0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Birdie

  • *****
  • 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част IV
« Отговор #680 -: Ноември 17, 2011, 16:37:15 pm »
Не знам, Боби, не съм доктор, но за мен някои неща не са нормални. Например това, че детето на приятелката ми, което е на 6 години и от както е навършил една година е по ясли и градини- вечно смърка с носа или кашля като магаре, но не го лекуват с нищо и си се влачи така с месеци. Когато е "напълно здрав" /иначе е просто здрав:)/, започва да кашля щом се затича. Кое му е нормалното на това? За мен това дете не е лекувано правилно или изобщо не е лекувано. Ти като се затичаш кашляш ли :)
Аз също съм против даването на лекарства без нужда, но не може никой да ме убеди, че с боледуване се повишава имунитета. Аз и брат ми никога не сме ходили на градина /е, брат ми има 1 седмица стаж:)/ и бяхме изключително здрави деца. Аз лично в детските си години съм боледувала един единствен път от ангина, която излекувахме "по бабешки". За първи път видях какво е инжекция на 20 години /като изключим задължителните ваксини разбира се/. Моята съседка и най-добра приятелка ходеше на ДГ и всяка зима изкарваше поне по 3 курса пеницилин. Така си беше и в ученическите години- вечно с ангини, вечно болна. Сега е мааалко по-добре, но пак често боледува /разликата е че не е на инжекции вече/.
Според мен имунитет се създава с добра храна, движение, чист въздух и адекватно лечение при нужда.
Ето пресен пример с моето дете. Вече три месеца подред сме с хрема, последния път я влачихме повече от 2 седмици. Изолира се стафилокок, който започнахме да лекуваме с АБ. Ами на втрия ден му спряха сополите... На кое да вярвам, на очите си или на нещо друго.... :)
Всяка обективна находка или симптом при деца си има обяснение, причина.
Може тя да е невинна, за не лекуване.
Може да е сериозна, и да иска лечение.
Но за всичко трябва да се търси обяснение, да се рови и пита и изследва.

Не можеш да "предвидиш"резултата, не търсейки го.
Не може да кажеш -"нормално", "нищо не е", без точно да знаеш че наистина е така.
Как ще знаеш или научиш, щом не търсиш?
Никак.
Говориш глупости.
Или правиш икономии на Американските застрахователни компании, докато "елитната" педиатрия "търси" и "лекува" в зависимост от намереното, но за сметка на джоба на родителите.
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
***
Mistakes are the secret of my success.
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част IV
« Отговор #681 -: Ноември 17, 2011, 16:39:11 pm »
Изолира се стафилокок, който започнахме да лекуваме с АБ. Ами на втрия ден му спряха сополите... На кое да вярвам, на очите си или на нещо друго.... :)
Ако всички правеха като теб, няма да има перманентно смъркащи деца в ДГ.
Жалко наистина, но това е действителността. Вчера точно фризьорката ми разказваше как зимата от ДГ на дъщеря и им искали по 2 рола тоалетна хартия....да бършат сополите на децата. Смееше се като ми го разказваше. Не знам, може би и аз ще се примиря след време, че няма оправия и ще си ходим със сополите до брадата постоянно.....


*
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част IV
« Отговор #682 -: Ноември 17, 2011, 17:08:21 pm »
О, не, Джиджи, до човек е. Ние вече 2 години сме по детски заведения, но със сопол не се примирявам. За мен не е нормално болестотворна бактерия да е нормална флора в посявка. Където и да е.
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част IV
« Отговор #683 -: Ноември 17, 2011, 17:16:29 pm »
О, не, Джиджи, до човек е. Ние вече 2 години сме по детски заведения, но със сопол не се примирявам.

И как се справяш с тях/сополите/ като ходят на ДГ? Аз имам чувството, че дори да го опазя сега от евентуалните "заразители", тръгне ли на ДГ няма как да контролирам нещата. И ако сега се боря със стафилокок, тогава кой знае още колко бактерии ще ми носи постоянно...


*
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част IV
« Отговор #684 -: Ноември 17, 2011, 17:31:27 pm »
джижди, спокойно, няма такова правило, че видиш ли като ходи на ДГ и задължително 8м. в годината е със сополи. Детето предполагам има всички необходими ваксини, ще си изгради имунитет и ще видиш, че картинката не е толкова страшна :wink:
Деси беше на 1.6г. като тръгна по детски заведения, първите 3-4м. факт, всеки месец изкарваше по един вирус, но ги преборваше за 3-4 дни. След това не сме имали проблем, вече е 3-та група в ДГ, ами ако ти кажа, че изкарва 1 максимум 2 вируса на година, не знам дали ще ми повярваш, които минават пак за 3-4 дни. Пила е АБ 2 пъти през живота си и до в периода между 1 и 2г., т.е. от 3г. не се е налагало, дано не се и налага де :) Елена е аналогичен случай. Пиша ти всичко това, като пример, за да видиш, че все пак не е толкова страшно по детските заведения :)

И само да допълня, че не давам допълнително витамини, нито ползвам хомеопатия (върл противник съм й):lol:

ПП. и държа да кажа, че нямам непрочетен постинг от темите на д-р Бърди и макар и косвено винаги съм се опитвала да следвам съветите му.
« Последна редакция: Ноември 17, 2011, 17:38:05 pm от StefiZ »
*
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част IV
« Отговор #685 -: Ноември 17, 2011, 18:32:55 pm »
ПП. и държа да кажа, че нямам непрочетен постинг от темите на д-р Бърди и макар и косвено винаги съм се опитвала да следвам съветите му.
Това важи и за мен и е в основата на всичко  :D
А за сополите, хванат ли се в началото, с едни капки за нос и промивки минават за 3-4дни.
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част IV
« Отговор #686 -: Ноември 17, 2011, 20:22:01 pm »
Това, което е написала Стефи е типичен пример какво се случва- боледуват в началото и после стават супер здрави. Това си е нормално.

Джиджи, за съжаление де да се градеше имунитет с храна и чист въздух, ама не се гради. Имунитет се гради само с достъп до нещото, към което го имаш  и по никакъв друг начин. Така го е измислила природата. Не съм казала да боледуваш дълго - те на децата обикновено много лесно и бързо им минават разните често срещани вирусни инфекцийки. А за хремата - как така 3 месеца сте с хрема, при положение че се лекувате адекватно?


Доктор Бърди работя в медицинско училише във факултет по микробиология и мои колеги го преподават точно това на вашите бъдещи колеги. Това, което ги учат е в резултат на години изследвания, не на спестяване на пари на застрахователите. Какво правят след това с това познание си е тяхна работа, ние им даваме фактите каквито са.  Все пак то си зависи от случая. Моракселата например я лекуват, но да се лекува Стрептококус епидермидис от носа е все едно да искате да изчистите Е. коли от червата и ако лекар го прави това без симптоматика, значи не си е научил урока :-). Ето, бебето ми в момента е с течащ нос, но иначе не изгледжа да я притеснява и няма нищо друго. Е какво - да седна да пускам секрети и ако излезне някой стафилокок на 3 месеца да я натъпча с антибиотици и да и разбия чревната флора ли? А и най-вероятно е някой рино-вирус, така че какво показва микробиолгията едва ли има значение, след като секретите са чисти. 


Приятен ден на всички, по тази тема нямам намерение повече да си защитавам мнението. Който не е съгласен, няма да го убедя с повтаряне на едно и също. 


  
*

    Birdie

  • *****
  • 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част IV
« Отговор #687 -: Ноември 17, 2011, 20:34:14 pm »
Вие като образован човек, много добре разбирате, че аз поддържам тезата за балансиран подход и внимание към детайлите.
От друга страна, от "изследване" до изследване има голяма разлика- както казват гърците - "Дяволът се крие в подробностите". Американците твърде безкритично смилат всякакви изследвания, голяма част от които са манипулативни и подвеждащи. В този смисъл, изследванията и голяма част от тях са манипулативно ориентирани, и то в сфера, в която това играе роля. Във Вашата сфера е ясно, че от "манипулации" особена полза няма. Но в сфери свързани с лекарствени протоколи и политика на поведение, "изследвания" в полза на "изчакване без правене на нещо", са мощни бухалки за изолиране на несъгласните, с тези за "ниска квалификация по причина нечетене на изследвания". Един такъв протокол за не даване на нужни ЛС спестява милиарди, защото всеки от тях там може да оправдае пасивността си с порeдния "протокол".

Погледнете за какви спестени разходи става въпрос само... .
За справка:
Фликсотайд 125 мкг- в САЩ 120-130 долара опаковка. В Гърция- 20 Е, болнична цена- 12Е.
Цена на фирмата производител -5-6Е за производство.
За АБ и ваксините искате ли цени?
Цеклор, капсули от 500мг, 12 броя, в Гърция са 7.66Е- около 10$.
http://www.galinos.gr/web/drugs/main/packages/891#content

В САЩ- 30 капсули/500mg са 132.5 долара - около 150E. 18 капсули в повече оправдават цена 5 пъти по висока?? Съответната за САЩ би била 25-30 $
http://alltabstore.com/order-ceclor-online-en.html?a=7109

Изводите за Вас... .
Знаете много добре за какво говоря, и какъв подход поддържам.
« Последна редакция: Ноември 17, 2011, 21:05:41 pm от Birdie »
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
***
Mistakes are the secret of my success.
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част IV
« Отговор #688 -: Ноември 17, 2011, 22:03:32 pm »

Джиджи, за съжаление де да се градеше имунитет с храна и чист въздух, ама не се гради. Имунитет се гради само с достъп до нещото, към което го имаш  и по никакъв друг начин. Така го е измислила природата. Не съм казала да боледуваш дълго - те на децата обикновено много лесно и бързо им минават разните често срещани вирусни инфекцийки.


Ами аз тогава отдавна да съм умряла, като по твоята логика е трябвало непременно да боледувам като дете, та да имам имунитет сега. Между вирусни инфекцийки и бактериални инфекции ми се струва че има разлика.

..А за хремата - как така 3 месеца сте с хрема, при положение че се лекувате адекватно?

Ами кажи ми ти как... Пак по твоята логика не трябваше изобщо да стигаме до АБ, защото "адекватното лечение" не изисква лечение. Три месеца слушах как било нормално и как зъбите били виновни за сополите. В началото се съгласявах, все пак лекар го твърдеше, но ако някой друг може да търпи това положение толкова дълго време, аз не можах. Не знам как твоята дъщеря не я притеснява постоянно течащия нос, особено на тази възраст, но моето дете по цяла вече се мята, хърка като стар човек, защото носът му е пълен и се налага да спи с отворена уста. Пробвай ти да си запушиш носа и да спиш така всяка вечер в продължение на месеци, съмнявам се че би издържала....

« Последна редакция: Ноември 17, 2011, 22:06:21 pm от джиджи »


Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част IV
« Отговор #689 -: Ноември 17, 2011, 23:05:06 pm »
Д-р Бърди, явно няма какво да ми отговорите.....

*

    julia_m

  • ****
  • 665
  • Най-хубавото нещо тепърва предстои :)
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част IV
« Отговор #690 -: Ноември 17, 2011, 23:24:11 pm »
Сигурно сме параноични, но и аз не смятам, че един непрекъснат сопол от носа е нещо нормално  8O и че лечението му всъщност се състои само в промивки с морски води и нищо повече  :? то затова и децата в ДГ са непрекъснато болни, защото има родители, които смятат, че това е решението и не взимат никакви мерки. Направо ми е трудно да се примиря, че сега аз ще си излекувам детето от бактериалната инфекция и след седмица две ще донесе друга някоя гад от градината :( Единственото което ме крепи за момента е, че съм решила поне първите месеци от раждането на бебока да спра каката от градината, та поне да не влачи бактерии и вируси от там, пък и да е здравичка, че с болна кака и бебок вкъщи сигурно ще лудна :D
P.S: Боби, при вас лекуват мораксела, а при нас гледат изследванията с тотално пренебрежение :? и в един момент ние родителите, поне тези, които сме по-заинтересовани за здравето на децата си ставаме половин доктори от ровене по форуми и книги и търсене на адекватно решение, за да не се тормозят и мъчат дечицата ни. Аз лично не знам как така на децата не им пречи сопол - аз лично със запушен нос не мога да изкарам дори деня, а техните нослета са непрекъснато запушени, ако не вземем мерки.
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част IV
« Отговор #691 -: Ноември 17, 2011, 23:26:56 pm »
А за сополите, хванат ли се в началото, с едни капки за нос и промивки минават за 3-4дни.

Какви са тия вълшебни капки, че минават за 3-4 дни:) /сериозно питам/ Аз също смея да кажа, че ги хващам съвсем в началото, но нямам такъв успех :) За мен точно тези 3-4 дневни хреми не са проблемни и не бих се притеснила изобщо. Дори 5 дни приемам за нормално :) Съдя и по себе си. Каквато и хрема да имам, все минава за 3-4 дни максимум...


*
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част IV
« Отговор #692 -: Ноември 18, 2011, 00:26:21 am »
Джиджи, пропуснала съм да допълня подходящи капки за нос  :D Сега по съвет на д-р Бърди, слагах АБ капки по антибиограма и за 3 дни се изчистиха. Не съм имала конкретен вид капки предвид, а просто подходящи.
*

    Birdie

  • *****
  • 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част IV
« Отговор #693 -: Ноември 18, 2011, 00:42:46 am »
Д-р Бърди, явно няма какво да ми отговорите.....
Хм... .
« Последна редакция: Ноември 18, 2011, 01:07:09 am от Birdie »
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
***
Mistakes are the secret of my success.
*

    Birdie

  • *****
  • 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част IV
« Отговор #694 -: Ноември 18, 2011, 00:54:08 am »
Д-р Бърди,
моля Ви, ако четете за един много спешен отговор.
При мъжа ми днес, след кръвно изследване се потвърди Пертусис, не знам все още дали е Bordetella pertussis или Bordetella parapertussis.
Въпроса ми е:
Децата ми са ваксинирани по немския имунизационен календар, т. е. Дара  - 4ри пъти, Калоян - 3 с Infanrix. Аз също миналата година при раждането на Калоян се реимунизирах.

100% ли е сигурна защитата ни. Защото според педиатърката, Да - 100% сме защитени, според домашния ни лекар, който предположи и установи диагнозата на мъжа ми - НЕ
 
Калоян е с бронхит в момента. Дара кашля от 1 месец, прислушвана многократно, с чисти гърди и зачервено гърло, посотянни диагнози - вируси.

Ще ги заведа утре за изследване, за да се потвърди при тях наличие или неналивие на въпросните бактерии.
Кое е най -показателното изследване според Вас - кръвно, носен-гърлен секрет... ?

Много моля, ако прочетете, отговорете ми. Благодаря
Аз не съм спешен "център". Пиша с мисъл за децата... иначе не бих Ви отговорил. Простете. Не обичам "пробивните".

***

Постекспозиционната профилактика е:

* Аб лечение на контактните, независимо от ваксинационният им статус- в съображение влизат макролидната група АБ. Лекува се като за Пертусисна инфекция, а не 3 дневни курсове. Схема може да е 5 дена Азитромицин, или 7 дена Кларитромицин, или 14 дена еритромицин.
*Всички контактни деца под 7 годишна възраст, които не са приключили с ваксинацията, се приключва с нея максимално бързо, но спазвайки минималните срокове между дозите. Американската схема е 2,4,6 и 15-18м възраст, с допълнителна доза- 4-6 годишна възраст ( тоест- 5 общо дози до 6 г възраст). Следователно, ако децата Ви са получили едното 4, другото -3 дози, би трябвало да ги довършите ( до 5) НО спазвайки задължително минималния срок между дозите.
*Пост-експозиционната профилактика с Tdap е възможна, но с неясна ефективност.Това за по-големи индивиди.


За дг, ако имате възможност, може да направите PCR за пертусис и разбира се посявки, които си остават "златен стандарт", ако се вземат и рабоят коректно.
Така че- АБ плюс ваксинация за децата- за едното 2 дози още, за другото- 1 доза.
Това разбира се ако в Германия правят общо 5 дози пертусисна ваксина до 4-6 г възраст. Ако не правят- не знам... . Ако 4-та доза пертусисна ваксина е поставена след 4г възраст, 5-та доза не е нужна.

http://www.immunize.org/catg.d/p2010.pdf
http://www.cdc.gov/mmwr/PDF/rr/rr5414.pdf
« Последна редакция: Ноември 18, 2011, 01:09:59 am от Birdie »
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
***
Mistakes are the secret of my success.
*

    Birdie

  • *****
  • 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част IV
« Отговор #695 -: Ноември 18, 2011, 01:05:16 am »
Здравейте,  д-р Бърди! 
Дъщеря  ми  е на 1  год.  6  мес.  от новородена е  с  хъркащ  нос,  водила  съм  я  къде ли не (от УНГ  до  класически хомеопат).  Преди месец  реших на своя глава да  й пусна  носен и гърлен  секрет, резултатите ме  ужасиха  – стафилококи  епидермис в носа, стрептококи  пнеумоние  в  гърлото  (изолират  се  и  стафилококи ауреус също). С  резултатите минах  през трима  Ваши колеги, отговорът  беше  един и  същ:"Щом няма клиника, организма  сам  ще  се изчисти". ДОбре  де ,  ама  този хъркащ  нос...? Хомеопатът  ни ни изписа лечение,  засега  вече  не  хърка, но  усещам че пак диша  трудно  (УНГ  каза, че има  стеснени канали,  или  нещо  от сорта). Педиатърката  настоява  другия месец  за  ваксина,  никой лекар  не  ми  изписва  лечение (единствено за  Бактробана  се  замислиха, но пък  е резистентна към него).  Страхувам  се,  защото  чета че  нелекувани,  тези бактерии могат да  направят  големи поразии. Не настоявам  да давам антибиотик, но не  ми е  спокойно  детето  да стои  с тези бактерии.  Според  вас какво трябва да с е направи?  Отделно  тя  има ваксина  с/у  пневмококи,  това не  са  ли тези стрептококи пнеумоние?
Пневмокока е за лекуване по антибиограма. Стафилокок-а- също.
Епидермидис е замърсяване и не се "брои".

Изберете АБ, покриващ и двете неща и лекувайте. 10 дена курс с контролни посявки помежду ( 3 ден и седмица сле края на АБ курс).
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
***
Mistakes are the secret of my success.
*
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част IV
« Отговор #696 -: Ноември 18, 2011, 01:11:17 am »
Детето  няма никакви други симптоми,до момента е имало един единствен път  червено гърло. Лекарите не позволяват да пие антибиотик засега :(
*

    Birdie

  • *****
  • 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част IV
« Отговор #697 -: Ноември 18, 2011, 01:13:23 am »
Ами... какво да кажа?
Ще Ви зарази всички с този пневмокок... някои и пневмония може да прекара... особено баби и дядовци.
Нещата са за лекуване, ако посявките са точни и верни.
Това е моето мнение.
Ваксината от заразяване не предпазва. Ако не бе ваксината, досега някоя тежка Пневмококова Инфекция би била реалност.

Боби, ето Ви още един пример че, Пневмококовата ваксина от заразяване не предпазва. Хюстън надявам се ще се съгласи :) :)
« Последна редакция: Ноември 18, 2011, 01:15:48 am от Birdie »
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
***
Mistakes are the secret of my success.
*
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част IV
« Отговор #698 -: Ноември 18, 2011, 01:16:30 am »
Ужас!:(  Другата седмица ще й пусна отново секрети, защото пневмокока и ауреуса са от гърлото, а там секрета го пуснах просто защото бяха комплект  с носовия  секрет (въобще не съм очаквала да излезе нещо). Много се надявам резултатите нещо да са сбъркани! Ще направя консулт с  УНГ отново! Благодаря Ви!
*

    Birdie

  • *****
  • 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част IV
« Отговор #699 -: Ноември 18, 2011, 01:18:09 am »
Добре. Но дейставйте експедитивно и бързо.
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
***
Mistakes are the secret of my success.