0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Правим опити за бебе - Тема 8
« Отговор #540 -: Април 19, 2016, 20:00:42 pm »
И аз така си мисля Злате но реших да видя какво ще покаже теста за овулация.
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 8
« Отговор #541 -: Април 20, 2016, 03:11:00 am »
Благодаря Ви за съветите :) И днешния тест е отрицателен, същия като вчерашния......
чудя се за този метод за определяна на ову с церв слуз....
днес имах имам силно бяло, гъсто, кремеообразно течение...
преди 4 дни, когато започнах с тестовете имах разтеглив, прозрачен секрет и тези три дни между тях абсолютно нищо....
ще си направя и утре тест, просто защото ми остана 1....и др месец ще ходя на лекар
отказвам се вече от тестовете :(
monsi02, след овулация цервикалната слуз се променя и става точно както я описваш - гъста, кремообразна ... , което потвърждава предположението, че овулацията е минала, дано да сте правили опити в тези дни, късмет! :)

Златето, успех и от мен!  :hug2:

Успех на всички момичета, които правят опити!  :)
« Последна редакция: Април 20, 2016, 03:13:17 am от marsi »

Re: Правим опити за бебе - Тема 8
« Отговор #542 -: Април 20, 2016, 07:30:04 am »
Marsi, като чета в интернет материали по темата и аз си мисля същото, но аз правих тестове шест дни подред (от мин четвъртък до вчера) като по учебник....и нито веднъж не ми показа две едникви черти..... като церв слуз стане такава, преди колко време е била ову?
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 8
« Отговор #543 -: Април 20, 2016, 17:18:20 pm »
monsi02, в предишния си пост писах на коя дата тестът ми се стори с най-наситена тестова черта. А причините за това да не е достатъчно наситена може да са както свързани с неточност в измерването (коментирахме го), така с нивата на LH ..... но това е предположение, ако има нещо смущаващо (особено ако се наблюдава в няколко цикъла) трябва да се потвърди или отхвърли след консултация със специалист, преглед, изследвания .....
Препоръчвам тази статия от библиотеката на сайта, има полезна информация, примерно подточка  Няколко думи за уринарните LH тестове за овулация, има информация също за цервикалната слуз и останалите признаци за определяне на фертилния период:
Графики на фертилност

Наличието на цервикална слуз се определя от количеството отделен естроген (по-конкрено естрадиол). Този естроген се произвежда от развиващите се фоликули в яйчника, с нарастване на доминантния фол. преди овулация нивата на Е2 се завишават значително. Това повишаване на естрогена провокира маточната шийка да произвежда слуз, която заради завишените нива на хормона става влажна, разтеглива, белтъкообразна (около 2-3-4 дни преди О.). След овулация нивата на естроген се понижават и цервикалната слуз се променя към по-гъста и лепкава, и количеството намалява до "изсъхване".
Допълнителна информация за по-точно определяне на О. дават тестовете за овулация (целта е да се улови пик на LH, той е за един ден). Пикът на Естрадиола (синята графика) е преди този на LH (зелената графика). След отчитане на + ову. тест се очаква овулацията да настъпи след около 12-24ч. (може и до 48ч., индивидуално е).



Домашните методи за определяне на овулацията не са много прецизни. За съжаление възможно е да има фертилна слуз и положителен тест за О., и въпреки това овулация да не настъпи (да не се спука фоликулът).
По-информативно е, ако се комбинират методите за определяне на фертилния период: календар с калкулатор, следене на ЦС, тестове, измерване на базална температура.
Измерването на БТ носи допълнителна информация, би трябвало при настъпила О.  температурата да се повиши в първите дни след овулация и ако има добре работещо жълто тяло, да се задържи висока през цялата лутеална фаза.
Домашните методи за определяне на овулацията са по-скоро насочващи и ако в няколко поредни цикъла има нещо смущаващо в някой от признаците, които проследяваме, най-добре е да се направи консултация с репродуктиван специалист (не всеки АГ е рапродуктивен специалист) за изследване на базисни хормони и УЗ проследяване на доминантен фоликул. 
« Последна редакция: Април 20, 2016, 22:31:29 pm от marsi »

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 8
« Отговор #544 -: Април 20, 2016, 20:33:29 pm »
Маки, НК CD 3-CD16+56+ са ми повишени малко.
Вчера ми направиха  лапароскопия- един лекар ми каза,че имам проблеми с тръбата, течност в нея, а моята параовариална киста била всъщност джоб и тн. Затова се реших да я направя. Нямам никакъв проблем- кистата е фоликулярна, но не са я пипнали, защото е близо до тръбата и яйчника, а като я пипнат може да навредят и на двете. Не създава проблеми.
Иначе съм добре, възстановявам се, имам леки болки. Дадохме се срок до края на годината горе долу да си опитваме на наши си сили, а след това, ако все още не се е случило- ще мислим за помощ.
Късмет на всички :)
Re: Правим опити за бебе - Тема 8
« Отговор #545 -: Април 21, 2016, 09:02:28 am »
Marsi, много ти благодаря....др месец ще ходя при док и ще се включа пак :)
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 8
« Отговор #546 -: Април 21, 2016, 21:21:58 pm »
здравейте момичета, изчезнах тези дни,нямам настроение за писане,но редовно ви чета и стискам палци.Този месец направо съм в паника,цикъла ми е много странен,изглежда като ановулаторен,БТ стои без промяна.Не знам какво да очаквам.На някой случвало ли му се е да няма кървене между два цикъла? Евентуално да е заради задържания фоликул в началото на цикъла...или пък критическа... вече нищо позитивно не ми идва на ум  :(


Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 8
« Отговор #547 -: Април 21, 2016, 22:15:15 pm »
Лилка, не се шашкай. На мен пък последния цикъл ми беше само 19 дни. И аз се бях пищисала, но от прегледите стана ясно, че всичко си е ОК. Даже овулация съм имала. Може да се дължи и на климатичните промени на времето. Колежките ми също се оплакаха от разни аномалии. На мен и в минали години ми се е случвало или да ми прескочи, или да ми избърза много, обикновено когато температурите рязко се променят.
« Последна редакция: Април 21, 2016, 22:18:40 pm от Zlateto ♡ »
"Не ми казвай, че небето е лимитът, след като има стъпки на Луната."
"И все пак, докато имам дъх, топя ледените цветя по прозорците си, защото имам душа, която не може да не се надява.”
“Sad birds still sing.”
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 8
« Отговор #548 -: Април 21, 2016, 22:59:48 pm »
на мен май никога не ми се е случвало да нямам кървене и цикъла ми да е толкова дълъг.Да се надяваме,че ще се вдигне температурата.Аз и вечер я меря,тази вечер беше по-висока от предишните вечери,дано и сутрешната ми най-накрая да се вдигне


Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
Re: Правим опити за бебе - Тема 8
« Отговор #549 -: Април 22, 2016, 09:17:11 am »
Лили, на мен миналият мецец ми беше така. Не ми се вдигна t  и ми закъсня 3-4-5 дни. Дойде ми много внезапно без болка и ми беше по - лека М, за разлика от друг път.
Май при всяка смяна на сезона се получават разни такива инциденти. Освен това нали смениха тъпото време....
« Последна редакция: Април 22, 2016, 09:19:05 am от evelinapa »
Re: Правим опити за бебе - Тема 8
« Отговор #550 -: Април 22, 2016, 12:01:41 pm »
Здравейте момичета !! един бърз въпрос - кога се брои първия цикъл след аборт , брои ли се кървенето за цикъл след аборт или следващият такъв ,който настъпва на следващия месец ? съвсем се обърках . Искам да подновя опитите , на 9 януари имах спонтанен в 5 седмица , преди това чаках три месеца след мисед в 12 седмица но завърши със спонтанния и кюретаж , но ми се иска да почакам 6 поредни цикъла , а не както ме съветват след третия МЦ  пак да пробвам . Благодаря  :bighug:




*
Re: Правим опити за бебе - Тема 8
« Отговор #551 -: Април 22, 2016, 12:08:13 pm »
Здравей за 1 цикъл се брои първият нормално дошъл след абразиото (ако е имало такова). Горе долу идва след 30-35 дни. При мен си дойде на 28 ден след кюртажа.
Успех ти желая и дано не се повтарят повече тези случки.


Всеки миг е още един шанс...
Re: Правим опити за бебе - Тема 8
« Отговор #552 -: Април 22, 2016, 12:18:26 pm »
Здравей за 1 цикъл се брои първият нормално дошъл след абразиото (ако е имало такова). Горе долу идва след 30-35 дни. При мен си дойде на 28 ден след кюртажа.
Успех ти желая и дано не се повтарят повече тези случки.

