0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните N88
« Отговор #580 -: Октомври 30, 2013, 17:31:01 pm »
Здравейте, момиета!

След ехокардиографията всичко е наред :). Двете сърчица бият нормално :heartbeat: :heartbeat:. Рибките си шават, дори са с главичките надолу. И те предпочитат дясната половина на корема  :lol:. За гинекологичните въпроси утре ще се опитам да получа отговор от моята лекарка.

Starshine, няма защо да се пртесняваш от магнезия. Той помага именно при такива ранни контракции. Аз го имам във витамините за бременни, където има и желязо. Предполагам това означава, че могат да се пият и едновременно :). От две седмици вземам и по още една капсула магнезий по предписание на лекарката от ЖК.

47 Smiles, попитай си доктора. Може би ще ти препоръча да пуснеш стерилна урина, дано там да няма нищо.

Спокойна вечер :).
Re: Тема на бременните N88
« Отговор #581 -: Октомври 30, 2013, 19:40:25 pm »
Беата,браво за хубавите новини!  osi_9 А ти какъв магнезий на капсули пиеш?
« Последна редакция: Октомври 30, 2013, 19:42:26 pm от *Sunny*Angel* »
*

    cerise

  • **
  • 76
  • The present has no ribbon.
Re: Тема на бременните N88
« Отговор #582 -: Октомври 31, 2013, 09:12:39 am »
Здравейте, момичета! Как сте днес?
Beata, браво, страхотни новини!
Да се пооплача малко, от 2 дни съм с киселини, май ги получавам от всичко, не мога да хапна нищо, ужасно е :(
Купих си Талцид, по препоръка на фармацевтката в аптеката, но не смея още да го пия, та искам да попитам, има ли момичета, които го използват и дали е безвреден? :ask:
*
Re: Тема на бременните N88
« Отговор #583 -: Октомври 31, 2013, 09:27:53 am »
Добро утро и от мен !
Беата радвам се за добрите новини .
Сerise да ти кажа незнам за Талцида ,и аз съм с киселини от преди 2 седмици и при мен се получават от всичко и се опитам да се справям със газирана вода и много лимони ,защото тука в Испания нито лекарите ,нито фармацевтите дават каквито и да е лекарства на бременни -освен прословутия Парацетамол.
*

    dess_dess

  • *****
  • 2328
  • станах двойна мама
Re: Тема на бременните N88
« Отговор #584 -: Октомври 31, 2013, 09:34:10 am »
Добро утро  :hello:

тука има страшна мъгла  8O :o

Ние вчера, бяхме на консултация сутринта, всичко ние на 6, едната беба се е обърнала главично, ноoooo другата си стои седалищно и това е :lol:
 Води, плацента вс е ОК !

Днес, съм на кардиолог, ще ми правят ехокардиография, на мен, не на бебенцата :?

Беата, браво за хубавите новини.


*
Re: Тема на бременните N88
« Отговор #585 -: Октомври 31, 2013, 10:04:23 am »
Здравейте, момичета!

*Sunny*Angel*, пия Нутри-Маг. Приема се с храна. Не знам колко усмирява контракциите, защото коремът пак ми се втвърдява от време на време :).

За киселините нямам опит, но, ако ви притеснява дали лекарството става за бременни, прочетете листовката и попитайте следящия ви лекар.

dess_dess, супер новини! Дано и днешния ти преглед да мине добре.
*
Re: Тема на бременните N88
« Отговор #586 -: Октомври 31, 2013, 10:51:28 am »
Купих си Талцид, по препоръка на фармацевтката в аптеката, но не смея още да го пия, та искам да попитам, има ли момичета, които го използват и дали е безвреден? :ask:
Аз пих и пия Талцид, няма никакви противопоказания (и поне на мен много ми помага). За миналата бременност, преди да почна, попитах лекарката си - каза, че няма проблем, да си пия спокойно. Съответно за тази приложих по аналогия.
*
Re: Тема на бременните N88
« Отговор #587 -: Октомври 31, 2013, 10:57:53 am »
И аз да се отчета. Вчера бяхме на ранна ФМ и ми взеха кръв за БХС тест. От ехогравският преглед нещата са ок. Дано и кръвните проби са наред. Вторник се надявам да имам крайният резултат.
Cerise, aз и с двете бременности имам киселини от самото начало. Талцид не съм пила, но снаха ми го вземаше по време на бременност по предписание на неината гинеколожка. Аз вземам Renie. Таблетки за смукане са като могат да се вземат и по време на бременност.
des_des, дано и днешният ви преглед мине безпроблемно.


