0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

утрогестан и дуфастон
« -: Ноември 04, 2009, 16:32:58 pm »
Здравейте!
Имам поликистоза.Няколко месеца подред пих утрогестан от 16 ден, а после и дуфастон 1 месец.Пих ги заради ниския прогестерон и евентуално ако стане бебе да мога да задържа плода.Сега ходя при Александров във Варна, и той ми каза да спра да ги пия.Да но преди имах редожен цикъл, след като пиех утрогестана пах имах редовен цикъл, но сега като ги сприх не ми идва.Малко обаркано стана.Мисълта ми е че въпреки че имам поликистозни яйчници преди да тръгна по доктори цикъла винаги ми идваше, а сега бех хапчета не ми идва.Как да си го обясня?

*

    crow

  • *****
  • 2670
  • Вяра имам ... мира нямам!
Re: утрогестан и дуфастон
« Отговор #1 -: Ноември 04, 2009, 16:38:15 pm »
chuspito, какви бяха нивата на прогестерона ти, за да ти изпишат тези лекарства ? Предполагам при теб е липсвала овулация и затова са ти изписали лекарства за предизвикване на цикъла ? Щом посещаваш д-р Александров - знай, че си в добри ръце и моето мнение е да му вярваш и да следваш всички негови препоръки.
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
Re: утрогестан и дуфастон
« Отговор #2 -: Ноември 04, 2009, 17:02:19 pm »
Прогестерона беше 1 от минимално 10.Просто никакъв го нямаше.Да нямам овулация пия и клостилбегит, но фоликула прерасна в киста и сега чакам да ми дойде за да отида пак да видим дали ще продължаваме с клостила.
Момичета какъв друг начин има за да накараме тези яйциклетки да растат.Толкожа са много а не помръдват.

*

    crow

  • *****
  • 2670
  • Вяра имам ... мира нямам!
Re: утрогестан и дуфастон
« Отговор #3 -: Ноември 04, 2009, 17:16:51 pm »
Освен Клостилбегит има и други препарати, които стимулират нарастването на фоликулите. След това при определена големина на фоликула е възможно да се бие инжекция, която да предизвика пукането му. Предполагам продължаваш с посещенията при д-р Александров ? Ако е така - просто му се довери.
 Успех !
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
Re: утрогестан и дуфастон
« Отговор #4 -: Ноември 04, 2009, 19:36:57 pm »
chuspito малко е объркан разказа ти ама ...прогестерона, който си изследвала и е бил толкова нисък кога го изследва?
 
За да се интерпретира правилно резултата, изследването трябва да се направи 7 дена след доказана с узи овулация. В противен случай е трудно да се прецени дали има проблем.

При ПКЯ дори и при редовен цикъл може да няма Ову, а ако няма О, прогестерона ще е нисък, затова и резултат получен при изследване без да е проследена овулацията може да е подвеждащ.

Утрогестана и дуфастона регулират цикъла, но за да имат ефект ( като прогестеронова добавка да го кажа :wink:) трябва да се пият след овулация, ако се пият преди това действат като противозачатъчни.

И последно ако съм разбрала правилно, сега цикъла ти закъснява и имаш задържан фоликул след стимулация с Клостилбегит. При наличие на фоликулярна киста е възможно цикъла да се забави, но в повечето случаи кистата изчезва след като дойде цикъла.
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!