0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните - 54
« Отговор #80 -: Февруари 19, 2010, 08:51:38 am »
Късмет миличка  :)всичко ще е на ред не се притеснявай,чакаме хубавите новини :crossfingers:
Re: Тема на бременните - 54
« Отговор #81 -: Февруари 19, 2010, 09:44:18 am »
Късмет, Звездичке! После чакаме да се похвалиш с най-прекрасната новина!

Джиджи, леки финални метри! Чакаме с нетърпение красивото ти бебенце :)
*

    stertje

  • ****
  • 538
  • звездобройка
Re: Тема на бременните - 54
« Отговор #82 -: Февруари 19, 2010, 11:10:57 am »
 :D Много съм щастлива имаме си едно малко тупкащо сърчиценце :heartbeat:, и сме си точно по големината за термина. Благодаря ви милички за стиснатите палчета. :balk_5: :balk_5: :balk_5:
<br />[/url][img]http://ticker
*
Re: Тема на бременните - 54
« Отговор #83 -: Февруари 19, 2010, 11:28:14 am »
Здравейте милички!Ние с малката ми принцеса Сияна сме си вече вкъщи :DБлагодаря ви,че бяхте до мен!
Искам да поздравя всички нови момичета с добре дошли и да им пожелая да изживеят прекрасно бременността си!На тези които са към финалната права-леко раждане и незабравима среща с малките ни съкровища!
И още веднъж-ЧУДЕСА СЕ СЛУЧВАТ!

Re: Тема на бременните - 54
« Отговор #84 -: Февруари 19, 2010, 12:41:35 pm »
Йеее, браво, Стерчи, честито сърчице!  :heartbeat: Все така да върви по мед и масло!

hriska, добре дошла! Да нацелуваш малката красавица от всички нас!  :lol:
Re: Тема на бременните - 54
« Отговор #85 -: Февруари 19, 2010, 12:48:56 pm »
stertje, честито ти тупкащо сърчице!
hriska, сега да не ни забравиш :wink: Ще се радваме много отвреме навреме да влизаш в темичката и да ни "светваш" относно безкрайните ни въпроси и чуденки :lol:Между другото много хубаво име сте избрали за щерката :lol:.
И понеже навън е страхотно време, приключвам с готвенето, писането пред компа и излизам да се разходя под хубавото февруарско слънце.
Приятен ден момичета!
*
Re: Тема на бременните - 54
« Отговор #86 -: Февруари 19, 2010, 12:49:41 pm »
Здравейте,вчера се появи поредния проблем при мен-получих бъбречна криза.24 часа имах ужасни болки,правиха ми ехография и се оказа,че имам пясък и в 2 бъбрека и единия е леко запушен.Казаха ми да пия най-обикновен билков чай,но няма ли билки за бъбреци,които и като бременна мога да пия?
*
Re: Тема на бременните - 54
« Отговор #87 -: Февруари 19, 2010, 13:07:41 pm »
stertje :) Честито ви сърчице
Re: Тема на бременните - 54
« Отговор #88 -: Февруари 19, 2010, 16:20:58 pm »
stertje, честито ви  :heartbeat:
Аз днес бях да доки - всичко е наред, бебо си върви седмица напред, плацентата се е вдигнала и е горна, предна. Околоплодните са чисти, бебо си лежи в ляво.
Предупредиха ме обяче, че съм в критични две седмици - 27 и 28 докато свършат по-добре да лежа и да нямам контакт с грипозни хора.Доки каза, че ако се роди сега го водят аборт, затова да си лежа и да не се напрягам с нищо.

gbg123 на мен ми препоръчаха чай от зърнестац като имах инцидент с един хемороид. Доки ми каза, че това е безопасно за бременни. Също шипка, липа и лайка. Мащерка обаче в никакъв случай. Аз за бъбреци пия мноооого вода и опитай с няколко безалкохолни бири :lol: Бирата бързо изчиства песъчинки.

Хриска :bighug: чакаме снимки :)
[/url][/url]
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Тема на бременните - 54
« Отговор #89 -: Февруари 19, 2010, 17:51:02 pm »
hriska, да ти  живаи здрава малката Сияна.

stertje , чесито сърчице  :).

jasmin_veni, какъв е тоя доктор дето ги говори тези неща -  онзи ден гледах по телевизията как направиха цезарово сечение в 25та седмица заради проблеми с бременността и успяха да спасят бебчето. Ти все пак си почивай, щом доки е казал, че колкото повечко седи в коремчето, толкова по-добре. Може би аз съм изпуснала нещо, ама по каква причина смятат, че ще тръгнеш да раждаш по-рано?


Б.
« Последна редакция: Февруари 19, 2010, 19:51:26 pm от Bobbie »


  
Re: Тема на бременните - 54
« Отговор #90 -: Февруари 19, 2010, 18:10:41 pm »
Подкрепям казаното от Bobbie. Жаси, на какво основание ти е наговорил Док тези страхотии? Аз също знам за по-малки бебенца, които се развиват после добре. Пък ти здрава, права, още на никакви години, бебето се развива супер, какво е тръгнал да те шашка? Лошите мисли не трябва да имат място в главите на бременните, повтаряй си го непрекъснато. Всичко ще е наред и ще ни зарадваш с едно голямо бебе около термин, сигурна съм. Недей да си мислиш щуротии. Всичко ще е наред!
Re: Тема на бременните - 54
« Отговор #91 -: Февруари 19, 2010, 18:42:58 pm »
Здравейте, момичета!
Благодаря на всички за пожеланията :)
Много хубави новини си имаме май днес :)
Стерче, честито ви сърчице. Дано все така щастлива се връщаш от преглед занапред :)
Хриска, и тук честито. Чакахме с нетърпение тази новина наистина. Вече дори бяхме започнали да се притесняваме.
gbg, много неприятно това с бъбреците. Два пъти съм преживявала бъбречна криза и знам колко е ужасно. Някои дори сравяват болките с родилните. Дано скоро се оправиш, но Йаси е права, че трябва да пиеш много течности сега.
Жаси, радвам се за бебчо че е добре, но не спирам да се изумявам от "манталитета" на някои лекари. Какви са тия изказвания... 8O Пълни глупости. Пуууу как се ядосвам на такива.
Аз да се отчета за прегледа снощи.. Бебо е пораснал доста и всичко му е наред с изключение на едното бъбрече, в което доктора видя задържана урина. Успокои ме, че не било проблем и в този срок на бременността се случвало, но въпреки това съм малко притеснена. Дано като се роди всичко е наред. А като казах "роди".... снощи за малко не се случи. Часове след като на прегледа обяснявах на доктора как все още никакви признаци на раждане нямам :) Към 23:00 получих някакви "странни" болки, които в последствие станаха доста силни. Направо неможех да помръдна. Добре, че решихме да не бързаме да се обаждаме на доктора /така и не успяхме да засечем на какъв период се получават-всяка болка си беше "сама за себе си"/, защото два часа по-късно всичко приключи. Днес ме срязва от време на време корема, но не е нищо особено. Лошото е, че сега незнам какво точно трябва да усетя, за да съм сигурна, че е дошло време да тръгваме, а ни чака доста път до болницата - 100-тина км  8O
Хайде пак се олях с поста. Извинявам се :oops:


 


Re: Тема на бременните - 54
« Отговор #92 -: Февруари 19, 2010, 19:25:55 pm »
Ами мисля, че го каза от гледна точка на това, да не взема да се успокоя, е съм в 7 месец и да хукна на дъъълги раходки, планински приключения и така нататък.
Аз да питам някой запознат - от няколко дни много ме боли муслул на гърба, в ляво, точно над бъбрека. Оправя се с масажи и като лежа, но като седя е ад :(
Някаква идея с какво може да се маже?

Опитах да сложа колана, да не би да боли, защото бебо е в ляво и натежава там, но като го сложих, бебо само дето не изби стената да излезе, много се възмути :lol:
[/url][/url]
*

    alimania

  • ***
  • 212
  • Златно детенце си имам
Re: Тема на бременните - 54
« Отговор #93 -: Февруари 19, 2010, 21:55:56 pm »
Здравейте!
Рядко се престрашавам да пиша тук, но да знаете, че редовно ви чета! :D
Аз съм онази дето се жалваше,че не усеща никакви симптоми на бременност- е, вече усетих, че и още как! Но като цяло съм добре!  :)
В сряда и аз чух сърчицето на моето бебе! За сега то е само 9 мм! Бях за първи път на преглед по каса и останах общо взето потресена! Лекарката беше студена, сърдита и мълчалива. Още като чу, че съм в 7-ма седмица и отсече: много рано идваш! 8O Обясних и, че до сега съм посещавала еди кой си доктор /моя специалист по стерилитет/, който вече е установил бременността ми и ми е изписал еди какви си лекарства....А тя ми заяви, че ако мисля и занапред да ходя при него отказва да ми води консултациите! 8O
Брееей! Ами как да не си ходя при него, като той ме познава от години, знае всичките ми проблеми и през какво съм минала, а тя нищо не каза като и обясних, че това е бременност след стерилитет и т.н и т.н.....
Та така- малко съм разочарована....
Така се моля всичко само да е наред!!!!
О, най-важното което искам да ви питам: ще ми мине ли изобщо някога този нечовешки, постоянен глад!? Хем ми се гади, хем ми се яде, ама адски! :oops: Аз съм слаба по принцип, амаа......Няма такъв апетит, казвам ви! Няма ли да ми помине, а!? Плаша се направо!
БЛАГОДАРЯ ВИ, ПРИЯТЕЛИ ОТ "ЗАЧАТИЕ"
*
Re: Тема на бременните - 54
« Отговор #94 -: Февруари 19, 2010, 22:05:04 pm »
alimania, или си ходи при твоя си доктор и недей и казва на тая, или я сменяй докато е време, че те като чуят , че ходим при специалисти по стерилитет, вземат, че се правят на по-компетентни от тях, като почти винаги ни плашат с нещо.
*
Re: Тема на бременните - 54
« Отговор #95 -: Февруари 19, 2010, 22:05:51 pm »
алимания, смени си лекарката! Цялата бременност ли смяташ да търпиш такова отношение? Все едно някой насила ги кара доктори да стават.  :x :x :x
За апетита не се тревожи! Чувала съм, че намалявал през втория триместър.

Лека бременност и раждане на всички момичета!

Re: Тема на бременните - 54
« Отговор #96 -: Февруари 19, 2010, 22:19:04 pm »
алимания, сменяй я тая! Ако не я смениш цяла бременност има да ти се цупи и повярвай ми, понякога да ти се нацупи лекарка и да ти наговори страхотии, въобще да се отнася зле с теб, може такъв стрес да ти докара, такива сълзи, че само проблеми си докарваш. От кой град си?
Апетита намалява към края на 6ти месец, като се разположи бебока нагоре и храносмилателната система се "поизмести". Тогава ще получаваш рефлукс, ако се натъпчеш и той апетита сам ще мине :lol:
[/url][/url]
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Тема на бременните - 54
« Отговор #97 -: Февруари 19, 2010, 22:23:50 pm »
alimania ,аз не съм в България и не съм много наясно с това как седят историите със здравната каса, ама задължително ли е да ходиш при тази лекарка?  Не може ли твоят лекар да си ти прави ЖК и да получава за това пари от касата за позволените прегледи, а отделно да си те гледа и на частно?Колкото до глада - мисля, че при всички момичета е различно.

джиджи, ти направо ме стресна с тези 100 км. Като започне раждането ще можете да засечете контракциите, защото казват, че тогава имат изразено начало и край. Тук казват да тръгнеш от вас, когато са на всеки 5 минути, но не знам за колко дълго пътуване го смятат. Аз лично ще имам към половин час път, а при вас ще е около 1 час. Не мисля обаче, че за първо раждане може да се случи да родиш за по-малко от времето,което ще се наложи да пътуваш. Пожелвам ти да мине всичко възможно най-леко и прекрасна среща с твоят юнак.


Боби


  
*
Re: Тема на бременните - 54
« Отговор #98 -: Февруари 19, 2010, 22:59:35 pm »
Alimania, недей да споделяш нищо с тая в ЖК. Ти си бременна като всички други, да прави там каквото и е по касата и толкоз. За други проблеми си имаш лекар.
За яденето да споделя, че от известно време аз например все не мога да си избера какво да ям.Това не  е много типично за мен, та явно апетита ми е понамалял.
« Последна редакция: Февруари 19, 2010, 23:01:52 pm от shanoar »
*
Re: Тема на бременните - 54
« Отговор #99 -: Февруари 20, 2010, 08:17:34 am »
Добро утро.Момичета гледали ли сте филма "Le premier cri",как раждат в различни краища по света.Вчера го гледах, беше ми интересно.Който иска да го гледа -
http://www.nanoset.net/torrent/11/9/33313/Le.Premier.Cri.FRENCH.DVDRiP.XViD-PROD