*

    Starshine

  • ***
  • 494
  • "When nothing is sure, everything is possible."
Re: Тема на бременните N88
« Отговор #588 -: Октомври 31, 2013, 12:58:53 pm »
Здравейте, коремчета! :hello:
beata, благодаря за съвета.
dess_dess, много се радвам, че всичко при вас е на 6! Стискам палци за кардиолога днес.
Рачко, браво на теб! Чакам да разкажеш за БХС.
Аз днес се чувствам още по-добре. Изгоних настинката! Вече дишам по-свободно. Бебо рита, което ме успокоява, че всичко с него е добре. Магнезият за сега ми помага. Вчера и днес нямам втвърдяване на корема. Отново искам да ви благодаря, че ме успокоихте, много се бях притеснила онзи ден.
Искам да ви дам един съвет - всяка вечер пия фреш от 3 портокала, 2 лимона и 1 супена лъжица мед (може да включите и грейпфрут), мисля, че това много ми помогна да преборя настинката. Ако имате възможност си правете, наистина много помага за подсилване на имунитета.




Quiet people have the loudest minds.
*
Re: Тема на бременните N88
« Отговор #589 -: Октомври 31, 2013, 15:19:51 pm »
Здравейте!
beata браво ,че всичко е наред със сърчицата  :)
dess_dess браво на вас,чакаме и от днешния преглед новини  :wink:
Рачко радвам се ,че и при вас всичко ок .
Starshine добре,че си оправила, дано не те хваща повече ,а коктейла ти от плодове е много полезен и ти свалям шапка ,че  можеш да го пиеш всяка вечер.Ще се замисля да си го наложа и аз  osi_10.Сега ям само банани,ябълки и по някога грозде,виждам,че почват да излизат и мандарините та и от тяхще взимам.
Аз също си пия магнезия и до сега мисля,че такова втърдяване не съм полчавала/дано и не получавам скоро/ или някаква болка ниску долу.Киселини още нямам  :balk_62:,дано за вашите да намерите облекчение .

*
Re: Тема на бременните N88
« Отговор #590 -: Октомври 31, 2013, 16:18:14 pm »
Момичета,

Успях да мина на УЗ преглед днес при моята лекрака. Бебоците вървят леко напред. Тя е 567 г, а той - 457 г  :D. И при мен нещата са добре - шийка затворена и с нормален размер, плаценти - където трябва :). Днес ясно се видя, че девойката си стои с главата надолу, а младежът е разположен обратно.

При ендокринолога качихме дозата на Л-Тироксина и след месец ще правя контролни изследвания. Този път ще се наложи и обременяване с глюкоза. Дано да няма проблеми.

ra4ko75, браво за хубавите резултати. Вярвам, че и БХС ще хокаже, че всичко е наред.

Starshine, чудесно си се справила с настинката. Цитрусовият ти коктейл е много полезен. Може и заради него бебо да е толкова шавлив ;).
Re: Тема на бременните N88
« Отговор #591 -: Октомври 31, 2013, 16:38:55 pm »
Браво на всички,които са минали прегледи!  :grouphug:
Аз пия витамини,но гледам и да не пропускам сутрин да си направя фреш от моркови,цвекло и ябълки-май цитрусите съм ги позабравила...  :lol:
Беата,а какво налага обременяването с глюкоза?Мен ме интересува в кои седмици се прави изследването за гестационен диабет...Аз всеки месец пускам глюкоза-за сега е 4,5-4,8...  :?
Re: Тема на бременните N88
« Отговор #592 -: Октомври 31, 2013, 18:05:12 pm »
Cerise,вземи си гавискон,разрешен е за бременни и направо се родих снего,пиех го денонощно,поне 10 шишета за 3-4 мес,когато излезе на пазара,носех си го и в чантата.въобще ми беше настолното питие
Re: Тема на бременните N88
« Отговор #593 -: Октомври 31, 2013, 18:32:43 pm »
Браво на момичетата, които пият много фрешове  :P
Starshine, единствено ако можеш, те съветвам да пиеш фреша сутрин, а не вечер. Много по-добре и в по-голяма степен се усвоява от организма.
Аз не си правя вкъщи нищо, но ако намеря фреш в заведение или магазин си вземам.
Например в София има фрешове в магазините 345 и в Промаркет.

За тези, които имат проблеми с хемоглобина и месото им е противно, да споделя какво започнах да правя аз. На този етап не искам да приемам добавки.
Вземам няколко пирона, които измивам много добре и дори изварявам в гореща вода.
След това ги забивам в една ябълка от вечерта да стане като таралеж. На сутринта ги изваждам, забивам ги в следващата ябълка, а изяждам тази. Следващата ябълка изяждам вечерта и така се повтаря. Майка ми така си е вдигнала хемоглобина като е била бременна, а и в нета го срещнах на доста места като рецепта.
Допълнително си купих чай от ройбос. В ройбоса освен, че има желязо, спомага и за усвояване на желязото от другите приемани храни. В момента в магазините на Лечител е на промоция и се сдобих с кутия с 40 пакетчета за 3.74 лв.
Мисля да се самолекувам по този начин и след 2 седмици пак да си пусна изследвания, да видя помага ли или не.
Допълнително прочетох, че храните богати на желязо (освен червеното месо, боб, грах, зеленолисти зеленчуци, пълнозърнести храни, горски плодове, яйца, броколи, аспержи, червено цвекло, ябълки, круши, дюли) не трябва да се приемат в комбинация с млечни продукти, защото калцият възпрепятствал усвояването на желязото и не трябва да се ядат с бял хляб. Трябва да се приемат в комбинация с Витамин Ц за по-добро усвояване, например да си изстискаш лимон в яденето.
Упс ... май станах Мара подробната  :oops:
*

