0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Нека поговорим-мисед аборт
« Отговор #160 -: Март 06, 2012, 19:15:32 pm »
Вени, много съжалявам. Стискам палци всичко да мине наред...

И аз. Че за мен, която съм контрол фрийк, да ме поставят под пълна упойка ми е един от големите ужаси в живота...

[/url][/url]
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Нека поговорим-мисед аборт
« Отговор #161 -: Март 06, 2012, 19:58:20 pm »
Вени, много съжалявам.


  
*
Re: Нека поговорим-мисед аборт
« Отговор #162 -: Март 06, 2012, 23:43:40 pm »
Вени, съжалявам! Тогава нека да мине леко!  :bighug:

*
Re: Нека поговорим-мисед аборт
« Отговор #163 -: Март 07, 2012, 08:54:44 am »
Eeee,Вени,сега прочетох чак.Толкова съжалявам!!! :(А,толкова се надявах...!!
/www.mamaibebe.com][/url]
Re: Нека поговорим-мисед аборт
« Отговор #164 -: Март 07, 2012, 19:36:40 pm »
Всичко мина. всичко свърши.
Физическа болка няма, сега съм по-скоро като при цикъл. Изписаха ми Ципрофлоксацин и Оргаметрил от 16 до 25 ден след аборта.
За жалост май се откри и причината - явно имам завишен пролактин (хормон, отделян при кърмене, но унищожаващ плода). Ще изследвам като ми дойде цикъла. Само като ми каза лекарката (която ме и изражда през май 2010) "Стисни си гърдите" и от тях рукна кърма  Като казвах аз на всички, че имам кърма, никой не ми вярваше. Слушах си аз че било нормало до 2 години след спиране на кърмата може да имам лактация, ама от къде да ми дойде на ум, че пролактина ще попречи за развитието на втора бременност?
Като ми мине първия цикъл започвам прием на Ясмин. Или беше с деня на първия цикъл   трябва да видя на листовката.
Ще пусна изследвания на пролактин и прогестерон в съответните дни. Посъветваха ме в Майчин дом. Друга гинеколожка ме посъветва да пусна и изследване за тромбофилия. 

То не че поводът е хубав, но да си похваля лекарката - д-р Жекова, анестезиолога д-р Марков и цялата Окръжна. Всички се държаха много мило, нямаше лоши подмятания, нямаше лоши думи. Всички се държаха така, сякаш тяхната дъщеря постъпва.

И знаете ли? Помнеха ме. В патологията лежах 2009 г. раждах 2010 година и ме помнеха. Мило ми стана дори от този факт, мило ми стана, че се опитваха да ме развеселят, анестезиологът пускаше шеги.
Мило ми стана, че се чувствах сред свои хора.

Обаче мъката в душата...до последно вярвах, молих се, пазарях се за чудо, да се чуе сърчице, да е грешка всичко това, да сънувам...не би...

Много ме е срам от себе си, че не съм пускала профилактично прогестерон и пролактин, а знаех, че имам проблеми. Но кой да очаква спонтанна бременност?
[/url][/url]
*
Re: Нека поговорим-мисед аборт
« Отговор #165 -: Март 08, 2012, 09:27:10 am »
Ох,Вени много съжалявам. Възстановявай се бързо. За миналите неща недей да съжаляваш.
Ще се случи пак .Важно е че сте открили проблема.
Re: Нека поговорим-мисед аборт
« Отговор #166 -: Май 10, 2012, 10:45:23 am »
Здравейте!
В понеделник изживях за първи път в живота си (искрено се надявам за последен път)кюртаж след мисед аборт в 11 г.с.
Всичко почна в неделя, когато от нищото получих обилно кафяво зацапване с малки парцалчета. Докторката, която ме следеше ми каза по телефона да си слагам утрогестан. Веднага сестричката ми хукна и ми донесе лекартството. Легнах и се опитах да се успокоя, но след 2 часа продължи течението и реших да не чакам и веднага заминахме във Варна да ме види някой АГ. Отидох в клиника "Майчен дом" и една млада докторка ме прегледа и ми постави диагноза мисед аборт от 2 седмици. Бях като гръмната, умрях за секунди. Ембриона е спрял да се развива няколко дни след като на 21 април съм видяла сърчицето. Аз не повярвах и пак хукнахме по болници - отидохме в АГ болница при д-р Маджаров. След обстоен преглед потвърди първоначалната диагноза и настоя да направим кюртажа на следващата сутрин. Всъщност искаше още същата вечер, но се оказа че нямам 6 часа от последното хранене. Добре беше че нямах никакви болки и можеше да отложим манипулацията за малко.
Същата вечер с помощта на едни приятели прежвели същото преди няколко месеца избрахме докторка, която да направи манипулацията. Приятелят ми успя да звънне още същата вечер и д-р П.Цветкова веднага ни влезе в положението. Разбрахме се за час и постоянно държеше връзка с нас докато не отидохме при нея и не ме прегледа. Тя отново потвърди диагнозата и ме успокои, че това не е края на мечтата ни да имаме бебе. Вярвам и защото друго не ми остава. Причината за миседа така или иначе не я знам със сигурност, но един месец преди да забременея (планирано и много искано от мен и моя приятел) преживях двустранна пневмония с трудно лечение от 5 антибиотика вкл. 16 инжекции гентамииц. След това имах гъбички и въобше е оказало огромно значение за бебчо. За съжаление докторката, която следеше бременността не ми каза, че е опасно за бебето и реших че всичко е наред. След всичко това внезапно почина моя татко от масивен кръвоизлив и това ме уби тотално.
След всичко разбрах, че съм бременна и все едно получихме билет за щастието. Много се пазех и се пазих от лошото. Всичко това е оказало огромен ефект върху мен.
Кюртажа мина много леко и всичко беше под упойка. Целият екип на д-р Цветкова се погрижиха за мен все едно бях тяхно дете. Искрено съм им благодарна защото за миг не ме изплашиха. Нашата позната, която ни препоръча клиниката също ми помогна много. Приятеля ми не ме изпусна за момент и беше до мен. След процедурата се събидих веднага. Болеше ме като при цикъл и кръвотечението спря до вечерта. От 3 дни след това съм без кръвотечение. Болката се появи и ме боли тази сутрин много. Пия си антибиотика - Klacid SR 500  и витамините по предписание и Нурофен форте. При силната болка пия половин хапче Аулин. Колко време биха продължили болките?
Надявам се всичко да е наред и някой слънчев ден да имаме детенце. Пожелавам на всички вас да не го преживявате никога повече и да не умира надеждата.
П.С. Съжелявам за дългия пост.
Re: Нека поговорим-мисед аборт
« Отговор #167 -: Май 10, 2012, 11:32:43 am »
Wyyy, съжалявам за загубата ти. :( Остави самообвиненията. Случва се и едва ли ти си виновна за това. При нас се случи 2 пъти, особено при вторият път съм се пазила изключително много, специалисти  ме следяха и наблюдаваха на всеки 5 дни и въпреки всичко сърцето отново спря. Сега си дай време за да приемеш случилото се, събери сили и продължи напред. Доколкото разбирам си забременяла спонтанно и едва ли си правила по-целенасочени и задълбочени изследвания. Хубаво е да се направят генетични изследвания, имунологични, пакет за тромбофилия и т.н., за да се отхвърлят възможни причини. Най-добре се обърни към специалист по репродуктивна медицина, за да се вземат мерки да се намали вероятността от повторение.
За болките сега - върви на преглед! За да се възобновят болките най-вероятно има причина. Или не е добре почистена матката или се е затворил цервикалният канал и се задържа кръв. При последното ми абразио се случи точно това. 2-3 дни след манипулацията болките се засилиха, кървенето бе почти спряло, на фона на приема на силен антибиотик вдигнах температура и се наложи ревизия. Следи се внимателно. Ако болките не са отшумели веднага отиди на лекар.
Желая ти много късмет и скорошно сбъдване на мечтата.
Re: Нека поговорим-мисед аборт
« Отговор #168 -: Май 10, 2012, 13:20:21 pm »
Wyyy, много добре знам как се чувстваш, защото и аз загубих бебче и баща в рамките на месец, мислех си, че и моят живот ще спре, но благодарение на хората около мен се съвзех и сега съм отново бременна и вярвам, че финала ще е щастлив. Бъди много силна, не се оставяй на отчаянието и гледай напред. Дано скоро да гушкаш едно живо и здраво бебче :P
Re: Нека поговорим-мисед аборт
« Отговор #169 -: Май 10, 2012, 17:47:00 pm »
Благодаря ви!
Болките не са постоянни. Най-силни бяха веднага след кюртажа и си ги чувствах като менструални болки през 1-я ден от цикъла. Имам болки като контракции и ми минава след прием на максимум половин хапче аулин. После съм добре. Температурата я следя по няколко пъти на ден и съм си в нормата - 36, 36.5 градуса. Имам и леко жълтеникаво зацапване, вероятно от възтановяването на матката. За мое успокоение се чух с моята докторка, която направи манипулацията и ми каза, че може да се напълни отново матката с кръв и сама да изтече, така че засега оставям нещата на природата. Усещам леко напрежение в матката, но са леко и не боли. Не искам никакви усложнения! Забравих да спомена, че съм кюртирана чрез вакум.
« Последна редакция: Май 10, 2012, 17:50:37 pm от Wyyy »
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Нека поговорим-мисед аборт
« Отговор #170 -: Май 11, 2012, 09:38:04 am »
Wyyy, трбява да мине малко време и ще мине. Другото е което е по-трудно, психическото. Напълно те разбирам, защото съм минала през 3 такива. Разбира се, че не е края на мечтата ви и ще си имате бебче. Проблем със самото забременяване и имплантация нямате, така че шансът е на ваша страна. Стискам палци за бързо въстановяване.

Боби


  
Re: Нека поговорим-мисед аборт
« Отговор #171 -: Май 11, 2012, 13:04:29 pm »
Wyyy съжалявам за случилото се :( Ще имаш болки няколко дни, все пак това е засягане и натискане и на перианалната област, както ми обясни една приятелка.
Изчакай да минат няколко месеца преди нови опити, за да се възстанови матката.
[/url][/url]
Re: Нека поговорим-мисед аборт
« Отговор #172 -: Май 13, 2012, 08:55:45 am »
Благодаря ви момичета!
След силни контракции в петък вечер и силни болки се обадих на докторката, която направи кюретажа, но ми каза да отида в понеделник. На другата сутрин приятеля ми ме засили да ходим при един друг доктор с чудесни отзиви за него. Човека ме видя и установи, че болките и контракциите са от задържани съсиреци в матката. Наложи се да ми правят ревизия този път в болница. Държаха ме половин ден в АГ-то и ме пуснаха след като ме прегледаха два пъти. Сега чувствам, че нещата се успокоиха и във вторник отново съм на контролен преглед. Дано повече нямам усложнения!
След първия кюретаж ми казаха да изчакаме с бебеправенето 3 цикъла, но след ревизията се чудя дали няма да се увеличи този срок.
Re: Нека поговорим-мисед аборт
« Отговор #173 -: Май 13, 2012, 17:46:47 pm »
Wwy, дълбоко ти съчувствам за преживяното.

Момичетата тук са били повече от изчерпателни, аз само искам да добавя нещо. Разбирам нетърпението ти да се опиташ да заличиш болката с нова бременност. Само, че не е разумно да се пристъпва към това, без да сте открили причината за първия мисед. "Случват се такива неща" не е обяснение, причина винаги има, важното е да не оставят без внимание. И следващия път ще се получи.   
Re: Нека поговорим-мисед аборт
« Отговор #174 -: Май 14, 2012, 11:28:30 am »
Wwy, :( мога да си представя какво чувстваш сега. След ревизията на мен ми удължиха приема на антибиотик и ми изписаха допълнително Метергин, за да се контрахира периодично матката и да не се повтори отново задържането. Хубаво е да изчакаш няколко цикъла и през това време да следите лигавицата. При мен се получи проблем с нея. Тя и преди не беше перфектна, но след това и при стимулация и при допълнителна терапия за увеличаването й пак нямаше добри резултати, а от там и съответно намалени шансове за имплантация.
Желая ти много късмет и вяра. Ще се сбъдне мечтата въпреки трудностите по пътя към нея!
Re: Нека поговорим-мисед аборт
« Отговор #175 -: Май 14, 2012, 16:21:44 pm »
За щастие днешния преглед мина много добре и доктора потвърди, че съм изчистена напълно. Продължи наистина антибиотика и почнах Матергин докато спре кървенето. Чувствам, че матката си идва на старото място и се надявам да се оправям бързо. Бяхме напълно сигурни, че ще чакаме най-малко 3 месеца за наше добро. Надявам се след всичко през което минахме да не се случва повече, затова ще си спазвам всички напътствия и дано един слънчев ден болката да отмине с бебешки глас.
Момичета благодаря за подкрепата!!!
Пожелавам ви много живот, здраве, щастие и късмет и много, много бебета! :grouphug2:
*
Re: Нека поговорим-мисед аборт
« Отговор #176 -: Май 14, 2012, 16:41:06 pm »
Да даде Господ!  :)От твоята уста ,в неговите уши!! А защо не бебешкия глоас да е в дует!??? :lol: Да не се обръщаме назад,девойчета,пътят ни е само напред!!! :wink:
/www.mamaibebe.com][/url]
Re: Нека поговорим-мисед аборт
« Отговор #177 -: Май 14, 2012, 19:27:56 pm »
Здравейте момичета,

Имам две неуспешни бременности. Първата беше миналата година. Докторите казаха че е кухо яйце. Изчакахме до 10-та седмица с надеждата, че ще се появи ембрионче но уви.. :(. Преди седмица изживях втори аборт. Този път беше мисед. Докторите казваха че виждат ембрион, но сърдечна дейност не беше установена до 11-та седмица, когато прокървих. И двата пъти плодното сакче отговаряше на 6-та - 7-ма седмица. Изчаквахме до последно с надеждата, че сърчицето ще забие и ембриончето до следвашия преглед ще е станало дори и с милиметър по-голямо, но отново всичко се повтори :(. Вече седмица чета постингите ви опитвайки се да си вдъхна малко надежда, и да открия проблем като моя с който някой вече е успял да се справи. Трудно ми е да опиша как се чувствам след всичко което се случи, опитвам се да бъда силна и да се преборя за моето бебе, но чувствам че имам нужда да поговоря с някого и затова реших да пиша.
След абразиото ни назначиха изследвания, генетични, имунологични, хормонални спермограма за които вече имаме определен час в Майчин Дом и ще ги направим. Надявам се след това да има повече яснота по въпроса. Сега всички казват, че вероятно причината е взрастта ми... на 38 години съм. Въпроса ми към вас е има ли момичета при които нещата са се случили по подобен начин. Предполагам, че има някаква причина за това развитието да спира точно в 6-7 седмца, без да има сърдечна дейност. Каква беше причината при вас? Предварително ви благодаря за отговорите. Желая Ви много късмет на всички!
Re: Нека поговорим-мисед аборт
« Отговор #178 -: Май 14, 2012, 20:13:08 pm »
Happy, издишай и пробвай да се успокоиш.
Възрастта, разбира се, оказва своето влияние, но имам близки, съвсем спокойно забременели, гонейки четиресетте и такива - като мен - които след 33 -34та година са видели не един и два мисед-а. След успешна бременност на 32, последваха една извънматочна и 3 ранни аборта (6 -7 седмица). Нито един от дълбоко интелигентните и опитни професионалисти, с които се срещнах, не ми е намекнал и за момент, че причината е във възрастта. Запретнаха ръкави и откриха за какво се касае - Хашимото, отключено най-вероятно около стреса при много желаната и ужасно извънматочна бременност.

Генетични, имунологични, спермограма (ама разширена), хормони, това е оптимумът от изследвания, обикновено при ранни аборти заекът изскача от там. Хич няма да се изненадам, ако бъгът и при теб е в щитовидната, но може да е някъде в имунологията и генетиката, нерядко в такива случаи и спермограмата може да даде изненади.

Добрата новина е, че щом се открие причината (а това е въпрос на относително кратко време), ще износиш успешно детето, за което мечтаете. Ти забременяваш спонтанно, това е много важно и е голям плюс. С малко терапия, следващия път ще прескочиш критичния период. И после да пишеш, та да ни зарадваш  :D
Re: Нека поговорим-мисед аборт
« Отговор #179 -: Май 18, 2012, 16:30:17 pm »
Здравейте,
ето че след като март месец се похвалих, преди една седмица всичко приключи отново. Вече втори път, просто не можах да повярвам че ми се случва отново, че отново ми казват "трябва да го махнем". В началото бях толкова притеснена, но после някак си повярвах че този път всичко ще е наред, но уви. Просто незнам как ще бъде при следващ опит. Чета по форумите как жени са имали дори 3 мисед и после са раждали здрави бебета, но аз съм просто съкрушена този път. Първият път всичко ми беше с надеждата че- ето случило се е, но др път всичко ще е наред, а сега цялата процедура ми мина като на филм.Сякаш не се е случило на мен.
Лекарката ми каза че при първия цикъл ще ми пусне изследвания...вече нямам търпение. Искам да знам има ли причина за това, защото обяснения от типа "естествен подбор" просто не са ми достатъчни :(