0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

и моята спермограма излезе
« -: Януари 19, 2006, 10:01:38 am »
здравейте момичета,
това със спермограмите е съвсем нова тема за мен и въпреки че доста прочетох не мога да се ориентирам добре в нашите резултати. Това е и причината да ви помоля за коментар. Лекарката каза че сме директно за ИКСИ и че мъжки стерилитет не се лекува. Ето резултата:
въздържание: 7 дни (3-5 )
материалът: даден на място
време на втечняване: 25мин ( по-малко от 60мин )
цвят: белезникав
рН: 7.3 (7.2-7.8)
вискозитет: 1 ( 0,1,2,3 )
левкоцити: 6-7 (3-5 )
желат.конгломерати: не
аглутинати: не
незрели клетки от сперматогенезата: да
обща концентация на сперматозоиди в 1мл: 29*10 на шеста ( 20*10 на шеста но тябвало да пише 40*10 на шеста )
нормокинетични: 38% ( повече от 50% )
хипокинетични: 14%
акинетични: 48%
концентрация норм.кинетичнив 1мл: 11020000 ( 10*10 на шеста )
тотален брой нормокинетични: 22040000 ( 20*10 на шеста ) в обема
заключение: asthenozoospermia
Моля за вашия коментар и ви благодаря предварително
и моята спермограма излезе
« Отговор #1 -: Януари 19, 2006, 10:32:14 am »
Здравей,

Първо да кажа, че не съм специалист т.е. консултацията със такъв е задължителна и моя коментар е чисто информативен и може би не 100% точен.

Първо напиши къде е правена спермограмата.

Виждам, че не е спазен периода на въздаржание - 3-5 дни, което прави резултатите не 100% достоверни и е добре да се повтори изследването като се спазят всички изисквания.

Няма данни за количеството  и общия брой.

Не виждам данни и за морфологията.

Не ви ли дадоха препоръка за консултация със специалист уролог да се установи причината за намалената подвижност.

Има малко повече левкоцити, за което също трябва да се търси причината.

Лично според мен, само от една спермограма да се направи заключение че сте директно за ИКСИ е несериозно.
Има много медикаменти - витамини и добавки които доказано подобряват спермограмата.

Има много инфо по темата прочети още и се надявам да ти стане по ясно за какво иде реч.

Моля, ако греша нещо по-знаещите от мен да ме поправят :-)
и моята спермограма излезе
« Отговор #2 -: Януари 19, 2006, 11:11:45 am »
благодаря за отговора
спермограмата е втора на брой и е правена в клиниката на щерев.
въздуржанието е седем дни за да се види дали при по-дълго въздържание нещата се променят. В понеделник ни предстои трета спермограма. Да насочиха ни към андролог но аз искам предваротелно да съм подготвена и да задавам адекватно въпросите си. значи тази спермограма според теб не е пълна така ли. Какво още трябва да поискам да изследват. Благодаря ти предварително. А трябва ли да се замисля за замразяване на сперма.
и моята спермограма излезе
« Отговор #3 -: Януари 19, 2006, 11:13:40 am »
забравих левкоцитите са повишени поради по дългото въздържание. Така каза лекарката. Аз не съм сигурна защото мъжът ми имаше през този период бъбречни болки. Не много силни но все пак. Споделих с докторката но тя каза че не е това причината
и моята спермограма излезе
« Отговор #4 -: Януари 19, 2006, 11:15:01 am »
и пак забравих количеството е 2мл при норма от 2 до 6
и моята спермограма излезе
« Отговор #5 -: Януари 19, 2006, 11:40:09 am »
И аз да кажа същото, че при 7 дни въздържание е трудно да се каже дали не се е влошила - казват, че след 5 -тия ден резултатите се влошават. А тази има ли голяма разлика с първата, правена при по-малко въздържание?
За левкоцитите - може и така да е, както ти е казала докторката, но при нас редовно има бактерии в еякулата, които влошават картината, а левкоцитите са в норма, така че така или иначе е добре да направите микробиология на еякулат, за да се види дали няма нещо. Другото, което трябва да се направи, е преглед при андролог - да види дали няма варикоцеле или някакъв друг проблем. Могат да се направят и хормонални изследвания, да се види дали там няма да изскочи нещо.

Това, че мъжки стерилитет не се лекува, сме го чували, но пък и не е съвсем така. Лечение провеждат повечето двойки тук, и все има подобрение. Хубавото е, че лечението е основно витамини и антиоксиданти, както и билки - с две думи няма да навредят поне. Така че опитайте.
В обобщение: първо потърсете причини за влошената сп-ма. След това, според резултатите, нищо не пречи да пробвате подобрение с витамини, антиоксиданти и билки.

Успех :D
Благодаря ти, Бени!







и моята спермограма излезе
« Отговор #6 -: Януари 19, 2006, 11:42:00 am »
като гледам и общото количество на еякулата е на долната граница.Определено нещата се шпроменят при по-дълго въздържание,но към по-лошо-показателите се влошават и не са реални-поне така знам.Следващият път я направяте след три дена въздържание.Аз също не виждам как стои въпроса с морфологията.Като жяло подвижностаа верно е под нормата ,но не е чак толкова зле.И според мен от само тази непълна спермограма (след като не е спазено времето за въздържание) е тъпо да се правят изводи направи за ИКСИ. Може и да сте наистина за това,но поне спермограмата да е пълна за да има поглед върху всички показатели.За първи път чувам левкоцитите да се повишат заради по-дългото въздържание-може и така да е-не отричам.По принцип знам че ако левкоцитите са над нормата вероятно може да има някаква инфекция и е добре да се пусне и една микробиология.А колкото до понижената макр и не чак толкова лоша подвижност-може да се подобрят малко нещата с билки и витамини-при мъжете тези неща за съжаление стават бавно,но промяна точно на този покзател има.
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
и моята спермограма излезе
« Отговор #7 -: Януари 19, 2006, 11:55:02 am »
ПАК ЛИ ТИЯ ЩЕРЕВЦИ С ТЕХНИТЕ ИКСИТА БЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ...... :twisted:  :twisted:  :twisted:

ПИСНА МИ ВЕЧЕ!

Marianasiko, потърси в Зачатие критериите на световната здравна организация за концентрация на сперматозоиди в 1 милилитър еякулат, и ще видиш, че тя е 20*10 на шеста степен (тоест, 20 милиона) в милилитър, а не 40, както лъжат при Щерев, кой знае защо!

концентрацията ви е на долна граница, но в норма.
подвижността ви е под норма, но не е страховито под нормата, а умерено влошена.
морфология не е оценявана изобщо.

за какво ИКСИ говорим изобщо?!
а, и мъжкият стерилитет не се лекувал, а? откога така? откак се появи хубавото ИКСИ за по 5-6 бона?  :lol:

аз с такава спермограма като вашата съм забременявала 3 пъти, веднъж по естествен път и два пъти с инсеминация, пък вие слушайте Щеревите, ако щете, и си правете ИКСИ-та....
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    Anonymous

и моята спермограма излезе
« Отговор #9 -: Януари 19, 2006, 12:37:34 pm »
момичета пък ако знам вече къде да отида и какво да направя пък на.
егати и лутането. Да ще направя още една спермограма притях. нека по правилата да са три. Но искам и другаде да направя преди да отидем на андролог. Някой може ли да ми препоръча добра клиника за спермограми. Да в зачатие има много адреси но къде да отида. За андролог чух че Кацаров е добър така ли е. А истината е че на този етап нямам възможност за ИКСИ така че да говорят каквото щът. Смятам да поискам от докторката да ми направи хидротубация и тогава ще решавам какво ще правя. Сигурно пак ще ви питам ама какво да направя само се лутам от доктор на доктор. А при щерев поне апаратурата им е ок. Сигурно и хормони ще направя нови. Това се сещам което мога да предприема засега. Дано не пропускам нещо.
Благодаря на всички за отговорите. А рози виждам че за някой показатели сме в нормите ама тя казва не, тези норми са занижени.
и моята спермограма излезе
« Отговор #10 -: Януари 19, 2006, 13:10:39 pm »
Моето мнение е че спермограмите при Щерев са коректни, техните изисквания са леко завишени.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
и моята спермограма излезе
« Отговор #11 -: Януари 19, 2006, 13:34:14 pm »
В клиниката на Щерев правят добри спермограми. Относно честите препоръки за икси - това е друг въпрос.
В същата клиника правят разширена спермограма, 140лв, в която ще ти изследват морфология по стриктните критерии на Крюгер, също прикрепяемост и преживяемост, и брой подвижни сп-ди при обработка като за инсеминация. Но тъй като това изследване не е евтино, първо потърсете причини за резултатите под норма, пък после може да направите и една разширена.
Какви бяха все пак резултатите от първата спермограма?
А препоръката за ИКСИ от ембриолозите ли е, или от гинеколозите?

И при нас първата спермограма не беше добра, препоръка на ембриолог - на границата между инсе и икси - опитайте, ако искате, 1-2 инсеминации първо. Така и направихме, но междувременно взетите мерки подобриха доста спермограмата. Така че икси-то засега е една по-далечна перспектива, при вас също. Пробвайте установяване на причината, лечение - пък междувременно това са си месеци за още опити, евентуално инсеминации.

Успех! :D
Благодаря ти, Бени!







