0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Бихте ли погледнали и моята графика!!!
« -: Януари 10, 2013, 17:11:53 pm »
Здравейте! На 28 год съм, със съпруга ми от няколко месеца ( 3 - 4 месеца) правим опити за бебче, но не знам защо не се получава все още. Правя си тестове за овулация, а от няколко дни си меря и БТ. Бихте ли коментирали графиката ми? Предварително Ви благодаря и пожелавам на всички да им се покажат двете чертички едно хубаво бебче!  :bori_016:





Re: Бихте ли погледнали и моята графика!!!
« Отговор #1 -: Януари 10, 2013, 17:24:30 pm »
 macherie  :welcome_1: :welcome_1: :welcome_1: и дано скоро се прехвърлиш в темичките за бременни,а относно графиката ти мисля че ову предстои в близките 2-3дни може би,но това са мой предположения.Пожелавам ти успех и още този месец да видиш така мечтаните :bfp: :bighug: :bighug: :bighug:

Re: Бихте ли погледнали и моята графика!!!
« Отговор #2 -: Януари 10, 2013, 17:37:47 pm »
marina vdb, благодаря за топлото посрещане и за бързия отговор. Дано наистина скоро всички да се прехвърлим в темите за бременни. :bighug:









Re: Бихте ли погледнали и моята графика!!!
« Отговор #3 -: Януари 10, 2013, 20:47:12 pm »
macherie

             

Пожелавам ти много бързо да се преместиш в темата на бременните момичета!
А иначе и аз смятам че до ден два О теста ще е положителен,след като сега са почети еднакви на цвят.И затова ти желая успешен лов в следващите дни!
А щом мериш БТ и строиш графики ,те много ще те ориентират за много неща ,само трябва да спазваш всички правила по меренето за да е достоверна графиката!И каквито въпроси имаш питай ,всички момичета много помагат!
Успех  и много късмет!

            :bighug: :bighug: :bighug:
Re: Бихте ли погледнали и моята графика!!!
« Отговор #4 -: Януари 11, 2013, 13:09:27 pm »
macherie добре дошла. Пожелавам ти много скоро да видиш двете чертички и да се прехвърлиш в темата на бременните :)
Относно О., мисля че тя предстои - както са ти казали Силви и Марина. Продължавай с тестовете за О. и меренето на БТ.
  
Re: Бихте ли погледнали и моята графика!!!
« Отговор #5 -: Януари 11, 2013, 15:21:45 pm »
Много ви благодаря, момичета! Наистина, вашите думи са много окуражителни, а мненията ви са от голяма помощ.  :bighug: :bighug: :bighug:
Току-що пак си направих тест за овулация, и чертичките пак са две, но тестовата днес не е толкова наситена, колкото беше вчера ( и затова пак съм отбелязала в календара си , че теста е отрицателен). Дали е възможно вчера след като съм направила теста с двете почти еднакви на цвят чертички, по-късно - да кажем след няколко часа де е настъпил този пик на хормона, който подсказва кога ще настъпи овулацията?  :oops:
А пък БТ днес сутринта ( винаги я меря в 5:45)беше 36.7 и си помислих, че може да е грешно, затова пак я измерих - показа 36.4, после още веднъж - 36.3, четвърти път я измерих - пак 36.4 и последния пети път - показа 36.7. Направо се шашнах. Как е възможно в рамките на десетина минути да покаже толкова различни стойности? Накрая реших да запиша в календара стойността от първото мерене, и така.  :(

Re: Бихте ли погледнали и моята графика!!!
« Отговор #6 -: Януари 11, 2013, 16:38:36 pm »
доколкото разбирам ,контролната е била по-наситена от тестовата-тогава теста е положителен.А колкото до БТ мериш един път в едно и също време,ако си с живачен го държиш 8-10мин ,ако е електронен 2,3-4 мин след сигнала.Резултатите ще са почети винаги различни при многократни измервания! :wink:
*
Re: Бихте ли погледнали и моята графика!!!
« Отговор #7 -: Януари 11, 2013, 17:20:08 pm »
 :welcome: и бързо преместване в бременната тема ти пожелавам! :)
Къде мериш БТ? Според мен О е била вчера или днес, а колкото до тестовете за О ... колкото пъти съм правила никога не са излизали две еднакво наситени черти, да не говорим за тестова черта по-наситена от контролната, въпреки че съм ползвала различни марки тестове. Винаги тестовата черта или я е нямало или е била по-светла от контролната и съм приемала за положителен теста с най-наситената тестова линия /не знам до колко е правилно това/.
Успех и стискам палци!

Re: Бихте ли погледнали и моята графика!!!
« Отговор #8 -: Януари 13, 2013, 13:25:03 pm »
Здравей!Според графиката ти,се вижда ,че О е минала!Мисля ,че и лова е доста добър osi_9!От тук нататък започваме молитвите :balk_81: за положителен тест :bfp: :bfp: :bfp: след няколко дена......(минаващи многоооо бавно)
*
Re: Бихте ли погледнали и моята графика!!!
« Отговор #9 -: Януари 14, 2013, 19:12:31 pm »
 :goodluck: :goodluck: :bfp: :crossfingers: :crossfingers: :bighug:
<br /><br /><br /><br /><br /><br />  в о4акване на  третото  мишле!!!<br /><br
Re: Бихте ли погледнали и моята графика!!!
« Отговор #10 -: Януари 15, 2013, 16:29:45 pm »
Благодаря ви момичета. :hello:
Пожелавам ви и на вас, и на себе си от сърце още този месец да видим двете чертички. :bfp: :bfp: :bfp: :bfp: :bfp: :bfp: :bfp:
Въпреки, че аз вече съм обезкуражена, тъй като днес БТ беше само 36.6 и аз си мисля, че следователно няма как да е станало забременяване. :( :( :(
Нали уж температурата трябва да се покачва, а при мен 2-3 дни беше по-височка, а сега взе да спада. Направо не знам какво да мисля. Да не би пък това да е някакъв проблем? Повечето момичета, когато са били бременни пишат, че са имали какви ли не симптоми - а аз все търся да намеря нещо, но, учи, няма. Честно казано, дори ще се радвам - и да повръщам, и да ми се гади, да съм уморена , да ми се спи - само и само да стане, но ...

Re: Бихте ли погледнали и моята графика!!!
« Отговор #11 -: Януари 15, 2013, 16:47:06 pm »
Миличка, не съм от най-големите специалисти, но така като ти гледам до момента графиката, може да има и задържан фоликул. И аз съм имала такива графики с връх, при които след посещение при АГ се оказва, че фоликула не се е спукал.

Но нека да не правим кардинални заключения, най-малкото защото графиката все още не е завършена. Изчакай още няколко дни и тогава ще видим каква ще бъде БТ.

Също така, такива разлики в БТ може да се дължът и на неправилно измерване. Спазваш ли всички правила за мерене?

Недей да се притесняваш още от сега.

По-запознатите момичета могат да се включат с мнение.
  
Re: Бихте ли погледнали и моята графика!!!
« Отговор #12 -: Януари 15, 2013, 17:02:03 pm »
Мерси zuzeto! А това за задържания фоликул опасно ли е? Имам предвид дали се лекува. Извинявам се , ако въпросът ми се стори глупав на някои, аз чета постоянно, но някои неща не са ми изобщо  ясни.

Re: Бихте ли погледнали и моята графика!!!
« Отговор #13 -: Януари 15, 2013, 17:14:45 pm »
Разбира се. Има медикаменти, които помагат за пукането на фоликула.
Но ти казах - нека минат още няколко дни и тогава пак ще видим.

Най-добрият начин, по който може да провериш дали имаш О. и фоликулите се пукат е чрез фоликолуметрия - проследяване чрез ултразвук развитието на фоликулите в рамките на един цикъл.
Ако имаш възможност дори и сега може да отидеш на лекар и да ти каже дали О. е минала и т.н.
  
Re: Бихте ли погледнали и моята графика!!!
« Отговор #14 -: Януари 15, 2013, 17:21:24 pm »
Да, наистина ще изчакам няколко дни и тогава ще видим.

Re: Бихте ли погледнали и моята графика!!!
« Отговор #15 -: Януари 17, 2013, 13:31:50 pm »
Направо не знам какво се случва с тази БТ; висока, ниска, висока, днеска пак ниска... :oops: Означава ли това, според вас, че няма бременност?

Re: Бихте ли погледнали и моята графика!!!
« Отговор #16 -: Януари 17, 2013, 13:46:08 pm »
Миличка, не може да се направи такова заключение единствено и само на база графиката ти. Аз съм разглеждала доста бременни графики с много вариращи температури. То и моята беше такава.

Сега загледах коментарите ти: едната висока Т (на 12-ти ден от МЦ) си я мерила 2 часа по-късно и може да не е вярна. Прекалено ниската от днес може да се дължи на много неща - неспокоен сън, неправилно измерване, нервност и т.н.

Изчакай още няколко дни да видим как се движи температурата и тогава пак ще коментираме. Недей да се самонавиваш предварително :)

П.П. Не е задължително във втората фаза БТ да бъде над 37 градуса. Най-важното нещо, за да може да се каже, че е имало О. е да има разлика от 0,4-0,5 градуса между двете фази.
  
Re: Бихте ли погледнали и моята графика!!!
« Отговор #17 -: Януари 17, 2013, 13:56:09 pm »
Зузето, благодаря, ако знаеш само колко ме успокояваш! :bighug:

Знам, че не трябва да се самонавивам, но... Винаги си мисля за най-лошото :(. Между другото, намерих едни обяснения на графики на БТ. Ще пусна един линк тука, ако на някой иска да погледне:

http://bremennost.bg/bazalna-temperatura-grafiki.html

Re: Бихте ли погледнали и моята графика!!!
« Отговор #18 -: Март 03, 2013, 07:42:56 am »
Момичета, кажете дали е имало овулация!!!
Този месец за първи път ходих на фоликулометрия. На третия ден от МЦ направих изследване на хормоните. Тъй като цикъла ми е 23 дни, първата фоликулометрия беше на шести ден. Тогава в ляв яйчник се видя един фоликул с диаметър 10 мм, маточна лигавица - 4,5 мм, а в десен яйчник - дребни фоликули. Следващата фоликулометрия беше на девети ден: в ляв яйчник имаше вече два фоликула, по-големия с диаметър 15 мм, а по-малкия - 10 мм, маточна лигавица 8 мм. Лекарката каза, че следващата фоликулометрия трябва да бъде на дванайстия ден. И когато отидох се видя жълто тяло в левия яйчник, а маточната лигавица беше 14,1 мм. Каза ми, че може би овулацията е била предния ден и че за нея я е имало. Сега остана да изследвам прогестерона. Между другото хормоналноте изследвания са ми добри, така каза лекарката, а и момичетата от форума.
Много ще се радвам да видя вашите коментари.  :) :) :)
« Последна редакция: Март 03, 2013, 07:44:37 am от macherie »

Re: Бихте ли погледнали и моята графика!!!
« Отговор #19 -: Март 03, 2013, 09:43:51 am »
Фоликолуметрията е най-сигурният начин за определяне на О. Щом е имало жълто тяло, значи и О. е имало.
Относно графиката ти: БТ трябва поне още два-три дни да се задържи висока, за да може да се коментира. О. мое да е била 11/12 ден от МЦ.
Прогестерона, предполагам знаеш, се пуска на 7-ми ден след доказана О.

Стискам палци, дано се е получила. Сърчицата са си на място, така че сега само търпение и дано този месец видиш двете чертички.
  
Re: Бихте ли погледнали и моята графика!!!
« Отговор #20 -: Март 06, 2013, 18:06:20 pm »
Аз днес изследвах прогестерона, 7ми ден от ову. Ето ги и резултатите:

51.01nmol/L    Референтни граници Лутеална фаза ( 5.3 – 86.0 )

Какво мислите момичета? Добре ли са или трябва да са повече към горната граница?

Re: Бихте ли погледнали и моята графика!!!
« Отговор #21 -: Юни 26, 2013, 16:21:11 pm »
Здравейте! Преди два дни правих цветна снимка. Тръбите са проходими , но се установи двурога матка. Лекаря ми каза, че това не би трябвало да е проблем за забременяване , а по скоро може да създаде проблем при износване, може да се получат спонтанни аборти или преждевременно раждане. В интернет чета , че се прави и операция за премахване на преградата, но той нищо не спомена. Вие какво мислите?