0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Идеи
« -: Декември 18, 2004, 19:10:58 pm »
Мили момичета (и момчета също), искаме да обсъдим една идея. Съществува възможност за печелене на пари за сдружението чрез рекламни банери на сайта. Рекламните компаниии предоставят възможност за реклама на сайтовете чрез показване на рекламни банери. Но за да участваме в такава кампания трябва да имаме минимум 10 000 импресии на рекламен банер на ден. В сайтовете най - много импресии се правят чрез дискусионните форуми, защото един потребител презарежда няколко десетки пъти на ден страницата на форума, четейки и пишейки мнения, и ако на тази страница има малко банерче, това е импресия - всяко едно показване на банерчето.

Засега, въпреки че сайта и форума http://forum.zachatie.org са много посещавани, все още не сме достигнали и 4000 импресии. Това е възможност нашето сдружение да събере парички за дейността си, защото предполагам знаете, че без пари можем единствено да си хортуваме по форума, а за всяка друга сериозна стъпка се плаща. Всички сме заинтересовани от това , нали? Въпрос на личен избор е кой къде ще пише и дискутира проблемите си. Ние ви представяме как, докато пишем, можем да спечелим нещо за общата кауза! Много е трудно да се намират спонсори. Ние не сме спрели да търсим, но така всеки един от нас, без да полага някакво особено усилие, може да допринесе. В момента от реклама на сайта в сметката на сдружението са постъпили само 210 лева за цяла година, а повечето от банерите, които се показват, са наши или приятелски (банер за банер).

Ще се радваме, ако в тази тема съберем информация:

1. Ако някой от вас може да съдейства за реклама на фирми и продукти на сайта ни.
2. Ако някой може да ни съдейства чрез рекламен посредник за интернет реклама.
3. Ако имате идеи какво още може да направи сдружението като организация през следващата година.

Указания за рекламата на сайта са дадени тук: http://www.zachatie.org/reklama/
Приемаме всякакви предложения. :)


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
Идеи
« Отговор #1 -: Декември 19, 2004, 08:47:43 am »
Аз също се присъединявам към предложението на Мели.
Пишем в няколко форума в момента може би по навик, а този си е нашия, на сайта на нашето сдружение и ако се успее да се печели от реклама чрез рекламни банери тук средствата от печалбата ще отидат наистина за нуждите на организацията и ще допринесат за борбата на всички нас по пряк или косвен начин.
Ако имате някакви предложения към структурата и организацията форума споделете. Ако мотивите са, че тук никой не пише, то това е и защото и вие не пишете  :wink:
Очакваме ви и ви призоваваме към активност!
Успех на всички!
 stork-boy  mc101  stork-girl
*

    Lali

  • *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Идеи
« Отговор #2 -: Декември 19, 2004, 08:57:15 am »
Влизащите тук сме определен кръг хора.
На мен сайта ми харесва.
Мисля, че ако всеки от нас примерно се опита, пишейки по другите форуми с подобна тематика по един път на ден да дава линк към сайта с някаква конкретна информация  по проблем, който се обсъжда там, Зачатие ще се популяризира.
Набюденията ми са, че голяма част от пишещите по други форуми или не са чували за Зачатие, или ако са чули им е минало покрай ушите и нямат реална предства колко ценна информация има тук.
*
Идеи
« Отговор #3 -: Декември 19, 2004, 09:15:49 am »
Лали, абсолютно си права!
Някои или не знаят, други знаят, но са останали с впечатлението, че тук влизат малко хора и няма кой да им отговори на въпросите. В същото време сме се пръснали по 3-4 форума незнайно защо.
Получава се омагьосан кръг "не влизам тук, защото няма никой и няма никой тук, защото аз не влизам".
А всички имаме интерес този форум да се разработи, защото е собственост на всички нас на сдружението. Няма фирма , която да е собственик на сайта и да печели от него - той е на Сдружение “Зачатие”.  Поддържа се ежедневно от няколко момичета от сдружението. Виждате какви са ни тарифите на 1000 показвания на банер, ако успеем да намерим рекламна агенция, която да ни поеме рекламите (да ни осигури рекламодатели) ще можем да си изкарваме някаква сума на месец, с която да посрещаме разходите и да организираме редовно събития с лекари и представители на институциите и издаваме материали, а това е най-важното - да се чува за нас и нашите проблеми и да се работи по посока на тяхното решаване. НО за целта трябва да гарантираме минимум 10 000 импресии (показвания на рекламно банерче) на ден. Това е абсолютния минимум при това гарантиран...
А това може да стане с много писане и четене във форума при това на много потребители.
*

    Pipe

Идеи
« Отговор #4 -: Декември 19, 2004, 14:22:10 pm »
Prava si!
Obeshtavam da vlizam pone 1 pyt na den!  :D
Tova e seriozno!  :oops: