0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
desism, ако имаш възможност прочети и назад за да се ориентираш, общо взето мисля едни неща ни интересуват всички, иначе съм сигурна, че винаги ще има кой да ти отговори на въпрос  :D
Авалон, много благодаря  :bighug: за сега не, просто се чудя защо не го зареждат, не вярвам само аз да го купувам.
*
Аз пъщърнак взех от Метро на няколко пъти, по Кауфланд нямаше.Цялото семейство го харесахме и сега готвя с него.

На нас от месата ни остана телешко и свинско.От храните останаха много бобови.Девойката яде с кеф мандарини, но ябълки не иска.

*
Маги, вкусовете им се променят постоянно. Важното е ти да предлагаш и все някога ще прояде и ябълката.
Моя батко ядеше всякакви плодове, докато в един момент не каза, че не обичал киви, а преди това го ядеше с голям апетит. Мина около година и половина, аз понякога го питах дали не иска да хапне, той все ми отговаряше, че не го обича, и сега пак го прояде. С пъпеши беше същото. Най-голям фен за сега е на мандарини, ябълки, круши, ягоди, малини, диня и грозде, според сезона.


*
Маги, моята Нора също не искаше ябълка. Плодовете ги давам в настърган вид и започнах да смесвам ябълката с още някакъв друх плод, увеличаах съотношението в полза на ябълката и явно свикна, сега яде само ябълка, но все пак избирам от сладките сортове.
Мандарини и портокали още не съм дала. Като бях бременна ядях с килограми, една колежка се шегуваше, че бебето оранжево ще излезе  :D.... интересно ми е каква ще е реакцията към този вкус, възможно ли е да й е познат.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
Абе при нас всичко е на моменти.Има моменти дето яде ябълка като ламя, има моменти дето стиска джуки и не ще.Предлагам периодично и това е.Аз дадох мандарини защото сега им е сезона.Беля и бялата люспа, в началото и беше странен вкуса, но и хареса.Аз много портокали, изпих на сок по време на бременността си, че плодове зор ям аз.

И аз да питам  :D
Сега сме на каша от овесени ядки и плод. Чудех се бананът как да го давам суров или сварен. В момента го давам суров, защото знам, че е добре да се яде суров плод, но пък същевременно не е хубаво да се смесва суровия плод с нещо друго и по-добре май да е сварен :ask:

Дани също не харесва ябълка  :(
*
Усмивки аз и го давам суров, не съм варила банан и общо взето ако може да е суров плода така го давам.Например правя и грис и слагам настъргана ябълка, или намачкан банан.Харесва и.Понякога смесвам и с готови пюрета, че още имам, но ако ме мързи :)

*
И аз давам банана суров, круша и ябълка също ги стържа и давам сурови и смесвам с кашите. Преди баткото го захранвах лятото и съм му давала и настъргани праскови и синя слива.


Благодаря момичета  :D
А как правите съотношението каша : плод. Аз горе долу 1:1 го правя. Предполагам зависи и детето как обича.
*
Веднъж се опитах да смеся грис с ябълка и не съм повтаряла  :lol:
Банана винаги суров и само банан, също и другите плодове сурови, само ако купя пюре е бил сготвен плодът.
м-и , опитвам се да прочета от началото темата,но с малкия е трудничко.Но ще се постарая! :flower:
Детето е родено за прегръдки.
То идва само с вяра и живот.
И с този дар в ръцете ти разцъфва
една вселена – цяла от любов...
До крайните предели на душата ти,
до сетните надежди на сърцето,
ти вече ще съзираш небесата
единствено в очите на детето...
С целувки ще възпираш дъждовете,
и всяка болка ще лекуваш с ласка,
от вятър ще го пазиш, като цвете,
което се полива само с щастие,
и то ще бъде твоят сбъднат зов,
животът продължил във твоите стъпки.
Вълшебство се отглежда със любов.
Защото е родено за прегръдки.

