0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
след годинката може, само от месестата част, почтистена добре от мъхчетата и гледай да няма семчици останали по него
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
Много ти благодаря, Мини  :)
Обаче пропуснах нещо, тя в момента е с хрема, ще изчакам още няколко дни  :)
*


след като се замести вече едно цяло хранене с пюренце - да давам ли вода след въпросното хранене? в случая сме на морков с картоф
след като се замести вече едно цяло хранене с пюренце - да давам ли вода след въпросното хранене? в случая сме на морков с картоф
Аз в началото давах мляко след храненето, но това докато го заместя изцяло. После постепенно спря да го пие. Сега като мина само на пюре, се водя по него. Ако нервничи и нещо иска, предлагам вода, но не винаги, защото много често я отказва или пие по 2 глътки. Зависи от ситуацията, но гледам все пак да поема течности, което си е много важно според мен.

Момичета, да попитам, на каква възраст започнахте да давате по-едро смляна храна и парченца ?
*
loriane, при всяко дете си е различно. Аз пробвах преди няколко месеца и ми се задави, явно не беше гптова и преди 2-3 седмици почнах да давам по-едри парченца храна без проблем този път.
*
Деси, Илияна яде пасирана храна две или три седмици, след това опитах само намачкана с вилица, без проблем. Изкарахме така пак около 2-3 седмици... Някъде на 7 месеца вече ядеше парчета, към днешна дата дъвче всичко, което успее събере в устата си  :lol:, за справка братовчед и е с 5 седмици по-голям и яде само намачкано (да не кажа пасирано)... Та с 2 думи всичко е много индивидуално :)

*
Дами, с въпросче за рецепта:
Искам да направя на дивака бишкоти като тези на Плазмон (не е нужно да са разтворими), но да избегна захарта, която има в Пласмон-овите (и във всички останали). Само че класическата рецепта за бишкоти е с няколко жълтъка, пудра захар и брашно. Въвела съм жълтък от 2 месеца, вече яде по цял; глутена също е въведен. Въпреки това обаче не знам дали да се пробвам; в съдържанието на Плазмон има и овесено брашно, и мляко... по-различно е от пандишпанената класика.
А не мога да намеря рецепта за бебешки бисквитки.
Имате ли нещо изпробвано?
Nadine, виж тази тема:
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=46038.0
Дано намериш там отговор!


Момичета,
може ли да ми кажете, ако сготвя грах или леща дали ще трябва да ги минавам през  цетка.На 1г.и 1м. сме.До сега съм давала само грах в пюре.
Благодаря предварително.
*
Роско, и ние сме на 1г. и 1м. :-) Давала съм по веднъж леща  и грах като ги пасирах с лъжицата.
 Meme, а люспите отстранявала ли си?
 
*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)

Момичета, да попитам, на каква възраст започнахте да давате по-едро смляна храна и парченца ?

:)Отпреди 2 седмици вече с видим успех ядат непасирана храна:) А децата ми са на 2 години. Допреди това съм опитвала поне 20 пъти да им давам непасирана храна но на Алекс и Дани така им се повдигаше, че на третата лъжичка отказваха да се хранят. И това с парченца, които са много дребни. Не са се давели но им се повдигаше.
В същото време си гризяха краставици, моркови, ябълки, солети и какво ли не още, но сготвеното трябваше да е като пюре:)
С това разбира се, не казвам да чакаш до 2 годишна възраст:) но има и като моите деца:)
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
roskoo, пробвай с тази оранжевата леща, дето е без люспи. Аз само от нея готвя. Имало и някакъв жълт грах, и той без люспи. Но него не съм го пробвала още.
Лис, моето диване като не се дави и яде непасирано, та не изкарва царевичката цяла. Гълта като мисирче, будалата му с будали.
*
Роско,аз като готвя леща зърната не ги давам,не че и аз знам защо ама .....а ако случайно паднат ги мачкам с лъжицата.

*

    бина

  • ****
  • 845
  • "Не вървете след никого, вървете само след себе си
Мами може ли рецепта за кус кус и подходящ ли е вече за възрастта на която са бебетата.Благодаря ви може би по напред в темата да има рецепта,ще я разгледам при първа възможност
*
Не съм предлагала още на бебо кус кус, но варя според указанията на пакета и може да добавиш сирене, масло. Дали е подходящо за възрастта ви пак ти преценяш-захранила ли си с глутен и добра ли е едрината за бебетата т.е. дали не се дави, че моето още не дъвче само си премята из устата каквото дам  :D
Момичета, да попитам, на каква възраст започнахте да давате по-едро смляна храна и парченца ?

Малко преди година. Но много го тормозеха зъбите, всичките бяха тръгнали да избиват и така чешеше венеца.
Иначе започнах като  му връчих парче банан след като избиха поне два зъба. Гриза, гриза и се научи.
[/url][/url]
бина то няма рецерта за кус кус, слагаш вода, сол не се слага за децата и слагаш колкото кус кус мислиш, че ще изяде бебчо. Като се свари, прецеждаш и ако вече ядете масло и сиренце, слагаш. Моите ядат през ден и много го обичат. Няма как да се задавят от зрънцата, те са мн малки. Ние започнахме в началото с кус кус на Плазмонт, бебешки, специален. Сега вече ядем като за "големи"  :D

Моите също трудно преминаха от каша към по-големи парченца, но аз още от много рано им давах банан, диня, нектарин, после след въвеждане на глутен и парченца хляб, солетка, бисквитка....отдавна вече искат да ядат едра храна.

Кърмих близнаците си 1 год и 2 месеца!!!
За моите две ангелчета родени в 25 г.с.
9.09-11.09.2008
9.09-20.02.2009

Една година без мама...
*

    бина

  • ****
  • 845
  • "Не вървете след никого, вървете само след себе си
Благодаря ти nikolina-pikolina утре ще се яде със сиренце(много обичат) и масло