0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Ами пак аз я пускам, този път дано не оплета нещо :)
Хайде само хубави новини тук да се чуват.

Върнах се от лекциии :)
Раиса, тия са бременелските лекции, а иначе си предадох дипломната миналия месец и ще защитавам юни.
Темата беше адаптация на новородено, но мен повече ме хвана друга една лекция. За памперси за многократна употреба (демек пелени) и биопамперси. Изглеждаше много сложно като четях, а на практика се оказа не толкова сложно - да, ще се пере повече, но "тортичките" пак си се изхвърлят в тоалетната или кофата - има една целуозна подложка, в която се събират и като има ако, просто хващаш двата края на подложката и я изхвърляш. Предимствата на тези пелени са, че детето по-рано свиква на тоалетно обучение, не запарват (което е много важно за момченцата) и не съдържат химия.
А Биопампите пак са от естествени материали, напоени с градински чай, но без никакъв задържащ гел вътре в тях. Та мисля да заложа на пелени за многократна употреба+био пампи. За навън и за през нощта био - пампи, за през деня - пелени и в по-късен етап преходни гащички.
Представиха и козметика Саносан, ако някой има повече отзиви за нея да каже.

Раши, чудесни новини :lol:
[/url][/url]
Re: Великденска Тема на Бременните № 56
« Отговор #1 -: Март 31, 2010, 16:31:33 pm »
Зарибихте ме с тия килограми, а аз не се бях теглила от 13.03., а се виждам, че доста се ошишках за този период. Та сега се изтеглих и се оказа, че съм наддала 1.800 за 18 дена, а като цяло до тук- няма 6 кг. Незнам дали е много или малко, само виждам, че вече драстично ще хвърча напред от тук нататък. Здраве да е! Жаси, за тия пелени за многократна употреба миналата седмица четох доста и доста се навих да ползвам такива за моите деца- инвестицията ще е голяма само в началото, после- само пране. Пише, че на дете са необходими 12 броя такива гащички, за да има постоянно сухи за смяна, а като гледх по сайтовете- цената на добрите такива е около 32- 37 лв за брой. Иначе пък стават от новородено до 18 месеца- имат си за разкопчаване и отпускане разни копченца. В www.estestveno.com има доста по темата.  Айде новата ни темичка да се напълни с добри новини и нови поълнения.
Човек трябва да обича избрания начин на живот точно толкова,колкото претенции ще му предяви подир време;и аз го обичам

 
Re: Великденска Тема на Бременните № 56
« Отговор #2 -: Март 31, 2010, 16:45:22 pm »
mari-al аз не мисля, че е голяма инвестиция в началото - поне три големи пакета трябват за първия месец, ако си на памперси. Това от Метро ще ми излезе към 150 лв. с кърпичките. А иначе тия ще ги видя в Мадъркеър и сигурно са по-евтини и от там ще поръчам.
За килограмите - като родя ще ви кажа колко качих и колко ще излеза от родилното, че ме е срам :oops:
[/url][/url]
*
Re: Великденска Тема на Бременните № 56
« Отговор #3 -: Март 31, 2010, 16:53:28 pm »
Мари-ал, не го мисли това с килограмите. Аз като започнах стимулация бях между 56-57 кг. за 165 см. височина. Онзи ден се мерих и сега съм 69 кг.
От 1-2 седмици започна доста да ми тежи корема, но и апетит голям си имам тези седмици. Хапвам заради бебетата - нали трябва да са големички, килограмите изобщо не ги мисля. Ще се оправим някакси с тях на по-късен етап.

Днес си правих ПКК, кръвна захар и урина. Доволна съм, че хемоглобина ми дори се е покачил от предишния месец и сега е 120. Всичко останало също е както трябва....
<a href="http://lilypie.com/"><img src="http://lb2m.lilypie.com/AozZp3.png" width="200" height="80" border="0" alt="Lilypie Second Birthday tickers" /></a>
*
Re: Великденска Тема на Бременните № 56
« Отговор #4 -: Март 31, 2010, 17:19:43 pm »
Не ги мислете тези кг. че като чуя нещо кг. и ме втриса веднага на кантара отивам.
Жаси и мен ме срам  :oops: ама ще кажа започнах стимулацията на 48-49кг , а сега съм 64кг.
Моето качване беше драстично до4месец , петия и шестия и до сега началото на седмия съм качила общо5кг всичко друго наведнъж преди това.
А ма се харесвам де  :lol: и дебеличка какво да правя няма как :wink: после ще слабея здраво само да е живо и здраво бебчето :)
*
Re: Великденска Тема на Бременните № 56
« Отговор #5 -: Март 31, 2010, 18:00:06 pm »
Здравейте милички  :)
и аз да се запиша този път в началото на новата темичка. Мерси на Жаси, че я пусна!
За килограмите - аз в началото качих към 6 кг., но последния месец само 500 гр. И сега като че ле нямам толкова голям апетит! Но съм съгласна с вас - като ни се яде ще ядем, то бебето си знае работата да си взима от нас  :wink:
Погалете тумбачетата и приятна вечер от мен!
Re: Великденска Тема на Бременните № 56
« Отговор #6 -: Март 31, 2010, 18:23:15 pm »
Запис и от мен в новата тема! :)
Дано да е на късмет на всички. :)
Мили момичета, вчера се срещнах отново с Д-р Дяволов - бебетата са добре, а моето "прибиране на топло в МД" ще е в 8.30ч. на 7-ми април, т.е. в края на 31г.с. Засега се чувствам добре, дано да няма никакви неприятни изненади по празниците.  :)
А пък за килограмите не ми се пише - не и като числа!  :D :D :lol: Макар че не е очебийно по д...то и краката, после ще му мислим за килцата. :wink:

Приятна вечер на всички. :)
*
Re: Великденска Тема на Бременните № 56
« Отговор #7 -: Март 31, 2010, 18:30:36 pm »
Tsveti75 :) радвам се че сте добре , дано няма неприятни изненади  :crossfingers: бебешоците да стоят още при мама на топло и растат много.
Олеее а бе много бързо се търкулна това време :)момента наближава.
Re: Великденска Тема на Бременните № 56
« Отговор #8 -: Март 31, 2010, 18:40:10 pm »
Вени, мерси за темичката, живот и здраве по-нататък ще разкажеш за памперсите и от практиката си  :), че ще трябва и ние да сме запознати  :wink:
Раши, много се радвам за хубавите новини, браво, миличка :D
Цвети, дръж бебчетата на топло и хубаво правиш че не ги мислиш килцата  :wink:
Моя първи преглед е утре и колкото повече наближава, толкова повече ме хваща шубе... :?
Чакаме новини и от първия преглед на Вивия днес :)
На всички приятна вечер  :)

*
Re: Великденска Тема на Бременните № 56
« Отговор #9 -: Март 31, 2010, 18:46:58 pm »
Яжте колкото ви се яде не заради бебетата те така или иначе си набавят необходимите неща.Аз например почти не ядях,а ако това се случваше връщах поръчката.Качих само 11 кг. за цялата бременост,а от болницата излязох по слаба от първоначалното ми тегло.
*

    baracuda

  • *****
  • 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
Re: Великденска Тема на Бременните № 56
« Отговор #10 -: Март 31, 2010, 18:57:47 pm »
                       :D  Здрави ,весели ,щастливи бременни момичета!
             Да бъдете и пребъдете...бройката да увеличавате!
    Да е късметлийска тази темичка и здрави бебчета на финала!
  :D
              :sunshine: :sunshine: :sunshine: yahoo_17 yahoo_17 yahoo_17 :sunshine: :sunshine: :sunshine:
*
Re: Великденска Тема на Бременните № 56
« Отговор #11 -: Март 31, 2010, 19:17:59 pm »
Ех, дойде и моят ред да се запиша в темичката, тази ще е моята последна. Най-после и моята среща с бебчо наближава. Струва ми се че е сън. Вчера бях на консултация на запис на тонове. Бебо е добре, имах няколко контракции, но не ги усещах май са от фалшивите. В петък ще ми гледат цервикса и дали момента наближава. Ще ви пиша момичета, когато стане, че то няма кой друг да съобщи толкова далеко. Ще видя и как ще е раждането тук в Щатите, първото ми дете е родено в БГ.
Има и още една хубава новина, на свекитата им дадоха визи днес, имаше ефект от обжалването и ще има при кой да оставя бебчо като се върна след 12 седмици на работа.
уф, падна ми един товар от плещите.
Едвам ходя на работа, ръце, крака подути. Болят ме бедрените стави горе, но не знам дали мога да взема нещо. Ще изтърпя някой друг ден още.
Къде е Хармони, тя и тя беше някъде около моята дата. Ако съм пропуснала нещо извинявам се, но само питам.
Здраве и късмет на всички!
Re: Великденска Тема на Бременните № 56
« Отговор #12 -: Март 31, 2010, 20:24:38 pm »
Здравейте и от мен в новата тема!Дано се появят нови момичета тук, очакваме ги с нетърпение.Аз съм притеснена от факта че съм с отрицателен резус фактор, първата ми бременност завърши успешно, без усложнения, редовно ми се правеха изследвания за антитела и с нормално раждане на бебе с положителен резус фактор.Правена ми е инжекция имуноглобулин след първата бременност.Дайте ми някакъв съвет моля ви!
*
Re: Великденска Тема на Бременните № 56
« Отговор #13 -: Март 31, 2010, 20:57:34 pm »
Привет и благодаря на Жаси за новата тема!!
Аз да ви кажа често, не зная колко кг съм. с Момчил качих 20, станах 70 кила и накрая едвам се движех, бях жалка гледка  :oops: качих главно от лакомия и постоянно тъпчене, даже като отидох да раждам се скъсах от повръщане, защото предишната вечер преядох  :oops: ужас.
За биопамперсите - хубаво нещо са, но за жалост, все още не са достатъчно популярни у нас. Но ги има в интернет магазините. В книгата "Близо до бебето" , Всилена Доткова пише, че за периода, в който ползва стандартни памперси, едно дете може да запълни средностатистическа стая от апартамент до горе с памперси  :? лоша работа...
*
Re: Великденска Тема на Бременните № 56
« Отговор #14 -: Март 31, 2010, 21:11:02 pm »
Честита нова темичка,дано се появят и нови попълнения!
Аз съм 160см и в момента тежа 79кг,ендокриноложката ми беше казала да внимавам с качването и да не надвишавам 10 кг за цялата бременност и аз затова се притесних,4е за 3-те месеца,които ми остават имам лимит само 2 кг,пък и не се тъпча,ходя всеки ден по 5-10км пеша.
Re: Великденска Тема на Бременните № 56
« Отговор #15 -: Март 31, 2010, 21:55:09 pm »
Жаси, аз ги смятах нещата когато 2 дена отделих в проучване на "идеята" и установих, че излизат и двата варианта едно към едно- с памперси и с еко пелени за многократна употреба. Това до първата годинка на детето. Оттам нататък плюсът е в полза на еко пелените(които всъщност са гащички и то много, много сладки- дори през лятото можеш да си разкарваш детето по тах), докато не дойде моментът, в който детето вече не се побира в този размер, а още не може без пампа, и трябва да се закупят новия размер гащички. Но пък здравословното в цялата тая работа е много- детето не се запарва, не се обрива, кожата диша. И както си казала, по- рано се приучва да иска да ходи до тоалетна( щото това не е изкуствения памперс с гела, който ще поеме мокрото). Кристи, при теб хубави новини- особено това с хемоглобина е чудесно!Цвети, ти голяма отпуска изкара, радвам се за теб, дано няма неприятни изненади и си до последно "навън"! Боби, браво за визите, толкова се ядосваше и се чудеше дали ще се оправят нещата. А с работата устискай още малко, щом трябва. А как така в тия седмици ходиш на работа- там не се ли излиза в майчинство по- рано като при нас?
Човек трябва да обича избрания начин на живот точно толкова,колкото претенции ще му предяви подир време;и аз го обичам

 
*
Re: Великденска Тема на Бременните № 56
« Отговор #16 -: Март 31, 2010, 22:44:00 pm »
Хей здравейте и от мен в новата тема!
Момичета първия преглед мина!
Бебчо си е там където трябва и отговаря на 5 гс и 5 дена !
Ох направо камък ми падна от сърцето!
Благодаря ви за подкрепата!
А от тук нататък ще имам много въпроси сигурно и има много за четене!
Лека вечер на всички!
[/url]
*
Re: Великденска Тема на Бременните № 56
« Отговор #17 -: Март 31, 2010, 23:05:18 pm »
Честита нова тема  :D
Нека е най-многобройната и всеки ден има поне по една хубава новина!
Желая ви много щастливи мигове в очакване на малките съкровища!
Голяма прегръдка за всички от нас със Сияна!

*
Re: Великденска Тема на Бременните № 56
« Отговор #18 -: Април 01, 2010, 08:46:06 am »
Честита нова темичка!Благодаря,Жаси.По темата за кг и на мен ми беше изчетена една лекция от майка ми,и цяла нощ не съм спала.Как съм щяла да стана слон и да не мога да отслабна после и още неща от тоя род ,а досега съм качила 500 грама и съм 63кг.Просто особено сутрин имам страхотен апетит и докато не хапна започвам да треперя и ми пада кръвното.... ,но пък корема ми е станал голям   :ask::hungry:Но думите и мн.ме разстроиха.Аз преди и бягах и но сега момичета не смея ,че до преди 2 седмици кървях....Абе,аз си казвам ,с бебчо да е наред всичко пък после ще се слабее,но ми стана обидно де,все пак ми е майка osi_8  Лек ден мамчета :bighug:

*
Re: Великденска Тема на Бременните № 56
« Отговор #19 -: Април 01, 2010, 09:09:49 am »
Моникс,аз преди години като тичах бях 48 :PМиналата зима без бременност бях 78,10 кг ги свалих за 3 месеца малко преди да забременея.Много е индивидуално дали ще качиш много.А на майка ти не и се връзвай,понякога хората,които би трябвало да са ни най-близки те ни нараняват най-много.Знам колко боли точно майка ти да ти говори така,но се преживява,моята цял живот е така!Мисли си за прекрасното същество,което е в теб :wink: