0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Темата на бременните - 13 част!
« Отговор #100 -: Октомври 31, 2007, 16:10:38 pm »
Аз както писах в предната тема, сега приключвам опаковката на Clarins, след което започвам препарата против стрии на Lierac, в аптеката много ми го препоръчаха. Ама се чудя ако така продължавам като цветарка да сменям козметиката как изобщо ще разбера кое действа?!  :oops:
*
Re: Темата на бременните - 13 част!
« Отговор #101 -: Октомври 31, 2007, 16:42:59 pm »
Аз започнах да се мажа с Мустела от втория месец, но ми беше много мазна. По ъсвет на консултантката в аптеката опитах Percutalfa emulsion на Pierre Farbe. Лека кремообразна формула, която лесно попива и прави много мека кожата. Цената е почти като на Мустела.
Моята кожа е много фина и имам стрии още от ученическите години, без някога да съм била пълна или да съм променяла теглото с повече от 1-2 кг. Все пак и сега (в 6 м.) коремчето ми е мъничко. Като почне да се разтяга много ще мина пак на Мустела.


"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*

    naha

  • *****
  • 1474
  • За всяко нещо си има Време, Път и Надежда!
Re: Темата на бременните - 13 част!
« Отговор #102 -: Октомври 31, 2007, 19:49:54 pm »
Момичета виждам тука пишете за разстройствата на стомаха аз ще ви помоля за идеи в борбата с друг вид разстройство- киселините :?. Вече няколко дни по цял ден ме тормозят. Вечер понякога не мога да заспя дори от тях. Караме на повръщане  имам дори по време на ядене. Мислех че е нещо временно и по-точно от една манджичка ама се оказа, че греша. МОя любим вчера питал в аптеката за някакъв лек, но уви не се препоръчва нищо за бременни. Ако някои има опит в справянето със зверски киселини нека сподели. Ще бъда безкрайно благодарна.
*

    manhattan

  • *****
  • 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
Re: Темата на бременните - 13 част!
« Отговор #103 -: Октомври 31, 2007, 20:08:20 pm »
Наде, аз имах зловещи киселини :x в началото карах на газирана вода, но след това изобщо не помагаше. лекът се казва Талцид - таблетки/бонбони за хрускане. не може да ги няма при вас. имат вкус на анасон/мастика, но важното е, че са ефективни и безвредни.
митът разказва, че киселините значат много коса за бебо. при нас, знаеш, направо си се доказа твърдението :D
Re: Темата на бременните - 13 част!
« Отговор #104 -: Октомври 31, 2007, 20:12:15 pm »
И аз препоръчвам Талцид, д-р Стаменов ми го изписа, подходящо е за бременни и е доста ефикасно, поне при мен. Представлява дъвчащи таблетки с вкус на тебешир и мента.  :lol:

Аз с нищо не се мажа все още, коремът ми тепърва започва да расте, а и все още много ми прилошава от миризми на козметика, битови препарати, прах за пране, сапун и т.н. Дори парфюми и дезодоранти не ползвам.  :oops: Но май ми е време вече - кожата ми е много суха.

А гърдите мажете ли с нещо? Там кожата ми е толкова суха, че имам чувството, че ще се сцепи вече, особено около зърната.

А аз май усещам вече бебето или поне така ми се струва - само в легнало по гръб положение, усещането е като докосване с перце или гъделичкане.
« Последна редакция: Октомври 31, 2007, 20:14:08 pm от Жабче »
  09.11.2007
*
Re: Темата на бременните - 13 част!
« Отговор #105 -: Октомври 31, 2007, 21:25:57 pm »
Наде, що се тревожиш беее, след има няма 12 седмици киселините ще изчезнат яко дим.  :lol: :lol: :lol:
 А сега малко по-сериозно - купи си Талцид, няма да сбъркаш. Облекчава, макар и временно. Аз бях със зверски киселини. Дори и на операционната маса повръщах заради тях. Така че ако се надяваш на лекарство, от което киселините ще изчезнат, нЕма такова, вЕрвай ми :wink:
Жабче, аз и гърдите си мажех с Мустела за гърди, но и там имам по една стрия. 8O Така че си е до кожа.
*

    naha

  • *****
  • 1474
  • За всяко нещо си има Време, Път и Надежда!
Re: Темата на бременните - 13 част!
« Отговор #106 -: Октомври 31, 2007, 21:36:52 pm »
 :lol: Сия така си е.
Благодаря за препоръките, само чеееее не знам защо, но аптекарката и за Талцид-а е казала на моя, че не го препоръчва 8O. Инъче ми го предложиха преди седмица някъде. Сигурно ще прибегна до него макар и временно да има някакво облекчение, че е страшно. А това за косицата и ноктенцата, че предизвикват киселини е страшен мит  :lol:. Има случай, в които се оправдава и обратното. Мани да нагушкаш малкия Крисчо и да го цункаш по крачетата от мене :D.
*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: Темата на бременните - 13 част!
« Отговор #107 -: Октомври 31, 2007, 23:36:11 pm »
Надюшо, ако не ти помага това - пий чай от мента. Тук има едно лекарство, което на основата на ментата. Много облекчава киселини. На мен само то ми помагаше, ама в България се оказа, че няма. Тук продават и едни таблетки Renie, това е като Талцида. Ако ги откриеш някъде в България - също са за бременни и са против киселини. Но ако нищо от това не намериш - пий чай от мента. Помага много.
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*

    z22

  • *
  • 3293
  • мама на слънцa
Re: Темата на бременните - 13 част!
« Отговор #108 -: Октомври 31, 2007, 23:55:45 pm »
Аз също съм с киселини,но за сега си ги търпя просто.
 Момичета,имала ли е някоя от вас(от по-напредналите и вече родилите)преекламсия,в коя седмица се появи и имахте ли усложнения?Аз съм на Допегит,но след 3 -дневен престой в Токуда се установи,че имам и белтък в урината.За сега си продължавам терапията с Допегит и другите ми лекарства,а от 25-26 г.с. ще включим и протеини на Биогейм.Правиха ми и обременяване с глюкоза и там нещата са малко над нормата,та ще спазвам диета.Но повече ме притеснява ранното започване на преекламсията.
<br />
*
Re: Темата на бременните - 13 част!
« Отговор #109 -: Ноември 01, 2007, 08:08:30 am »
За киселините - не знам дали защото пиех редовно всяка сутрин чай от мента или просто си е до организъм, но до сега, да чукна на дърво,нямам оплаквания. Чайчето и сега си го пия, но вече не толкова редовно  :oops:
*
Re: Темата на бременните - 13 част!
« Отговор #110 -: Ноември 01, 2007, 08:47:43 am »
За киселините пиех това,в чашка се слага малко вода около 3 пръста след това на върха на малка лъжичка слагаш лимонтозу и бъркаш докато се разтвори.Накрая добавяш малко повече от върха на лъжичката сода и захар по избор.Става супер лимонадка и помага много :D.Дано ме разбрахте с дългото обяснение.
Re: Темата на бременните - 13 част!
« Отговор #111 -: Ноември 01, 2007, 09:25:02 am »
Аз както писах в предната тема, сега приключвам опаковката на Clarins, след което започвам препарата против стрии на Lierac, в аптеката много ми го препоръчаха. Ама се чудя ако така продължавам като цветарка да сменям козметиката как изобщо ще разбера кое действа?!  :oops:

Ами, Аничка, просто няма да разбереш :lol:
И аз ползвам Percutalfa, както и едно масло на Икаров. Та и аз няма да разбера, кое действа.

Наде,
и аз съм постоянно с киселини и ... оригвания. На практика, те при мен започнаха, още преди да се убедя, че съм бременна. Аз съм с проблемен стомах по начало и това също допринася за състоянието ми. Пия ментов чай и се оригвам като звяр :lol:.
То да не е край мен човек. Някои непознати в такъв момент стават загрижени и ми предлагат водичка, да изляза на въздух. А аз най-спокойно им отговарям: Не, не, аз съм си така постоянно.
Пробвала съм Стопацид - също действа. Ако стане непоносимо, ще мина на Талцид.
Така че, индивидуално е - въпрос на организъм.

