0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Danidan

  • *****
  • 1209
  • творец- щурец с малко щурче
Re: Добър ден от ада
« Отговор #20 -: Юли 05, 2006, 00:56:10 am »
Фани, миличка, попаднала си на лоши хора - съди ги!
Естествено, че осиновявания стават и по нормален начин, тези просто са търгаши - ще ти наговорят всякакви простотии, за да си продадат стоката. Ако имаш сили иди пак със скрита камера, пусни жалба или просто публикувай адреса на тези хора тук - не е правилно да постъпват така, ако им извадиш кирливите ризи няма да навредиш на бездетно семейство, а ще помогнеш да се изчисти тази помия.
Скоро ще си имаш малко слънчице вкъщи, независимо дали ще излезе от теб или от някой дом :bighug:
Аз искам да кажа същото...Има много телевизии, които биха откликнали на този сигнал...боже, не мога да повярвам, че минаваш през това...
Фуси...никак не ти е леко, миличка...но...бори се докрая.Бори се и знай, че един ден, много скоро ти ще си най-щастливата майка на света, това е твоето бъдеще, сигурна съм.Нали знаеш животът ни изправя пред изпитания, някои повече...вземете решение, аз вярвам, че ще е правилното и ще ви подкрепя каквото и да е то!!!Желая ти само щастие нататък!!!
Re: Добър ден от ада
« Отговор #21 -: Юли 05, 2006, 06:44:34 am »
Фани, вярвай!
До като има хора, които ползват услугите на такива посредници, разбира се, че бизнесът им ще цъфти.
Истината е, че здравите деца за осиновяване са малко, но това не значи, че няма да стане по зконният начин. Имам приятелка, която осинови детенце... чака се, да, ама си заслужава.

Успех :balk_21:
*

    adi

  • *****
  • 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
Re: Добър ден от ада
« Отговор #22 -: Юли 05, 2006, 07:08:09 am »
Fussi миличка имаме едно семейство познати и те си осиновиха детенце-сладичко и здравичко момче!(бебенце)
Незнам как точно минаха при тях нещата,(не е удобно да разпитвам)
само са ми намеквали че и те бая средства са бутали!
Огорчена съм от това-но това е самата истина!
Фусси миличка бори се!Не се предавай!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! yahoo_17 yahoo_17 yahoo_17 :bighug:
Re: Добър ден от ада
« Отговор #23 -: Юли 05, 2006, 09:23:11 am »
Fussii, бях чувала за подобна схема. При трансфера едно момиче се опитваше да ми обясни, че имало начин да се вземе бебе директно от болницата, но нещо не схванах как стоят нещата. А ето каква била схемата... Много е унизително и цинично всичко, на което ни подлага тази държава - семействата, които се борим да имаме дечица, независимо дали чрез АРТ или да си осиновим. Наистина се борим с вятърни мелници. На нас се гледа като на машина за пари. Не знам дали имаш сили за подобно нещо, но както са ти казали някои от момичетата, не е хубаво да се оставят нещата така. Мисля, че много телевизии биха се заинтересовали от нещо подобно. Това би бил не просто скандален репортаж - това е търговия с хора и подобно престъпление дори не знам как да го квалифицирам. Ако тръгнеш да ги съдиш сама - знаеш каква е системата лесно се избягва и бързо се потулват нещата. Трябва да има някоя институция/медия зад нещо подобно, за да има някакъв ефект, за да има публичност.

Знам, че си силна и ще продължиш да се бориш. Пожелавам ти само тази борба да кратка и резултатна. Сигурна съм, че ще успееш. Само силните хора минават през такива изпитания и успяват! Освен това не си сама - каквото и да решиш, мисля, че ще намериш подкрепа сред всички нас.

