0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    tj

operaciq na trybite
« -: Май 01, 2006, 17:01:17 pm »
zdraveite

Predi 6 meseca pri cvetna snimka otkriha 4e i dvete mi trybi sa zapu6eni. Otpu6iha gi s operaciq. Izpisaha me s diagnoza-napylno zdrava. Problema e 4e vse o6te ne moga da zabremeneq. 4etoh nqkyde 4e pri takava operaciq se naru6avat vlasinki i spermatozoida ne moje da se pridvijva ili ne6to podobno.
Nqkoi znae li ne6to po vyprosa?

Blagodarq vi

Пиши на кирилица!
*

    rally_g

  • ****
  • 959
  • Искам да бъда добра!
operaciq na trybite
« Отговор #1 -: Май 01, 2006, 20:51:37 pm »
Тиджей,
как така са ти отпушили тръбите по време на операция, пластика са ти правили, така ли? Колко време след това не можеш да забременееш?
ЗА КООРДИНАТИТЕ НА ИЗПИТАНИ СПЕЦИАЛИСТИ ПО РЕПРОДУКЦИЯ ВИЖТЕ http://www.zachatie.org/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=6
*

    tj

operaciq na trybite
« Отговор #2 -: Май 03, 2006, 12:53:50 pm »
Izvinete me za latinicata, no nqmam instalirana kirilica.

Plastika da. Operaciqta mi be6e predi 7 mesec. Ottogava i ne moga da zabremenq....
daite syvet , molq vi
*

    rally_g

  • ****
  • 959
  • Искам да бъда добра!
operaciq na trybite
« Отговор #3 -: Май 03, 2006, 13:35:30 pm »
Седем месеца не са чак толкова дълъг период от време, за да се паникьосваш.  Но, освен проходими тръби, за настъпването на бременност има и редица други, не по-малко, значими фактори.  Ти не си ли си правила никакви други изследвания, имате ли спермограма на мъжа ти с морфология по Крюгер, правена в център по стерилитет, изследвала ли си хормони, правила ли си фоликуметрия, за да се види имаш ли овулация. Въобще, дай малко повече информация, за да можем да ти отговорим адекватно.
ЗА КООРДИНАТИТЕ НА ИЗПИТАНИ СПЕЦИАЛИСТИ ПО РЕПРОДУКЦИЯ ВИЖТЕ http://www.zachatie.org/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=6
operaciq na trybite
« Отговор #4 -: Май 06, 2006, 18:56:32 pm »
Извинявай, едва днес видях въпроса ти, Тиджей.
 Не искам да те плаша, миличка, но при мен след лапароскопско отпушване на тръби плюс освобождаване на сраствания на двете тръби към яйчниците, последваха две извънматочни бременности. Едната ми беше 6 месеца след операцията в лявата тръба, а втората след още 6 месеца, в другата тръба. И това, въпреки, че след лапароскопията двете ми тръби са пропуснали контрастната материя, т.е. са били отпушени. Тогава докторите ми обясниха, че където има операция, пък било то и лапароскопия, организма, както се стреми да затвори всяка рана и тя да заздравее, така става и с тръбите. В периода, в който е даден за пазене след оперативната намеса, има голяма вероятност тръбите да се запушат отново или да направят нови сраствания.  После ми предложиха или отново да ги отпушват, или да пробвам с АРТ метод. Но ми казаха, чи при повторното отпушване,  по-голям е процента да забременявам извънматочно.
Моят съвет е да си направиш цветна снимка на тръбите, за да ги видиш как са?
И накрая искам да направя едноГОЛЯМО уточнение. По-горе казаното се отнася за мене. Не казвам, че и при теб ще е така. Както каза Рали, има и други фактори, които влияят.
И последно: Само не се шашкай, спокойно и всичко ще си дойде на мястото! Желая ти успех!
*

    Lali

  • *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
operaciq na trybite
« Отговор #5 -: Май 06, 2006, 19:02:28 pm »
Цитат на: tj
Izvinete me za latinicata, no nqmam instalirana kirilica.



Пиши на кирилица! Има KREDOR горе в ляво като пишеш мнението си.
Виж ТУК.
*
operaciq na trybite
« Отговор #6 -: Май 08, 2006, 12:30:18 pm »
Аз знам, че процента на успеваемост след пластика на тръби не е никак голям. Самата аз има такава, но не настъпи бременност по естествен път. Трябва все пак да кажа, че въпреки пластиката и двете ми тръби бяха запушени.


Re: operaciq na trybite
« Отговор #7 -: Май 09, 2006, 11:47:13 am »
Тj, едната ми тръба е махната в следствие на извънматочна, а на другата бяха отстранени срастванията по време не операцията. След операцията правих всякакви физиотерапии. После опитвахме да забременея по естествен път някъде около 6 - 7 месеца - никакъв резултат (уж следих овулацията). После пак цветна снимка - останалата тръба пропускала - ама не много. И аз така се стреснах, че може още една извънматочна - и сега ще правим 2-ри опит ин витро. Но, както Rally е казала  - има други изследвания, които трябва да  направиш. При мен всичко останало е наред - поне за сега. Желая ти много успех и добри резултати в най-скоро време!