0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #500 -: Март 25, 2014, 15:30:15 pm »
VeryMe, заплаща се само избор на екип, поне аз това платих. По принцип се плаща в деня на изписването. Но, ако е спешно, дали ще го прави определен лекар или дежурните? Ако са дежурните, не би трябвало да плащаш избор. Имаш ли уговорка с лекар от МД?
Не, но ще се уговарям може би идната седмица, ще си платя екипа. А ти при кого си родила там? Доволна ли си?
Аз родих при д-р Дяволов, доволна съм. Ако имаш възможност да си платиш, избери след раждането да ви настанят на ет. 12. Като условия е по-добре, по две в стая, бебетата са при вас. Ако имаш някакви въпроси, на разположение съм  :D

*
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #501 -: Март 25, 2014, 15:37:02 pm »
Здравейте девойки,

Днес сте много активни всички, едвам ви изчетох. Аз съм добре, мисля си дори (не ме бийте), че ми е по-добре на работа :) И съм по-жизнерадостна и зацапването ми почти го няма вече. Не съм влизала от сутринта, че задачки, срещи.....а преди малко бях на преглед. Докторката като ме видя още каза, че изглеждам много добре - точно като бременна  :lol: Има още малко петънце неслепнало, или "по-рехаво", но е от долната страна и тя каза, че не е притеснително. Добре е все пак да се пазя повече, да не се натоварвам, но иначе върви добре. Бебето е пораснало ужасно много  8O. Точно преди една седмица беше 27мм а днес беше 38мм 8O. И му се различаваше вече всичко :o Направо съм шашардисана  :lol:. Плацентата също е започнала да се образува от предната страна или нещо подобно  :oops:. Беше адски емоционално за мен, за първи път така наистина много се развълнувах при всяко завъртане. А тва шило едвам го измерихме  :lol:. Само се въртеше и риташе :lol:.
Сега ще ходя другата сряда да го мерим и да ходя за БХС и вече направо нямам търпение да го видя пак човечето  :heartbeat:

mel_76,
Не знам какво да ти кажа за това... Все си мисля, че ако всичко му е наред и си има и сърчице и т.н. това с размера е относително. На мен при първия преглед май беше по-дребно, а на втория апарата го изкара с една седмица напред... Дано някое момиче се включи по-компетентно да те успокои  :bighug:
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #502 -: Март 25, 2014, 16:47:42 pm »
Здравейте момичета!Искам малко съвет защото се чудя какво да правя.От четвъртък започва мащабен ремонт на Цариградско шосе в София и аз се чудя сега какво да правя с работата.Ще обясня по-подробно и момичетата, които са от София ще ме разберат много добре защо съм в такава чуденка.Значи аз живея в Овча Купел, а работя в THE MALL на Цариградско шосе.До сега идвах на работа с автомобила си и пътувах около 1 час сутрин, но сега като започнат ремонтните дейности смятам, че пътя няма да ми е по-малко от 2 часа в едната посока...Алтернативата градски транспорт не ми е удачна, защото трябва да сменям 3 превозни средства и пак пътувам не по-малко от 1 час с разликата че пътувам в блъсканица и права през цялото време...Чуденката ми е дали не е време да си взема болничен и да си оставам вкъщи вече?По принцип не искам, но в случай, че ще трябва да пътувам 2 часа сутрин и 2 часа вечер не мисля че ми е удачен вариант, първо от гледна точка на разходите за бензин и второ от гледна точка че колата ми е без климатик и като почнат жегите, което като гледам още от следващия месец ще се случи, не мисля че ще е добре и за здравето ми...Не си мислете че съм принцеса и това са глезотии, но просто се чудя кое ще е по-добре за мен и бебето ни...Вечерта ще обсъдя и с мъжа ми какво да правим...Като за начало ще видя как ще бъде движението в четвъртък и петък, но в общи линии имам представа как ще бъде...Приемам всякакви съвети...
*
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #503 -: Март 25, 2014, 16:55:03 pm »
Слънце, взимай болнични и оставай в къщи. Аз живея в Банишора, работех в Бизнес парк. Без да са правили ремонт  спрях да работя в шести месец, за да си спестя пътуването по час в посока в жегите :)
« Последна редакция: Март 25, 2014, 17:06:39 pm от Ники »

Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #504 -: Март 25, 2014, 19:13:46 pm »
Здравейте и от мен. Отдавна не съм писала, но все не ми остава време. С бебоците всичко е наред. Вчера бяхме на ЖК и според доки и двете се развиват чудесно. Спря ми Утрогестана, но включихме магнезий - Биоелектра, защото имам някакви странни усещания във влагалището и напрежение в корема, даже няколко пъти ми се случи като се обръщам ниско долу в ляво някакво опъване сякаш нвякой ме разкъсва. Погледна и за пола и според нея на 90% са момиченца.  :D Моля се само на Господ всичко да е наред и да се родят живи и здрави!

*
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #505 -: Март 25, 2014, 19:43:26 pm »
Слънчице, не разбирам изобщо какво се чудиш - взимай болничен и не му мисли!  :bighug:
Т.е. мисли му, но вече за бебешките приготовления  :wink:  И да, принцеси сме, а и носим принцеси под сърцата си!

Но да си кажа честно, направо ме отчая и малко ти завиждам... Отчая, понеже точно в четвъртък съм на ЖК и минавам оттам... Май ще тръгна поне три часа по-рано... А ти завиждам, защото напоследък всеки два дни си дигам доооста тежкото вече дупе да го закарам на... ммии, майната си (абе майките не говорят така, ама аз още не съм майка) на лекциите на '9 месеца', а на теб ти е било под носа. До кога ще е ремонта?

Lili_Jeleva, прекрасни новинки!

Мousyt, нямаш представа как съпреживявам всичките ти емоции!!! Това са уникални моменти, аз на всички прегледи до пети месец успявах да се разплача от щастие!!! Уникални!!!

Мel_76, стискам палци всичко да е наред с мъничето!!! Помоли се на Господ и изчакай възможно най-спокойно.

Вери Ми, видях че са ти писали... наистина ако има възможност нека ти пишат секциото че е по медицински причини и да си спестиш парите... Но! Направи най-доброто, което можеш да си позволиш за мъничетата! Дяволов е прекрасен вариант доколкото знам, обаче така и не разбрах вярно ли е, че работи на 3000.
Цветна и много слънчева седмица ви желая, момичета!!! И имам предвид времето в сърцата ни... и под тях...  :bighug: :bighug:
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #506 -: Март 26, 2014, 07:17:37 am »
Честит Рожден Ден на Ra4ko75   :D
Ra4ko, пожелавам ти едно безпроблемни раждане и едно сладко здраво бебче на финала!




Момичета, желая ви много хубав ден!
*
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #507 -: Март 26, 2014, 12:05:41 pm »
slanceto87 и аз мисля ,че да си вземеш болничен е най-добре,работата няма да избяга  :wink:,сега ти се е паднало да си почиваш активно и да се радваш на бременността,че после с мъничето ще си по цял ден приятно ангажирана  :D

mel_76 не се отчайвай още нищо не е загубено,следващият път на прегледа ще е пораснало.Стискам палци  :crossfingers:

Радвам се че всички бременелки сте добре само така  :)

Честито и от мен на Ra4ko75!

Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #508 -: Март 26, 2014, 13:28:17 pm »
Честити рожден ден и от мен на Рачко75! Пожелавам спокойствие и късмет!
При мен продължава сагата с изтичане на течност от влагалището. Бях споделила, че в пекът се бях "подмокрила" и д-р Даскалов ми направил тест за наличие на амниотична течност /amnisure/, който за щастие беше отрицателен. Прибрах се доволна и щастлива и така до понеделник след обяд, когато отново след продължително седене на стол отидох до тоалетната и установих мокро петно на бельото си - течността е безцветна и без характерен мирис. Това се повтори и вчера след обяд, макар и в съвсем малко количество.
Понеже не мога да тичам за всяка капка до Пловдив, днес отидох при лекарката си от ЖК в Пазарджик. Направи вагинален преглед и отсече, че имам гъбички, така само визуално го установи - това възможно ли е според вас. Изписа ми гел "Гиназол", който се поставя вагинално с апликатор и бил подходящ за бременни. Някой да го е ползвал? Аз за сега мисля са се въздържа от поставянето му до прегледа си при д-р Игнатов в "Надежда" другата сряда. ще го помоля тогава да вземе секрет за микробиология и след резултата, да ми бъде изписано евентуално лечение. Нали не смятате, че тези гъбички дори да ги имам биха могли да навредят нещо за 1 седмица, ако не лекуват до тогова. Какво ще ме посъветвате.
А, докторката днес ме гледа и на коремния - бебета са добре, едното раздаваше яки ритници, които обаче аз още изобщо не усещам. Околоплодните води изглеждат нормално като обем - така ми каза лекарката. Та така. мислех, че 5-6 месец ще бъдат по-спокойни периоди, след което очаквам да почнат опасенията от преждевременно раждане, ама не би - сега съм така стресирана от тази теретична възможност за спукан околоплоден мехур в ранните месеци, че не знам кога и кат ще се успокоя. През нощта сънувах такъв гаден сън. Не е за разправяне.
Извинявам се, ако ви натоварвам, но нещо се сдухах и имам нужда от подкрепата ви.
*

