0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Цезарово сечение: къде, при кого и колко струва?
« Отговор #140 -: Август 27, 2008, 16:06:45 pm »
фреши, предполагам хигиената в Лондонска болница не може да се сравни с тази в тукашните болници.ти си права за себе си, всеки сам си преценява.направи ми впечетление в един от епизодите на Такъв е животът, една жена роди и след минути бебето беше в ръцете на таткото, който дойде с анцунг от вън.Не мога да възприема това.И ако свижданията не са разрешени заради  вкарване на зарази от вън, нека да важи за всички.
17.01.2005                                                                              21.11.2013
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Цезарово сечение: къде, при кого и колко струва?
« Отговор #141 -: Август 27, 2008, 16:34:22 pm »
Ния, снимането на филм и реалността, нямат нищо общо!
Лекарката от Шейново, която основно показваха в "Такъв е живота", не е така мила в действителност.
Съмнявам се това което видяхме да се случва нон-стоп, но нека някой се включи!
В Токуда показват бебето на Таткото, но не му го дават.

Фреши, аз съм против това Таткото да присъства, има ситуации които бих му спестила!
Въпрос на лична преценка и мотивация...
Аз не исках ВИП за да не съм сама, но имах среща с индивид от нов непознат за мен вид,
който едва не екзекутирах!
Добре че я изписаха, безкрайно толерантна съм, но прекарах много часове заради нея в зимната градина на отделението!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*

    kassi

  • *
  • 5258
  • Мама на трима
Re: Цезарово сечение: къде, при кого и колко струва?
« Отговор #142 -: Август 27, 2008, 16:38:24 pm »
Да не говорим, че не си представям да поема отговорност да гледам чуждо бебе, пък макар и за пет минути, като се има предвид, че нямам никаква идея и собствено как да гледам :lol:


Още на втората минута ще имаш идеята.  :lol:


София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
Re: Цезарово сечение: къде, при кого и колко струва?
« Отговор #143 -: Август 27, 2008, 17:03:56 pm »
Дано, Касси :lol: Просто досега не съм държала бебе в ръце :lol:

Мъжът ми не ще да присъства на раждането (това за протокола) и за мен е ОК. Ама за после бих искала да е до мен максимално много. А и той ако не си пази детето, кой друг. Лекарите нали и те навън ходят, да не минават през изолатор за дезинфекция целите.
Благодаря ти, Бени!







Re: Цезарово сечение: къде, при кого и колко струва?
« Отговор #144 -: Август 27, 2008, 17:14:40 pm »
Моят мъж иска да присъства и на самото секцио (със спинална упойка мисля да бъда), но като го знам милия как припада само като охна... При нас идеята е да бъде там (ако може, че ако припадне....), защото много тежко преживя факта, че няма шанс да има собствено дете. Мисля, че постоянното му присъствие по време на проследяване на бременността и на операцията ще компенсират факта, че не е биологичен баща на детето. Може и да греша и не това да е най-правилния подход.
Иначе и на мен ми се иска да можем да сме заедно след раждането. В МД Варна има такъв вариант, но освен другите пари, трябва да платиш и 180 лв. на ден (поне това разбрах от ценоразписа).
*

    Tamara

  • *****
  • 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
Re: Цезарово сечение: къде, при кого и колко струва?
« Отговор #145 -: Август 27, 2008, 17:59:06 pm »
Не искам никого да плаша, обаче... и аз се имах за много смела. Още от малка винаги съм била най-голямото дете и в двата рода. Ако се налагаше да се коли животно все мен викаха да помагам. По принцип баща ми биеше инжекции, но когато трябваше да се постави инжекция на него - беше мой ред. Ако някой се нарежеше или сестра ми си разбиеше главата - аз там да помагам. Никога не ме е било страх от кръв.
Когато забременях с Марио по Discovery имаше някакъв сериал за някаква болница. Имаше и родилно отделение и даваха всичко. Даваха нормални раждания и с това не съм имала проблеми. Търсих си и по интернет... Но един ден решиха да покажат секцио. Ама точно както си е. Бащата присъстваше, като седеше откъм главата на майката. Само бяха свалили оня чаршаф, който го слагат при нас.
Когато започна самата операция на мен ми стана лошо. Беше немислимо да стана и да отида до банята. А оня човек там не припадна, той буквално изтече на земята. Аз се свестих сравнително бързо, но на него нямаше кой да му обърне внимание. Лежеше там, докато дойдат санитарите да го сложат на едно легло с колелца и да го свестят. Тогава за първи път видях как припада човек. На филмите падат като дъски, а този буквално изтече. И като го вдигаха, за да го сложат на носилката пак си беше течен.

Така че Бубе, ако не е гледал операция, нека преди това си потърси някъде по телевизията или интернет. Като колиш животно е едно, ама като започнат да разрязват корем с всичките му пластове мазнина, чийто цвят преди това никога не си виждал и всички останали тъкани една по една е съвсем различно. Онази жена не беше дебелана.

Аз обаче си мисля, че все пак при секцио не разрешават бащата да присъства в залата. Май казаха, че може през някакво стъкло да гледа, ама не съм разпитвала. Мъжът ми не би дал и един лев отгоре заради удоволствието да е в родилна зала.

Иначе в Токуда имаше такива ВИП-ове, където освен леглото на майката и на бебето има и легло за още някой. Използвали ги, когато семейството е от провинцията и таткото трябва да спи на хотел, просто си остава в болницата. Но цената е нещо от порядъка на това, което Бубето пише.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
Re: Цезарово сечение: къде, при кого и колко струва?
« Отговор #146 -: Август 27, 2008, 18:08:48 pm »
Е това и аз имам предвид :D. Не се и съмнявам, че ще изтече. А и мъжете в много отношения не са държеливи като нас. Аз съм гледала как ровят из корема ми без упойка и ревах като заклано прасе (грозен израз, но е точен), а не съм от боязливите за такива неща. Май ще се наложи да му наложим ограничителна мярка.
Re: Цезарово сечение: къде, при кого и колко струва?
« Отговор #147 -: Август 27, 2008, 18:38:30 pm »
При секциото май мъжът предимно стои до главата на жената и заради чаршафчето не вижда самата операция, но пък вижда, като извадят бебето. Иначе и за мен е малко прекалено чак пък операцията да гледа :?
Благодаря ти, Бени!







*
Re: Цезарово сечение: къде, при кого и колко струва?
« Отговор #148 -: Август 27, 2008, 20:08:25 pm »
Това е добрият вариант! Иначе секциото не е за гледане.
Особеност на огъня е, че гори независимо от посоката на вятъра!
*

    lady_11

  • *****
  • 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Re: Цезарово сечение: къде, при кого и колко струва?
« Отговор #149 -: Август 27, 2008, 20:23:01 pm »
ти си права за себе си, всеки сам си преценява.направи ми впечетление в един от епизодите на Такъв е животът, една жена роди и след минути бебето беше в ръцете на таткото, който дойде с анцунг от вън.Не мога да възприема това.
И аз не мога да го възприема. При първото виждане на тати и баба с Вики - няколко часа след раждането, в МД също акушерката им е предложила да го гушнат. Те милите бяха много възмутени от факта /аз също/.
*

    z22

  • *
  • 3293
  • мама на слънцa
Re: Цезарово сечение: къде, при кого и колко струва?
« Отговор #150 -: Август 27, 2008, 21:06:14 pm »
Аз раждах в Белгия и се изумих от много неща.
 Моят мъж не искаше да присъства на раждането,на него му става лошо,като ходехме на прегледи,пък какво остава за раждане.Но така стана,че и той и свеки бяха до мен.Моето раждане започна като нормално,но след 14 часа завърши секцио-на операцията обаче мъжът ми не присъства.
 Няма и половин час след появата на бебо и беше в ръцете на мъжът ми,а после му го оставали в стаята за 40 мин. заедно със свекърите,без медицински персонал.Те бяха без престилки или нещо стерилно,а с дрехите,с които са дошли.Да не говорим,че Жори се роди 1м. по-рано.
 Свиждането беше всеки ден от 10 до 20ч. и родата на "съквартирантката" ми стоеше през цялото време в стаята(6 човека бяха) .То не беше шумно говорене,то не беше ядене,не беше пиене.По някое време в стаята не се дишаше направо,а аз не смея и да отворя,че децата там.То си имаше стерилни боксове за всяко,но мога ли цял ден там да го затворя.

 А иначе чистеха всеки ден по няколко пъти,сменяха всеки ден чаршафи,миеха даже вратите и дръжките на леглата.
 На третият ден бебо много се влоши и го сложиха на системи и в кувьоз - там се грижеха много добре за него и ми разрешаваха да го виждам по всяко време.
[color]
<br />
*

    lady_11

  • *****
  • 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Re: Цезарово сечение: къде, при кого и колко струва?
« Отговор #151 -: Август 27, 2008, 21:17:42 pm »
Аз раждах в Белгия и се изумих от много неща.
То не беше шумно говорене,то не беше ядене,не беше пиене.По някое време в стаята не се дишаше направо,а аз не смея и да отворя,че децата там.То си имаше стерилни боксове за всяко,но мога ли цял ден там да го затворя.
[color]
Да бе, аз на мойта съквартирантка й заформих скандал, че се пръска обилно с дезодорант в присъствието на бебетата, камо ли ако болничната стая се превърне в хан.
Re: Цезарово сечение: къде, при кого и колко струва?
« Отговор #152 -: Август 27, 2008, 22:25:04 pm »
Тия дни чета по темата и в бгмама и ми направи впечатление какво пишат момичетата от други европейски страни. Първо - че присъствието на таткото при раждане се подразбира и само ако няма да присъства, вече се упоменава изрично. Второ, бащата е непрекъснато с майката и с бебето, даже не им давали и престилки и пр. в родилното.
......
На мен живот и здраве ми предстои да родя в Северна Америка, положението тук е същото. Бащата е почти задължително и естествено да присъства. Аз и в България да раждах пак не си представям кой друг би бил до мен в такъв момент ако не той, кой ще се радва с мен, акушерката ли, дето и е десето раждане от сутринта.... Това е може би най-съкровения момент в живота на една двойка, не бих го лишила никога от възможността да види как детето му поема първата си глъдка въздух и да го прегърне в този момент.
Не виждам защо един мъж да не трябва да гледа как жена му ражда и да трябва да се спестява нещо. Нали раждането е естесвен процес (дори и секцио пак си е раждане), нали сме заедно във всичко, хубаво и лошо ... ако припадне - припадне, и аз съм припадала докато са ми взимали кръв например, да не давам кръв ли от там нататък ...
А това дали е с дънки или престилка ... ми след 2-3 дена като се приберем у дома какво ще носим стерилни престилки ли ?
И естествено правото на избор си остава за всеки (добре че има право на избор де)
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Цезарово сечение: къде, при кого и колко струва?
« Отговор #153 -: Август 27, 2008, 22:44:54 pm »
За съжаление има раждания, които се усложняват в хода на операцията!
Мога да говоря за себе си, не ме хвана упойката, поставена три пъти, на три различни места.
Почнаха ме на живо.Последва пълна упойка, интубация.
Митака имаше респираторни проблеми...
Ами и на мен не ми се искаше да съм там, камо ли да подложа на това момчето ми.
Три седмици по-късно се отпусна и започна да сглобява пред мен картината на преживяваниятя си!
Часовете чакане, мен самата после...бебето в кувиоз веднага, с още допълнителни проблеми.....

После са важни Те големите ни момчета, за банята, за храненето, за нежното погалване,
за силните ръце които носят когато има колики!

Ние предполагаме как ще бъде, друг разполага с плановете ни!
« Последна редакция: Август 27, 2008, 22:47:48 pm от mishanta »
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
Re: Цезарово сечение: къде, при кого и колко струва?
« Отговор #154 -: Август 28, 2008, 16:18:58 pm »
Не одобрявам в обща стая да е като хан, щото на мен например не бих била сигурна дали ще са ми приятни някакви случайни хора в този момент. Но бащата да си прегърне детето съм - за! Първо, той няма да дойде с някои мръсни дрехи, или да си пипа бебето, без да си измие ръцете, или ако е болен. Второ ето в Лондон и ДиваРоза е писала, че след 6 часа, ако всичко е нормално, им предлагат да си тръгнат - тогава какво, моят племенникна два дни в такси се вози до вкъщи. Трето, лекарите нали ходят до кафето на общата опашка да си купуват кафе - те пък да не са от главата до петите стерилни.

Уайт, моля те кажи по-подробно за храната в Токуда - нали била от ресторантчето на последния етаж и едва ли не можело да си поръчваш от меню?
Благодаря ти, Бени!







*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: Цезарово сечение: къде, при кого и колко струва?
« Отговор #155 -: Август 28, 2008, 16:26:33 pm »
Оф, ама като ви чета и ви се чудя на акъла, честно. 8O Секциото не е варварство, а също така и не подлагат мъжете ви на изтезания. Ако мъжа иска да присъства - правят всичко възможно да не види как режат жена му, но да може да поеме първи детето си, да го види, да чуе заедно с жена си как изплаква. Това е най-скъпоценния миг в живота на една двойка и аз не бих го отказала на мъжа си. Живот и здраве и на второто секцио ще присъства. В операционната влиза с престилка, маска и калцуни, така че там е изключително стерилен, измит е преди това с дезинфекционен разтвор и няма никаква опасност да пренесе нещо на детето. Във всяка стая по принцип има дезинфектанти и като се пипа детето се почистват ръцете. Така че ако няма проблеми с вас по време на операцията, нищо не пречи да присъства.
И Тамара, моля ти се, гледането на филм няма нищо общо с реалността. Не показват на мъжа ти как те режат на живо.
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
Re: Цезарово сечение: къде, при кого и колко струва?
« Отговор #156 -: Август 28, 2008, 16:53:34 pm »
Уайт, моля те кажи по-подробно за храната в Токуда - нали била от ресторантчето на последния етаж и едва ли не можело да си поръчваш от меню?
По мое време (февруари 2008) храната беше някакъв кетъринг. За секциото първите 2 дни носят някакви каши за първо, второ и десерт. С еднакъв цвят. Единия ден никое от 4-те момичета в стаята не можа да разбере, кое от трите е десерт. всичките бяха еднакво безвкусни.
Даваха ориз с домати (на празните стомаси след два дни глад киселините не им мърдат), зеле... Само боб не дочакахме.
Най-ужасното беше, че наистина всичко беше ужасно безвкусно.
Препоръчваха да не ядем мляко и млечни продукти, за да не предизвикаме алергии у децата, а всекидневно поне веднъж имаше кисело мляко за десерт. Кроасаните пък бяха с ЯГОДОВ пълнеж. :lol:
Може нещо да се е променило. Не е болка за умиране, но е добре да се храниш, заради кърмата. Иначе на мен не ми се ядеше първите дни хич.


"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*

    Tamara

  • *****
  • 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
Re: Цезарово сечение: къде, при кого и колко струва?
« Отговор #157 -: Август 28, 2008, 18:08:28 pm »
И Тамара, моля ти се, гледането на филм няма нищо общо с реалността. Не показват на мъжа ти как те режат на живо.
Ами то лошо няма да му покажат бе Гане.
Освен това аз съм си на мнение, че никак не е зле преди да влезе в родилна зала да изгледа една операция. Нищо няма да му стане. Едва ли ще реши, че е по-добре жена му да не ражда, за да не й правят операция.
И Гане за коя болница говориш - къде са тези дезинфектанти. Влез в Майчин дом, разходи се по етажите и ако на някого му направи впечатление, че не си дезинфекцирана... ок ще го призная. После иди в Тина Киркова и ако не минеш после през аптеката, за да се дезинфектираш... пак става. И то само защото групи цветнокожи са ти дишали насреща. После можеш да пробваш и с детето. Сама ще го молиш да не пипа нищо в болницата.
Иначе съм абсолютно сигурна, че нищо няма да му стане дори да си изпусне кроасана на пода и да продилжи да го яде. Не съм манячка, но просто не се прави така. Правиш го за да възпиташ детето си, а не за да го оставиш гладно. Правиш го, за да знае бащата, че тези деца трябва да се пазят, а не защото някоя манячка се чуди как да ги държи на разстояние. А какво да кажем за свекървата. Ами мойта работи в тубдиспансер, идва с влака и после с градския транспорт и се нахвърля да мляска детето. Какво ще му стане - ами нищо, но не се прави така.
Същото е и в родилна зала. Отива там и не знае какво ще се случи. Ако не е готов за всичко, значи няма място там. Операцията не е варварство, напротив. И в това да не можеш да изгледаш една операция също е нормално. Никой не се е засветкал да присъства на операция заради приятните емоции да гледа черва. Там е заради жена си, заради детето си, то е ясно. А не за да се притеснява някой и за него.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
*

    z22

  • *
  • 3293
  • мама на слънцa
Re: Цезарово сечение: къде, при кого и колко струва?
« Отговор #158 -: Август 28, 2008, 18:09:51 pm »
сигурно нарочно я правят така храната-само за оперираните.Аз съм лежала 3 пъти там и храната винаги е била много хубава.
<br />
*
Re: Цезарово сечение: къде, при кого и колко струва?
« Отговор #159 -: Август 28, 2008, 18:56:00 pm »
сигурно нарочно я правят така храната-само за оперираните.Аз съм лежала 3 пъти там и храната винаги е била много хубава.
На третия ден храната е еднаква за всички родилки. Това не промени вкуса. :D


"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери