0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Благодарим ти Радина!!!
« Отговор #20 -: Октомври 14, 2008, 15:20:57 pm »
Жекова, ще ти отговоря на лични :wink:
*
Re: Благодарим ти Радина!!!
« Отговор #21 -: Октомври 14, 2008, 15:37:36 pm »
... Антония Първанова заяви, че от както е била разговаряла ... за проблема, ...  с него става и с него ляга ...
Много интересна метафора. Опитвам се да си го представя.
...

А по темата, кой какво е направил:
 - Браво на специалистите които обучават макар и безкористно своите колеги, за да не се получава концентриране на знание само в 5-6 клиники и от там хората да се принуждават да ползват услугите на случайни "специалисти" или пък да си записват часове за след около година ако са късметлии.
 - Още веднъж браво на организациите на специалистите които нежно извиват ръцете на пациентските организации когато става дума за икономическите им интереси (въпреки огромния наплив при тях, който те категорично не могат да поемат).
 - Браво на здравната каса за които ние сме само една група "болни хора" които се опитват да им вгорчат живота с постоянното си мрънкане. Все пак тези деца след време ще им плащат заплатите - хубаво е някой икономист да сметне и да каже как 5 бона инвестирани днес се превръщат в социални осигуровки и данъци на един човек на стойност около почти 200 000 лв (двеста хиляди лева) за около 30 години или средно малко повече от 6 бона на година (т.е. над 40 пъти възвращаемост - просто друга такава инвестиция няма!!!)
 - Браво на политиците които се интересуват само от личните си интереси и ако не им се случи да "лягат и стават" с нещо не го и забелязват.
 - Браво на известните личности за които тази тема е табу и те обикновенно "като си поискат и детето става". Пък да не говорим за онези които изписаха и булевардни четива засягащи "горещата" към момента тема.
 - Браво на всички които живеят с проблема и все още не са излезнали от черупките си. С подкрепата която вие дадохте на всички организирани мероприятия показахте че хората от Зачатие сами си измислят проблемите и че реално проблем имат около 30-40 ЖЕНИ, ако се напъна може и да им напиша имената. Пък за мъжете ще бъда много кратък (виж следващата благоратност).
 - Браво на всички мъже - МЪЖЕТЕ в БГ за като ЖРЕБЦИ. Те репродуктивни проблеми нЕмат. На всички организирани мероприятия сме все по 4-5 индивида с налична Y хромозома.
 - Браво и на пациентските организации занимаващи се с проблема - да не ги изброявам че вече не ги следя колко са станали. Вече всеки 3 човека с проблем са отделна пациентска организация.

Общо взето много ми мирише цялата история. Очаквам да се окаже че това иначе добро дело е една грозна политическа игра за да могат след известно време да се сочат с пръсти кой какво бил направил и кой какво не е направил за електората от близо 1/2 милион осигуряващи се българи.

Малко съм черноглед, но пак не виждам значим прогрес - хората от Зачатие пак ще ми кажат - "Хубаво е защото е малка стъпра в правилната посока ...", ама на мен политиката не ми харесва и смятам че това което се случва е твърде далече от това което трябва да се направи и може да навреди повече отколкото да помогне.
Тва е като да подадеш хапка на човек който няма ръце - така удължаваш агонията му. Или го остави да си умре от глад или го научи сам да се храни или от сега нататък винаги ти го храни!

--------------------
Ако дрънкам много простотии някой да ме коригира - няма да се сърдя.
*
Re: Благодарим ти Радина!!!
« Отговор #22 -: Октомври 14, 2008, 15:48:56 pm »
Напротив, само ще те допълня (ама ти си свикнал :lol:), забравил си да споменеш, че пред г-жа Първанова и НДСВ стоят избори съвсем скоро, някой от вас мили съфорумки да е чувал за предизборна кампания? 8)
Нека да си говорим пак догодина и за следващите 4 г.
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Благодарим ти Радина!!!
« Отговор #23 -: Октомври 14, 2008, 15:56:48 pm »
и аз ще допълня - за лобитата на клиниките, които тепърва ще се множат (предстои откриване на нови), щото милионите трябва да се усвояват.

« Последна редакция: Октомври 14, 2008, 18:03:54 pm от Сдружение Зачатие »
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    evro

  • *****
  • 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Re: Благодарим ти Радина!!!
« Отговор #24 -: Октомври 14, 2008, 16:25:49 pm »
И аз искам да благодаря на Радина и на всеки с чиято помощ се е родило или се ражда или ще се роди дете на семейсво което копнее за рожба!

Благодарение на Зачатие срещнах приятели, благодарение на Зачатие избрах клиника на която да се доверя, въпреки че признавам си имало е моменти в които съм губила надежда, благодарение на Зачатие са се родили и моля се да се раждат много деца, но уви темата отново се изражда във вечния въпрос.

Искам да попитам обаче, ако утре ако Радина се появи в Шоуто на Слави, пак ли ще речете че фондацията е виновна или че пак е въпрос на ПР, или просто тези от които зависят решенията действат подборно, въпреки усилията на Зачатие?
Факт е че Фондацията работи със замах и авторитет и никой не бива да страда от това!

Жек, от кой репродуктивен специалист си чула да каже дори и 2 думи за Зачатие в медийното пространство, освен Мели?

Винаги ще съм благодарна на Човека дарил ни надежда и осмислил живота ни!
Благодарим ти Д-р Стаменов!

И да, аз вярвам че за всяка от нас ще има рицар на бял кон, без значение фамилията му, името на клиниката му (стара такава или новосъздадена)!

п.п. Радина, дано Бог скоро дари теб и съпруга ти с вашия Божи дар!

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*
Re: Благодарим ти Радина!!!
« Отговор #25 -: Октомври 14, 2008, 16:36:56 pm »
Жек, от кой репродуктивен специалист си чула да каже дори и 2 думи за Зачатие в медийното пространство, освен Мели?
Ами, от моя не съм, ама и форумът не е чувал за моя лекар.
Re: Благодарим ти Радина!!!
« Отговор #26 -: Октомври 14, 2008, 17:33:25 pm »
Благодаря и от мен.
Желая ти успех  :bighug:
*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: Благодарим ти Радина!!!
« Отговор #27 -: Октомври 14, 2008, 20:58:10 pm »
Разбира се, всички трябва да благодарим на Радина, тя е един прекрасен човек и това, което прави за хората с репродуктивни проблеми, е страхотно. Сдружение "Зачатие" винаги е партнирало на фондация "Искам бебе" от самото й създаване, като е подкрепяло всички идеи, информирало е обществеността за нейните инициативи, участвало е със свои представители в дейността на фондацията и т.н. Това, че не се споменава партньорството, не го отменя. Както казва един мой любим поет:
Нямаш минало,
щом нямаш памет.
А пък искаш бъдеще да имаш.

Защо институциите нямат краткосрочна памет, а имат дългосрочен мързел, е загадка за мен.
Защо 9 000 потребители, които всеки ден влизат в Зачатие, пропускат да забележат горчивата ирония в думите на Добри, това също е една енигма.
Лично на мен ми е все тая дали аз ще свърша работата, а някой друг ще си припише заслугите. Важното е работата да е свършена. Но когато някой работи, а другите го мразят за това, което е направил, това действа демотивиращо, повярвайте ми.
Сигурно не е редно да казвам толкова лични неща тук, но след 5 години обществена работа аз съм тотално обезверена. И колкото по-възрастна ставам, толкова по-далечно ми се вижда онова единение, което правело силата ...

И пак да припомня, макар да омръзнах на самата себе си с тази фраза - АРТ не е решение на проблема. От ин витро имат нужда само десетина процента от всички хора с репродуктивни проблеми. Решението на драматичния и задълбочаващ се проблем с влошеното репродуктивно здраве на нацията е само и единствено в отговорна и функционираща държавна стратегия за профилактика, диагностика и чак накрая лечение. 


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу