0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Здравейте,
доста се чудих къде точно да сложа въпроса си, но тук май е най-подходящо. Темата за стимулациите с Клостилбегит е много обсъждана, но искам и аз да попитам нещо: имам доказана овулация от две години и половина и сега лекарят реши, че трябва пак да пия Клостилбегит "за да изтегли напред овулацията". Моята обикновено е 15 - 18 ден, а лутеалната фаза винаги си е 15 дни. Каза ми следващия месец да пия от 3 ден 2 х 1 Клостил. Не е ли твърде висока тази доза? И защо при наличие на овулация ми изписва пак това лекарство? Сигурно ще кажете, че тези въпроси е трябвало да ги задам на него, но не ми даде време да попитам, отвори ми вратата и прие следващата пациентка...  Досега 3 пъти съм пила Клостилбегит, от които само в единия случай нямах овулация. Първия път ми го изписаха просто ей така "пий това лекарство, от него трябва да стане", втория път беше, защото наистина нямаше овулация, третия - "за всеки случай, да не би пак да спре" /това беше преди година/. Пък и си мисля, че проблемът не е в овулацията, защото ако беше това, досега трябваше да има резултат.
Извинявайте, стана малко дълго и объркано. Ще бъда благодарна ако споделите вашето мнение по въпроса - да пия ли лекарството, или да търся друг лекар...
*

    Anonymous

Стимулация с Клостилбегит - плюсове и минуси?
« Отговор #1 -: Май 20, 2005, 11:55:08 am »
Първо си смени лекаря.Според мен всеки лекар е длъжен да ти отдели толкова внимание колкото ти е нужно и да отговори на въпросите ти особено на този-дали няма да се предозираш.Това е много сериозно.Второто което е,аз също нямам ову,но лекарката ми избиса същото лекарство и каза,че ще направим тримесечен курс.Ако няма наличие на бременност започваме по-сериозни мерки-ще потърсим проблема другаде.На теб не ти ли се струва,че една година е твърде много време за лечение на едно и също нещо?Незнам,но мисля,че трябва да помислиш за снимка на тръбите след като имаш ову,но не и бременност.Надявам се всичко да е наред пожелавам ти успех.И помисли за друг лекар.
Стимулация с Клостилбегит - плюсове и минуси?
« Отговор #2 -: Май 20, 2005, 12:45:25 pm »
Ако не си правила снимка на тръбите мисля, че първо трябва да я направиш, стимулацията се следи с Узи и пускане на хормони, уговорихте ли се за това. На първи ден от цикъла лекарите решават ще има или няма да има стимулация, това го прави и лекаря който е няколко етажа по-нагоре от твоя. Мисля, че е време да направиш консултация с друг лекар. И какво стана пускането на истинка спермограма. Защото ако я няма стимулацията е безмислена, в крайна сметка на става дума за аналгин.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
*

    Anonymous

Стимулация с Клостилбегит - плюсове и минуси?
« Отговор #3 -: Май 20, 2005, 13:13:29 pm »
За смяна на лекаря, не знам, те май повечето в това отношение са еднакви. Книга мога да напиша по въпроса за лекарската арогантност...

Дозата определено е висока. Особено ако овулираш и без лекарства. На мен 2 различни лекари са ми изписвали това лекарство. Единия започна с 1 таблетка/ден, другият искаше да започне с 2, въпреки че и аз като тебе овулирам без лекарства. Аз обаче на своя глава пих отново само по 1. И овулация пак се доказа, така и не разбрах защо искаше да ми дава 2.

