0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #700 -: Май 19, 2011, 12:19:43 pm »
Фифоняк, в добри ръце си. Довери се на Дяволов. Щом те иска в МД, влизаш.
Пък ние ще стискаме палци да устискате още няколко седмици 3 в 1 :D

*
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #701 -: Май 19, 2011, 12:29:55 pm »
здравейте и от мен,

благодаря ви за милите думи, много помага да има хора дето не те карат да се чувстваш, че не правиш нещо като хората (вчера ми казаха, че явно дъщеря ми няма да е от хората дето идват на време :)) иначе нищо ново - особено вечер си имам контракции и те стават по-силни, но засега си хапвам бисквитки и така. днес ще ходя на разходка да видим дали това няма да помогне.

много добре дошли на новите бременни. дано много да се радвате на бременността си, защото много бързо минава времето.

фифоняк, стискам палци, аз пък си мисля, че ако беше толкова страшно щяха да те приемат веднага не да чакат до 25ти, все пак си е почти седмица. но по-добре да се презастраховаш, отколкото да се притесняваш. стискам палци да си стоят вътре.

доскоро от мен
*
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #702 -: Май 19, 2011, 12:50:44 pm »
Fifonqk, да ти кажа радвай се, че са те видяли и овреме са ти сигнализирали, че трябва да те приемат в болница - така със сигурност има по-голям шанс да се задържат нещата.
Моят личен опит относно "слизането на матката" - отивам на 13 април аз на ЖК, доктора от ЖК ме преглежда и вика - охооо, ама то маточното дъно слязло вече съвсем долу, като при предстоящо раждане 8O  Аз се стреснах, но после си викам - да е предстоящо, колко да е предстоящо - сигурно има предвид, че до 2-3 седмици ще е...А то на другия ден (14 април) се пукна единия мехур и родих до края на деня:( Точно навърших 32г.с., по 2кг и 46см беше всяко бебе. Само да добавя още, че при мен нямаше видимо смъкване на корема - т.е. на външен вид си беше съвсем същия, въпросното "слизане" на маточното дъно се видя на ехографа.
После като премислях всичко назад, много се ядосвах и упреквах, че след ЖК не отидох веднага и при моя док да провери и той за какво иде реч - щеше да ме приемат още от 13-ти сигурно за задържане, или пък да пътувам веднага за София, и можеше да е друг изхода накрая.....А този от ЖК хем го изтърси това, хем пък изобщо не спомена за влизане в болница - просто го отбеляза при прегледа...И аз реших, че не е толкова спешно...Както и да е, не мога да върна времето назад.

Мисълта ми е, че при теб докато са видели проблема, веднага са ти предложили хоспитализиране - което е супер, ще има шанс да се задържи процеса, а и много важно нещо - ще има време да се сложат всички дози кортикостероиди за дробчетата. При мен имаше време само за една доза, и само едното бебе проплакало, другото са интубирали веднага.
Всичко ще бъде наред, вярвай в това - все пак навреме се вземат мерки, а и имаш късмета да си в най-добрата Неонатология в БГ, така че - горе главата и КЪСМЕТ!
« Последна редакция: Май 19, 2011, 13:06:49 pm от Counterfeit »


Митко остана на 1г. 7м. и 21 дни :(
14.04.2009 - 5.12.2010
Почивай в мир, мое мило изстрадало детенце!Винаги ще те помним и обичаме!
*

    Eille

  • *
  • 916
  • Понякога мечтите се сбъдват двойно!
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #703 -: Май 19, 2011, 14:36:02 pm »
Фифоняче, всички ти стискаме палци, все пак си в София, в Майчин дом и в добри ръце. Аз силно вярвам, че всичко ще бъде наред, дори и да се родят по-рано бебенцата, там ще се погрижат за тях по възможно най-добрия начин. Звънна ли вече на д-р Александров? Не може ли да говориш с Дяволов да те приемат още сега, вместо да чакаш до 25-ти, поне ако си в болницата, ще си по-спокойна. Късмет!

Някой новини от Ифи има ли?


Re: Тема на бременните №75
« Отговор #704 -: Май 19, 2011, 17:54:20 pm »
Момичета мерси за съвети  :wink:
Аз тей или иначе ще отида с колата, а пак после ако видя зор...ще дойде някой да ни вземе и ще ми я докара някой после до нас  :wink:

Аз вече спя през ноща в полуседнало положение....направо ме задушава шкембето, да се обърна от една страна на друга, трябва първо да стана от леглото....иначе лежейки не става, чак боли от тежеста...... :?
ох, да идва другата седмица по бързо.......хич не ме е страх от секцио,толкова искам по бързо да олекна...:lol: :lol:, представете как ви тежи с по едно......а с двете съвсем....... 8O, а пак с трите незнам.... :lol: :lol:
ама да сме живи и здрави, после кой знае колко ще ми бъде мъчно за коремчето....ама... :lol: :lol:
*
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #705 -: Май 19, 2011, 20:58:00 pm »
Marigri, гледах снимките си. Много готина и секси мама си. :) Дори и с голямото коремче. Ама сигурно доста си тежат двечките. Но пък не остана време.
А моето пък е доста малко за 6-я месец :? osi_10 , надявам се обаче бебчо да е добре, че се вкарвам в големи филми. Ама хайде да не ви занимавам пак с моите глупости


Re: Тема на бременните №75
« Отговор #706 -: Май 19, 2011, 21:16:05 pm »
Marigri, гледах снимките си. Много готина и секси мама си. :) Дори и с голямото коремче. Ама сигурно доста си тежат двечките. Но пък не остана време.
А моето пък е доста малко за 6-я месец :? osi_10 , надявам се обаче бебчо да е добре, че се вкарвам в големи филми. Ама хайде да не ви занимавам пак с моите глупости

Ианита мерси....много секси съм  :lol: :lol:, ама само на снимките.....иначе в къщи съм като бабичка охкаща и вайкаща, вече забелязвам че нито ми удобно да седя, нито да лежа, нито права...всичко ме боли вече, а как се подух...... на краката вече и кокалчета не се виждат...ама ще изтрая още малко, спирам да се оплаквам  :lol: :lol:, че вече ставам досадна сама на себе си  :lol:

А ти наблегни на пълноцена храна, гледай да не ядеш боклуци(образно го казвам вафли, чипсови и всякви тем подобни, ако изобщо ядеш такива де), наблегни на месо, яйца, сирене....общо взето на белтъчини  :wink:
а пак бебо ще порасне, ще видиш....важно да е живо и здраво и да сиди на топличко до термина  :wink:
*
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #707 -: Май 19, 2011, 21:34:19 pm »
marigri малко ти остана, но ти вярвам че нямаш търпение да олекнеш. :P Оплаквай се, сега ти е паднало. :D И на теб да ти пожелая леко и безпроблемно "олекване" и здрави и усмихнати бебоци. :bighug:
Хайде някой да поеме щафетата със списъчето, че след маригри и Елена не помня кой следваше. :)
*

    ivaleta

  • ***
  • 200
  • Няма по-голямо щастие от децата!
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #708 -: Май 19, 2011, 21:47:44 pm »
Колко много нови попълнения! Добре дошли и леко бременеене  :welcome_1: :welcome_1:
Фифоняче, успех и безпроблемно излежаване в МД
Цвете и Елена, успешен финал и кротки бебоци

*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #709 -: Май 19, 2011, 23:18:36 pm »
 ivanita, според твоите лентички ти си бременна с две , всяко от които в различни седмици :-). Пише, че имаш едно 5та седмица.



  
*
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #710 -: Май 20, 2011, 00:10:13 am »
Добре дошли на всички нови бременелки  и леко бременеене :welcome_1: много се радвам че за толкова кратко време има толкова нови попълнения.  ФИФОНЯЧЕ дано бебчетата да си седят на топличко по-дълго време и да не бързат да излизат. Аз да ви кажа с мен какво става - на последния преглед док. видя че бебчо е с около 200 гр по-голям за седмиците си, имам скъсяване на маточната шийка . каза че трябва да е 4 см, а при мен е 3 см. педписа ми лечение и ми каза да си лежа повече. но на мен хич не ми се лежи по цял ден. а имам чувството че като лежа ми става по-зле - задушавам се , прилошава ми. и от време на време правя кратки разходки .мислите ли , че ще си навредя с тях? стархувам се бебчо да не тръгне да излиза по рано. утре съм на ЖК и ще видим какво ще ми кажат . лека вечер на всички.
« Последна редакция: Май 20, 2011, 00:29:19 am от IOLII »
*
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #711 -: Май 20, 2011, 09:20:02 am »
Здравейте мамчета! Отдавна не съм ви писала, но ви чета всеки ден и ви се радвам и се вълнувам с вас. Днес бях на преглед бебето е много добре отговаря си на седмицата и беше будно рано сутринта маха с ръчички и крачета върти се толкова е вълнуващо чак го питах "еййй що неспинкаш? а какво правиш с тези миниятюрни ръчички и крачета?" :lol: чак смешно ми стана, но беше супер. Кръвните ми изследвания са много добре само едно мен ме притесни, но доктора каза че няма срашно за бебето но...  :oops: оказа се, че някога си съм имала допир до човек болен от хепатит Б сега в момента аз съм носител, но не съм болна това е доста объркващо,казва се носител на австралийски антиген доктора каза, че може никаго да не се разболея и на никого да не предам, но да внимавам с храни и напитки натоварващи черния дроб на някого случвало ли се е? сигурно не,но да ви попитам все пак. Радвам се само че бебето е в безопастност и че го видях живо и здраво!
Момичета на всички които им предстои среща с техните бебоци късмет и леко, много леко раждане стискам ви палци и ще ви пращам положителна и силна енергия :)
На всички други и на новите попълнения леко бременеене и много щастливи дни  :D
Лек и приятен петък и весели и безгрижни 4 почивни дни!
« Последна редакция: Май 20, 2011, 10:20:17 am от Бжи »



*

    бина

  • ****
  • 845
  • "Не вървете след никого, вървете само след себе си
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #712 -: Май 20, 2011, 09:21:20 am »
marigri мислех,че само аз се чувствам така кофти,нито ми се става нито ми се ляга все ми тежи само офффкам и не ми се мърда по разходки много даже,а краката надути като ръкавица с въздух :P,но като сподели явно така ще е,дано бързо ти мине времето до секциото хубаво е не те страх,мен сега взе да ме обхващат разни страхове 8O.IOLII не знам колко трябва да е шийката в твой те седмици,ни моята никога не е била 4 8O,нека момичетата споделят но мисля че не е чак толкова скъсена
*
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #713 -: Май 20, 2011, 09:34:51 am »
marigri малко ти остана, но ти вярвам че нямаш търпение да олекнеш. :P Оплаквай се, сега ти е паднало. :D

Абсолютно  :lol: Не е лесно с двечки, но пък радостта е двойна!  :D

Иванита, всичко е индивидуално: зависи от структура, първоначално тегло, от ръст, дали е първа бременност също. Важното е какво се вижда на прегледа.. Не се притеснявай излишно!  :wink:

Желая ти здраве и късмет, IOLII! yahoo_17 Стискам палци за прегледа утре!

Бжи, вероятно из интернет има информация.. Спазвай съвета на лекаря, всичко ще е наред.

Хубав и лек петък  :D
............................Тайната на нашата вечеря............................
*
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #714 -: Май 20, 2011, 10:44:20 am »
Момичета като ви чета и аз се стреснах с тази дължина на шийката. В 23 седмица ми я мериха и докторката каза че е 2,5 см-била добре. Следващ преглед 26 г.с.-не я мери или не ми каза, но коментара и беше че изглежда наред, сега обаче вас като чета май няма момиче с толкова къса като моята, а аз вярвам на лекарката и не съм се замислила дали е проблем. Отделно съм си с контракции от четвърти месец, пия магнезий, но в момента в който се поуморя или се ядосам започват пак, това го споделих с нея и тя каза повече да си почивам,но не спомена нищо само за легло. Утре съм  на преглед и ще взема да я поразпитам повече.
url=http://lilypie.com][/url]
[/url
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #715 -: Май 20, 2011, 10:47:34 am »
marigri мислех,че само аз се чувствам така кофти,нито ми се става нито ми се ляга все ми тежи само офффкам и не ми се мърда по разходки много даже,а краката надути като ръкавица с въздух :P,но като сподели явно така ще е,дано бързо ти мине времето до секциото хубаво е не те страх,мен сега взе да ме обхващат разни страхове 8O.IOLII не знам колко трябва да е шийката в твой те седмици,ни моята никога не е била 4 8O,нека момичетата споделят но мисля че не е чак толкова скъсена
Бина така е, че и по зле ще става.... :lol: :lol:, при мен почнаха и вълните, то топли, то студени...едно замаяно състояние, чак почва да ме дострашава да излизам сама, все гледам да съм с някой...че да не се изтърся някъде, от това много ме е страх  8O
ама айде, това да са ни проблемите....къде къде има по сериозни неща, като при Иффи и при Фифоняк....стискам им палци и на двечките  :crossfingers: :crossfingers:

иначе за шийката и моята никога не била 4см.....все 3 и нещо, ама най добре да се пазиш Лоли, колкото можеш повечко  :wink:
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #716 -: Май 20, 2011, 10:55:27 am »
Момичета като ви чета и аз се стреснах с тази дължина на шийката. В 23 седмица ми я мериха и докторката каза че е 2,5 см-била добре. Следващ преглед 26 г.с.-не я мери или не ми каза, но коментара и беше че изглежда наред, сега обаче вас като чета май няма момиче с толкова къса като моята, а аз вярвам на лекарката и не съм се замислила дали е проблем. Отделно съм си с контракции от четвърти месец, пия магнезий, но в момента в който се поуморя или се ядосам започват пак, това го споделих с нея и тя каза повече да си почивам,но не спомена нищо само за легло. Утре съм  на преглед и ще взема да я поразпитам повече.
ох, с тез шийки....дали гледат само дължината или то се вижда по някакъв начин, ако има нещо застрашаващо, най добре питай д-ра.
иначе контракции и аз имах и то много начесто, все ми се стягаше корема....тогава пих Магне Б6 3 по 2, но както го смених на Магнерот почти никакви контракции нямам, много рядко сега.
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #717 -: Май 20, 2011, 11:08:50 am »
Marigri,наистина почна вече да понатежава,ама тази фаза със ставането за да се обърна още не съм стигнала до нея,а и то не ми остана много.Желая ти успех другата седмица :D
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #718 -: Май 20, 2011, 11:34:41 am »
Marigri,наистина почна вече да понатежава,ама тази фаза със ставането за да се обърна още не съм стигнала до нея,а и то не ми остана много.Желая ти успех другата седмица :D

Мерси Ива! :D
Ама ти си герой, браво на теб....кажи как си, кажи пола на бебоците, стискам ти силно силно палци да устискаш колкото може повечко  :crossfingers:
Много са ми интересни тризнаци и винаги ще се възхищавам на тризнашки мами,това голямо геройство за мен  :D
*
Re: Тема на бременните №75
« Отговор #719 -: Май 20, 2011, 12:07:37 pm »
ivanita, според твоите лентички ти си бременна с две , всяко от които в различни седмици :-). Пише, че имаш едно 5та седмица.



Aаа, то е едно бебе - просто лентичките са две: едната е по последна менструация - 25г.с.( не знам защо се вижда само петицата), а другата е с около 10 дни назад, защото по ултразвук е по-мъничко.