М-и, обърках се и не разбрах  :oops:
Т.е. кашите не ги смесваш със суров плод, така ли?
*
не е хубаво да се смесва суровия плод с нещо друго и по-добре май да е сварен :ask:
Защо да не е хубаво?
Давам плод във всякакви комбинации, количествата са  колкото -толкова. Примерно днес кашата днес беше  малко, плода много, в случая круша, щото малко се повтвърдиха "нещата"  :D . По принцип мисля, че ако детето няма проблем с наддаването колкото повече плод толкова по добре.
Я, грис - това го бях забравила.
От десетина дни съм се зачудила дали да измествам сутрешното мляко и докато се чудя май ще годенясаме хахах. Маги, Аманда какво давате за закуска?
И друго съм се зачудила за по-натам, как ще дам супата за вечерното хранене гола, то тендовагинит с тези малки лъжички и половината бульон ще замине я по лигавника, я по пода и масата, ако сложа хляб и леко намачкам ще се посгъсти,  ама ми се ще да го отлагам колкото мога повече тоя хляб . Още не съм стигнала до кухнята (детската), не съм и готвила супи още.
Мнения   :ask:
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
не е хубаво да се смесва суровия плод с нещо друго и по-добре май да е сварен :ask:
Защо да не е хубаво?
Ами плодовете трябва да се консумират самостоятелно около 30 мин преди ядене. Така съм чела. Това важи и за възрастни и аз лично винаги ям плод на гладно.
Иначе казват, че когато ги приемаш с друга храна, не се усвояват добре витамините, ферментирали и други подобни. Това май по всички теории за здравословно хранене го казват.
*
Направи крем супа, за да е по-гъста! Можеш и хляб да сложиш вътре, както си писала вече. А какво му е на хляба? Ако е заради глутена, не е малка вече, а и в гриса също има глутен.

*
Е, Смайли, не става при бебе плод на гладно, а за витамините  минали термична обработка, добре знаем какво остава. От двете злини по-малката. :D
Между другото съвременните теми и свързаните с тях анатеми по въпросите за храненето са от единия до другия полюс и една храна, често отхвърляна като изключително вредна, след някоя и друга година се оказва, че изобщо не е така. 
Blue_sky, не е заради глутена, просто не искам да бързам с тестените по принцип,  т.ч. и хляба, има и по-полезни храни. Не, че не се яде удома хляб или подобни, въобще тестени. Гриса си е грис, той може да е от твърда, от мека пшеница, а може и царевичен грис - въпрос на избор..... отделно, не че всичкото не е ГМО, ама нейсе, пак избираме злините.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
М-и, обърках се и не разбрах  :oops:
Т.е. кашите не ги смесваш със суров плод, така ли?
Смайл, моят син ядеше само грис и качамак (от купешките каши съм захранила с оризова, харесваше елда и другите само ги е пробвал), сутрин след като въведох закуска със сирене и малко масло. Плодове не съм мешала, защото не го яде това, което се получи първият път и си ги давах след обяд само тях, като започна да яде сам режех на малки парченца в няколко купички различни плодове плюс кашкавал пак така на кубчета и гледах да не си пълни устата, а да е по 1-2.
За плодовете и ферментацията на храната и аз това съм чувала.
м-и , опитвам се да прочета от началото темата,но с малкия е трудничко.Но ще се постарая! :flower:
Аз не казвам да не питаш, просто за да не се случи нещо да ти е супер спешно и да се притесниш, да имаш някаква ориентация.
« Последна редакция: Януари 04, 2015, 22:15:56 pm от м-и »
Аз винаги съм купувала плодова каша или чисто зърнена, но не съм смесвала чисто зърнена с плод. В супата слагах сухар. За закуска редуваме попара, качамак и кус-кус. Понякога кифличка със сирене или филийка пак със сирене, но рядко. Предпочита си другите неща.
<br />[link=http:
Мъжът ми се докопал до пащърнак на нашия пазар.Казвайте сега как да го предложа на на бебоците-на пюре само от него или да го прибавя към вече познатите им картоф,тиква морков.С кое от тях евентуално би се получилс вкусна комбинация.До сега не са изяли повече от 50 гр.Ядем пюре вече 8 дни.Иска ми се вече да заместим изцяло млякото,но явно ще трябва още време или да се уцели нещо,което им е по-вкусно.Утре ще пробвам с готово пюре от бурканче,че сме на консултация и мяма да има време за готвене б къщи.
*
Авалон, ГМО за храни не е разрешено в ЕС.