0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Нова слънчева и празнична седмица 19.05 - 25.05!
« Отговор #100 -: Май 22, 2008, 22:09:04 pm »
Да не навлизам в подробности, но няма никаква стабилност когато е на ръце, без значение отпред или отзад и дори от едно нищо, дори леко сблъсъче може да има лоши последици.

нека повикаме на помощ физиката, за да разясним защо няма никаква стабилност и сигурност, когато държите детето в ръцете си. струва ви се, че го държите много здраво, нали? е, не е така.
какво става при един лек удар, когато скоростта на автомобила е 50 км/ч (което си е една доста бавна скорост и извънградско никой не кара толкова бавно).

силата, с която трябва да удържите дете, тежащо 10 кг, е равна на масата по скоростта, съгласно Втория закон на Нютон.

в нашия случай, силата е равна на 10 * 50 = 500 кг.

лейди, ти можеш ли да удържиш 500 кг с двете си голи ръце?
да оставим настрана дребната подробност, че в теб детето ще се поти не по-малко, отколкото в столчето.



"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    kassi

  • *
  • 5258
  • Мама на трима
Re: Нова слънчева и празнична седмица 19.05 - 25.05!
« Отговор #101 -: Май 22, 2008, 22:24:41 pm »
Нинче, коварна работа е климатика, аз съм настивала от него, та камо ли малките създания. Ти сама ще усетиш какво да направиш, за да се чувства най-добре Криси.  :D Новата ни кола е с климатроник, мъжа ми много хареса и това в нея, че ще може да нагажда температурата. Въпреки това, понякога предпочитам да отворя прозореца, отколкото да го ползваме.
Опасности има навсякъде. Всяка майка предценява кое е най-доброто за детето и.
И при нас единият младеж е по-капризен и понякога се налага да го вадя от кошчето и да го успокоявам, но това е много крайна мярка, след като тапите ми за уши  :wink: са гръмнали. Отделно с две бебета е доста по-различно, особено когато едното спи, а другото плаче.
Кога да взема от новите столчета, питам конкретно за Християн, краката му почти излизат от кошчето, а главата е до горе, той е 72 см., отделно вече му е и тясно в него. Не е ли все пак малък за другото столче, макар че от вас знам, че такива са показатели, за да се вземе следващото по размер.


София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
Re: Нова слънчева и празнична седмица 19.05 - 25.05!
« Отговор #102 -: Май 22, 2008, 23:09:44 pm »
Касси,
вие май вече сте си за столче. Столчетата са за тегло от 10кг нагоре. А и щом на детето му е малка вече кошницата. На нас колегите на мъжа ми ни подариха такова столче, съобразено с цвета на новата ни кола.
Тия дни си мислех за вас. Какво стана с релсите. Поставихте ли ги? Постигнахте ли някакво съгласие със старците във входа?

Аз пък днес си купих от Mr.Bricolage заключващо устройство за велосипед, но аз ще го ползвам за количката на Миша, да не се налага да и купувам трета.

За пътуванията - Джам, разбира се, вземам всичко: памперси, кърпички, шишета, помпата за кърма, пелена ... Е, само дрешки не се бях сетила да взема. Ама, нали човек се учи от грешките си, :) та много ясно че другата седмица ще взема и дрешки. Ама ще трябва и за мен, че да не се прибирам и аз оплескана. :wink:

Мармотче,
ти хубаво ме съветваш да спрем за 20мин., ама тя нашата Миша се храни по 30-40мин., а по някога и отгоре. Знам, че не е нормално. Но тя се разсейва, спира, почива си, заспива ... и така отново и става дълга и широка. Ще видим, може би все пак за оригването ще спираме.
Ти, Мармотке, хубаво си направила с вашите с първото дете. Ние също сами отидохме да си приберем Миша от болницата. Отрязах ги бабите, като има казах, че не желая излишни ритуали. Да, ама те дойдоха след това в къщи.
Оня ден майка ми ми се разсърди, защото и казах, че не искам да седи до мен на дивана и да гледа как кърмя детето и да я разсейва. А тя така се засегна, че се разплака. Ама, нека всеки да си знае мястото. Кърменето е нещо интимно и мога да го споделя единствено с мъжа си.
Интересно ми е вие на какво мнение сте по въпроса.
А свеки как съм я възпитала, само! Не смее да влезе в стаята при Миша, стои в коридора. Пита ме да я вземела ли, че ревяла. Казах, не, аз ще вляза и ще я храня!
Дисциплина трябва да има.

аз като една лигла се разревах тайно, прибрах се вътре и така както си мислех, че ще свърша нещо се озовах по средата на стаята да гледам тъпо и да незнам кво да правя  :lol: :lol:  :lol: Нещо се смутих!
Нина, аз не виждам нищо лигаво в това. Просто да ти липсва детенцето или пък любимия мъж, е въпрос на сантименталност или чувствителност, но не е лиготия. :)

Хайде, лека нощ на всички.
« Последна редакция: Май 22, 2008, 23:17:29 pm от Милена Б »

Бъдете добри и не губете кураж! :)
*
Re: Нова слънчева и празнична седмица 19.05 - 25.05!
« Отговор #103 -: Май 22, 2008, 23:38:36 pm »
Ох Миленче, Миленче сродница си ми ти миличка. :)
И в следродилна депресия бях и ревнива бях (може би още съм) и сантиментална бях и съм. Не мога да позволя да се грижи някой за детето ми, при условие че не виждам да се полагат нужното внимание и обгрижване, та дори тя да е моята собствена майка. Аз от нея съм пък така разочарована, дано по нататък се вземе в ръце.

П.П. Тони още от клиниката беше положен в стол-кошница, който пък след това интензивно си го ползвах и в къщи. Ползвах го за люлка, за захранване и за каквото се сетите, но признавам си не съм прекалявала.
Що не вземете една хавлийка да слагате за постелка вместо пеленки, мисля по добър ще е ефекта. Миналата година така правих.
« Последна редакция: Май 22, 2008, 23:41:50 pm от Perdeto »
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*
Re: Нова слънчева и празнична седмица 19.05 - 25.05!
« Отговор #104 -: Май 22, 2008, 23:39:39 pm »
И на Мики му се изпотява главицата в кошницата.Утре ни предстои пътуване и ще пробвам с тензухена пелена,да видим как ще е.
Новата ни кола е с климатроник, мъжа ми много хареса и това в нея, че ще може да нагажда температурата.
И ние сме така,ама много изсушава въздуха това нещо.При по-дълъг път се усеща.Хич не ми харесва.А пък като го спрем и веднага става много топло :?.Ще трябва да му хванем цаката :wink:.
без никакви баби. Те искат да им я оставям от време на време, но аз категорично отказвам, поне на този етап. Изпитвам нещо, като ревност. С готовност я давам само и единствено на мъжа ми.Не зная, вие изпитвали ли сте подобен вид ревност?
И аз бях по същия начин :).Точно ревност си е чувството - от всички други,които го гушкат.Сега ми попремина.
*

    Nina

  • *****
  • 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
Re: Нова слънчева и празнична седмица 19.05 - 25.05!
« Отговор #105 -: Май 23, 2008, 00:02:48 am »
Kassi, моята кошница Макси Кози е до 13 кг. Но разбира се, че няма да чакаме предела за килограмите, има слаби деца, които и на по-голяма възраст са тези кг. Мисля имаше и съображение за това, че все още не е стабилно и вратлето и гръбнака и при злополука специално камшичният удар може да е с тежки последствия. Много добре знам колко е тежък за възрастен /майка ми и сестра ми/ и то при нищо и никакво чукване на светофар /ето за това също говори Джам предполагам/. Мисля, че след определена възраст се смята, че в общия случай вече са по-здрави и издръжливи малките човеци и може в другото "седящо" столче.

Миленче, все пак Криска я нямаше два часа и беше на 5 км. разстояние  :D Иначе разбира се, че не е лиготия да страдаш за близък и те разбирам за мъжа ти.
Тва с катинарчето за велосипеда, което ще пригодиш за количката е доста добра идея, хехе, умно, аз не бих се сетила, е, може би, ако ми я бяха откраднали...  :x
Дано нямате вече такива инциденти :)

Климатиците и т.н. са доста коварни, да. Трябва много внимание. Но си мисля, че както казваш Джоши, ако им се намери цаката, не е лошо да се ползват. Като се пътува по магистрала и се кара по-бързо, бумкането от отворения прозорец е гадно. А и ако може да се постигне някаква умерена темп. ще е екстра.
*

    ema2

  • ****
  • 888
  • You kill the beauty of today
Re: Нова слънчева и празнична седмица 19.05 - 25.05!
« Отговор #106 -: Май 23, 2008, 01:10:23 am »
Аз пък не изпитвах ревностни чувства в началото, който имаше желание ги взимаше и гушкаше.Приятелката ми дойде у нас за седмица, когато бяха на по месец и само с тях се занимаваше, беше и голям мерак.Аз си почивах тогава :)

Каси, ако главичката му излиза извън и краката също, вие сте за нова.При нас казват до 10 кила , всъшност може би е хубаво да станете на 10 кила .







We are all a part of everything
The future, present and the past
Fly on proud bird
You're free at last
Re: Нова слънчева и празнична седмица 19.05 - 25.05!
« Отговор #107 -: Май 23, 2008, 10:07:25 am »
Каси, ако главичката му излиза извън и краката също, вие сте за нова.При нас казват до 10 кила , всъшност може би е хубаво да станете на 10 кила .
Еми,
до колкото знам, Хриско вече мина 10те килограма. :wink:

Касси, :)
извиниме, че се намесих вместо теб, поправи ме, ако греша. :)

Бъдете добри и не губете кураж! :)
*

    kassi

  • *
  • 5258
  • Мама на трима
Re: Нова слънчева и празнична седмица 19.05 - 25.05!
« Отговор #108 -: Май 23, 2008, 10:30:41 am »
Мдаа, килограмите сме ги минали, Християн е 11, вече седи, даже като подаде ръчички да го взема, стъпва директно на краката си и се изпъва като струна и не иска да сяда. Не съм разглеждала внимателно другите столчета за кола, те нали имат още едно положение, освен седналото, все пак той е на 7 месеца.

Миленче, отдавна имаме релси, слизането пак е трудно, но вече е мисия възможна. В тази връзка някои от съседите ни вече не ни поздравяват  :lol:. Хора всякакви.... :?

Приятен път на всички пътуващи дечица и родители. Ние досега не сме имали дълги преходи, освен до Бора82 в Благоевград, където Хриси почти не спря да плаче на връщане. И аз мисля, че освен, че им писва, ни пробват, налагат си характера, но мен детски плач не ме плаши  :lol: :wink:.


София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
Re: Нова слънчева и празнична седмица 19.05 - 25.05!
« Отговор #109 -: Май 23, 2008, 11:14:23 am »
Кошницата трябва да се смени, когато главата на бебето излиза извън кошницата вече. мисля, че имаше такова правило. Ние купихме следващото столче малко преди да навърши годинка. Нинче, за климатика нашата педиатърка казва -спирате, охлаждате и после продължавате, но да не работи климатика, докато детето се вози вътре. Както казах, лятото обикновено пътуваме рано сутрин, преди да е станало горещо. За морето даже пътувахме през нощта.
За ревността при раждането на бебето, незнам даил съм изпитвала точно такава. Факт е, че и аз се дразнех, когато храня Мия, а майка ми виси до главата ми, но пък не съм й отказвала помощ. Много ми помогна. Тъпото е, че аз въобще не бях на себе си, заради проблемите след раждането и не успявах да използвам времето, за да си почина адекватно.
<br />[link=http:
*
Re: Нова слънчева и празнична седмица 19.05 - 25.05!
« Отговор #110 -: Май 23, 2008, 11:24:58 am »
Милена Б ,не сме те критикували ,а ти дадохме приятелски съвет .Ако не ми пука6е ,6тях да  отмина поста ти с мъл4ание ,нали? :wink:
За стол4ето и на6то като е будно не6те да седи ,ма тя е такава в будно състояние ни седнала ,ни легнала оби4а ,като сме по магистралата спираме да изпием по едно кафе и малко да си поска4а в ръцете ми ,после дори и да пореве малко ,ве4е съм и свикнала на писъците  :)...Просто катастрофите са ежедневни и дори и ние да сме внимателни ,все някои 6те се намери да не е .Да не дава господ ....
И аз не съм я оставяла при баба и ,ама и тя не я иска  :lol:,яде само от мене и  то с 300 зора .Даже като бяхме в болницата ,педиатърът ни препора4а една от сестрите да и дава млякото ,за да видим дали 6те яде от нея -е не, настъпи едно  дране ,едно 4удо и сестрата след 5 мин. ми я връ4и ...
Аз не мога да я  оставя за мин. сама та камоли при баба и  ,тя е доста невнимателна и не преценява бързо опасните ситуации (това е и от годините ,макар 4е е млада баба ,но все пак...).И все пак не я съдя ,за6тото аз трява да си пазя детето ,а не тя ...Тя е отгледала 6 деца,нормално е да иска спокоини старини ...
Пък и сега не е запозната с новостите  :lol:.
В4ера изкарахме денят на морето ,малката си изкара добре ,ние съ6то  :lol:.Днес 6те я мисля къде да я водя ,4е вкъ6ти в това хубави време не се седи  :)
Entre ce que je pense, ce que je veux dire, ce que je dis, ce que tu veux entendre , ce que tu crois entendre et ce que tu entends, il y a au moins 6 bonnes raisons de ne pas se comprendre....

Je suis  sous le choc et endeuillé des faits dramatiques qui se sont déroulés dans la crèche "Fabeltjesland" à Termonde.SINCERES CONDOLEANCES AUX FAMILLES DES VICTIMES ....
*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Re: Нова слънчева и празнична седмица 19.05 - 25.05!
« Отговор #111 -: Май 23, 2008, 13:24:53 pm »
И аз пускам климатик в колата. По слабо и да не духа директно в нас. Мисля че два отворени прозореца с потно дете е по лошият варянт.
Ние сме с хрема и гърлобол. :( И аз и таткото и Моника.
 В понеделник започвам лекции, а 10 дни след тях имам изпити. Искам да ги изчистя и 5-те нови сега, септември малката сигурно ще е на ясла, аз на работа и незнам дали ще имам време. Напоследък се чувствам страшно изморена, незнам дали е от времето или от вирус или просто имам нужда от хубава почивка.
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
Re: Нова слънчева и празнична седмица 19.05 - 25.05!
« Отговор #112 -: Май 23, 2008, 13:33:19 pm »
Kassi, нямам време да ровя сега за източника на инфо, но правилото за кошниците е, че столче вече се полага след 9 кг или 1 година възраст, което дойде по-рано. НО все пак, ако 10 кг дойдат много по-рано от 1г, както е при вас, се препоръчва да се купи столче, което може да се монтира и по посока, обратна на движението и да се вози така до 1г, когато вратлето ще е укрепнало. Ние пробвахме такъв стол, беше нестабилен и повече не търсихме, защото ни оставаше 1.5 месеца до годинката, просто не пътувахме на далече през това време.
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
Re: Нова слънчева и празнична седмица 19.05 - 25.05!
« Отговор #113 -: Май 23, 2008, 13:50:13 pm »
Милена Б ,не сме те критикували ,а ти дадохме приятелски съвет .

Именно, Шаки, за едно и също говорим. Но аз го наричам градивна критика, добронамерена. Аз приемам критика, когато има нужда. Дали ще го наречем приятелски съвет или градивна критика, няма значение. :)

Мешко,
а на мен просто майка ми не ми е предлагала помощ, макар че последния път видя, че се бях заела с тежка работа. Тя идва, за да дундурка Миша 2 часа и задължително, да изчака да гледа храненето. Да не говорим, че Миша се разсейвапо време на хранене и е злояда от сега.
Грешката ми бе, че не сложих нещата на мястото още след изписването.
Свеки поне ми сготвя по нещо у тях и ми носи тук. Това наистина си е помощ. И вече си знае, щом дойде време да храня Миша, свеки си тръгва.
Както и да е. Спирам вече с темата за майки и свекърви. И преди съм я дъвкала тук.

Важно е да са здрави децата! :)

Идната седмица пак ще пътуваме до Варна и ще видим как ще нагласим някаква що-годе читава температура в колата, че отново се задават жеги.

Касси,
тия, които сега не ви поздравявали - ами много им здраве! Надявам се, че не ти пука от това.

Бъдете добри и не губете кураж! :)
*
Re: Нова слънчева и празнична седмица 19.05 - 25.05!
« Отговор #114 -: Май 23, 2008, 14:25:02 pm »
Прекрасни мами, виждам че обсъждате кошниците. Препоръчайте марка, че чуденката е голяма...
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Нова слънчева и празнична седмица 19.05 - 25.05!
« Отговор #115 -: Май 23, 2008, 14:35:17 pm »
Макси Кози, никаква чуденка няма :)
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Нова слънчева и празнична седмица 19.05 - 25.05!
« Отговор #116 -: Май 23, 2008, 14:53:18 pm »
Макси Кози, никаква чуденка няма :)
Благодаря, Джам!
*

    lady_11

  • *****
  • 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Re: Нова слънчева и празнична седмица 19.05 - 25.05!
« Отговор #117 -: Май 23, 2008, 18:14:59 pm »
Да не навлизам в подробности, но няма никаква стабилност когато е на ръце, без значение отпред или отзад и дори от едно нищо, дори леко сблъсъче може да има лоши последици.

нека повикаме на помощ физиката, за да разясним защо няма никаква стабилност и сигурност, когато държите детето в ръцете си. струва ви се, че го държите много здраво, нали? е, не е така.
какво става при един лек удар, когато скоростта на автомобила е 50 км/ч (което си е една доста бавна скорост и извънградско никой не кара толкова бавно).

силата, с която трябва да удържите дете, тежащо 10 кг, е равна на масата по скоростта, съгласно Втория закон на Нютон.

в нашия случай, силата е равна на 10 * 50 = 500 кг.

лейди, ти можеш ли да удържиш 500 кг с двете си голи ръце?
да оставим настрана дребната подробност, че в теб детето ще се поти не по-малко, отколкото в столчето.

Джам, аз не съм малоумна. И физика съм учила и все си мисля, че столчетата ненапразно са измислени. Само че моето дете има по-специално отношение към тях.
*
Re: Нова слънчева и празнична седмица 19.05 - 25.05!
« Отговор #118 -: Май 23, 2008, 18:21:47 pm »
Мими, и аз съм с Макси Кози :lol:. без оплаквания.
17.01.2005                                                                              21.11.2013
Re: Нова слънчева и празнична седмица 19.05 - 25.05!
« Отговор #119 -: Май 24, 2008, 20:38:54 pm »
Нашата кошница е Bebe Confort, отстани пишеше Safe Side, по-висока е отстрани от повечето кошници, които съм виждала, за да бъдела по-сигурна при страничен удар (дано не се налага да се тестват тези неща наистина). Много доволна откъм удобство и стабилност. Има някаква вентилационна система, ама пак си запарва на вратлето през лятото.
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07