0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Всичко за лапароскопията - тема 2
« Отговор #200 -: Март 19, 2013, 18:51:30 pm »
 момичета благодаря ви за отговорите и за подкрепата. аз след около месец съм на преглед и ако до тогава няма резултат ще видим какво ще следва.
успех на всички чакащи с нетърпение резултата след лапарото.
Re: Всичко за лапароскопията - тема 2
« Отговор #201 -: Март 30, 2013, 13:45:00 pm »
здравейте в четвъртък ме оперираха споделете трябва ли да избягвам нянкакви храни колко време да не се напрягам имам някакви лепенки по корема казаха да пазя мястото а шевовете след седмица някаде да се махнат  ама за тея лепенки се чудя кога да ги махна
*
Re: Всичко за лапароскопията - тема 2
« Отговор #202 -: Март 30, 2013, 14:44:15 pm »
Аз сменях лепенките всеки ден и така докато ми махнат конците мисля.За храни аз нямам спомен да са ми забранявали някакви храни.Гледай да са по-леки храните който консумираш и да не надуват корема.

Re: Всичко за лапароскопията - тема 2
« Отговор #203 -: Март 30, 2013, 16:07:43 pm »
значи и мойте май ще трябва да се сменят  в четвъртък ми  я правеха неска е 2 ден не са сменяни да не земе да ми стане нещо
*
Re: Всичко за лапароскопията - тема 2
« Отговор #204 -: Март 30, 2013, 16:14:58 pm »
Какво да ти стане?Аз след баня ги сменях че ми ставаха гадни, а и като си бях в къщи гледах да съм без лепенки.Алергична съм и се изприщвам ужасно там където са били.

Re: Всичко за лапароскопията - тема 2
« Отговор #205 -: Март 30, 2013, 16:19:30 pm »
на мен  ми казаха да не мокря мястото да се облебвам с нещо като се капя . ами  знам ли  да не стане някой  инфекция ако не се сменят .утре вече смятам да се изкапя сега само от кръста надоло карам
*
Re: Всичко за лапароскопията - тема 2
« Отговор #206 -: Март 30, 2013, 16:45:16 pm »
Аз си бях взела водонепропускливи лепенки за къпанията.Има такива във всяка аптека.След баня ги махах.Лепенките са за след операция, трябва да уточниш в аптеката.

Re: Всичко за лапароскопията - тема 2
« Отговор #207 -: Април 07, 2013, 10:50:50 am »
dа ви попитам долу- горе след колко време може да се почне да се спортува , ясно  е че всеки сам си усеща как се чувства но пак трябва да се пази .аз от първия ден се чуствам добре :))  и  за солариума да попитам
*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: Всичко за лапароскопията - тема 2
« Отговор #208 -: Април 07, 2013, 23:39:36 pm »
За солариума не знам. За спорта - зависи какво спортуваш, все пак, но бих те посъветвала около месец да внимаваш с физическото натоварване.
« Последна редакция: Април 07, 2013, 23:43:34 pm от sixsens »
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*

    Starshine

  • ***
  • 494
  • "When nothing is sure, everything is possible."
Re: Всичко за лапароскопията - тема 2
« Отговор #209 -: Април 09, 2013, 14:06:36 pm »
Здравейте момичета! :) Дойде ред и аз да ви разкажа за моята лапароскопия..
Всичко мина нормално, без усложнения.. възстановявам се бързо. На 25-ти ме приеха.. и започна очистването :) (което май беше най-гадното от цялото преживяване). На 26-ти около 10:30 часа започна лапаросопията, упойката ме хвана много бързо - точно едно дълбоко вдишване от маската... издишването не го помня дори  :lol: Операцията е траела до 2 часа - честно казано не зная точно кога съм се събудила. Спах почти през цялото време докато бях в реанимацията. Имам 4 разреза - един по пъпчето, 2 от двете страни на яйчниците и един м/у тях. Почти зарастнаха вече. Конците ми ги свалиха в четвъртък - беше малко неприятно, но не болезнено. Най-силните ми болки бяха на 27-ми - точно след като ме пуснаха от реанимацията, които преборих с аналгин - 2 броя - на обяд и вечерта преди да заспя. :) Бях от 25-ти до 29-ти хоспитализирана - по препоръка на моята лекарка, защото ми предстоеше пътуване до у дома и тя не искаше веднага да се натоварвам. Операцията беше извършена от Д-р Панова и д-р Недялков от 1-ва АГ Св. София /бившата Тина Киркова/. Всичко е минало добре според д-р Панова, около 15-ти трябва да отида на преглед. Ще разбера повече допълнително. Извършена е фенестрация, взели са материал за хистология - резулатат ще имам като отида на преглед. Сега ми стискайте палци всичко да тръгне нормално. В сряда започвам Сиофор. Сега имам няколко въпроса, ако може да ми помогнете - кога горе-долу трябва да очаквам менструация според вас? Нямам търпение да ми дойде... нямам търпение и да отида на преглед за да разбера как вървят нещата. И друго - кога според вас мога да имам интимен контакт... честно казано изобщо не се сетих да попитам за това лекарката. Тя ме посъветва още при изписването задължително да се пазим 2 месеца, но не и кога мога да бъда интимна пак или да очаквам менструация :oops: :oops: :oops: Иначе вече се чувствам много добре... от време на време ме придърпва около разрезчетата, но предполагам, че е нормално. Белези почти няма да има. Благодаря ви много предварително.. ако се сетя нещо ще пиша, ако има някакви въпроси - питайте... вече и аз имам опит в тази област. :lol: И ми стискайте палци всичко да е както трябва  :bighug:




Quiet people have the loudest minds.
*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: Всичко за лапароскопията - тема 2
« Отговор #210 -: Април 09, 2013, 22:31:08 pm »
Здравей, Старшайн, радвам се, че всичко е минало добре. За менструацията - възможно е първият цикъл малко да се размести, не мога да ти кажа кога ще ти дойде, може след седмица, може след 30 дни, различно е при всеки, но е нормално да е необичаен. Ако се забави повече от 45 дни, свържи се с лекаря си. Придърпванията са нормални, не се притеснявай, ще отшумят, а белези почти няма да имаш, моите са като едва забележими драскотинки. Колкото до секса - индивидуално е, зависи как се чувстваш, но поне първите две седмици най-вероятно няма да се чувстваш готова. Аз не помня вече колко изчаках, може би 3-4 седмици, но не повече. Защо са ти казали да се пазите 2 месеца? По принцип ако няма проблеми, след лапаро доста се повишава шанса за забременяване. След втората ми лапароскопия се подготвях за ин витро още на следващия цикъл, не съм чакала 2 месеца. Отложи се, но по съвсем друга причина.
А как са тръбите? От къде взеха проба за хистология? Стискам палци резултатът да е добър! Дано скоро се похвалиш с добри новини!
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*

    Starshine

  • ***
  • 494
  • "When nothing is sure, everything is possible."
Re: Всичко за лапароскопията - тема 2
« Отговор #211 -: Април 10, 2013, 15:41:37 pm »
Здравей, sixsens :)Предполагам, че ми казаха 2 месеца заради множеството фоликулярни кисти, които предполагам, че дори да станат на яйцеклетки няма да са качествени.. или не зная точно как се водят, а и може би заради упойките и медикаментите, които са ми поставяли. Всъщност не зная защо 2 месеца, само предполагам за сега - докато дойде времето да се видя с лекарката ми. :oops: Казаха ми, че тръбите ми са много добре - пропускливи, общо взето са идеални. Проба за хистология е взета от яйчниците, които са били доста уголемени - и както и преди това знаех - пълни с фоликулярни кисти. Общо взето повече ще зная около 15-ти април. За тогава е насрочен първият ми преглед, тогава ще видя хистологията и ще си взема видеофайла от самата операция. (На епикризата пише: Неизяснен стерилитет (цитирам по памет - не е пред мен в момента), но доколкото разбрах това е по-добрия вариант и означавало, че всичко друго е наред... с изключение на яйчниците, които образуват кисти, ти какво мислиш за това?)Дано резултатът да е добър и да се похваля с добри новини.  :)  :bighug: Стискайте палци  :kiss:




Quiet people have the loudest minds.
*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: Всичко за лапароскопията - тема 2
« Отговор #212 -: Април 11, 2013, 22:59:55 pm »
Ами новините са много добри, бих казала. Сега след фенестрацията, ако има ефект от нея би трябвало да намалеят кистите. Аз също правя кистички, но при мен това нямаше значение, защото така или иначе се наложи да правя ин витро, заради тубарен фактор.
Щом са добре тръбите, това е повече от чудесно. Дано скоро има резултат, както казах и в предния пост, след лапаро се повишава шанса. Не мога да ти кажа дали неизяснения стерилитет е по-добре отколкото диагноза. Зависи от гледната точка. За мен лично не е по-добре, защото не знаеш с какво се бориш и какъв е проблемът. Когато има диагноза, поне знаеш какво не е наред и действаш в тази посока. Не знам, сложно е. Но не се задълбавай толкова, гледай напред и действай още на следващия цикъл, мен ако питаш. Пък дано има добри новини!
Успех!
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*

    Starshine

  • ***
  • 494
  • "When nothing is sure, everything is possible."
Re: Всичко за лапароскопията - тема 2
« Отговор #213 -: Април 12, 2013, 13:27:11 pm »
sixsens благодаря ти много за отговорите :) От вчера пия Сиофор, по 1000 мг на ден, т.е. по 1 таблетка, разделена - сутрин и вечер по 500 мг. Някак ми се струва малка дозата... но пък ендокриноложката си знае по-добре :) Сега единственото ми притеснение е кога ще дойде менструацията.. аз общо взето никога не съм имала естествена и се притеснявам дали всичко ще тръгне нормално сега. :? Дойде ли менструация - значи всичко върви по план... Както казах в предния пост - нямам търпение да дойде 15-ти за да уговоря час с лекарката и да видим как вървят нещата, да видя хистологията и да ми обясни всичко.. От вчера усещам някакви леки спазми и наболяване от дясната страна, дали е някакъв знак, че може и да ми дойде? Честно казано не съм имала ПМС (заради противозачатъчните) и съответно не мога да го различа, ако е това.. Как мина първата менструация при теб? След колко време дойде? Усети ли, че идва? :D Извинявай ако ставам досадна :oops:  :bighug:




Quiet people have the loudest minds.
*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: Всичко за лапароскопията - тема 2
« Отговор #214 -: Април 12, 2013, 20:48:09 pm »
Не си досадна, съвсем нормални въпроси задаваш :D Моята менструация си дойде нормално, както беше по график, ако е имало закъснение е било 2-3 дни. Нямах някакви особени състояния, нормално беше, може би малко повечко продължи, с 1-2 дни, не помня точно, беше 2009-та година. Аз рядко имам ПМС, но си имам редовен цикъл, плюс/минус 3-4 дни. Моите симптоми са по време на самата менструация и обикновено са леки. Това придърпване, което описваш може да е от шевовете, но може и да е ПМС, не зная. То не остана до 15-ти, скоро ще стане ясно как са нещата.
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
Re: Всичко за лапароскопията - тема 2
« Отговор #215 -: Април 28, 2013, 07:52:03 am »
Здравейте, дойде време да се похваля с малък напредък след фенестрацията от 26.02  :D. Вчера ми дойде първият естествен МЦ след 3 год. непрекъснат прием на противозачатъчни. Закъснението беше 12 дни.
На 26.03 бях на контролен преглед и кистите определено бяха доста по-малко.
Желая на всички ви прекрасни мигове през настоящите празници и дано скоро да се похвалим с хубави новини :)
*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: Всичко за лапароскопията - тема 2
« Отговор #216 -: Април 28, 2013, 11:36:25 am »
Браво, Илияна, чудесни новини! Дай Боже скоро да се похвалиш с още по-хубава новина!
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
Re: Всичко за лапароскопията - тема 2
« Отговор #217 -: Април 28, 2013, 14:04:41 pm »
Браво Илияна ,желая ти късмет и дано другата новина е най-хубавата.успех :bfp:
Re: Всичко за лапароскопията - тема 2
« Отговор #218 -: Април 28, 2013, 19:28:29 pm »
Благодаря за пожеланията.   :bighug:
Както се казва: от вашите уста - в Божите уши.
*

    Starshine

  • ***
  • 494
  • "When nothing is sure, everything is possible."
Re: Всичко за лапароскопията - тема 2
« Отговор #219 -: Април 29, 2013, 09:53:04 am »
Илияна, много се радвам за теб! Дано скоро се похвалиш с оооооще прекрасни новини!
Здравейте момичета!:) И аз като Илияна имам малък напредък - на 25-ти ми беше прегледа и имам 4-5 фоликула (предполагам фол. кистички) в левия яйчник и до 10 в десния! Като имате предвид, че преди фенестрацията бяха толкова много, че не можеха да се преброят! :) Лигавицата е 9,7 мм, което май е много добре. Все още чакам МЦ  :? .. с лекарката решихме да почакаме още малко да видим дали ще дойде сам - вече станаха около 30 дни след фенестрацията и идеята е да изчакаме до след празниците и на 7-ми ако все още няма да отида пак на преглед и евентуално да го побутнем малко с прогестерон. Ухх... как искам и аз да се похваля с естествен цикъл  :? НО важното е, че нещата са далеч по-добри след фенестрацията... Според вас нали е обнадеждаваща информацията?  :oops:
Пожелавам ви приятно прекарване на предстоящите празници!  :bighug:




Quiet people have the loudest minds.