0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Седмица 16- 22.08.2010!
« Отговор #20 -: Август 17, 2010, 14:34:07 pm »
МИсля си, че това, че ние не ядем определени храни не значи, че не трябва да даваме и на децата ни. Просто си констатирам де. Ние с мъжа ми не ядем плодове, обаче това не значи, че не трябва да давам и на детето. Купувам специално за нея разнообразни меса и риби. Нищо, че аз риба не обичам.
За пъпките - щерката и тя жега ли е веднага е изпъпчена горката. Мажа 2 пъти на ден с А-Дерма и положението става търпимо!
Здрави да са децата, да сме щастливи и ние!
*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Re: Седмица 16- 22.08.2010!
« Отговор #21 -: Август 17, 2010, 14:35:18 pm »
Деси, таман 2 пъти им спретнах този номер, ама да знаят да не се закачат с майка си, да не им даде по цяло пюре:)
Честити първи крачки на Кай.
*
Re: Седмица 16- 22.08.2010!
« Отговор #22 -: Август 17, 2010, 14:43:29 pm »
Блу-скай, честито прохождане на Кай, да тича и да не се спира ;-)

Лиско, то едно месно пюре за тримата на едно хранене ще им стигне ;-) , а ти по едно на всеки  :lol: Споко и аз съм го правила тоя номер само че съм давала на Анди 1:1 месо:зеленчук и сега се сетих че 1 път ми повърна на фонтан тази смес  :lol: Нищо няма да им стане от 1-2 пъти, само дето са ти отворили работа да чистиш и переш  :wink:


*
Re: Седмица 16- 22.08.2010!
« Отговор #23 -: Август 17, 2010, 14:46:07 pm »
Марито, става въпрос за един вид месо - агнешко. С какво е по-полезно това месо от другите? Не мисля, че са недоразвити само защото не са яли агнешко. Имат си достатъчно разнообразно хранене и без него. А и аз знам, че е голям алерген, така че предпочитам да не давам и поради тази причина. Нямам намерение да слагам противогаз, само за да им сготвя агнешко (става ми лошо само като помириша изпаренията).
Re: Седмица 16- 22.08.2010!
« Отговор #24 -: Август 17, 2010, 14:49:29 pm »
Спокойна и най-вече здрава седмица и за децата, и за родителите!
Лис, ама те твойте им трябва повече месо- нали са малки горски хищничета! :D
Майтапът настрана, не знам кой не прави грешки- не се измъчвай- вече знаеш нещо важно...
Блу, честито самостоятелно ходещо момче!
Да се похваля и аз- за последните две седмици Йосиф започна да сяда сам, да се изправя и вече пристъпваме хванати за ръка! Откакто се научи да стои прав, вече хич не ще да седи- иска да е прав и да ходи...А се клатушка като пияница- много е забавен.
Тая седмица ни очаква глутен...пък да видим!

Нощта е най-тъмна преди зазоряване.
Re: Седмица 16- 22.08.2010!
« Отговор #25 -: Август 17, 2010, 14:58:14 pm »
mimi26, просто ми беше чудно разсъждението от рода на - ние го ядем веднъж в годината.... Ясно е, че всеки сам си преценява как и с какво да храни децата си!
А аз не съм чела между другото статии - защо аджеба е вредно агнешкото? Ще се радвам да споделите ако някой знае. То май стана за друга подфорум ама и там ще питам! Мерси!

П.С. Между другото има страни, в които агнешкото е едно от първите меса за въвеждане.

« Последна редакция: Август 17, 2010, 15:01:00 pm от Марито »
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Седмица 16- 22.08.2010!
« Отговор #26 -: Август 17, 2010, 15:12:32 pm »
ами агнешко в България наистина се яде 1-2 пъти годищно, общо взето. не е "до всеки преценява". я пробвай да намериш агнешко по магазините извън сезона Великден-Гергьовден? няма! аз бих пекла и по-често агнешко бутче, ама няма. агнетата си имат жизнен цикъл, таковата.... не е фатално, ако не се въведе агнешкото на 8 месеца. отделно, че се води алерген (това му е вредното) и даже имаме съобщение за случай на алергичен шок (lidia).

Лиска да не се стиска, а да предвижда по буркан на дете. какво е това чудо - един буркан пюре за трима? ти да не си от Габрово?

като се заговорихте за прохождащи и се сетих за една гледка вчера в градинката (ама не е изключение, а често срещано явление). някакъв запъртък на видима възраст 8-9-10 месеца, едни мънички, слабички, кривички крачета, още съвсем неукрепнали за ходене, но гордата млада майка се изгърбила над дечко, дигнала му ръцете нагоре и го мъчи да ходи. то й виси на ръцете, плете съчки, изобщо няма понятие да стъпва, абе ужасна гледка. идеше ми да я питам тая отворена майка - това дете изобщо може ли да стои право на краката си, та го е повлякла да ходи? защо го правят, какви са тия амбиции да проходи на 8 месеца? после проговаряли на 10 месеца, а на година и половина почват с книгите за ранно развитие и учене на буквите...

"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Седмица 16- 22.08.2010!
« Отговор #27 -: Август 17, 2010, 15:17:11 pm »
jam, не си ме разбрала имах в предвид едно пюренце от чисто месо да го дели на тримата, а пак зеленчук да си им слага толкова до количеството което изяждат децата.  :?
От София съм...

Относно принуждаването на децата да ходят и аз съм била свидетел деца които не могат да пристъпват майките ги водят за ръце...

А да ви разкажа че и преди 3 седмици една майка ме разпитваше дали сме махнали памперса щото те били го махнали, а са по малки с 1 месец. Загледах я зачудено, махнали го на 1г6м. Почна гордо да ми обяснява как по цял ден го изпишквала и т.н. било голям зор първия месец. Честно казано не можах да я разбера. Явно аз нещо не съм наред като не си давам зор с махането на памперса.

Андата има някакви наченаци да се усеща за какво иде реч днес я прибрах напикана и преди да влезнем в банята се беше подпряла на един стол и видимо се стискаше да не се напишка сложих я на гърне и се изпишка. Отделно от около един месец я засичам, че докато спи следобед средно около 3 часа не пишка. След като се събуди тогава се изпишква понякога я хващам и със сух памперс понякога е топъл което значи че таман е свършила работата. Та се чудя да я тормозя ли да я оставам по гащи и да я следя или да изчакам още месец. Не ми се ще да я насилвам в това отношение, от това което съм чела че децата около 2г по лесно става.

« Последна редакция: Август 17, 2010, 15:36:33 pm от Малина »


Re: Седмица 16- 22.08.2010!
« Отговор #28 -: Август 17, 2010, 15:51:08 pm »
Малина, много е индивидуално това с махането на памперса. Няма странно да е махнат на 1 г 6 мес. Стилияна също го махна дневния на 1 г 9 мес. Тя много говореше и си казваше. Имам позната, чието дете го махна на почти 4 год.
*
Re: Седмица 16- 22.08.2010!
« Отговор #29 -: Август 17, 2010, 16:25:05 pm »
Привет и от нас!

blue_sky, честито ходещо момченце! :)

Малина, можеш да пробваш, щом има признаци че е готова, в крайна сметка с няколко дена проби няма да я травмираш. Аз така с Ели пробвах на няколко пъти с почивки от по няколко месеца и сега на 2 години и 10 месеца сме без дневен памперс, а нощния ще пробвам следващата седмица, че да позатвърдим нещата с дневния. Но, ако пишка в гърне като го сложиш, а като се напишка в гащите не изпитва неудобство и по принцип не си казва или не показва, за мен това е научаване като кучето на Павлов - така беше съседчето, цяла година ей такъв тормоз не знам от какъв зор...

За храненето, няма да се изказвам, те моите не са за пример, особено Стефан... дете на година и половина пряко сили изяжда бурканче и половина пюре за цял ден и малко хляб, не знам откъде тогава има толкова енергия. Само да не помислите, че го гоня с лъжицата - оставила съм ги и двамата са на поискване, който колкото иска и когато иска.


Imagination sets the spirit free into a distant land of fantasy;
close your eyes and you will see within your mind there lays the key.

Почивай в мир мамо - обичаме те!
*
Re: Седмица 16- 22.08.2010!
« Отговор #30 -: Август 17, 2010, 16:49:06 pm »
Спокойна и прохладна да е седмицата за всички.
Здрави дечица и спокойни родители!

Ние в неделя се върнахме от почивка. Запознахме Виктор с "голямото синьо" и за моя радост той го прие много радушно - истински син на майка си и баща си. :lol: Голяма радост, голямо кикотене беше. Понамокрихме краченца и поизпекохме дупенце на плажа.  :)
Наред с първата среща с морето, ни излезе и първото зъбче. Докато го хранех усетих нещо да ми дращи по лъжичката - не очаквах да е точно зъбче, защото се бях настроила за температури, безсънни нощи и други подобни симптоми. А то - една хубава малка дупчица долу в ляво.  :D  Дано и другите зъбчета така да излизат - изненадващо и неусетно. :)

Вчера, като за "добре дошли" у дома, направихме и първото падане от леглото. Слава Богу, мина безаварийно - остана ни само стресът. Уж ще сме по-внимателни вече, та да видим.

Блу, честито ти проходило момченце.  :)

« Последна редакция: Август 17, 2010, 16:54:45 pm от twin »
*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Re: Седмица 16- 22.08.2010!
« Отговор #31 -: Август 17, 2010, 16:57:35 pm »
Значи щом е написано на етикета 5 месеца, можем да дадем от 5 месеца? Според мен това правило ама изобщо не важи. Агнешкото е тежко месо, миризливо( с особен аромат) и според мен и педиатърката ми ама изобщо не е подходящо за даване. Разбира се това са нашите мнения. Един го потъпка и го отнесе детето ми. Сега вече ще направи четири и непрекъснато ме питат дали това може, дали друго може. Файда викат хората. Белята станала вече. Дано не ви минава през главата, знаете ли, за 15 минути какви чудесии стават. От тогава противоалергичните капки са ми все в чантата. Смейте се ако искате. Виждала съм ги пюретата и с ягода и горски плод за 5 месечни, ами чудесно . Попитах педиатърката си веднъж, каза давай ги. 8O Ами викам да и дам ягодка? Не могло. В пюрето бил махнат алергена 8O. Айде прасковата ще я обелиш, ама ягодата как ще и махнеш мъха? Втория въпрос беше, има ли ягода в пюрето с ягода изобщо, щом става за 5 месечни дечица?
Разбира се, не размахвам пръст на никой, моята девойка е опитвала много щуротии, когато не им е било времето, но към определени храни и сега съм резервирана.
А онзи ден ми захраниха племенника с риба в 11 вечерта  8O. Ама щях да ги обеся. То вярно, така сладко си мляскаше детето  :lol:. Да не говорим, че сефтето му беше с едно парче и то пържена риба... Моята коса още седи щръкнала.

Извинявам се че откъслечно взимам участие, но нямам много време. Нямам време да чета и темите за захранването. Те сега сигурно вече са "модерни" други схемки.
Дай боже да ми потрябват пак. Липсват ми тези тюхкания и бебешки рев.
Моника вече стана кака. Дива е за две бебета, но не е бебе  :). Добре, че още ми дава да я прегръщам и целувам. Като започне да ме бута, съвсем ще ми домъчнее.

Малко да се похваля и аз. Знаем азбуката, научихме я под формата на песничка. Сега учим английската. Пишем буквите до "О", е с малки изключения де. "К" например ни е много досадна и изобщо не щем и да чуем за нея  :lol:. Има си нейн юзер акаунд, реди си сама иконките, мести ги и т.н. За мен става буквално мазало, но на нея всичко икони в долния десен ъгъл и се струват много красив варянт.
Сама влиза в интернет и си пуска детски сайтове за игра. Запаметила съм и ги, за да има достъп. Любимото и е да отвори "Чичо ти гугъл" и да пише по клавиатурата докато му се завие свят и забрави кой е изобщо  :lol:. Пъзели, ребуси, книжки за оцветяване, книжки с азбука и цифри, в нас стана книжарница.
Мисля си, понеже аз чета много и прекарвам много време с книги и компютри, тя успешно ме имитира, знам ли. Голям интерес. Максимум по час на ден сядаме на дупето и работим и то на интервали, но аз и на толкова съм доволна. Трънчето на дупето е упорито,много упорито  :D

Поздрави и приятно захранване и махане на памперсите  :)

http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Седмица 16- 22.08.2010!
« Отговор #32 -: Август 17, 2010, 17:08:15 pm »
lidia, много ме кефиш винаги, като те чета.
но ще си позволя да ти направя една забележка - внимавай с компютрите и детето!

възрастните се пристрастяват до зомбиране, а какво остава за децата. играта на компютъра това не е продуктивно занимание за мозъка на детето, товари очите, стимулира привикване, да не говорим за рисковете на Интернет в по-късна възраст.
1 час е много...

тия дни видях една невръстна жертва на неглижирането и компютрите. дете на 3 години и половина - говорещо на неразбираем език, почти нито една дума не му се разбираше, вкл. от баба му и дядо му. имали малко бебе родителите му, та Мишо оставен да се саморазвива пред компютъра. това дете прекарваше ЧАСОВЕ (буквално часове без да спира) наред, вперило очи в игрите на компа, ловко цъкаше с мишката, пускаше всякакви игри, само викаше братовчед си, ако трябва да се напише адрес в браузъра. зомби ви казвам, пълно зомби! а баба му и дедо му, на чиито грижи беше поверено, сладко си пилеха лаф на чистия въздух навън, докато детенцето му изтичаха очите в задушната компютърна зала. дорева ми се за него... 2 дни го наблюдавах, почти не излезе от там, а като излизаше, вземаше на баща си смартфона и продължаваше с него играта.

аз и мъжът ми сме прекарали целия си живот пред компютрите, с тях си изкарваме хляба, но на детето умишлено не съм показвала какво е това и с какво се яде.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Re: Седмица 16- 22.08.2010!
« Отговор #33 -: Август 17, 2010, 17:46:37 pm »
jam нали знаеш, "Бай Брадър вижда всичко". :) Компютъра е с две пароли, на биоса и на юзерите. Само Бай Брадър (така ме нарича мъжа ми) дава достъп. Така ще е докато си изкара пари за нов  :wink:. Лаптопа седи в офиса, няма работа и той в къщи...
А за детенцето което описваш, и аз съм била свидетел. Не бих го позволила.
Какво ли не правят родителите(бабите), за да си осигурят чаша кафе и цигара спокойствие. После вземе, че им хареса. Става на час и часове и после ходи си бии главата в стената...

Когато сложих паролите и казах, че компютъра се сърди и без мама не иска да се включи. Първо я пита като добрите деца. Тя обаче упорито с дни седеше в моята поза(даже пробва с очилата ми една вечер) и там където са цифрите се опитваше да догоди интервала бързо както правя аз та белкем тръгне.  :lol: Един ден ми каза: Абе, мамо, къде са му очите на тоя компютър та вижда че аз му пиша значи :lol:
Но не ме притеснява, защото не се е тръшкала, плакала и правила драми ако не го включа. Общо взето сяда защото седя аз и тогава се сеща. Рови да налучка паролата по скоро пт любопитство.
По ме ядосва гледането на детски филмчета с часове. Моята девойка и 5 минути не се задържа да гледа телевизия. Когато отидем на гости обаче, всичко гледа филмчета и трае, само тя ми виси на главата, щото и е скучно. Редовно търпя упреци, що не съм я научила и колко било тихо в тях, все едно дете няма. В яслата носят дискове и чудесии. Ми дразня се. Много ще е полезно за нея да гледа "Шрек" и сие.. и то с часове.
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
Re: Седмица 16- 22.08.2010!
« Отговор #34 -: Август 17, 2010, 18:03:52 pm »
Малина, на мен една позната ми се хвали, че още на 10 месеца махнали дневния памперс, а на 11 и нощния :? Е, определено ми се струва нереално, но знае ли човек, свят голям - хора всякакви! Като му дойде времето ще стане и това!
=http://www.[urlmamaibebe.com][/url]
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Седмица 16- 22.08.2010!
« Отговор #35 -: Август 17, 2010, 18:15:36 pm »
след посещението на ясла с нанесени повече вреди, отколкото отчетени ползи Стефания най-накрая отново не се напишква вечер
за сведение- нощния памперс го махнахме по нейно желание 2 месеца след дневния
тръгна на ясла и след като започна истеричния й период започна да се напишква вечер
от април не ходи на ясла и едва този месец спря вечер да се напишква  :?
аз също й давам да сяда на компютър, но самата тя повече от половин час не стои, иначе играе разни флаш игрички от типа на оцветяване/лакиране/готвене и т.н
знае къде е буквичката Т /топ игри/, натиска си и след като падне менюто на браузъра по картинка си влиза на сайта
три седмици си имам "кака" да ги гледа, много съм доволна от момичето, по цял ден ги занимава- играят с конструкторите, строят къщи, замъци, оцветяват с фулмастри, Стефания се научи да запълва цветово по картинка, с боички, абе хич не съжалявам, че вземах младо момиче- поне има нерви и търпение да се занимава с децата
е, страх я е да ги извежда, но и без това е жега, аз ги извеждам привечер и така картинката е пълна
и двете я чакт с нетърпение и са много щастливи от нейното присъствие
единствения й недостатък е, че не може да приспи Стефания, но скоро тя ще тръгне на градина, а там иска не иска ще спи на обед

Честито прохождане на чаровния Кай, дръжте се сега мацки, че напада  :D

честито зъбче на Вики, все така безпроблемно да му излизат
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Re: Седмица 16- 22.08.2010!
« Отговор #36 -: Август 17, 2010, 18:21:13 pm »
Лиска да не се стиска, а да предвижда по буркан на дете. какво е това чудо - един буркан пюре за трима? ти да не си от Габрово?

 :jump12: :jump12:
Децата ще изпратя аз в Габрово. Да се научат да си стискат устите, че в нас е като склад на едро за пюрета. А що амбалаж остава всеки ден:))))
Да са здрави...добре си хапват милите...особено Никол се облизва като вълче:)
След месец мисля обаче да ги запиша на кухня и да видя как ще се облизват или цупят.
И в другата тема ще питам но кога дадохте риба? А телешко?
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Седмица 16- 22.08.2010!
« Отговор #37 -: Август 17, 2010, 18:22:34 pm »
телешкото аз въведох като трето месо, след пуешко и пилешко
риба на поне 11 месеца навършени, може и след годината
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
Re: Седмица 16- 22.08.2010!
« Отговор #38 -: Август 17, 2010, 20:07:18 pm »
 :Dprivet i ot nas s Niki ot moreto.neshto ne moga da se opravq s pisaneto prez telefon i kredor i molq da me izvinite za latinicata. Blu_sky chestito prohodilo momchence.Lisko chetoh za tvoite premejdia v Shumen - ujasna rabota,az chestno kazanone bih znaela kak da reagiram. Po vuprosite sus zahranvaneto az oshte samo cheta. Onzi den Niki osumna s 23 uhapvania ot komar:( Az da popitam neshto - Niki ot dva dni neshto si duvche ezika,a ne e gladen,hili mi se nasreshta.ranichko e za zubi mislq,ta se 4udq kakvo moje da mu e.
[/url][/url]
*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Re: Седмица 16- 22.08.2010!
« Отговор #39 -: Август 17, 2010, 20:15:23 pm »
Имаше на Чико против комари за 0+. Пробвала съм ги и спасяват положението. Само че аз мажех одеалца и дрешки. Гледах много да не мажа по детето.
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0