. За температурата и аз някакси до 39 не се шашкам толкова, обаче след 39 вече се притеснявам много и не мога да спя докато не падне.
м-и и при нас е така с Т, много бързо се качва и после трудно спада, ето ние трети ден под 38 не можем да паднем. Вчера вечерта исках да я измия и и премерих Т-38,4 и след 10 мин вече беше 39,4. Дадох лекарство и след 1ч започна да спада.

 Тази нощ хванахме към 39,7 :( Незнам, нещо вече да се случи поне някакви лекарства да даваме, че с този парацетамол....Сега звънях в лабораторията, в 11:30 да съм звъннала за резултатите, педиатъра днес работи до 12....След малко разправии се "навиха" за 10:30, поне ако има нещо да тичам при лекаря за рецепта.

blue_sky да, ако е вирус няма да е с АБ, ама незнам какъ може да е тоя вирус без нищо освен Т...нито сополи, нито диария, нито кашлица...нищо  :balk_160:

Елена  ако е бактерия АБ на 100% и няма да чакаме понеделник а още от днес започваме с широкоспектърен както ти писа.
А, аз най-много се дразня като някои седи срещу теб и се прави, че може нещо, а всъщност нищо не може и си мълчи. Както с тия пликчета за урина, изгубиха ми 4,5ч в глупости, вместо да ми кажат "Знаете ли, ние незнаем как се слагат, отидете в еди си коя лаборатория която работи повече с деца"...Ако не ми бяха губили времето сигурно още вчера щяхме да имаме резултати, ама какво да се прави...:(

« Последна редакция: Март 23, 2013, 09:30:30 am от Krisi88 »


*
Криси там няма ли ибупрофен за бебета? Тук има Нурофен сироп и сваля по-бързо и повече от парацетамола( Панадол).
Ние бяхме 5 дена със Т-38.5-39.5 без никакви др. симптоми. Всички изследвания бяха чисти, оказа се вирус.
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Ние бяхме 6 дена с температура и дори ушна инфекция, заради която почнахме антибиотик, а се оказа пак че е вирус и антибиотика не направи нищо.
 


  
*
Да ви кажа с нас какво стана, вчера изследванията показаха че няма инфекция, въпреки че левкоцитите са и 18 000 при норма 10 000. Лекаря каза, че нищо и няма, и че оставаме само на лекарства за Т. Това е.... :?

м-иняма нито панадол, нито нурофен сироп за деца. Поне аз не съм виждала, нито са ни давали. Тук сиропа се казва Долипран едния, а другия Адвил.

rosidanailova и ние сме така, дано отмине по-скоро :(


*
Криси Адвил е с ибупрофен, имах предвид, да даваш него като е по-висока, че сваля по-бързо.
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Да ви кажа с нас какво стана, вчера изследванията показаха че няма инфекция, въпреки че левкоцитите са и 18 000 при норма 10 000. Лекаря каза, че нищо и няма, и че оставаме само на лекарства за Т. Това е.... :?

м-иняма нито панадол, нито нурофен сироп за деца. Поне аз не съм виждала, нито са ни давали. Тук сиропа се казва Долипран едния, а другия Адвил.

rosidanailova и ние сме така, дано отмине по-скоро :(
Адвила е ибупрофен, което е същото като нурофен.

По принцип трбява да знаеш, че всяко лекарство има така нареченото генерично име - това е точно името на химическото вещество. В случая името е ибупрофен, пък вече различни производители си го продават под различни имена, но то е едно и също лекарство.
Затова и трябва да се чете състава, понеже иначе човек може много лесно да се предозира с парацетамол например. Има го в съставките на един куп смесени лекарства като сиропчета и т.н. Тайлол хот има например парацетамол. Не е редно човек да пийне един Тайлол хот и да вземе две парацетамолчета и още някой друг сироп срещу вирусни симптоми, щото и трите може да съдъжрат в една от съставктие си едно и също лекарство.
 Та чети винаги генеричните имена на това, което даваш, за да знаеш какво точно си взела(или дала). Така няма как да объркаш, макар че има редки изключение Паразетамол например е генетично име, но и ацетаминофен е генерично име, а са едо и също лекарство. Та така :-).

Аз например за Ивана взех няколко различни лекарства, които са същото като Сингулар, понеже хем бяха по-евтини, хем нямаха достатъчно от един вид. дали ще и дам сингулар или ше и дам същото от друг призводител, разликата е в това, в което за обвили хапчето,а не в активната съставка.


  
*
криси, по-малката беля е тази, добре, че се е разминало без аб. да оздравява бързо детето.
Момичета , какво давате на вашите деца за зъбите . Първият не го усетихме , но другите два никнат сега и снощи вече е  ревала цяла вечер . Нямам нито време , нито търпение да търся по темата и затова се извинявам , ако е писано .
Кажете как да й облекча болката !
Дидомира, писха в тази тема http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=49070.120
[/url]
*
Ох момичета ние от едно на друго :( Температурата вече спадна или ако има е под 38, лекарства не сме давали от вчера на обяд, обаче днес се събуди цялата изрината  8O Цялото и чело не червени петна и даже ми се струва че веждите са подути...Целото и тяло е на ситни пъпки....Пак ще ходим на лекар в 11ч, но не мога да разбера какво е това?! Алергия ли е? Аз нищо не съм захранвала или давала необичайно, освен лекарствата...за това дори незнам към какво може да е тази алергия....Да не е шарка, ама има ли такава със ситни петна...Аз не съм карала никакви шарки и дори незнам как изглеждат...


Дидомира, писха в тази тема http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=49070.120
[/url]
*
краси, може да е от високата температура, но нека да каже лекаря.
*
Криси, и според мен е от температурата. Ние миналата година така 3-4 дни бяхме с Т и след това Благовест имаше ситни пъпчици -по гърба. Личната каза, че е било от Т и давах само няколко дни фенистил и си минаха.Но както казва Стефи нека и лекаря да каже


*
М-и, синът ми не беше вдигал температура преди да почне ясла. Първия път наистина много се стреснах. От парацетамола не успя да я свали. После се научих какви дози са подходящи и че мога да редувам парацетамол и ибупрофен през четири часа. И свикнах, че така организмът се бори. Досега е пил 3 пъти аб, а е боледувал не знам колко, но сигурно има около десетина пъти. И аз като Боби гледам да го разсъблека, отворя прозореца, изведа на разходка, ако е студено. Да му дам възможност и сам да свали температурата. Все още не иска да взима никакви температуропонижаващи суспензии, та трябва да действам със свещичките.

Криси, бързо оздравяване и подкрепям Стефи, че вероятно е от температурата. На вас скоро ще ви слагат ваксината за шарките.

*
Ох момичета ние от едно на друго :( Температурата вече спадна или ако има е под 38, лекарства не сме давали от вчера на обяд, обаче днес се събуди цялата изрината  8O Цялото и чело не червени петна и даже ми се струва че веждите са подути...Целото и тяло е на ситни пъпки....Пак ще ходим на лекар в 11ч, но не мога да разбера какво е това?! Алергия ли е? Аз нищо не съм захранвала или давала необичайно, освен лекарствата...за това дори незнам към какво може да е тази алергия....Да не е шарка, ама има ли такава със ситни петна...Аз не съм карала никакви шарки и дори незнам как изглеждат...
При моето дете се случи същото преди половин година - три дни температура над 39 до 39.6 без нищо друго като симптоми, давах температуропонижаващи на по-малко от 4 часа, вкл. и хексалгин, водих на лекар няколко пъти и накрая изписаха АБ, т. к. миришеше вече от кожата на лекарства, реших, че няма да дам АБ без кръвни изследвания, направих ги и те говореха за вирус, дадох си още до половин ден отлагане на АБ. На четвъртия темп. падна, а на петия целия му гръб и гърди и корем бяха със ситен обрив, който изчезна за макс денонощие. От прочетеното в нета и разговор с педиатър се стигна до извода, че е най-вероятно вид шарка на деца до 2г възраст - розеола. Естествено не знам при Вас дали е това, може и да е алергия, всъщност педиатърката изписала АБ каза че е и да давам антихистамин, но симптомите говореха за розеола, та и това не дадох, но просто имах подкрепата на нашата си педиатърка, която отсъстваше и говорех с нея по тел.
*
Ккк, нищо лично, ама как поставят тия лекари диагнози за шарка по телефона?!  :x  Не ми се вижда сериозно да правят такива заключения без да са видяли детето.

*
Ккк, нищо лично, ама как поставят тия лекари диагнози за шарка по телефона?!  :x  Не ми се вижда сериозно да правят такива заключения без да са видяли детето.
Не е поставена диагноза по тел., стигна се до извода, че е най-вероятно вид шарка на деца до 2г възраст - розеола, това беше след като всичко беше приключило като боледуване, вкл и обрива. Решението да не дам антихистамин си беше мое, за което не съветвам никой друг да го прави! Иначе аз подробно описах за какъв вид обрив става въпрос и съответно температурата без каквото и да е друго преди това. Педиатърката, която го прегледа лично постави два пъти грешно лечение и диагноза и абсолютно отказа да пусне кръвни изследвания преди АБ. Имах подкрепата на педиатърката, която по принцип лекува детето ми относно изчакването с АБ. Но т. к. в момента на боледуването друг педиатър лекуваше детето, решението за консултация по тел и не даването на нещо си беше мое, което е ясно, че е абсолютно грешно по принцип, но педиатъра не е виновен с тел консултации, категорично, виновната съм аз. М/у др по късно показахме и снимки от обрива, но все пак не го е виждала до като беше факт.
По скоро приемам забележката, като грешка от моя страна на такова споделяне, щото нямаше нищо категорично, а само предположения.