0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
А свекървата тази вечер ми заяви, че незнам си кога съм й обещала да ги водим на ресторант и понеже веднъж сме празнували Нова година с моите родители, сега било ред да излезем с тях на ресторант на Нова година 8O Ние не че имаме планове все още, но все пак се надявахме нейде с приятна компания да сме по логиката - цяла година не сме виждали децата, вие няма на кого да ги оставяте в чужбина, я излезте сами, а ние ще ви отменим за малко. Мда, мечти...
Пфуууу, тва свекървите страшна работа бе! И моята на всяко гърне мерудия, все да сме я вземали с нас, да се "поразходела". Как пък един път моите родители не изявиха желание да се "разходят" с нас...ама те горките от работа главата си не могат да вдигнат, а и все гледат да не ни досаждат с присъствието си...малко му трябва на човек да се сети...а да им оставя Дари е най-голямото щастие за тях. И ние нищо още не сме планували за Нова година, а тя си дойде почти...
Минавам набързо да ви "видя" и да ви пожелая хубава седмица и здрави дечица!
*
 :lol: Exхх Надин искрено се посмях!

Мини дано бързо се оправиш!

Лис благодаря, ще го потърся този препарат. Аз ползвам доместос + Цилит бенг + п-т за плочки. Оливам всичко в банята и търкам като луда. Голямо наказание е. Само че от този Цилит ми изгарят дробовете, очите ми текат, страшна отрова е!

Аз съм изкарала прахосмукачката  :lol: ама се загледах в "На кафе" за гърчове при висока темп. Изправя ми се косата направо!
JBrul, съвсем точно си описала и моите разбирания за празници и подаръци (обожавам да опаковам собственоръчно! :)). За жалост, обаче, по обясними причини и в нашето семейство от години положението е различно. Жалко, че и детенце само това вече си спомня... Жалко, че сякаш в повечето семейства е така напоследък.
Накара ме да се замисля де, ще се концентрирам върху изненадата и дано нещо ми хрумне - все пак има цели 30 дни  :). Спомням си миналата година и аз, все още без корем, но драйфаща по всеки ъгъл, обикалях като гламава до припадък за някаква кола, която можела да "ходи" по стените и толкова я бяха рекламирали, че се беше изчерпала...
Мерси за споделеното за черно-бялата квартира - много полезен пост както обикновено. Понеже ни предстои покупка на жилище скоро (надявам се), все си мечтая как всичко, без на врабка стаята, ще е черно и бяло. :? Дори за квартирата взеха тъмни мебели, ако случайно нещо мога да си примъкна в новата къща... Май да взема да си харесам друг цвят за банята поне като те чета, а  :D
От днес се предадох и също наехме жена да чисти. Дано не я уплаша с маниащината си още от първия път  :oops: От сега се виждам как ще ходя след нея да бърша като се знам, ама да видим. Ще взема да й купя парочистачка  :lol:
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
а последно време и вълка от Трите прасенца!

колко вземаш на час? търсим детски аниматор за коледното парти... :)
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Е Надин, както винаги смях и съвсем на място  :D

За чистенето ми бяхте полезни, защото аз напоследък се чудя какво да правя с този невъобразим, непрестанен, неизчерпаем прах, който няма свършване при нас. Преди се бях отказала, но сега заради малкото което е все на земята (на едно килимче за игра, което наред с люлката се оказа едно от най-използваните покупки) се опитвам поне да мия пода през седмицата, а мъжът ми -уикенда. И ние сме с почти бял ламинат и обзавеждане несъобразено с пъплещи деца но аз много държа на него. Малко ми е срамно да викам някои да чисти за такова малко жилище, като и аз съм в къщи, но като тръгна на работа ще видим.. Но парочистачка отдавна обмислях, но не знаех какви са отзивите- сега може би ще взема вече.

Малко с риск да ви разваля настроението -но съм потресена от поредния случай с родилка в Шейново- винаги съм имала нещо против тази болница без да знам точно защо.. Ако пак има протест или подписка срещу лекарско нехайство нека всички да участваме! Като си помисля че това може да беше някоя от нас, която е вярвала че всяка раждаща жена ще бъде обгрижена без да има нужда от предварителни уговорки и молби.. :(
*

    ultra

  • Анна Зашева
  • *
  • 7291
Mini, той и Мони си беше млекопитаещо дълго време, щом и Преславка е предпочитала мляко, няма да го мисля моя ;) И аз си пресрещнах кутрето на рождения ден на Симеон преди месец. Има едни много смотани пропусквателни врати за метрото с фотоклетка, затварят се много бързо, щяха да затиснат Мони и аз си изстрелях ръката напред, за да се опитам да спра вратата. Боля една седмица много, после само ако го натисна без да искам. Та сега пиша като аристократка - всички пръсти в действие, само дясното кутре стърчи нагоре :lol:


“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*
На мен нали акъла ми все в Коледа  :lol:
намерих нещо, което ме просълзи...
Нека за всеки тази Коледа е най-хубавата...
http://feq.blog.bg/drugi/2010/12/15/nai-hubavata-koleda.651413
*
И като сте захванали Коледната тема...ние тази година получихме първото си стихче за Коледното тържество в яслата. Интересът към наизустяването му обаче е нулев :? Някаква идея как да я запаля да го научи? Виж песничките са друга работа, само докато чуе дадена песен я запомня в общи линии и като й я пусна 2-3 пъти вече знае да я пее. Това стихче обаче...То и на мен ми е доста тъпо, много соц ми звучи..ама...Като я накарам да каже стихчето за дядо Коледа и тя почва "С Чувените ботушки" :lol: Иначе тази година вече осъзнато чака дядо Коледа да дойде и е толкова вманиачена на темата, че само песнички за дядо Коледа ме кара да й пускам, книжки да й чета,аз пъг го използвам като коз като не слуша и така...голяма забава е вкъщи!
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
уважаеми майки,

искам да ви привлека вниманието към обявения конкурс "Бебе на Зачатие".

http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=47022

срокът за изпращане на разказите и снимките е 10 декември.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Предложение (не само за Жбрули):

http://www.funnyjunk.com/funny_pictures/208864/Baby+Cleaning+Suit/

:-) Хубав ден на всички
Mац, направо ми се събраха очите, така се смяхххх.  :lol: Вчера си викам - явно съм супер изтрещяла, да ми мине подобна идея, било и на майтап, а то някой вече го бил измислил, че и направил. Много успокояващо ми действа да знам, че има и по-луди хора от мен ;)

ileini , това препоръчва моята чистачка за котления камък: http://www.perilis.com/cleaning-sub-bg.php (виждам, че вече са го споменали и другите). Каза да го ползваш с ръкавици, че много брутално действал на кожата. Нананасяш и изплакваш с душа и готово. Ако е натрупано замърсяване - оставяш да си поседи 10-ина минути и пак изплакваш. Не се налага да търкаш!

vanyush , съвсем искрено и добронамерено те съветвам - не залагай на снежно бели подови настилки в новото жилище и на чисто черни плочки в банята. Освен, ако не държиш- вместо жилището да "служи" на вас - да му слугуваш ти нон стоп. ;) Също много държа на дизайна и мисля, че в това отношение домът ми е много добре, но държа и да ми е функционално всичко и възможно най-лесно за поддръжка. Кел файда от супер-дизайнерски истории, ако за да изглеждат добре половината ти време отива в това да ги лъскаш и поддържаш, пък като не го правиш - те започват да изглеждат зле. Това разбира се са си мои виждания по въпроса, с абсолютно незадължителен характер.  :lol:
Тъмни плочки имам и аз в голямата баня, но са с такъв дизайн, че и една година да не ги миеш - няма да проличи. (може да ги видиш във фейса, на едни снимки където Дани се къпе във ваната), а там изглеждат доста по-светли от реалния цвят.Т.е. не се налага винаги да правиш голям компромис с дизайна - в полза на лесната поддръжка, просто повечко гледане и избиране трябва и така. Освен това ти препоръчвам, да се спреш на гранитогрес за банята - няма емайл по който да "лъсва" всяка пръснала капка и напрактика - няма никакви фуги. Хитри са мързеливитееее  :oops:

nunu Не може ли да се договорите с госпожата, стихчето да бъде заменено с песничка примерно? Щом обича да пее детето все пак... Иначе ми хрумва, че стихчето може да го научи лесно, ако към думите те измислиш някаква мелодия просто и така да й го казваш... Само, че рискуваш да го изпее с някоя самоделна, какафонична аранжировка на тържеството така.  :lol:
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Ани, жива и здрава да си! Мъжът ми много ще се зарадва, като му каже. Само трябва да видя кога ще го навия да отскочим към вас. Приятелката ми, при която можем да спим, май на 10-15 някъде си заминава за София.