Овулация около 15-18 ден изобщо не е късна и не се налага да я издърпваш напред с лекарства. Има описани случаи и на жени които овулират, но забременяват чак след като пият Клостил. Това е причината да го дават на всички. Не са големи шансовете, но все пак съществуват. Но след като ти вече си го пила и не е помогнал, не съм сигурна че се налага да продължаваш. Може би идеята да направиш изследване на тръбите не е лоша. А мъжкия фактор проверили ли сте го? Ако не сте, го направете, ако сте, пак повторете. Качеството на спермата може да се промени много бързо. Според мен при двойки които не могат да забременеят спермограма трябва да се прави профилактично поне през 6 месеца. Това че веднъж е била добра, нищо не значи.
*
Стимулация с Клостилбегит - плюсове и минуси?
« Отговор #4 -: Май 20, 2005, 14:38:38 pm »
Благодаря за отговорите! Толкова съм объркана вече, че не знам какво да правя...Чудя се трябва ли все да "проверявам" решенията на лекарите...Дори понякога си мисля, че щеше да е добре да съм чела по-малко - тогава може би нямаше да се съмнявам. Но от друга страна сега пък мога да помоля за помощ други момичета, които са с проблем като моя и да се предпаза от грешки, които биха ми навредили...
Защо започнах да се съмнявам в решението на лекаря? Само седмица преди да ми каже това, му показах отново хормоналните си изследвания и директно го попитах какво мисли да правим нататък? Не може все на фоликуметрии да караме /още повече, че аз пътувам до там и ми излиза съвсем скъпо/. Той ми отговори, че явно съм изнервена, че не можело да стане просто ей така, изведнъж. Да съм почакала още малко. За по-късно ми предложи... инсеминация. Отново зададох въпрос: а не е ли по-добре преди това да се проверят тръбите и въобще да се направи една лапароскопия? Отговорът беше: ами щом искаш, може. Тогава, в този разговор каза, че не е необходима стимулация, и само няколко дни по-късно, точно когато видя, че фоликулът се е спукал и ме изпращаше на вратата, реши, че трябва да пия Клостилбегит 2 х1. За хормони нищо не е споменавал, а на УЗИ ще ме следи, защото досега само това сме правили при него. За спермограма не е споменавал нищо, според него тези, които имаме, са идеални /те са 2 и последната е от преди 1 година/. Та това е общо взето. Сега се чудя какво да правя. То вариантите са май само два - да пия Клостил или да не пия и да си търся нов лекар /явно и тоя път не случих  :( /. Мислите ми клонят повече към второто и да отидем вече в Пловдив, само не знам как да убедя мъжа си за още една спермограма...И понеже и без това постингът ми стана доста дълъг, ето и резултата от спермограмата, доколкото мога да разчета: въздържание 5 дни; обем 2,8 мл; ph - 7.5; време на втечняване - 15 мин.; визкозитет и цвят в норма; брой 56 х 10 6 /това трябва да е 10 на 6-та сптепен, ама не мога да го напиша както трябва/;нормокинеза - 79%; хипокинеза - 10 %; акинеза - 11%; нормална морфология - 93%; Заключение: нормална оплодителна способност. - Това е спермограмата, която направихме в същия месец, в който уролог му постави диагнозата "бактериален простатит" причинен от Стафилококи. Та и за нея се съмнявам доста.
Благодаря за търпанието, че изчетохте всичко това!
*

    Anonymous

Стимулация с Клостилбегит - плюсове и минуси?
« Отговор #5 -: Май 20, 2005, 15:09:48 pm »
Тази спермограма е толкова добра, че чак съмнителна. Особено силно ме съмняват тия над 90% нормални форми за морфологията. Сигурна ли си сте я правили на място където диагностиката е добра. Ние загубихме 1 година заради неточни спермограми.
*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Стимулация с Клостилбегит - плюсове и минуси?
« Отговор #6 -: Май 20, 2005, 22:17:13 pm »
Тифани, спермограмите са толкова "идеални", че направо са нереални.

Ще го кажа пак - не вярвай на нищо, в което пише 93% нормална морфология. Щото такова животно нема! :(  :(  :(


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Стимулация с Клостилбегит - плюсове и минуси?
« Отговор #7 -: Май 20, 2005, 23:39:32 pm »
Цитат на: Tifany
Не може все на фоликуметрии да караме /още повече, че аз пътувам до там и ми излиза съвсем скъпо/. Той ми отговори, че явно съм изнервена, че не можело да стане просто ей така, изведнъж.


естествено, че ако зависи от него, само на фоликулометрии ще я карате! работа за 3 минути, всеки може да я свърши, не иска напъване, умуване и четене, пък сигурно взема поне 20 кинта!
и аз мога вече да правя фоликулометрии...
виж, да седне и да поразсъждава върху случая на пациентката, се иска първо желание, второ време и трето - квалификация!!!

за спермограмата вече са ти казали, подкрепям.

сто пъти съм го писала, пак ще го кажа - ПРЕСТЪПЛЕНИЕ Е да се стимулира овулацията на жена с непроверена проходимост на тръбите!
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Стимулация с Клостилбегит - плюсове и минуси?
« Отговор #8 -: Май 21, 2005, 20:48:34 pm »
Благодаря на всички за отговорите!
Може би по-доброто решение е да не пия Клостилбегит сега. И без това три пъти съм го пила без резултат. Дано се преборя за нова спермограма и най-накрая да проверят проходимостта на тръбите при мен. Само не знам, защо всички изследвания трябва да си ги искам сама... :cry:
*

    Лейди 11

Стимулация с Клостилбегит - плюсове и минуси?
« Отговор #9 -: Май 21, 2005, 22:22:25 pm »
Тифани - имам личен въпрос към тебе.
Имаш постинг в който пишеш за ниска БТ, дуфастон и кървене - ква беше развитието на случката и кво обясни доктора.
Щото и при мене така, а и мъжо е с едва ли не идеална спермограма.
*
Стимулация с Клостилбегит - плюсове и минуси?
« Отговор #10 -: Май 21, 2005, 22:42:14 pm »
Лейди_11, пуснах ти ЛС :D
*

    Anonymous

Стимулация с Клостилбегит - плюсове и минуси?
« Отговор #11 -: Май 25, 2005, 17:10:31 pm »
ЛЕЛЕ ЛЕЛЕ ЛЕЛЕ какви са тия доктори направо за съд :evil: Колко повече можете да чакате и от какво си се изнервила???Май тъка му изнася.Да те лекува една година с клостил-глупости и да те кара да чакаш още :evil:  :evil: направо невероятно.Това за изнервянето може и да е така но само ти се знаеш не е негова работа да ти казва как се чустваш според него а да ти казва какво да правиш по-надалече от стимулирането на ову.Според мен отиди на своя глава да ти направят снимка на тръбите и междувременно попитай за някой свестен лекар.Аз ходя при Мазнейкова от 2 мес. и на мен ми назначи същото,но ми го каза по друг начин.Лечение само 3 м.и после всичко останало.Честно  казано немога да ти я препооръчам като специалист по мое мнение,но по мнение на мой приятелки е много добра.Поинтересувай се ако искаш за нея и прецени дали ще ти е от полза.Незнам,но мисля,че няма смисъл да търпиш тоя шарлатанин повече.Добре може ли някой да ми обясни как може при съществуваща ову той да я стимулира :?:  :?:  :?:
Стимулация с Клостилбегит - плюсове и минуси?
« Отговор #12 -: Май 25, 2005, 17:28:29 pm »
Момичето не е от София Госте така че Мазнейкова не я устройва.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
*
Стимулация с Клостилбегит - плюсове и минуси?
« Отговор #13 -: Май 28, 2005, 09:58:17 am »
Взех вече решение: не пих Клостилбегита и въобще вече няма да ходя на лекар тук - насочвам се към Пловдив. Така или иначе се видя, че тук при когото и да отида прави едно и също - фоликуметрии, фоликуметрии и пак фоликуметрии и нищо повече, никакви други изследвания, никакво движение напред. Не че фоликуметриите са нещо лошо, от тях има голяма полза - знам какво става дали има овулация, кога е точно, как растат фоликулите /е, това го знам ако решат да ми кажат :) /, но не може само това да се прави. Пък и ако погледна от финансовата страна / тя не е най-важната, но все пак за всяко едно изследване трябват пари, които все пак не получавам в неограничено количество/ то с парите, които съм дала само за последните месеци за фоликуметрии щях да направя поне няколко други важни изследвания.