0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Наталия

редуване на яйчниците
« -: Юли 20, 2005, 16:10:09 pm »
Моля ви кажете, случвало ли ви се е да овулира само единият ви яйчник три поредни месеца. При мен това е нещо ново /аман вече/; в продължение на година и половина всеки месец правим ФМ /докторът ни е приятел/ и се установи тотална цикличност : единият месец - фоликулът е на единия, другия месец - на другия. Неоволиращият яйчник изглежда много добре и има множество малки фол-чета, но доминантният все е само в другия яйчник. Виждате ли връзка със стимулацията за ИН ВИТРО преди три месеца??
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
редуване на яйчниците
« Отговор #1 -: Юли 20, 2005, 16:57:45 pm »
ами при мене колкото пъти е правена фоликулометрия и/или стимулация - все отдясно овулирам.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
редуване на яйчниците
« Отговор #2 -: Юли 20, 2005, 17:11:31 pm »
и аз съм така, последната ми спонтанна овулация от ляво беше по Коледа :?
редуване на яйчниците
« Отговор #3 -: Юли 20, 2005, 17:13:26 pm »
При мен първите 5 месеца,в които правих ФМ овулираше само десния,следващите 3 месеца-левия.Имах и един месец,в който и двата образуваха доминантни фоликули,но радостта ми беше кратка-естрадиола беше на долна граница,значи са били празни най-вероятно и се наложи да отложим инсеминацията.
И аз навремето си мислих,че се редуват през месец,ама явно не е така.
редуване на яйчниците
« Отговор #4 -: Юли 20, 2005, 17:16:58 pm »
Здравей.
И при мен обикновено е само единия всеки месец - отдясно. Понякога и отляво се случва. Но по-често овулират и двата. с 1-2 дни разлика.
Не може да има пълно щастие....
редуване на яйчниците
« Отговор #5 -: Юли 20, 2005, 17:21:06 pm »
При мен след първата стимулация десния имаше доминантен , а в левия три , като от тях единия беше доминантен. Този месец и двата по един доминантен имаше.
*

    Наталия

редуване на яйчниците
« Отговор #6 -: Юли 20, 2005, 17:43:49 pm »
Ох, успокоихте ме, вече ставам презрян хипохондрик. Още повече, че въпросните три овулации бяха все "десни", а като чета и вие клоните все към "десницата".
Но пък чисто лаически разсъждавам - не би ли могло да се каже, че овулиращият всеки месец десен яйчник се изтощава, пък другият започва да "задържа" стари яйцеклетки, или просто го обзема леност. Може би пълна глупост изтърсих, но нали сме си свои.. От друга страна върти ми се в главата следното писание, което някъде прочетох - за да е добра яйцеклетката в единия яйчник, тя трябва да започне да зрее,  още докато другият яйчник овулира - сиреч й трябват към месец и половина, а ако се овулира само от едната страна, времето за зреене не намалява ли ?!  Дори да ми се смеете на разсъжденията, пак ми отговорете, щото нещо ме е треснала хипохондрията много здраво.
редуване на яйчниците
« Отговор #7 -: Юли 21, 2005, 11:04:43 am »
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

редуване на яйчниците
« Отговор #8 -: Юли 22, 2005, 07:04:35 am »
а при мен се редуват... но аз предпочитам само от ляво да овулирам, защото от дясно съм без тръба :oops:
*

    naha

  • *****
  • 1474
  • За всяко нещо си има Време, Път и Надежда!
редуване на яйчниците
« Отговор #9 -: Декември 28, 2005, 00:27:11 am »
хеи дидето случаино си четях вашите писъмца и понеже и аз съм така в смисъл имам само левия си яичник е и малко от десния ама без тръба си е жива хавая на теб защо ти го няма това дето искаме да си е там? :? ако искаш ми кажи де уф ама исз каква съм несъобразителна :(