0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Нашите бебета и малки деца през месец януари 2016
« Отговор #200 -: Януари 25, 2016, 10:42:00 am »
Привет и от нас. В 2 от най-студените дни тази зима ние имахме мероприятия. В събота бяхме с Яши на детска опера, а в неделя на прощъпулник на племеницата ми, ама си прекарахме чудесно. Като погледнах в събота сутринта -19 градуса и ми стана лошо, ама кой да знае, че ще е така. Билетите ги купихме като беше слънчево и топло. Оказа се, че не беше чак непоноосимо студено. Като няма вятър, не е страшно и при -19. Яши много се забавлява на концерта, а пък на прошъпулника какво веселие беше, не е истина. Едвам го прибрах.
<br />[link=http:
Re: Нашите бебета и малки деца през месец януари 2016
« Отговор #201 -: Януари 25, 2016, 11:29:30 am »
Мешко, завидно сте си прекарали с Яши. Все така да ви е за напред. Той е вече голямо момче, следват забавления и много хубави години напред.
Моусит, така се радвам, че пишеше и се справяте добре с Мати, въпреки трудностите. Той ще вземе да те слуша все повече и повече и ще имаш един прекрасен малък мъж у дома. Ама ти и това си заслужаваш.  :)
Нелка, бебката ти е прекрасна! Толкова ококорена вече. Да расте здрава и щастлива.
Алекс, съжалявам,че боледуват детето и майка ти, ама такъв е сезона и тази година /както и друга/ лоши вируси и пр. Да укрепва момченцето бързо и дано се справиш и с изпитите, да не ги отлагаш заради тези здравословни проблеми.
Синеочка, пюрето от тиква беше любимо и на моите мъници. С него започнахме и вместо плодово, а после и варях домашо от тиква или тиква + нещо друго за захранване на обяд със зеленчуково. Почти веднага махнах млякото на обяд, не съм давала по лъжичка-две -три ..., по-солидни количества от началото, които увеличавах. Дохранвах с мляко, докато достигна около /№-90 гр. пюре, а после- само ако някой не хареса "манджата" и не изяде почти нищо. Е, били са малко по-големи от твоята белка - пет месеца и половина, когато започнах, но ако на детето му е вкусно и му понасят тези храни, не мисля че е проблем да започне да си ги похапва и по-рано.
*

    bebe_13+15

  • *****
  • 2324
  • мама на две слънца
Re: Нашите бебета и малки деца през месец януари 2016
« Отговор #202 -: Януари 25, 2016, 12:27:27 pm »
Вли3ам на бър3ичко да ви питам 3а добър очен в София. 3а бебе на 7-8м - мног му съл3и оченцето и се 3ачервява. Чернодрниска я 3нам като най-добра, но 3а нея часовете са след месец, а е добре да иде скоро. Благодаря предварително!


Re: Нашите бебета и малки деца през месец януари 2016
« Отговор #203 -: Януари 26, 2016, 11:49:43 am »
Здравейте на всички  :P
Mousyt, много се радвам, че писа... Дано имаш повечко време за нас.
Завиждам благородно, че Мати не боледува често на яслата.
Дани не можем да го закрепим нещо.

В неделя го водих в Токуда да го прегледат и да кажат дали действа този АБ, който пие, че нещо все болнав ми изглежда. Още му беше червено гърлото, но му пуснаха изследвания и казаха, че действал и да продължаваме. Това беше на 4-тия ден от приема на АБ.
Отделно ми казаха, че след спиране на АБ най-добре било да си остане вкъщи още 20 дни, защото организмът е отслабнал от антибиотика и има нужда да се възстанови иначе лесно се разболява пак. Ама как да стане туй чудо като вече имам да работя...

Питах ги за калциевия глюконат. Много се смяха и казаха, че риск от дисбаланс на калция в организма имало само, ако се приема венозно, а не и на сироп. Та и аз не знам вече на какво и на кого да вярвам.

Самите лекари, един с друг нямат едно мнение, а как да им се доверяваме ние не знам.
Едните ми казват, че Биогайата е добър пробиотик например, а другите, че бил много слаб и трябвало да давам друг при приема на АБ. И все такива разнопосочни мнения непрекъснато.  :?
Re: Нашите бебета и малки деца през месец януари 2016
« Отговор #204 -: Януари 26, 2016, 11:56:20 am »
Смайлии, дано Дани се оправи бързо-бързо. Много добре те разбирам - с тези разнопосочни мнения , човек  само се обърква. Но на нас точно в Токуда /в Неврохирургията/ ни казаха, че калциев глюконат /ние давахме по половин ампула/ не се дава. И, че се натрупва  8O... Ето, виж ги какви са - всички лекари с различни мнения. Аз Биогайя давах на малкия като се роди, до към 6 месец и ми се струва, че много му помагаше - не е имал запек, коликии т.н., но знам ли вече  8O
Исках днес да излизаме на по-дълга разходка, но като ходих за храната му - то едни локви, падащи снегове от покривите, хлъзгаво и лед едновременно с топенето - краката ми за секунди бяха мокри. Та, май ще ни се размине - най-много пред блока да го изведа за половин час  :(
Прегръдки на всички мами, Рачо и малки бебочета  :D
*
Re: Нашите бебета и малки деца през месец януари 2016
« Отговор #205 -: Януари 26, 2016, 13:40:59 pm »
Усмивки, така е хубаво е след АБ да поседи поне 2 седмици в къщи да заякне.Но като нямаш алтернатива не знам.

Аз съм в един затворен кръг и вече ще се гръмна.Малката за пореден път се изприщи от нещо.Разбирам че има непоносимост, но тъй като от време на време бабите и ми помагат и и дават какво ли не, не мога да разбера какво кога е яла.И съм ограничила много храните, не ме разбирайте че я тъпчат с какво ли не.Последно и даваха стафиди и сушени кайсии.Тя такова не е яла, защото в къщи не ядем сушени плодове.Сега четох, че може от стафиди да се получи реакция, заради някакво вещество.Отделно, че има изприщване по срамните устни.Днес ще тичам до личната.Искам да знам гъбички ли са или просто се е подсякла, но подсичане ако е, е на много странно място.И те тъй с тая нейната кожа.И после ме питат що и даваш толкова малко храни.Ми ей за тва.Щото от нова година насам, само мажа и се боря с някакви петна по кожата и.И при нея е на червени грапави петна, като дерматит, и се възбуждат лесно и остава грапава кожата само червенината отминава.А всеки ден я мажа с Уриаж и я къпя по-рядко по препоръка на дерматоложката.

*
Re: Нашите бебета и малки деца през месец януари 2016
« Отговор #206 -: Януари 26, 2016, 14:29:56 pm »
Отделно, че има изприщване по срамните устни.Днес ще тичам до личната.Искам да знам гъбички ли са или просто се е подсякла, но подсичане ако е, е на много странно място
Маги, възможно е да са гъбички. Личната лекарка, или педиатърката ви ще каже най-добре, макар че наща докато сгрее.... Ако краищата на обрива са накъдрени и е леко издут може да са гъбички.
А за кожата ти с продукти на Уриаж за атопична кожа ли я мажеш?
*
Re: Нашите бебета и малки деца през месец януари 2016
« Отговор #207 -: Януари 26, 2016, 15:36:48 pm »
Кати, да за А-топична кожа мажа.Иначе е леко подут обрива, но не е накъдрен.Ще се ходи при доктор, то няма начин.

Re: Нашите бебета и малки деца през месец януари 2016
« Отговор #208 -: Януари 26, 2016, 16:07:07 pm »
Маги, дано не е нищо сериозно и бързо да се оправи Моника.

А пробиотик колко дълго давате след АБ? Тези, които са давали разбира се...
*
Re: Нашите бебета и малки деца през месец януари 2016
« Отговор #209 -: Януари 26, 2016, 16:09:38 pm »
Маги, това "изприщване" всеки път различно ли е?
Щото и аз така виках на обривите на Тео, докато дерматолог потвърди диагнозата на педиатърката - АД. Както вече съм писала, в летните месеци нямаше нищо такова, сякаш всичко беше приключило. От есента насам пак започна, с различен интензитет. Колкото и да се опитваха да ми вменят, че е "от някаква храна", "нещо си му дала" и т.н., убедих се, че няма нищо общо с храната. (Не го бях оставяла и за час при някой друг, така че, бях наясно във всеки един момент какво е ял). Та аз набързо приключих с "даването на толкова малко храни"  :). Не се е влошило положението след като спрях да се съобразявам.



*
Re: Нашите бебета и малки деца през месец януари 2016
« Отговор #210 -: Януари 26, 2016, 16:29:08 pm »
Неда, Мони е с АД, от лятото насам беше затихнал но се засили сега тези месеци и наблюдавам, че при даване на определени храни има пик.За това и ограничавам храните.Например яде малко шоколад, и след два дни беше на петна.Сега след стафидите пак така.Всеки път са еднакви петната, знам че е АД и дерматолог ми го потвърди, като каза че може храните да влияят.Просто всяко човече е различно.

Усмивки не мога да помогна за пробиотика, не помня колко го давах на Мони след болницата, но на нас още тогава ни дадоха Линекс мисля.Беше капсула, която аз отварях и вътрешността я разтварях в нещо и и я давах.Аз си взех и Биогая, но пак казвам тя беше бебенце тогава.

*
Re: Нашите бебета и малки деца през месец януари 2016
« Отговор #211 -: Януари 26, 2016, 16:43:18 pm »
Маги, когато диагностицираха бебка с АД, първо мазах засегнатия участък 10  дни с лекарство и после продължих с изписаната козметика за АД. На вас само козметика ли ви изписаха? Може би е хубаво да потърсиш мнение и на друг дерматолог.
*
Re: Нашите бебета и малки деца през месец януари 2016
« Отговор #212 -: Януари 26, 2016, 16:58:09 pm »
Маги, щом сама си забелязала пик от определени храни, разбира се, че ще ги ограничиш.
Писах, щото при мен се получи точно обратното. Имам съседка, педиатър (не личната), която всеки път, щом му види петънце, ме подлага на кръстосан разпит - "какво точно яде вчера, някаква нова храна си му дала, батко му да не му е дал нещо "тайно", да не си сменила праха за пране"  :lol:
Ми, не, убедена съм, че няма общо  :)
На този етап не забелязвам и някакъв особен дискомфорт да му създават обривите, така че, леко съм се оставила на течението, в смисъл - "ще го израсте"
Но, както казваш "Просто всяко човече е различно."
Бих допълнила и "всяка майка най-добре си знае за своето"  :)



Re: Нашите бебета и малки деца през месец януари 2016
« Отговор #213 -: Януари 26, 2016, 17:05:01 pm »
С АД и ние страдахме с Гошко много горе-долу на възрастта на Мони. Чувствам се безсилна - мажа, то става по зле. Накрая добър дерматолог в града ни даде правилно лечение. Прилага се закратко време и после се продължава със специализираната козметика за АД. И при него есен-зима се обостряше. Освен мазилата пи и едни капсули ...., а сега, де. Топиелизе - нещо такова, сега не помня как се изписва и на коя марка за медицинска козметика.  То и да помня, няма аз да ви ги изписва де, имах в предвид да попитате дерматолога, с който ще се консултирате, дали не може да се помогне на организма и с някакъв вид добавки от рода на тези, които Гошко пи. Препоръчан ни беше курс два пъти в годината - на есен и на пролет и го правехме две години, докато го израсна. Като продължихме с мед. козметика и при обостряне - лечебните кремове. Маги, лечение има, просто ви трябва подходящия лекар, който да го изпише. Търсете добър дерматолог.
*
Re: Нашите бебета и малки деца през месец януари 2016
« Отговор #214 -: Януари 26, 2016, 19:44:05 pm »
ИСтината е че и ние мазахме с кремове лятото и то се скри и сега се засили, но аз не4 знам защо съм решила че ще мине само с козметика, ми не отидох пак на дерматолог.Много ви благодаря, че така ме побутнахте.

Неда, така е, дерматоложката при която ходих каза че може и от храни да е, но не е казано че ще и се отразяват.Просто да я наблюдавам и да преценявам.А иначе на нея никакъв дискомфорт не и причиняват.Нито се чеше, нито я болят.То драмата е в моята глава както е ясно.За гениталите имаме кремче от личната Тридерм, да видим.

*
Re: Нашите бебета и малки деца през месец януари 2016
« Отговор #215 -: Януари 27, 2016, 10:50:25 am »
Маги, относно храните, кожният лекар, при който ходихме за АД, каза да се храни детето с биологични чисти храни, също така ни посъветва да се поддържа чисто в дома, където живее, да няма влага и мухъл, детето да няма контакт с домашни животни и да се води на почивка на море и планина поне по веднъж в годината.
*
Re: Нашите бебета и малки деца през месец януари 2016
« Отговор #216 -: Януари 27, 2016, 11:14:43 am »
Това с биологично чистите храни ми е много весело, щото аз живея в град, село нямам, съответно няма и гаранция какво купувам от магазина нали?!
Че е чисто чисто е, животни имаме от раждането и, но чистя доста точно заради тях.Влага и мухъл няма, бих казала че сме обратното много сух въздух.Минаха и този път петната.Сега остава и обривчето на гениталите да мине и ще дишам малко по-спокойно.

Предстоят изследвания за ясла и пускането и на същото заведение.Аз като всяка майка се люшкам из между притеснение и мисълта, споко ще оцелее.  :lol:

*
Re: Нашите бебета и малки деца през месец януари 2016
« Отговор #217 -: Януари 27, 2016, 11:36:21 am »
А пробиотик колко дълго давате след АБ? Тези, които са давали разбира се...
Десетина дни. Не е необходимо пробиотика да стартира заедно с АБ, важно е да продължи след него. И се дава поне два часа преди или след приема на АБ.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
Re: Нашите бебета и малки деца през месец януари 2016
« Отговор #218 -: Януари 27, 2016, 14:57:10 pm »
Маги, и ние сме мазали с Тридерм. На нас ни помогна много преди едно зверско подсичане
*
Re: Нашите бебета и малки деца през месец януари 2016
« Отговор #219 -: Януари 27, 2016, 16:47:54 pm »
Здравейте :) Днес бяхме на консултация с бебка и да се похвалим, че е качила 1,045 кг за един месец, също и е пораснала с 4 см. Пъпчето според доктора е добре, въпреки че на мен ми се виждаше леко изпъкнало. А за зачервените места под мишниците и в гънките между крачетата и слабините, доктора каза че било дерматит, но за момента не било необходимо да мажем с нещо, защото местата изглеждали добре. Само да уточня, че продължих да промивам със смрадлика и да слагам пудра и според лекаря пудрата доста е помогнала. Не ми предписа нищо в случай, че се появи пак, дано да не се повтаря де. Но забравих да го питам колко дни още да слагам пудрата или да спра.
Капките, които ни беше изписал за коликите и които бяха скъпички, й предизвикаха повръщане и аз ги бях спряла и днес ни изписа едни евтинки, та да видим от тях как ще сме. Но според него било нормално да предизвикат повръщане, да не се притеснявам от това... :?
Биха на малката и втората ваксина за хепатит Б, като с първата спринцовка счупиха иглата в крачето й, направо ме заболя сърцето. А сега след ваксината искам да питам за какво друго да следя, освен вдигане на температура. За всеки случай ни изписаха Calpol, но ми казаха да го дам само ако бебето се чувства много зле.