    Asenceto

  • ***
  • 207
  • Ще успеем :))) всичко е въпрос на време ;)
Re: Тема на бременните N88
« Отговор #594 -: Октомври 31, 2013, 18:49:37 pm »
Smiles доста добре си се запознала с информацията за хемоглобина.БРАВО  :D Лично на мене освен всичките тези сокове(от цвекло,моркови и ябълки) и фрешове всеки ден,са ми предписани и 3 вида лекарства  :? След започването на лечението трябвало да минат поне 40дни преди да има ефект.Лично аз за 3 месеца съм  вдигнала хемоглобина от 94 на 100  :? има още доста какво да се желае.
Твоя хемоглобин колко е?Чула съм ,че когато е под 100 е критично.
*
Re: Тема на бременните N88
« Отговор #595 -: Октомври 31, 2013, 18:54:18 pm »
Беата,а какво налага обременяването с глюкоза?Мен ме интересува в кои седмици се прави изследването за гестационен диабет...Аз всеки месец пускам глюкоза-за сега е 4,5-4,8...  :?
*Sunny*Angel*, глюкозата ми била малко над нормата за бременни според ендокринолога (каза: норма 5,1) и при следващото контролно изследване за TSH ще направя и обременяване с глюкоза. Освен това имам и диабетици в рода. Иначе не знам в кои седмици се прави изследване за гестационен диабет.
*

    dess_dess

  • *****
  • 2328
  • станах двойна мама
Re: Тема на бременните N88
« Отговор #596 -: Октомври 31, 2013, 20:08:27 pm »
Здравейте, малко късно се завърнах нооо сега давам отчет  :P

И такаaaaa откриха ми дефект :o едната ми камера или клапа, не била много затворена и пропускала. Досега не съм си правила ехокардиография и затова незнам за този си проблем, не е фатално, нооо не мога да раждам нормално, а само секцио.

Иначе, това бил вроден проблем и не е нещо сериозно, просто така сам се родила и понеже досега не съм се изследвала, не съм и знаела, че съм така :lol:


Re: Тема на бременните N88
« Отговор #597 -: Октомври 31, 2013, 20:53:37 pm »
Smiles доста добре си се запознала с информацията за хемоглобина.БРАВО  :D Лично на мене освен всичките тези сокове(от цвекло,моркови и ябълки) и фрешове всеки ден,са ми предписани и 3 вида лекарства  :? След започването на лечението трябвало да минат поне 40дни преди да има ефект.Лично аз за 3 месеца съм  вдигнала хемоглобина от 94 на 100  :? има още доста какво да се желае.
Твоя хемоглобин колко е?Чула съм ,че когато е под 100 е критично.
Asenceto, моят хемоглобин е почти добре - 113, но е паднал за един месец и половина от 125. Това за 40-те дни не го знаех :( Много бавно явно се повлиява. Дано да му намерим цаката :)
*
Re: Тема на бременните N88
« Отговор #598 -: Октомври 31, 2013, 23:14:26 pm »
Cerise, Талцид може да пиеш.Но на мен лично никакви лекарства освен повръщането не ми помагат.Така беше и с първата така е и с тази бременност.Като родих Теодор,после 1 година не знаех какво е киселини.
Десс,съжалявам за неприятното откритие.Но щом не е нещо сериозно..,поне вече знаеш как ще родиш бебоците.

*

    cerise

  • **
  • 76
  • The present has no ribbon.
Re: Тема на бременните N88
« Отговор #599 -: Ноември 01, 2013, 08:52:21 am »
Добро утро, момичета!
Благодаря на всички, които се включиха със съвети за киселините. Вчера се консултирах и с проследяващата ме лекарка, и отговорът беше, че Талцид може да се използва по време на бременност, но само при инцидентни случаи. Тъй като съм и с гастрит, не вярвам киселините ми да спрат за ден-два, вероятно ще си ги влача до края :( Според нея, по-добрият вариант е Гавискон, който е безвреден, и може да се използва по-дълго време.
beata, ra4ko75 - браво за хубавите новини :)
Afrodita279, благодаря за съвета, но късно те прочетох, щях да си спестя едно ходене на лекар :)
dess_dess - съжалявам :(
Надявам се, че не ставам досадна, но и днес имам едно  :ask:
Вчера ми смениха Магнерича с Нутрти-Маг, но снощи, като изпих първата капсула, ми прилоша и се замаях. Може ли да е от него? Досега с Магнерича не съм имала проблеми, а го пиех 3х2 дневно.
Желая ви усмихнат ден!
« Последна редакция: Ноември 01, 2013, 08:58:34 am от cerise »