Благодаря ти Синеочка , на 34-тия ден  имах МЦ, но сега не е редовен , винаги е бил на 28 ден , сега 24 , 25 там някъде . Благодаря , ще почакам до 6 тия и ще почнем с опитите , пък и не съм първа младост на 36 съм вече :) Божа работа :)  :bighug:




*
Re: Правим опити за бебе - Тема 8
« Отговор #553 -: Април 22, 2016, 13:03:24 pm »
Павла, тези клетки с цифрите са много неприятни, 16 56 са доста гаднички, но пък при мен с доста завишение и без терапия (единствено рибешки омеги по много) и не знам дали са се нормализирали, защото тук не ги изследват, но налице е успешна (дано до термин и на живо и здраво бебе) бременност.

Та си мисля, че тези клетки може и да се нормализират естествено, но не ги подценявай и ако може говори с имунолог!

Интересно, че единствения проблем в миналото и при мен бяха точно тези клетки, както и спонтанно запушване на тръбата с течност (хидросалпингс), който също някак си с времето и "естествено" си изчезна, съвсем неочаквано и викат лекарите, че дори и течността да изчезне, тръбата остава увредена, но при мен 3 бременности се получиха по естествен начин, след изчезването на хидросалпингса, та явно тръбата е здрава...

Пожелавам ти съвсем скоро да успеете по естествен начин!

Лили, преди няколко години и на мен ми спря цикъла за 2-3 месеца и много се бях уплашила и ходих на GPто в Англия (те там за да те пратят на специалист, наистина голям проблем трябва да има човек), та ревах, молих й се, но дори репродуктивни хормони не ми пусна. Каза, че спорадична липса на цикъл е нормална и едва 6 месеца липса се приемало за евентуален проблем и тогава можела да ме изследва. То пък между 2рия и 3тия месец ми дойде, но от тогава (до първата ми бременност) цикъла ми беше 1-2 дни слабо кървене и 1 ден цапане. Максимум 2-3 дни и приключваше, НО пък и бременностите ми станаха точно след този епизод и при толкова оскъден цикъл (на 26 дни ми идваше) и аз също се бях отписала, но забременях.

Яна, след втория миссед и на мен ми се обърка цикъла, след първия миссед много лесно забременях, но след втория цикъла беше нередовен, непредсказуем и с липса на ЦС...

Според мен няма какво да чакате, ами почвайте да бебе правите, ако това е което искате. Аз чаках 3 месеца след втория миссед по препоръка на доктор, но после осъзнах, че е можело да не чакам. Пълно е в нета с истории на успешни бременности веднага след миссед, още преди първата М (която както каза Синеочка, е горе долу месец след аборта)...

Аз всъщност не знам защо препоръчват докторите чакане --> може би за да не се разочароваме ако не стане веднага?! Както и да е аз чаках, защото имах и консултация в репродуктовна клиника --> там лекарят каза "няма какво да чакате, всичко ви е наред"...

Според мен слушай тялото си. Аз лично много исках да пробваме веднага и чакането ме депресираше. Ако пък имаш нужда от почивка 3-6 месеца --> изчакай. индивидуални са нещата и един подход за всички случаи не действа...
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 8
« Отговор #554 -: Април 22, 2016, 14:45:44 pm »
Маки, аз хидросалпингс нямам и никога съм нямала. Това се доказа и чрез лапароскопията и цветната снимка.
НК клетките ще ги изследвам в прогресия, защото се влияели и от други фактори и са динамични клетки, но те създават проблеми при износването на плода, а не за забременяването, което не се случва при нас. Иначе абсолютно всичко, за което се сетиш е добре- хормони, тръби, матка, овулация, спермограма и тн. Дали сме си срок до декември, другия месец (сега като се прибера във Франция де) започваме лечението на ММ, а аз ще слагам пробиотични глобули, за да подпомогна средата (макар и там да няма проблем ) и профилактично ще пия малко антибиотик с него, нали заедно трябва да се лекуваме и започваме усилено с опитите. Ако не стане до края на срока ще преминем към асистирана помощ. Моят лекар даже каза да си дадем една година, а не 6 месеца, но от злополучната ми бременност ще стане една година сега юли, така че шест месеца допълнителни са повече от достатъчни.
И само да кажа, че така наречената ми извънматочна, която видяха във Франция е била тази фоликулярна киста, която не е свързана даже с яйчника, а е просто супер близо. Може и да нямаше шанс да просъществува бременността заради прекалено ниския прогестерон, но поне знам, че беше нормална бременност.

Лили, този месец и на мен ми закъсня, а предният ми цикъл беше странен и оскъден. В годината един ановолаторен цикъл е напълно нормално. След като ми закъсня дори за момент си помислих, че може да е станало, но не беше. Стискай зъби, не си мисли най- лошото и действай по плана си. Вярвам, че скоро ще ни се случи нещо хубаво, толкова усилия, мисли и мъка не могат да са напразно.
Късмет момичета!
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 8
« Отговор #555 -: Април 22, 2016, 22:06:17 pm »
благодаря ви за куража,наистина ми е много депресирано.Откакто си меря БТ никога не ми се е случвало.Знам,че годишно е нормално да има един цикъл без овулация,но не съм си мислила,че няма да има и кървене... В някои цикли съм била със задържани фоликули,имала съм оскъден цикъл,но липсата изобщо на цикъл много ме притеснява.


Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 8
« Отговор #556 -: Април 23, 2016, 00:52:24 am »
Маки, твоят случай с хидросалпинкса според мен не е диагностициран правилно. Няма как течността да изчезне. Не може да се изпари. Не ми казвай къде ти е поставена диагнозата! Не искам да злепоставяме никоя клиника. Но няма случай хидросалпинкс да е изчезнал от само себе си. Именно забременяването ти неколкократно е показател, че проблемът не е такъв. 
Може ли да те помоля, ако имаш време, да потърсиш научна информация по темата? Не е задължително да е на български.
« Последна редакция: Април 23, 2016, 01:00:21 am от blue_sky »

Re: Правим опити за бебе - Тема 8
« Отговор #557 -: Април 23, 2016, 00:52:52 am »
Лиленце, напълно те разбирам. Аз преди два месеца имах такъв цикъл (можеш да ми видиш графиките)-цели 50 дни, като на 31 започна едно леко зацапване и продължи 6, 7 дни ( изобщо не го отчетох като менструация, защото беше толкова слабо, че можех да ходя без превръзка). Такива мисли ми минаха през главата тогава и бях на ръба на тежка депресия. Добре, че все пак ми дойде и то съвсем нормално-с гръм и трясък, със зверски болки и доста обилно. Тогава даже не бях мерила Т и се бях ошашила здраво. От следващия цикъл започнах да меря Т. и дори имам подозрения, че съм имала О. Всичко ще е наред, ще видиш! Явно тези неща са нормални...колкото и нелогично да звучи, шанс имаме! Стискам ти палци всичко да е наред от тук нататък и скоро да се похвалиш :)
Успех на всички момичета, дано скоро мечтите ни се превърнат в реалност <3 !
Re: Правим опити за бебе - Тема 8
« Отговор #558 -: Април 23, 2016, 17:16:08 pm »
Може да ви разсмея незнам,днес е 20-ти ден от цикъла ми,на 25 дена ми идва,правя тест за бременност и след 30 мин. виждам оттенък на втора черта-ама много слабо ви казвам....Какво мислите,освен че утре като стана ще направя още един!Възможно ли е според вас,и не само аз виждам оттенъка на втората....
Re: Правим опити за бебе - Тема 8
« Отговор #559 -: Април 23, 2016, 19:33:57 pm »
Sisi91, стискам палци да ни ръсиш скоро с прашец :-) . Пиши утре какъв е резултата. :grouphug:

 Гледам  скоро не сте слагали маса...
 Може би се стопли времето и се задържаме по-малко в нета :-):hug2:

На мен ми ошашкаха хормоните. Миналата година по това време ми откриха уголемена гуша. Хормоните ми бяха добре МАТ беше завишен. Лятото не предприехме терапия. На есен ми изписаха еутирок 25. След 4 месеца ТСХ ми изчезна ( 0,02) . Спряха ми го и сега ( след 4 месеца без еутирокс 25) се оказва...
Име на теста (изследване)   Резултат   Единици   Референтни стойности
TSH                                            6.12          mcIU/ml   0.27 - 4.20
FT4                                          11.00   pmol/l   10 - 25
FT3                                            4.62   pmol/l   2.8 - 7.1
A - TPO /MAT/   *   Профил   Виж по-долу
A - TPO                                 275.90   U/ml        0.00 - 34.05
Туморни маркери и др. /Tumor markers/ - Elecsys
Забележка: Няма.
Име на теста (изследване)   Резултат   Единици   Референтни стойности
Anti Thyreoglobulin   619.8   IU/ml   0.00 - 115.00

Това е при мен.