 :bighug:
*
Re: Добър ден от ада
« Отговор #24 -: Юли 05, 2006, 09:46:12 am »
Слу4ая с тая гнусна система не искам и3общо да коментирам.Вь3мутена и потресена сьм.
Само искам да ти кажа, мила Fussii, 4е моя много голяма приятелка си осинови детенце преди три години бе3 да даде стотинка рушвет или подкуп с и3клю4ение на малките подарьци 3а дома. Наистина и помогна по3нат от кметството на града, но бе3 3аплащане. Мога да попитам, дали желае да ти даде инфо или да помогне по някакьв на4ин. Бе3 по3нати и в 4ужбина не става, но да дадеш пари в брой на служител още не сьм 4ула.
Бьди силна и не се предавай.
Re: Добър ден от ада
« Отговор #25 -: Юли 05, 2006, 09:58:18 am »
Отвратена съм, но не съм изненадана ни най-малко.
Фуси, :bighug: :bighug:
И наистина, какво стана с полу-донорската инсеминация?

Re: Добър ден от ада
« Отговор #26 -: Юли 05, 2006, 10:13:58 am »
Прочетох постинга.............. Прилича на лошо направен сценарий, но за съжаление е ощя по-лошо - истина е!
Честно да Ви кажа, седя в момента пред компютъра и се чудя как да изразя мислите си......В гърлото ми се появи една буца от възмущение и огорчение. И все още не мога да намеря точните думи......
Това е ГРОЗНО! Цялата тази система е отвратителна: "разграбват се още в болницата". Все едно е стока, куче, а не човек.....
Фуси, миличка, много е благородно решението  Ви да осиновите дете!Трябва да има и друг начин! И може би наистина трябва да се намери някой, който да извади наяве пред обществото тази гадост.
И се питам не остана ли поне малко благородство у хората, а всеки се е превърнал в търгаш, който иска да забогатее за нула време?
Убедена съм обаче, че всеки намира това което търси. Дали сега или в бъдеще, никой не може да избяга от делата си. Надявам се тези хора си дават сметка за това, което правят и за това, че душите им ще горят в АДА, през който ти Фуси си минала /макар че в ада има души, а тези хора май отдавна са  изгубили своите, в идеята си да правят пари по този начин/.
Желая ти успех! :bighug:
*
Re: Добър ден от ада
« Отговор #27 -: Юли 05, 2006, 10:16:26 am »
МНОГОмногомногомного благодаря на всички ви за подкрепата! Имах нужда  :lol:

Разбира се, че няма да се отчайвам, то и това оставаше ... :lol: Борбата си продължава, просто голям шамар ми беше.

Днес на път за работа даже се ядосах и за първи път (при мен това е добър признак)

Целувам ви всички, добре, че ви има  :bighug:

А, да! За донорската инсеминация, може би ще опитаме пак през есента
В очакване ....
Re: Добър ден от ада
« Отговор #28 -: Юли 05, 2006, 10:38:57 am »
Съжалявам Фюси  :( :( :(
Изобщо не съм учудена.  :x :x :x
За съжаление всичко в нашата държава е такова и нещата съвсем не са само на ниво някакви агенции или частни организации. В това имах възможност да се убедя лично по съвсем друг и доста по-незначителен повод, който няма нищо общо с темата. За съжаление аз лично загубих вяра, че нещо в тази държава може да се промени където и да ни приемат и както и да се маскират тези, които ни управляват. Просто корупционната машина е толкова добре смазана и поддържана, че направо е станала непробиваема. И поддържането е отгоре надолу, а не някъде ниско и долу, където може да е възможно да се унищожи нещо преди да се е разрастнало.  :x :x :x
« Последна редакция: Юли 05, 2006, 11:10:51 am от pkoprinkova »
*
Re: Добър ден от ада
« Отговор #29 -: Юли 05, 2006, 10:48:28 am »
Фуси, ужасно е това, през което си  минала! Не искам да предизвиквам негодуванието на всички ви, но за себе си не мога да твърдя, че не бих се съгласила на такава процедура! Знам, начина е ужасен, незаконен, но нима "каналния ред" не предразполага също за незаконни действия- изнудване във всякаква форма за пари, бавене с години на процедурата, безброй бюрократични спънки....за психическите терзания и унижението изобщо не ми се говори! Идва момент, в който си съгласен на всичко, за да имаш своето дете...и се поддаваш...плащаш..и си взимаш толкова желаното дете....Спасяваш едно човешко същество от възможността живота му да бъде разбит в някой дом, спасяваш и своето щастие...
Понякога целта оправдава средствата! Мое мнение!В никакъв случай не подкрепям подобни "агенции", просто се опитвам да видя под мърсотията и пошлостта нещо хубаво. :(
*

    ultra

  • Анна Зашева
  • *
  • 7291
Re: Добър ден от ада
« Отговор #30 -: Юли 05, 2006, 11:04:13 am »
А, да! За донорската инсеминация, може би ще опитаме пак през есента
О, йе, много се радвам да го чуя (ама няма картинка за подскачащо човече върху офис стол :lol:)
 :bighug:


“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*

    borovinka

  • *
  • 1118
  • таЙалеЩ на кълГо...
Re: Добър ден от ада
« Отговор #31 -: Юли 05, 2006, 12:39:07 pm »
Днес на път за работа даже се ядосах и за първи път (при мен това е добър признак)

Така те искам! Целувам те и те прегръщам!
 (Ще им разкажем играта!)
*
Re: Добър ден от ада
« Отговор #32 -: Юли 05, 2006, 12:42:30 pm »
8Oпросто съм ужасена...в такава ли държава трябва да растат децата..аз нямам свой,но все някога... :lol:fussi аз съм нова в този форум,но историята ти е потресаваща...бъди сигурна,че скоро едни малки ръчички ще те прегърнат имам познати ,който сии взеха детенце...много се обичат...пожелавам ти го от сърце :stroller: :sucky: :blowingdust:
...Две хубави очи.Душата на дете в две хубави очи;-музика-лъчи.Не искат и  не обещават те..Душата ми се моли,дете,душата ми се моли!...
Re: Добър ден от ада
« Отговор #33 -: Юли 05, 2006, 12:47:37 pm »

А, да! За донорската инсеминация, може би ще опитаме пак през есента
Браво! Борба по всички флангове!
Възхищавам ти се искрено. :bighug: :balk_21:
И вярвам, че ще успееш.
*
Re: Добър ден от ада
« Отговор #34 -: Юли 05, 2006, 13:47:46 pm »
Защо има такива огромни разлики в процедурата? Мойта позната нито е давала пъри под масата, нито има връзки, а за 3 месеца от подаването на молбата, е почти на края - да вземе детето.
Има ли значение дали документите се подават от голям град или от провинцията, дали детето е от Софийски дом или и то е от дом в провинцията? Толкова съм объркана. и в мойта глава се е загнездила мисълта за осиновяване, но ме е страх от дългото чакане и напразните надежди. Като разбрах колко бързо е минало всичко така се обнадеждих, а сега с постинга на Фуси направо се сринах. Мисля, че не бих понесла нещо такова, на фона на всичко изживяно от мен.
Абе егаси и съдбата.........
*

    Гост

Re: Добър ден от ада
« Отговор #35 -: Юли 05, 2006, 14:10:41 pm »
Фуси,

Знам 4е вси4ко което си преживяла е ужасно и грозно,но в сащото време като 4овек в подобно положение сам минала през сащите етапи на мислене като теб и сам стигнала до извода 4е бих искала да нару6а закона и ще го направя ако мога.

След като системата прави вси4ко толкова трудно и непостижимо за нас които и без друго сме си изстрадали страдането да нямаме собствени деца тогава плюя на системата.Аз искам да живея живота си сега не след две или по-ве4е години когато системата благоволи да ми предложи дете и то не се знае какво-4ела сам ужасяващи истории.

Та с две думи за мен няма надежда,твърде стара сам за да 4акам и боря системата,а и не живея в БГ което прави нещата още по-сложни.Знам 4е едва ли ще ти е приятно но бих искала да знам коя е тази организация.Знам 4е зву4а ерети4но,но сам загубила надежда.

Пожелавам ти здраве и душевни сили за да продължиш борбата независимо по кои път ще трагнеш.Дано да не сам те отвратила с писанията си.
*
Re: Добър ден от ада
« Отговор #36 -: Юли 05, 2006, 15:08:14 pm »
Миличка, изобщо не си ме отвратила.

Точно за това си говорихме вчера с мама. Има две хипотези, в които човек би прибягнал до подобни „услуги“. Първо, ако човек е така устроен  - т.е. смята, че всичко на този свят се „урежда“, че нещата стават единствено с далаверка,  измамка, нещо така, покрай закона..... Вторият случай е, ако някой е на дъното на отчаянието, тогава вероятно би опитал всичко.
Искам дебело да подчертая, че не осъждам никого!  Абсолютно разбирам болката, отчаянието, безнадеждността, всичко. Всяко едно от пишещите и четящи момичета тук добре познава тези състояния. Няма значение дали си на 25 или на 42, еднакво боли уверявам те, отчаянието е еднакво дълбоко, надеждата еднакво разбита.

Много съм си блъскала главата по тези въпроси и знаеш ли какво мисля сега. Мисля си, че когато човек минава през големи изпитания, точно на финала, когато вече си изморен и до безкрайност изтощен, се появяват последни провокации и изкушения. Трябва точно тогава да устискаш и да издържиш, защото историята, за която разказах малко си  сделка с дявола....
А в този тип сделки винаги има уловки. А тук рисковете са огромни.... ако искаш мога да ти ги изброя. Само мога да ти кажа, че за подобно нещо се лежи в затвора.

Мила, моля те стегни се (то виж кой ти го казва де, ама....)!
Убедена съм, че не си опитала всичко. Като начало, кажи ми подала ли си документи, в държавната агенция за закрила на детето. Ако да – колко време мина? Ако не – какво чакаш? Ако не си подала документи – готова съм да ти помогна с каквото кажеш. Ще ти попълня документите, ще ти кажа къде да си направиш изследванията – всичко.

И накрая, моля те, не искай от мен да те свържа с тези хора. Не мога да направя такова нещо! Мисля, че това е търговия с деца,  която нямам сили да подкрепя по какъвто и да е начин. Не осъждам по никакъв начин отчаяните хора, които биха направили всичко за да имат свое дете. Не давам оценки, не махам поучително с пръст. Просто аз, на този етап, не мога да дам на тези хора нови жертви/клиенти.

Моля те, помисли отново, опитай легалния вариант. Ще ти помогна с каквото мога
Прегръщам те.
В очакване ....
*

    гост

Re: Добър ден от ада
« Отговор #37 -: Юли 05, 2006, 15:31:42 pm »
Фуси,

Благодаря за предложението но не можеш да ми помогне6.

Не съм подала документи защото първо трябва да подам  в страната в която живея,да ходя няколко месеца на у4илище за родители,след това да подам молба официално и оттам насетне да 4акам около 8 месеца за социален доклад и още незнам колко докато полу4а разрешително и 4ак тогава да трагна по стапките в БГ.Цената на социалниа доклад тук е 4-5 000 евро,а фондациите в БГ занимаващи се с осиновявания искат 7-8 000 евро,което е отделно от социалния доклад.Като оставим настрана факта 4е след три неуспешни инвитра за 1 година сме разорени,цялата процедура ще отнеме 2-4 години,а дотогава аз ще сам на 46-47,тварде късно.Не мога да 4акам.Или правя нещо незаконно сега или се отказвам.

Не искам да зву4а пораженски,но така се 4увствам в момента.Затова тарся връзки с "подземния свят" или поне в социалните служби.Познавам жена която преди година е осиновила то4но с вразки за 3-4 месеца.

От вси4кото 4етене из саитовете и контактуването ми с оторизираните органи разбрах 4е ако ходи6 по "каналния ред" може да ти поникнат брада и мустаци от 4акане - буквално.

Хаиде да не те от4аивам.Дано поне ти успее6.

И пак благодаря за доброто желание да помогне6.
*
Re: Добър ден от ада
« Отговор #38 -: Юли 05, 2006, 15:44:55 pm »
Мила, докато си се чудила и проучвала връзките на подземния свят, са изтекли поне 8 месеца......
Тук ще ти искат около 5, 6 хиляди евро за да извършиш на практика престъпление.
Уверявам те рисковете са огромни. Просто, не мога да ти дам адреса на тези хора. Не искай това от мен. Дано не ми се сърдиш много
В очакване ....
*
Re: Добър ден от ада
« Отговор #39 -: Юли 05, 2006, 15:47:30 pm »
Просто това е престъпление, момичето може да лежи в затвора, могат да я изнудват...
По някакъв начин се чувствам отговорна, че ще я накисна
« Последна редакция: Юли 05, 2006, 16:28:32 pm от Lali »
В очакване ....