Здравейте докторе,
извинявам се за дългия и емоционален пост - но много ми се събра през последните 2 седмици а и не виждам светлина в тунела.
Вече съм убедена че кърменето е най -невероятно „нещо” създадено от природата.
Детето ми утре навършва 7 месеца, имам кърма и страшно искам да го кърмя, а не трябва. Ужасно ми тежи и ме подтиска но това поне за сега е реалността
Писала съм и друг път по този повод – от началото на Май бебко е със зелени аки-та, от Юни и със слуз в акитата, редки воднисти, много на ден.
Един ден, преди 3 седмици бебо имаше 10 изхождания за 24 часа, повърна, отказа да суче и се обезводни. Точно тогава имахме час при гастроентеролог която ни прати веднага в болница, където ни включиха на системи за обезводняването и антибиотик. 3 дни престой и ни изписаха, прибрахме се обаче редките воднисти и чести изхождания продължиха. След 2 дни у дома ни взеха пак в болница, този път и с висока Т. Смениха антибиотика с по широкоспектърен и продължиха вливанията. 3 дни престой пак и се прибрахме.
Зелените, воднисти изпражнения със слуз обаче продължиха – чух се с гастроентероложката която предположи че е непоносимост към лактозата в кърмата. Предписа да започнем Ниско Лактозен Нутрилон смесен с кърма – 50/50 + 4 капки Колиеф. Започнахме и веднага имаше подобрение. Така 2 дни, аз обаче не издържах и му дадох да суче малко през нощта защото той си търсеше (свикнал е толкова време само на кърма). На следващия ден веднага акита-та станаха редки, зелени със слуз и 5 на брой. Минахме почти само на Нутрилон и всичко пак се нареди. Аз обаче не мога да се примиря и от време на време променям съотношението като му давам примерно 60 мл кърма с 90 мл АМ, а не както гастроентероложката каза само 20 мл кърма.
За сега изцеждам и замразявам. Много ми е болно обаче, детенцето търси по цяла нощ. Толкова искам да го кърмя, а не трябва. Има ли смисъл обаче да продължавам да цедя? Дори не искам да си помисля за спиране на кърмата...а може би вече трябва.
Не искам по вече да си мъча малкото момченце. Това което преживяхме в болницата никога няма да си го простя и забравя – аз обвинявам себе си че не минахме по рано на нисколактозно мляко.
Моля ви кажете какво мислите, към какво да се насочим?
Всички посявки които са правени до сега поне 10 на брой са отрицателни. Детето е хранено само на кърма до преди седмица, пробвах оризова каша и ориз и царевица (безмлечни без глутен), понякога яде 2-3 л, но по често отказва.