0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Цвете

  • ****
  • 734
  • Този, който обича, вярва в невъзможното!
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #340 -: Март 13, 2014, 08:21:08 am »
Цвете, малка корекция - доц. Снежинка Томова. При нея правих третата ФМ (която за мен беше втора всъщност, но по времето, когато се прави трета. Не съм правила първата в ранните седмици нито веднъж. Нямат такава практика тук, където живея.).

blue_sky, точно това си мислех и аз, че на втората ФМ нищо подобно не ми казаха, правих я при д-р Даскалов, на който имам абсолютно доверие. Заради това и док, която ми следи бременността, каза, че е възможно предната нощ да съм спала повече на лявата страна и това да е причината, да не се притеснявам на доплера щяло да се разбере повече. Притеснено ми е, защото съм с двурога матка, и без това няма достатъчно място за бебето, а сега и това......  :(
*
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #341 -: Март 13, 2014, 08:55:29 am »
Първо да подчертая, че долното са изцяло мои чувства и мисли... Голяма вероятност да не важат за други момичета, просто така ги усещам нещата...

А това предложение на доц. Щерев, секциото да е два пъти по-евтино от естественото раждане, не го разбирам. Не е ли в противоречие с останалия дух на изказването. Тогава ептем никой няма да иска да ражда естествено.
За мен също е много интересно. При естественото раждане жената върши почти всичко сама (поне така се предполага), при секциото екип лекари работи 'върху' теб, и накрая да е два пъти по-евтино... Освен поредния стимул за жените да раждат секцио не виждам друга логика.
Още ми е рано за страх вероятно, но ми се иска след като не забременях естествено поне да родя така. Може би трябва да потърся някаква информация как става и какво представлява това пусто естествено раждане, но ми се иска поне да опитам. Това почти сигурно ще ми е единствения шанс да видя какво е, затова искам да го направя. Въпреки ежемесечните убеждения, и без да ми се насаждат страхове колко опасно може да бъде нещо което уж се нарича 'естествено'  :? .
Преди три дни моята прекрасна малка лейди роди четири котенца. Надявам се да мога да родя все някак едно бебенце и аз.
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #342 -: Март 13, 2014, 09:02:32 am »
Аз съм една от тези, дето не искаха да раждат естествено...заради лоши спомени от предишното ми раждане...но лекарят ми ме убеди, че по-хубаво от това няма. Родих напълно естествено - без упойки, клизми, епизотомии и т.н...без абсолютно никаква намеса...беше наистина леко и приятно изживяване, особено като погледна на него след една година и няколко месеца... Все си мисля обаче, че решението следва да се вземе от лекарите...може би истината е някъде по средата, но пък е хубаво да си намериш лекар, на когото да вярваш и доверяваш.
Благодарим Ви д-р Александров, д-р Кисьов, д-р Ковачев, Малена и Ани - МЦАР Варна.


*
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #343 -: Март 13, 2014, 09:07:31 am »
Пълни глупости са това. Явно го е мързяло да търси анестезиолог.  :x
Анестезиологът стоя до мен, както и да е, болки при самото раждане не помня, няколкото часа преди това бяха тежки и кофтито е, че ги прекарах сама.

Предложението на Щерев аз го разбирам като да нямат стимул лекарите да те насочват към секцио. Ако вземат на половина от колкото при естаствено, а имат повече работа дали биха насърчавали, да се ражда секцио?!
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #344 -: Март 13, 2014, 09:09:24 am »
Предложението на Щерев аз го разбирам като да нямат стимул лекарите да те насочват към секцио. Ако вземат на половина от колкото при естаствено, а имат повече работа дали биха насърчавали, да се ражда секцио?!
Да, права си. Вероятно е това.
Но тогава пък бременните ще избират още повече секциото.
*
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #345 -: Март 13, 2014, 09:10:21 am »
Лили,аз опит ще се "изкажа".Секциото е по-скъпо като клинична пътека-т.е,болницата взима пари.А що се отнася за моите усещания,първото дете го родих естествено ,без упойка,сложиха ми упойка само накрая за епизиотомията и последвалия кюртаж,защото имах парчета от плацентата.Вечерта си станах веднага,чувствах се супер.Общо за 10 дни се възстанових.Второто раждане -секцио заради високото ми кръвно-240/180.Наистина за мен това не беше раждане/да ме извините ,но за мен просто не беше/,а вадене на бебето.След секциото се чувствах добре,но след изписването  у дома бях като парцал 5 дни.С такова главоболие и т.н да не ви занимавам.И все още 4 месеца по-късно ме боли понякога корем.Лично за мен възстановяването е по-дълго,все пак това е коремна операция.С две думи съм за естественото ако няма сериозни причини за секцио.То като се наложи...важното е крайния резултат-здраво бебе и здрава мама!
ПП.Не искам никой да се обиди сега и да се заформи спор раждане ли е или вадене  :lol: просто това е моето мнение.

*
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #346 -: Март 13, 2014, 09:40:48 am »
Предложението на Щерев аз го разбирам като да нямат стимул лекарите да те насочват към секцио. Ако вземат на половина от колкото при естаствено, а имат повече работа дали биха насърчавали, да се ражда секцио?!
Да, права си. Вероятно е това.
Но тогава пък бременните ще избират още повече секциото.
Предполагам идеята е просто да не става под влияние на лекарят. Примерно когато аз родих имаше 2 момичета, които предпочетоха секцио от страх от естественото и кой мислиш насажда тези страхове и предпочитания? Записани бяха на частни консултации при АГ, които им прави секциото.
Мен много ме е страх от операции и не бих си го причинила ако не е наложително.
Моникс, от епидуралната упойка е било главоболието, не съм сигурна точно за причината, просто и аз съм преживяла това главоболие.
*
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #347 -: Март 13, 2014, 10:17:43 am »
Примерно когато аз родих имаше 2 момичета, които предпочетоха секцио от страх от естественото и кой мислиш насажда тези страхове и предпочитания? Записани бяха на частни консултации при АГ, които им прави секциото.
Не винаги този страх се насажда от лекарите. Аз сама си го насадих, от както през главицата ми е минала мисъл за дете, знаех, че не искам да родя вагинално. Моят лекар не е фен на секциото, никога не ми насаждал страхове. Накрая внимавай какво си пожелаваш, че може и да се сбъдне. От страх да не родя вагинално си има предпоставки са секцио и те така.
Но това е моят опит, има лекари и лекари...

*
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #348 -: Март 13, 2014, 11:11:01 am »
Хехехе, Ники наистина внимавай какво си пожелаваш,аз като родих  Теди и след това ме майтапеха за второ дете,все казвах ,че ще е секцио,защото си мислех ,че е много хубаво.И то после стана една...наистина спешно секцио .Та  понякога се сбъдват и такива желания

*
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #349 -: Март 13, 2014, 11:27:10 am »
Излязоха резултатите от втория БХС:

     БХС 14-20 седмица   
            * РЕЗУЛТАТ ЗА БРЕМЕННАТА ЖЕНА *   
                ВАШИЯТ РИСК за болест на ДАУН e      1 от 840      бременни          
                ВАШИЯТ РИСК за болест на ЕДУАРДС e      1 от 9100   бременни   
                ВАШИЯТ РИСК за дефект на невралната тръба е   Нисък   
            *ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА КОНСУЛТИРАЩИЯ ЛЕКАР*   
                Възрастовият риск за болест на ДАУН е   1 от 60      бременни   
                Възрастовият риск за болест на ЕДУАРДС е   1 от 560      бременни   
            * Биохимични показатели (14-20 г.с.) *   
                AFP (алфа-фетопротеин) MoM                      1.27      част от медианата   
                Free - bCG (бета-хорионгонадотропин) MoM     0.8      част от медианата   
                uE3 (свободен естриол) MoM                               1      част от медианата   
            БХС - ИНТЕГРИРАН РИСК (обединен от 11-14 г.с. и 14-20 г.с.).   
            ВАШИЯТ ИНТЕГРИРАН РИСК за болест на ДАУН e   1 от 570      бременни   
         ВАШИЯТ ИНТЕГРИРАН РИСК за болест на ЕДУАРДС e   1 от 87000   бременни   

Направих консултация, казаха ми че риска спрямо възрастта е в пъти по-нисък и се препоръчва само ФМ, при добър специалист.

Благодаря за безкрайното търпение и помощта която ми оказахте. Сега дишам малко по-спокойно, надявам се на 17-ти бебето да е добре, че след това падане вече не смея да изляза сама извън вкъщи.
« Последна редакция: Март 13, 2014, 11:33:06 am от stoeka71 »
*
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #350 -: Март 13, 2014, 11:39:19 am »
Стоека, радвам се за добрите новини! Отпусни душицата вече и се наслаждавай на бременността си!
Не мисли за падането, не развивай страхове в тази насока...
Аз пред няколко години се обърнах със служебната кола по таван. Извиках КАТ, приключихме с тях, Пътна помощ закара колата при застрахователите. Аз се качих на личната си кола и заминах за където бях тръгнала преди катастрофата. И все си мисля, че ако не се бях качила веднага да карам и бях се замислила какво е станало, нямаше да се кача дълго време.
« Последна редакция: Март 13, 2014, 11:56:40 am от Ники »

*
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #351 -: Март 13, 2014, 11:42:56 am »
Здравейте момичета!

stoeka71, Супер! :cheerleader: Надявам се сега и ти да си по-спокойна и да се насладиш на бременността :)

Тази сутрин бях на преглед и чувството е неописуемо :) Видяхме "бебето", което в момента отговаря на 9г.с. и всичко си му е наред. Чухме сърдечния ритъм и гледахме  размер и т.н. и даже са започнали да му се оформят ръчички и крачета, които сега са по-скоро някакви малки точици, ама си беше много вълнуващо :).
Аз вече съм по-спокойна, и все пак още ми е сюрреалистично.
Я да ви питам: За БХС знам че се ходи в МД и се дава кръв. При ходенията си до регистратура там обаче, съм останала с впечатление че имаше някаква схема къде първо, къде второ, плащане..... някой ще даде ли насоки как най-бързо и лесно да се мине :)

Емоцията е страшна и много се радвам, че го има този форум за да си споделяме  :bighug:
*
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #352 -: Март 13, 2014, 13:27:12 pm »
Ооо, Стоекаааа!  :bighug:
Ще черпиш, няма да минеш само така   :wink:
Чак пуснах сълзички като прочетох резултата!

Хайде Слънчице, с теб сме и очакваме добри новини за една прекрасна госпожица!  :bighug:

Мousyt, на мен още ми е сюрреалистично, а за теб направо не знам  :D Всичко ще си дойде на мястото с времето. Опитвай се да въвличаш и таткото в това прекрасно приключение!  :bighug:
Бтв, много ми хареса как сте казали и си очаквам обещаното продължение  8)

Аз се връщам от фетална, всичко е наред. Честно казано беше като скоростно влакче, че и по-бърза даже... Аз лично нищо не видях, но се надявам че не случайно хвалят доктора толкова много. За мое щастие д-р Марков каза в процеса на оглеждане, че спокойно мога да родя нормално (не сме питали)... Значи докторът от ЖК жа си яде ушите  :P

Аз засега смятам да опитам да раждам естествено, без избор на екип, просто ще отида в болницата при започнало раждане, контракции или както там се започва. Вероятно в Майчин дом, заради добрата неонатология. Пък че мизерия, пък че може да ме оставят да раждам сама и като куче... че какво им е на кучетата? Раждат си. Вероятно ще боли, но мен ме боли откакто започнахме да ходим по клиники, боля ме от отрицателните тестове, абе много поводи за болка имах като цяло. Два дни за моето бебче не са висока цена. Даже ниска ми се струва, но дали не е защото имам още няколко месеца да си помисля  :D . Като ми дойде до главата ще видим как ще разсъждавам. Засега се следя на ЖК по ЗК в една поликлиника, правя си феталните и консултациите по собствено усмотрение и ходя до Щерев само когато ми трябва второ мнение, падам по улиците и други такива, които доктора по ЖК не поема
В Щерев със сигурност ще мога да родя естествено, смятам че през годините заедно изградихме уникален екип с 'моя' доктор, вероятно това би било перфектното раждане. Но някакси имам морален конфликт с мен самата по отношение плащането на такса за да родя детето си. Такса 'раждане'. Абе... схванахте, че не съм в ред, няма смисъл да продължавам  :D
*
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #353 -: Март 13, 2014, 13:32:04 pm »
Стоека, честито за добрите резултати!
Лили, това с такса раждане ме разсмя, аз всъщност бях и съм склонна да си платя такса. Не ме плаши мизерията, но искам някой до мен като раждам и да съм спокойна, че всичко е наред :)
*

    Crystal

Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #354 -: Март 13, 2014, 13:51:40 pm »
Стоека, браво на теб и от тук нататък само спокойствие  :D
Лили, много, много е рано още за да се каже как можеш да родиш. Може да застане бебето седалищно накрая и да не иска да се обръща. Има и други пречки за нормално раждане, които може да се появят. Но аз ти желая да родиш нормално и безпроблемно. Кучетата-какво да ти кажа. Имах женско куче и веднъж я оставихме да роди. Едното кученце беше с пъпна връв увита около врата, освен това тръгна с дупето напред и не можахме да го спасим. Така че и при тях не всичко е безпроблемно. А хората затова раждат в болници. За такса раждане, както ти го наричаш - това са парите, които никога не бих се замислила да дам, стига да не ми се искат под масата. Все пак са за най-ценното в живота ни.
*
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #355 -: Март 13, 2014, 14:01:30 pm »
Лили, ако имаш доверие на лекарите в Щерев, роди там! В МД не бих препоръчала раждане без избор на лекар. От опит на приятелка го казвам и съм напълно сериозна.

Кристал, остави сега Лили да си помечтае! Решила е да ражда така. Разбира се, че нещата винаги могат да вземат друг обрат. Сигурна съм, че за нея е най-важното бебето да се роди живо и здраво и тя ще направи всичко възможно.

Стоека, много се радвам за хубавите новини.

Лека бременност и раждане на всички!
« Последна редакция: Март 13, 2014, 14:07:00 pm от blue_sky »

Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #356 -: Март 13, 2014, 14:03:52 pm »
stoeka71 браво! От тук нататък само хубави новини и положителни емоции !!! osi_9 :bighug:
Детето е родено за прегръдки.
То идва само с вяра и живот.
И с този дар в ръцете ти разцъфва
една вселена – цяла от любов...
До крайните предели на душата ти,
до сетните надежди на сърцето,
ти вече ще съзираш небесата
единствено в очите на детето...
С целувки ще възпираш дъждовете,
и всяка болка ще лекуваш с ласка,
от вятър ще го пазиш, като цвете,
което се полива само с щастие,
и то ще бъде твоят сбъднат зов,
животът продължил във твоите стъпки.
Вълшебство се отглежда със любов.
Защото е родено за прегръдки.

*
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #357 -: Март 13, 2014, 14:10:53 pm »
Crystal, наистина е много рано да се каже. Затова и толкова се ядосвам как от трети месец започнаха да ми измислят причини за 'невъзможно' естествено. Ще поживеем, ще видим.

Според мен важно е всички да гушнем прекрасните си съкровища и да станем най-щастливите майки на света! Другото са подробности. Пожелавам го на всички тук!  :bighug:  Ъмммм, пожелавам го по два пъти поне!  :P
*

    Crystal

Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #358 -: Март 13, 2014, 14:31:30 pm »
blue_sky, не знам защо смяташ ,че не оставям Лили да си мечтае. Напротив, пожелах и леко и безпроблемно естествено раждане. Аз съмата съм раждала два пъти секцио, но имах медицински показания. Мисля, че е достатъчно да кажа, че първото секцио беше при д-р Дяволов. Ако можех да избирам, бих избрала естествено. Наистина, най-важното е бебето и майката да са живи и здрави, пътят към тази цел не е от такова значение.
*
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #359 -: Март 13, 2014, 14:34:11 pm »
Аз на прегледи си ходя в инвитро клиниката и мисля да продължавам :) Всяко посещение при тях за мен е страхотен кеф, а и докторката ми вдъхва такова спокойствие, че не се замислям дори за алтернатива.... На ЖК не съм се записала още, но имам идея и това да се случи в скоро време ;)
За раждането и мен ми е леко обидна "такса раждане". Бих платила без да се замисля, но ако знам за какво - например добри условия и отношение. При двете си операции в МД плащах избор на екип и освен "вярата" че са си свършили работата по-добре от без друго не съм получила и за мен това е наливане на пари от пусто в празно....за раждане в хубава клиника и т.н. е друго :) Само да стигнем дотам и да има парички, че  :?