    Crystal

Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #509 -: Март 26, 2014, 13:38:08 pm »
 hope-love, бих те посъветвала ако имаш възможност да си пуснеш микробиология по-рано на друго място. Мисля, че ако са гъбички ще имаш сърбеж. Каквото и да е, важното е да се лекува и всичко ще е наред. Аз имах непрекъснато някакви бактерии с втората си бременност, антибиотици пих, глобули слагах,  така че  те разберам напълно как се чустваш. И мен много ме беше страх от преждевременно раждане,но, слава Богу устисках до края на 36 седмица. Бъди спокойна, просто взимай мерки навреме.
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #510 -: Март 26, 2014, 13:47:44 pm »
Нямам никакъв сърбеж и неприятни усещания. Имала съм преди години гъбички и обилно бяло течение, знам как дразни и се усеща. Сега не е така. От вчера след обяд обаче нещо по-честичко ми се пишка, та ще взема утре сутрин да пусна една стерилна урина, да видим да няма някоя уроинхекция. За микробиология секрет трябва да се вземе от гинеколог, а не ми се връща пак в ЖК. Ще поема риска да изчакам до прегледа при Игнатов, освен ако не се появят изявени симптоми - тогава може да поставя гела, който днес ми изписаха. Нещо не ми се видя сериозно така с просто око да се видят гъбички. Помня, че друг лекар поне поставяше секрета на стъкло и гледаше с микроскоп, даже ми ги е показвал, ама така, де да знам...
*
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #511 -: Март 26, 2014, 14:22:03 pm »
Хоупче, бих гласувала да почакаш докато ти вземат нормална вагинална проба.
Не знам доколко е паралел, но при мен и при двете бременности още откъм 2-3 месец макс имаше мноооого силно течение - прозрачно, без мирис и без да е свързано с инфекции от какъвто и да е род (от гъбички до настинки); сменях по 1 ежедневна превръзка на час, беснеех, но така и си изкарах до края. Дано да е това :-)
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #512 -: Март 26, 2014, 14:28:59 pm »
Hope-love, не знам до колко ще те успокоя, но вчера бях на преглед при д-р Михова и също имам подобни изтичания - кога по-обилни, кога не съвсем. Първият път при пусната МБ в Надежда се оказа, че нямам проблем. Вчера обаче, само докато започна да ме преглежда на магарето докторката веднага отсече, че са гъбички. Естествено взе ми МБ отново - утре ще и звъня за резултат, но така или иначе ми изписа Гино Певарил за 3 дни. Надявам се да се размина само с гъбичките, но едва ли ...
Д-р Михова каза, че гъбичките не са опасни за бебетата, но разбира се трябва да се лекуват.
Аз едно се чудя от преди трансфера до сега съм постоянно с дамски превръзки, половият ни живот е тема табу, а от къде се вземат тези гъби иди че разбери.

И едно питане от мен. Чувствам, че ще подкарам ходене на зъболекар. Два зъба ме наболяват, като за единия даже имам съмнение, че ще се наложи вадене. Някой правил ли си е зъби по време на бременност, че нещо ме хвана шубе ... ?
« Последна редакция: Март 26, 2014, 14:40:46 pm от evita1717 »
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #513 -: Март 26, 2014, 14:31:29 pm »
Понеже не мога да тичам за всяка капка до Пловдив, днес отидох при лекарката си от ЖК в Пазарджик. Направи вагинален преглед и отсече, че имам гъбички, така само визуално го установи - това възможно ли е според вас.
Хоуп, възможно е, да. Като бях бременна имах и аз така като теб течение, отидох на преглед и д-р Сигридов само като погледна веднага каза, че е 100% сигурен, че са гъбички. И МБ го потвърди.
Това, което ми каза за течението е, че когато е безцветно и без мирис, и МБ чиста /след излекуване на гъбичките/ е, че даже е нормално да го има, тъй като при бременност средата се променяла. Обясни ми го и медицински, но не си спомням, за да го цитирам точно.
*
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #514 -: Март 26, 2014, 14:38:58 pm »
Hope-love, не знам до колко ще те успокоя, но вчера бях на преглед при д-р Михова и също имам подобни изтичания - кога по-обилни, кога не съвсем. Първият път при пусната МБ в Надежда се оказа, че нямам проблем. Вчера обаче, само докато започна да ме преглежда на магарето докторката веднага отсече, че са гъбички. Естествено взе ми МБ отново - утре ще и звъня за резултат, но така или иначе ми изписа Гино Певарил за 3 дни. Надявам се да се размина само с гъбичките, но едва ли ...
Д-р Михова каза, че гъбичките не са опасни за бебетата, но разбира се трябва да се лекуват.
Аз едно се чудя от преди трансфера до сега съм постоянно с дамски превръзки, половияж ни живот е тема табу, а от къде се вземат тези гъби иди че разбери.

Точно от превръзките е ;) Аз досега няколко пъти съм имала подобни проблеми и винаги са били следствие от продължителна употреба на ежедневни или каквито и да било превръзки. Колкото и да са хубави, запаряват си и си създават среда....това е обяснение от гинеколог де :)
И аз от пункцията още насам съм само на превръзки заради Утрогестана и се тревожа да не хвана нещо  :(
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #515 -: Март 26, 2014, 14:43:23 pm »
Много ви благодаря. По-спокойна съм. Остава да реша дали да сложа този гел Гиназол, той е еднократна доза на първо време, и след седмица д-р Игнатов да ми вземе секрет за МБ, за да видим дали тогава какво ще покаже изследването или да изчакам до тогава и едва след резултата да лекувам при нужда. Май ще взема да го сложа. Няма какво да ми навреди. Това, че и други доктори са се произнасяли за гъбички само от визуален преглед ме кара да смятам, че лекарката е права, а и нямам причини да не и се доверявам принципно. Яд ме е, че не реагирах веднага да поискам да вземе секрет за МБ. Но нищо.
Евита, всъщност д-р Михова ти каза да слагаш Гино-паверила без да чакаш резултата от МБ или?
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #516 -: Март 26, 2014, 14:51:23 pm »
Много ви благодаря. По-спокойна съм. Остава да реша дали да сложа този гел Гиназол, той е еднократна доза на първо време, и след седмица д-р Игнатов да ми вземе секрет за МБ, за да видим дали тогава какво ще покаже изследването или да изчакам до тогава и едва след резултата да лекувам при нужда. Май ще взема да го сложа. Няма какво да ми навреди. Това, че и други доктори са се произнасяли за гъбички само от визуален преглед ме кара да смятам, че лекарката е права, а и нямам причини да не и се доверявам принципно. Яд ме е, че не реагирах веднага да поискам да вземе секрет за МБ. Но нищо.
Евита, всъщност д-р Михова ти каза да слагаш Гино-паверила без да чакаш резултата от МБ или?
Да точно така, защото каза, че на 120 % е сигурна че са гъбички. Аз обаче си имам от време на време и сърбеж, но го отдавах на дамските превръзки, които вече n на брой месеци са ежедневно на бельото ми. Утре ще се чуем, за да ми каже дали не е излязло и нещо друго от МБ и ако е така да стартираме допълнително лечение.
*
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #517 -: Март 26, 2014, 15:10:20 pm »
Много благодаря на всички за пожеланията. ::cake::

И аз от самото начало на бременносттта съм с обилно течение и гъбички. Това не е свързано с хигиената или водене на полов живот, а както е писала и Врабчо, просто се променя средата на влагалището и сме по-податливи на инфекции.

Приятен ден!


Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #518 -: Март 26, 2014, 15:34:26 pm »
Аз също имам течение през бременността.
Моето обаче не е безцветно, а е бяло с леко зеленикав отенък :oops: Доста по-рядко е от бялото течение.
МБ не показа нищо обаче.
Не ползвам ежедневни превръзки, а си слагам парченце ТХ до следващото ходене до тоалетна и така.

Evita,
оказа се, че много бременни са правили зъби по време на бременността. Преди два-три дни се коментираше усилено в темата.
Аз само знам, че не трябва да се почиства зъбния камък с ултразвук, а ръчно, в случай, че се налага!
Моята зъболекарка също ми каза, че не е хубаво да се слагат коронки, защото венците кървят и после лесно може да паднат. Ние отложихме за след раждането тази процедура (защото ми падна зъб в 4-5 месец).

« Последна редакция: Март 26, 2014, 15:38:27 pm от 47 Smiles »
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #519 -: Март 26, 2014, 16:28:39 pm »
Благодаря ви за оживената дискусия за теченията :) Не знам от внушение ли е или просто докторката си е напълно права за гъбичките, но аз взех вече да чувствам лек сърбеж. Ще сложа гела, който ми предписа и ще продължавам с проследяването на МБ, като ще питам и другите си лекари /аз нали ходя при трима - луда работа/ колко често да го правя.
Пожелавам приятна вечер на всички.
Моят пети месец започна под знака на тревогите от мнимото изтичане на околоподна течност, гъбичките и другите възможни МБ-инфекции. Демек и той няма да е от спокойните. Остава ми надеждата такъв да е поне 6-тия все пак, че после ще съм наедряла и знам, че ще започна да треперя от страх за преждевременно раждане :). Е, не съм чак толкова изтерясала де, през по-голямата част от времето се владея, върша си работата, макар и с намалени обороти. В къщи шетам по-леките неща и се забавляваме с детенцето. Надявам се да запазя тази кондиция, въпреки перманентните стресови ситуации.