*
и моята спермограма излезе
« Отговор #12 -: Януари 19, 2006, 16:07:32 pm »
Цитат на: marianasiko
В понеделник ни предстои трета спермограма.


Аз се чудя защо през толкова кратък период от време правите спермограмите. То и от тази е видно, че нямате кой знае какви проблеми. Концентрацията е в норма, подвижността е също добра, въпреки че е под нормата. Наистина при 7-дневно въздържание спермата се влошава, така че следващият път спазвайте 3-5 дневно въздържание.
Така като гледам, въобще не може да се говори за икси. Още повече че с антиоксиданти, витамини, билки и т.н. нещата могат да се променят в положителна посока доста бързо.
След като в понедлник ще правите трета спермограма, направете си и морфология по стриктните критерии на крюгер - така поне ще сте наясно и с картинката за морфологията. Ако там всичко е наред, значи вие почти нямате проблеми...
Проверете и за всеки случай левкоцитите - направете една микробиология на еякулат.
Успех
*

    Anonymous

и моята спермограма излезе
« Отговор #13 -: Януари 19, 2006, 16:36:50 pm »
благодаря heart
стана ми малко по ясно
ще ви държа в течение
уплаших се защото докторката каза че е безнадеждно
още веднъж благодаря
и моята спермограма излезе
« Отговор #14 -: Януари 19, 2006, 16:46:34 pm »
marianasiko,
за твое успокоение можеш да направиш и спермограма на друго място - никога не е излишно независимо мнение. Но все пак прочети във форума къде може да се вярва на резултатите за да няма фантастики :-)

Късмет!
и моята спермограма излезе
« Отговор #15 -: Януари 19, 2006, 16:54:29 pm »
Стига бе Джам! На теб при първото инсе ти върнаха цели 22 млн, а това е нормоспермия отвсякъде. Щом са ти върнали толкова първоначалната бройка преди обработка е доста по-голяма-консултирай се се Мели или си погледни пак спермограмата. Мацката има 11 млн в 1 мл нормокитеични, а в целия обем са 22 млн. Е как си представяш , че след обработката на материала ще останат пак толкова? Айде си прочети пак урока!!!!
*

    Anonymous

и моята спермограма излезе
« Отговор #16 -: Януари 19, 2006, 17:07:22 pm »
Цитат на: Tutto
Стига бе Джам! На теб при първото инсе ти върнаха цели 22 млн, а това е нормоспермия отвсякъде. Щом са ти върнали толкова първоначалната бройка преди обработка е доста по-голяма-консултирай се се Мели или си погледни пак спермограмата. Мацката има 11 млн в 1 мл нормокитеични, а в целия обем са 22 млн. Е как си представяш , че след обработката на материала ще останат пак толкова? Айде си прочети пак урока!!!!


тутто, извинявай, но на мен ми писна за споря с теб по тези въпроси. очевидно някой не си е научил урока, но ми се струва, че това не съм аз!
първото ми забременяване стана по естествен път, точно 2 дни след направена спермограма при проф.Протич, в която резултата беше:

КОНЦЕНТРАЦИЯ 9 МИЛИОНА/МИЛИЛИТЪР
% НОРМАЛНО ПОДВИЖНИ 28%

и професорът казал на мъжа ми, че за инсеминация и дума не може да става!

преговори си пак критериите за нормоспермия! моят мъж само един път е имал 20 милиона/мил в необработен еякулат, всички други данни са ПОД тая долна граница.
процентът на нормално подвижните никога не е бил повече от 44% при норма над 50%
морфология по Крюгер 11% при норма над 14%.

естествено, че бройката на обработените ще излезе по-голяма, като има нормален обем от 3 милилитра, опитай се да сметнеш сама какво се получава.... освен това, резултатът от обработката не е математика, това е ясно на всички!

е на мен ми писна да се обяснявам, ти си имаш някакви свои втълпени разбирания си не искаш да помръднеш от тях, ако ще не Мели, а лично шефа на СЗО да дойде да те убеждава! в такива случаи аз съм безсилна.

само ти и Щерев смятате, че долната граница на нормата за концентрация е 40 милиона в милилитър, но нека това ваше мнение да не бъде причина за подвеждане на други хора....
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Уточнение
« Отговор #17 -: Януари 19, 2006, 17:11:11 pm »
както всички са се досетили, предходният постинг е мой.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    Lali

  • *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
и моята спермограма излезе
« Отговор #18 -: Януари 19, 2006, 17:12:13 pm »
За Щерев е ясно - има си търговски съображения човекът :wink:
*

    Starlet

  • *****
  • 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
Re: Уточнение
« Отговор #19 -: Януари 19, 2006, 17:12:36 pm »
Цитат на: jam
както всички са се досетили, предходният постинг е мой.


Ей един път и теб да те видим в гафче  :lol:  :lol:  :lol:
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!