0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните №45
« Отговор #80 -: Септември 03, 2009, 23:33:33 pm »
Здравейте бъдещи мами :) аз днес минах на преглед, за съжаление не ми казаха добри новини. Доктора не успя да види хубаво бебо и да го снима за да го измери, но каза че не му прилича да е пораснал  :( Преди две седмици бах в края на 5та или началото на 6та седмица и бебо беше 5,7мм. И тогава вървях с около седмица назад. Т.е. бебчето трябваше да вече в 7ма седмица! Това, че не го видя добре днес го отдавам на това че са ми пълни червата, имам запек от който не мога още да се отърва  :oops: Почнах да пия фибри, ама трябва да мине време за да се поизчистя. Та доктора ме прати утре на някакъв супер модерен ултразвук за да се види по-добре и да измерят точната седмица евентуално, ако не е много късно вече  :( Ох много съм притеснена, дано всичко да е наред с бебчето ми, защото няма да го преживея! Стискайте палци момичета!

bsvane2, добре дошла и този път ще устискаш до финала, сигурна съм! И моето мнение е че трябва да посетиш по-скоро лекар за да види течението от какво е! Къде се намираш? Аз живея в САЩ и тук не обръщат много внимание на бременните в първия триместър. Кървя и ми казват, че е нормално. На своя глава и с помощ на Тини от форума почнах Утрогестан и кървенето ми спря засега. Вече нямам търпение да се прибера в БГ за да отида на доктор там и да си се успокоя малко. Не мога да им имам доверие тук  :( Имам чувството, че знам повече от тях! Ако можеш да си позволиш да отидеш на частно отивай да ти направят микробиология, не чакай до 15ти.

На всички бременни много сладки емоции желая! Хиляди целувки!
« Последна редакция: Септември 03, 2009, 23:36:51 pm от linapoli »



*
Re: Тема на бременните №45
« Отговор #81 -: Септември 04, 2009, 07:33:49 am »
 linapoli
не се отчайвам стискам много ама много палци вскчи да е наред
Дано мила!
Казваш за кървенето, иамш ли такова?  :?
Re: Тема на бременните №45
« Отговор #82 -: Септември 04, 2009, 09:41:50 am »
Здравей zayana, благодаря за подкрепата :) Днес след прегледа прокървих леко, еднократно, за първи път от 12 дена  :( Обадих се на доктора, каза че може да е от прегледа с ултразвука. Оф незнам вече, искам да мине утре с другият лекар с модерния ултравук, за да знам какво става. Иначе се чувствам добре, нямам болки. Благодаря за палците, като мина утре ще пиша  :?



Re: Тема на бременните №45
« Отговор #83 -: Септември 04, 2009, 09:44:02 am »
linapoli стискам палци всичко да е наред!Дано  утре да измерите точната седмица и да чуете пулс/ако не сте чули досега/ :D
Късмет yahoo_17
Re: Тема на бременните №45
« Отговор #84 -: Септември 04, 2009, 10:00:31 am »
Благодаря звезда, видяхме сърдечни пулсации преди две седмици, но доктора каза, че е още рано да се чуят. Това беше най-щастливият ми момент последнте няколко седмици :) Аз съм оптимистка и знам, че всичко ще е наред утре!



Re: Тема на бременните №45
« Отговор #85 -: Септември 04, 2009, 10:01:18 am »
Линаполи,много силно се надявам утре да видят добре бебо и да кажат че всичко е наред!!! :goodluck: :goodluck: :goodluck: :bighug:
А това,че не обръщат внимание явно е практика в повечето страни,една приятелка в Англия също се оплака :ask:
Добре дошла bsvane2,леко бременеене!

*
Re: Тема на бременните №45
« Отговор #86 -: Септември 04, 2009, 10:10:42 am »
linapoli, много късмет ти желая и всичко да бъде наред!  :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :bighug:
*
Re: Тема на бременните №45
« Отговор #87 -: Септември 04, 2009, 11:33:11 am »
Linapoli дано всичко е наред и бебо е пораснал!Ще стискам палци да се върнеш с хубави новини! :bighug: :crossfingers:

*

    fibo

  • *****
  • 2168
  • Благодаря,че ни запази Дядо Боже!
Re: Тема на бременните №45
« Отговор #88 -: Септември 04, 2009, 11:46:00 am »
Линче,имаш и мойте палчета и няма да ги пускам докато не се върнеш утре със добри новини :) Още повече е хубво че сте видели пулсации,значи бебко тогава е растял :)Дано и сега всичко е наред и е една отвратителна фалшива тревога :(

Колкото до докторите,тук в Белгия не мога да се оплача :) Още докато се обадих за + теста и след три дни бях при док,веднага - кръв,урина,УЗИ - както си му е ред.Е тва при личния,при гинеколога си неуспях да ида,беше ваканция,но след това ме прие при първия възможен час :)Дори тук преглеждат на две седмици до 12та,във вторник ми е последния такъв преглед и после,на месеца веднъж - но при личния мога да ходя когато си реша :D А,в спешното съм ходила два пъти и всеки път са светкавични,никакво чакане :)Винаги са ме взимали насериозно и са ми обръщали нужното внимание,дори когато отидох първия път в 6та2дни с болки в корема....
Борко Бърборко
Желанието да имаш дете,е изборът сръцето ти да тупти извън тялото!
*

    pimpa77

  • ***
  • 284
  • pozitivnata misal pravi jivota 4udesen!!!
Re: Тема на бременните №45
« Отговор #89 -: Септември 04, 2009, 12:28:37 pm »
[b]Bsvane2[/b] добре дошла при нас.Всички ще се молим да е наред всичко при вас с бебо :grouphug: За течението направи скоро изследване.И при мен псе появи и ще правя изследване.Док каза,че по принцип при бременност секретите се увеличават и е нещо нормално,но когато е придружено със сърбеж и лоша миризма тогава трябва да се обърне внимание непременно. :crossfingers:
Линаполи моля се и при теб всичко да е наред и да се наслаждаваш на бременността си :crossfingers: yahoo_17 preggo
*
Re: Тема на бременните №45
« Отговор #90 -: Септември 04, 2009, 14:22:40 pm »
Linapoli,успокой се и не се вкарвай излишно в паника.Полеж малко повече,за да спре пак кървенето и си продължавай хапчетата.Може този доктор просто да е не  е измерил ембриона ,както трябва-стават грешки. :crossfingers:

*
Re: Тема на бременните №45
« Отговор #91 -: Септември 04, 2009, 15:44:48 pm »
Здравейте, може би заради часовата разлика се включвам по-късно.
Благодаря на всички момичета за съветите. Течението понамаля и нямам сърбеж. Само миризмата е малко кофти, което ми говори че има някакви гъби, но знам че не трябва да се ползва нещо без лекаря да е предписал, така че ще направя консултация. Това не ме плаши толкова, стига да няма кървене и болки.
Линаполи и аз съм в САЩ, Кентъки. Ти къде си? Така е пусто в тази Америка, устискаш ли първите 3 месеца после ти обръщат внимание. Те първите прегледи ги назначават 10-12 седмица и малко по-рано ако ходиш при специалист по фертилност. Аз ходя при такъв, малко соленичко ми излиза, но ме прие в 7ма седмица и видяхме бебо, сърцето му тупкаше и след това ме препраща на обикновен гинеколог, където ходят всички бременни без проблеми, а там ми казаха да отида чак след две седмици. До тогава каквото стане. При предишните ми аборти им се обаждах, че кървя те ми казваха, че е нормално да не се притеснявам 8O.  Ти утрогестана как го взимаш, на мен ми е изписан 2по1, чудя се дали не е ниска дозата. Аз също след прегледа прокървих леко, но за няколко часа спря.
Дано днес да видиш бебчо и да е пораснал. Моят на 7сед.3дни беше 12,5мм. Наистина е много важно ехографа да е добър. Кога смяташ да пътуваш за Б-я, само заради бременността ли отиваш да ти обърнат по-сериозно внимание.
Извинявам се за дългия пост. Чакам добри новини от Линаполи. На всички момичета леко бременеене и никакви проблеми.
*

    denisa

  • *****
  • 2681
  • Човек предполага, Господ разполага!
Re: Тема на бременните №45
« Отговор #92 -: Септември 04, 2009, 17:15:23 pm »
Linapoli стискам ти палци мила всичко да е наред  :crossfingers: yahoo_17 yahoo_17 yahoo_17
На мен днес ми е много лошо едвам ставам  :? едно ужасно главоболие ме мъчи, а несмея да пия хапове, дано спре вече че......
Приятна вечер на всички  :D
*
Re: Тема на бременните №45
« Отговор #93 -: Септември 04, 2009, 17:35:26 pm »
Здравейте, момичета. Хайде да се запиша и аз в темичката. Днес на поредния преглед видяхме двете плодчета - живи и здрави, почти еднакви - 19 мм и 18,3мм. Сърчицата им се виждаха как тупкат. Чухме ги и на доплера. Сега чакаме да се образуват плаценти.
Linapoli  :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:
Съжденията  лош - добър, прав - грешен, умен - тъп, добро - зло не отразяват истината, не са истинни, защото това са частични гледни точки.Това е погледът на егото - то осъжда според това както на него му се иска да бъде и както му е изгодно в момента. Затова може би си забелязал, приятелю мой, че понякога една и съща ситуация я осъждаш като добра а в друг момент като лоша. Онзи който съди е егото.Твоята същност не познава такова нещо като съденето, защото нейният поглед е цялостен. Iamtheway
*
Re: Тема на бременните №45
« Отговор #94 -: Септември 04, 2009, 17:44:50 pm »
bsvane2 , мисля че 2х1 утрогестан е ОК, няма от какво да се притесняваш. Почивай си повече, не се напрягай, не вдигай тежко, полежавай повече. Прави каквото зависи от теб, за другото - природата си знае работата.
eterna, честито! Д-р Стаменов пакще се сдобие с близнаци ;)  :lol:

Linapoli, и от мен стиснати палци!
*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Re: Тема на бременните №45
« Отговор #95 -: Септември 04, 2009, 18:15:16 pm »
:)Здравейте:)
Добре дошли на новите попълнения и лека бременност пожелавам:)

Мен от няколко дни ме мъчат и киселини и днес пих на два пъти по малко сода защото не се издържа:)
Признавам си, че вече започва доста да ми тежи корема и ми е трудно дълго да вървя или стоя права:):):) За безсънните си нощи няма да говоря, но поне ритниците им ги усещам и това ме кара да се усмихвам на тъмно:):):):))))
Пожелавам ви приятни почивни дни и се пазете:)
Re: Тема на бременните №45
« Отговор #96 -: Септември 04, 2009, 18:47:32 pm »
И аз се усмихвам в тъмното :)на ритничетата!
Притеснява ме обаче ,че досега не съм имала и грам киселина.Как мислите нормално ли е това?Сега съм в 26 г.с.
Re: Тема на бременните №45
« Отговор #97 -: Септември 04, 2009, 19:01:36 pm »
Съвсем нормално си е, zvezda :D И аз не разбрах какво е това киселини.

Леко и усшпешно бременеене, момичета!
Re: Тема на бременните №45
« Отговор #98 -: Септември 04, 2009, 19:33:14 pm »
Звездичке,просто не знаеш каква кисметлийка си :D,киселините са супер гадно нещо :(
Етерна добре дошла,леко бременеене :D

Re: Тема на бременните №45
« Отговор #99 -: Септември 04, 2009, 20:38:22 pm »
Благодаря Ви момичета :D Понеже досега съм изпитала доста от негативите на бременността като гадене, повръщане и задължително лежане няколко месеца та си мислех ,че няма да е нормално ако не се появят и киселини :wink: е явно този път ще пропусна :D
Леко бременеене на всички с пожелание за устискване поне до 38 ма г.с. :grouphug2: