Здравейте! Моля да ме извините, ако въпросът ми не е за тук. Случаят ми е следният: забременях спонтанно след 2 неуспешни опита ин-витро. За наблюдение на бременността си останах в клиниката, в която правих опитите, тъй като в последните 3 години всичките ми прегледи и изследвания съм правила там, а и първата ми реакция след неочаквания положителен тест беше да тичам на преглед именно там.
До тук всичко е чудесно, но: от клиниката могат да ми дават болнични само за по 14 дни. Ако всичко е наред, в 45-дневен болничен трябва да изляза от 6.04. Проблемът ми е, че ми се иска да преустановя ходенето на работа малко по-рано, поне с около месец. До сега стисках зъби, защото не знаех какво ще стане и не исках да "си гърмя патроните" в работата
, частна фирма е и излизането в болничен (а и самото забременяване) не е най-желателното нещо на света. Работата обаче е тежичка, свързана е с непрекъснат поток от по около 300 човека на ден, втората смяна е до 21 часа и в интерес на истината започвам да се изморявам много. За капак съм и на 41 години. Обаче! Вече ми е късно за регистрация в ЖК към ДКЦ,откъдето знам, че могат да дават по-дълги болнични, питах, но гинеколожката категорично отказа да ме регистрира в толкова късен месец (обяснимо обидена от факта, че съм я пренебрегнала!)Та, въпросът ми е има ли някакъв начин,т.е. клиника или лекар (където да платя, ако трябва),но да може да ми издаде по-дълъг болничен, поне двадесетина дни преди полагаемия ми се 45-дневен преди раждане?
В най-лошия случай ще карам на по 14 дни, но все пак по-лесно (и за мен и за работодателите) би било да изляза от конкретна дата, а не да съм "иди ми, дойди ми". Все пак съм длъжна да попитам и да потърся вариант:) Благодаря предварително!