0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Косопад
« -: Август 02, 2006, 10:51:11 am »
Момичета - помагайте. Много ми пада косата напоследък. Нямам никаква идея какъв вид лекар да посетя по въпроса. Имам дълга естествено руса коса. Никога не съм се боядисвала, така че косопадът не е причинен от химически увреждания на косата. Приемам всякакви съвети.  :help:
*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: Косопад
« Отговор #1 -: Август 02, 2006, 11:01:43 am »
Мила, мога да ти кажа аз какво пробвах и има доста добър ефект, само че за съжаление е доста скъпо удоволствие. Купуваш си шампоан на Phyto - Phtytocyane и си вземаш и дражетата за пиене. Аз от един курс със шампоана се оправих - косата ми пада по-малко от преди. Само че казват, че за да има по-голям ефект е хубаво да направиш поне два курса със шампоана и с дражетата. Имай предвид, че са на цена около 50-60 лева дражетата. За шампоана не мога да ти кажа :(
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
Re: Косопад
« Отговор #2 -: Август 02, 2006, 11:09:43 am »
Аз също ,за съжаление, страдам от доста обилен косопад и то от доста време. Предполагам, че се дължи на прекаленото боядисване. Също така и на факта, че косата ми винаги е била къса, а от 2 години се опитвам да я пусна по-дълга.
Не е хормонално, защото хормоните са наред.
В продължение на 7-8 месеца правех по 2 маски седмично ,но ефекта е нулев. Доколкото фризьорката ми каза, маската по принцип действа само на здравия вид на косата, но за да се подобри растежа трябва да се приемат вътрешно различни добавки, витамини и минерали.
Чувала съм за този шампоан и вероятно ще го изпробвам, но за хапчетата не знам...
*
Re: Косопад
« Отговор #3 -: Август 02, 2006, 11:31:31 am »
Гане, малко ще ми е трудно при тази цена. Доста се охарчихме с инвитрото, а и събираме средства за нов опит.
*

    balmi

Re: Косопад
« Отговор #4 -: Август 02, 2006, 11:35:54 am »
Моята също капе доста и ми казаха следната маска: 1 с.л. кисело мляко, 1 с.л. ракия, една ампула витамин А, 1 с.л. бадемово масло, 1 жълтък и малко балсам за коса. Стоиш 1 час и след това косата се измива. Мисля да я пробвам.
Моят фризьор винаги съветва да се мажа с газ, мас и ..... Косата ставала страхотна !!!! :D
*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: Косопад
« Отговор #5 -: Август 02, 2006, 11:41:22 am »
Мисля че шампоана е около 13-15 лева, не повече. Определено има ефект. Не знам с колко дълга коса си, моята е огромна и вече почти месец го ползвам. И съм много доволна, така че опитай. Иначе от маските няма ефект, мога да го заявя с огромен процент убеденост, понеже съм пробвала много неща. Има една маска на Dove за изтощени коси, но не знам в БГ дали я продават и колко пари е. А и при теб има и друго, че от подготовката за инвитрото и натоварването с хормони се е изтощила. Общо взето тези неща най-много там и в килограмите удрят...Пробвай без дражетата, само шампоана
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
Re: Косопад
« Отговор #6 -: Август 02, 2006, 11:45:33 am »
А някой консултирал ли се е с лекар за косопада или само с фризьорите? Мислите ли че хормоналната стимулация и стреса покрай инвитрото може да са причинили косопада?
Гане, този шампоан продават ли го в България? Цената е приемлива. Ще пробвам.
Склонна съм да пробвам и с домашна маска за коса, ама не знам ракията дали не изгаря кожата.
*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: Косопад
« Отговор #7 -: Август 02, 2006, 11:49:43 am »
Продават го в аптеките. Мен една приятелка ми го каза. Обикновено фризиорите съветват за такива неща. А иначе моята приятелка работи във фармацефтична фирма и каза, че определено от това е имало най-много ефект. Колкото до маските аз правех една с мас - 1 лъжица мас, 1 жълтък, хининова вода и витамин А. Намазваш се с нея и престояваш около час. Ама освен блясък да се получи, друго не мисля че ще има като ефект
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
Re: Косопад
« Отговор #8 -: Август 02, 2006, 12:01:22 pm »
Да с това се боря от години - капеща лесно, изтощена коса: шампоани скъпи прескъпи от cliniqs, phyto - raznowidnostite, do l'oreal professionel i lancôme ... докато един ден коафиорката ми каза, 4е файда от маркови шампоани много няма, техния ефект е като този на блажната боя върху стара изръбена стена- от вън само замазва за известно време недостатъците на стената.
Ходих на лекар, предписа ми cystine B6 (има доста разновидности на витами Б и съставката   cystine; не противопоказно при бременни) вси4ки манекенки го пиели. 3 месеца пих по4ти редовно - никакъв фрапиращ ефект, мове би малко пове4е блясък. Но ако искаш питай за това лекарство, трябва да има и в БГ поне някакво съответствие.
Re: Косопад
« Отговор #9 -: Август 02, 2006, 12:13:44 pm »
Аз бях в същото положение след 6 месеца боядисване с най-ярко червената боя на Лонда :crazy:. Естествено, не можах да се оправя напълно докато не престанах да си тормозя косата, но сравнително добър ефект се получава от Себорал Форте - това е евтин продукт (около 1.20), отвара от някаква билка (внимание - много е отровна!). Много помага и срещу пърхот. Мисля, че може да се намери във всяка аптека.

Сега съм на руси кичури (ефектът е почти като напълно руса), но косата не ми пада толкова, защото я боядисвам на 3-4 месеца  :ywoohoo: ...а ми е дълга до средата на гърба
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

Re: Косопад
« Отговор #10 -: Август 02, 2006, 12:32:41 pm »
Аз също съм с много далга коса, под краста.И преди година започна да ми пада страшно много и ме посъветваха да си взема една билка "чемерика", също много отровна и остонах много доволна само от три четири обливания на косата и се оправи,даже сега я ползва и приятеля ми и той е доволен.Билката си я копувах от аптеките и струваше лев и нещо на нея пише че се използва за пърхот,косопад и краста 8O :lol:
Re: Косопад
« Отговор #11 -: Август 02, 2006, 13:34:48 pm »
Аз също страдам от косопад.От близо 6 месеца използвам  шампоан  Ревалид и съм нмого доволна.Освен, че ми намаля косопада и косата ми започна да расте по - бързо .
От тази серия  има балсам, маска за коса и дражета, но все още не съм ги ползвала.
Re: Косопад
« Отговор #12 -: Август 02, 2006, 14:13:55 pm »
Цитат
Аз също съм с много далга коса, под краста.И преди година започна да ми пада страшно много и ме посъветваха да си взема една билка "чемерика", също много отровна

Бях й забравила името, точно от тази билка е себорал форте  :D
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

Re: Косопад
« Отговор #13 -: Август 03, 2006, 21:00:43 pm »
аз също имах силен косопад - ежегодно през есента.
Ползвам шапоан KEUNE и продукти за коса на TIGI и съм доволна
« Последна редакция: Август 03, 2006, 21:06:16 pm от Диана »
*

    ultra

  • Анна Зашева
  • *
  • 7291
Re: Косопад
« Отговор #14 -: Август 04, 2006, 10:33:10 am »
По препоъка на Wildberry ползвам при косопад шампоан на Клоран с хинин. Косопадът спира на втората седмица и косата изглежда видимо по-добре. Малка опаковка около 7 лв.


“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
Re: Косопад
« Отговор #15 -: Август 06, 2006, 18:56:13 pm »
На мен лично, когато ми се засили косопада през определени сезони, много ми помага маска от рициново масло и жълтък, втрива се в корените и се седи два часа.
*
Re: Косопад
« Отговор #16 -: Август 08, 2006, 16:38:59 pm »
 :DАз ползвам хининова вода шест седмици. Винаги я почвам в средата на лятото. Моят косопад обаче си е "нормален" лятно-есенен. От хининовата вода почти не го забелязвам. Ако обаче твоят е някакъв по-обилен не знам дали ще помогне. Все пак това е много евтино средство. Можеш да пробваш 1-2 седмици и ако няма ефект да преминеш към по-скъпите. Ефектът се забелязва още на 3-4 измивания...
Re: Косопад
« Отговор #17 -: Август 08, 2006, 17:31:16 pm »
Мацки, кажете моля как точно процедирате с хининовата вода и със Себорал Форте - по колко пъти седмично, втрива се в корените ли, като маска преди или след измиване на косата, по колко време се стои, ако е с измиване? Май много въпросчета станаха. :oops: :thankyousign:
*
Re: Косопад
« Отговор #18 -: Август 08, 2006, 17:51:37 pm »
Хининовата вода се втрива в корените на косата след измиване (колкото често си миеш косата по принцип, моите впечатления са колкото по-рядко, толкова по-добре, но в тази жега е невъзможно :(). Не се изплаква. Нанася се бързо, не оставя мирис, но трябва да се внимава да не попадне в очите, ако попадне - бързо изплакване! Използва се шест седмици, може след почивка от шест седмици да се почне пак. На мен ми стигат две шишенца, но колко точно струват не знам, но са под левче.
« Последна редакция: Август 08, 2006, 21:02:35 pm от Lan »
Re: Косопад
« Отговор #19 -: Август 09, 2006, 12:46:10 pm »
Хининова вода ползвам и аз. В зависимост от производителя и опаковката цените са около 50 стотинки до 90 стотинки. Не мога да преценя обаче дали има ефект. Със сигурност косопада не ми намалява.
А рицинова масло и жълтък слагах 7 месеца без особена разлика. Само дето по косата ми отидоха зехтина и яйцата в къщи  :lol:! Отделно и рициновото масло, което мирише доста гадно ако прекалиш със ползването му.
Честно казано най-добър за мен си остава ужасно миризливия чесън! След маски с чесън косата наистина заздравява, и ако се излие добре почти не се усеща. Но и това е временно решение.
Най-добре е да се вземат медикаменти и вътрешно, което излиза доста скъпо, но ако се замисли човек по-добре е да се дадат парите отколкото да оплешивееш /пази Боже/.