Момичета, кой може да ми каже на колко изследвания ПКК и урина имаме право по линия на НЗОК?
Вчера исках да ми пуснат изследвания , а док ми се опъва нещо, щяла съм да си изразходвам лимита.
« Последна редакция: Ноември 01, 2007, 10:17:33 am от Милена б »

Бъдете добри и не губете кураж! :)
Re: Темата на бременните - 13 част!
« Отговор #112 -: Ноември 01, 2007, 10:38:36 am »
Милена, виж тук: http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=760&Itemid=36

На мен дотук ми пуснаха веднъж при първо посещение и сега в началото на 5ти месец казаха, че пак ще ми пуснат.
  09.11.2007
*
Re: Темата на бременните - 13 част!
« Отговор #113 -: Ноември 01, 2007, 10:43:20 am »
Ако не се лъжа на две- в първи триместър и в пети. За следващите месеци не съм 100% сигурна.
*
Re: Темата на бременните - 13 част!
« Отговор #114 -: Ноември 01, 2007, 10:54:52 am »
на мен в началото ми правиха изследвания на кръв и урина на месец и половина, от 6 месец на месец. ама не съм по ЗК :)

зори, а как решиха да ти направят обременяване с глюкоза? защото моята захар от 2 месеца е много близо до горната граница, но док каза, че няма нужда от допълнителни изследвания. предния месец не ми каза да правя нещо специално, но сега ми забрани да ям сладко.
и за белтъка, този месец на изследванията за първи път имах опалесценция (обясниха ми, че е малко количество белтък в урината), но док каза, че е нормално за бременността и няма какво да се направи. на вас случвало ли ви се е и препоръчвали ли са ви нещо по въпроса?

за киселините и аз преопръчвам талцид, на мен ми помага и действа много бързо. е, не за много дълго, ама после взимаш пак :)

*

    z22

  • *
  • 3293
  • мама на слънцa
Re: Темата на бременните - 13 част!
« Отговор #115 -: Ноември 01, 2007, 11:25:34 am »
Направиха ми го,защото съм и с фамилна обремененост-баща ми на лекарства,баба ми на инсулин.Ма то си пише навсякъде,че на бременни им се прави това в 24-та седмица,на мен ми го направиха по-рано.Освен обременяването,ми направиха и друго-в друг ден ми взимаха на всеки 2 часа кръв,като си ядях нормално през това време.
 За белтъка-освен обикновена и стерилна урина,трябваше да събирам и 24-часова урина,която също изследваха.
<br />
Re: Темата на бременните - 13 част!
« Отговор #116 -: Ноември 01, 2007, 11:30:20 am »
Жабче,
благодаря ти мила. Аз това си го бях разпечатала, още като разбрах, че съм бременна. Но се питам дали всички тия изследвания в таблицата на д-р Даскалов са по ЗК.
Май Пипи е права - да си плащаме и да не се занимаваме със ЗК и лимити.

Зоринка, стискам палци и се моля за теб всичко да е наред.

Бъдете добри и не губете кураж! :)
Re: Темата на бременните - 13 част!
« Отговор #117 -: Ноември 01, 2007, 13:22:13 pm »
По ЗК са.
  09.11.2007
*

    naha

  • *****
  • 1474
  • За всяко нещо си има Време, Път и Надежда!
Re: Темата на бременните - 13 част!
« Отговор #118 -: Ноември 01, 2007, 17:06:33 pm »
Момичета балгодарско за съветите ще се възползвам от тях  :wink:. А за тея изследвания на ПКК и уриа бях на същия хал с моя гин тука, дърпаше се, че даже и ме обиди, че искам да ми се направи, но като се откри проблем и да видите как започна да пуска на бързо  :lol:. За урина ми дава всеки месец веднъж по касата веднъж аз си ги заплащам (1.80лв са). При мен се получи така, че се откриха бактерии и завишени левкоцити, но като повторих всичко беше ок  8O. Та така явно сама съм се справила с гадинките :lol:. Решила съм обаче на 15-тина дни да си самоназначавам урина ей така за всеки случай.
Искам да питам някои дали прави някакви видове опражнения? Аз не знам дали от обездвижване или си има причина друга, но с корема ми се случват странни неща. Страшни опъвания, втвърдявания чак понякога не мога да вървя изправена. Не мога да кажа дали са контракции, нямам болка. А аз съм един такъв индивид ако няма болка не обръщам внимание :oops:. Не знам дали да се притеснявам????
Зори нищо не мога да кажа по твоя въпрос, но се надявам всичко да се нареди в най-скоро време. :bighug:
*

    naha

  • *****
  • 1474
  • За всяко нещо си има Време, Път и Надежда!
Re: Темата на бременните - 13 част!
« Отговор #119 -: Ноември 01, 2007, 17:17:37 pm »
Искам да питам и нещо друго момичетата, които не са от София и искат да раждат там към къде сте се насочили??????И защо??