Надин
, добре се посмях.  :lol:

мини, да се оправяш бързо!

Лис:bighug:


Приятен ден!  :)

*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
а последно време и вълка от Трите прасенца!

колко вземаш на час? търсим детски аниматор за коледното парти... :)


Здрави да сме, ще аниматорствам на драго сърце!

За конкурса, ако не ми заспи музата довечера
ще напиша историята на мишоците!
Митака често ме кара да му разказвам колко дълго сме ги чакали тъжни
и колко сме щастливи сега, когато са при нас!

Пеше, много са диви наборките, такива ги измислят!
Добре сте се справили със ситуацията, браво!
Калина без видимост не я оставям три секунди,
Митака е щателно инструктиран да я следи за неразумни дейности!

Мини, то не може отпуска и споко, все да е нанагорно, значи!

Лисано, Лисано то ако не можеш на гръб да носиш трудностите,
нама да си Лисана!Прегръщам те!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*

    z22

  • *
  • 3293
  • мама на слънцa
Ани, в Брюксел е толкова хубаво по Коледа,че хич не бих се прибрала в БГ по това време.Правят страхотен базар и страхотно светлинно и музикално шоу,а на НГ има невероятна заря - просто е прекрасна.Размечтах се направо  :D,та чак на греяно винце ми замириса. :lol:
<br />

vanyush , съвсем искрено и добронамерено те съветвам - не залагай на снежно бели подови настилки в новото жилище и на чисто черни плочки в банята.

Мдам, права си и за черното и за бялото, ама пък това бяло как "разширява" престъпно малките пространства в новото строителство...

Тъмни плочки имам и аз в голямата баня, но са с такъв дизайн, че и една година да не ги миеш - няма да проличи. (може да ги видиш във фейса, на едни снимки където Дани се къпе във ваната), а там изглеждат доста по-светли от реалния цвят.

Да, тези на вертикални "чертички" и аз много ги харесвам, бях гледала такива червени плочки някъде - пак не беше зле. Май наистина това е решението на въпроса с черното. За бялото, ако измислиш нещо, различно от чистачка всеки ден, или къща в Драгалевци (то и там не знам вече колко е чист въздухът  Confused), свиркай пак Wink
Липсата на фуги също ще е голямо предимство за чистенето, пък и гранитогресът май си изглежда по-добре, въпреки че плочки ще има и без гланц сигурно...
То и аз не съм от най-работливите, ама нещо и "хитрини" не ми идват толкова  Sad
Абе да те взема направо за консултант, като му дойде времето, че оспамих тука темата  Very Happy
« Последна редакция: Ноември 24, 2011, 09:28:28 am от vanyush »
*
Ух, гледам сега БТВ. Една майка се жалва и оплаква от лекарите, че искали да и направят секцио, защото и бил голям плода, а тя не искала. Явно е някоя от естественичките! Пак лекарите и виновни, че са се опитали да намалят риска. Жената поднася фактите както на нея и е удобно, и хората, които гледат отново ще се настроят против лекарите. Как да работят тези лекари, като пациентите им нямат доверие и само ги плюят, не знам! Извинете за отклонението, ама много се ядосах.


*
Раши, изпуснала си началото явно-най-естественичката е в студиото.Сиреч председателката на сдружението доколкото чух.
Аз съм решила проблема с плочките в банята със Саво за баня. Това е препарат, който мирише приятно и чисти екстра като прави и гланц.Това не е Саво за мухъл, да не го сбърка някой, а Саво баня-така се казва и не е никак скъпо.
*
М да, Шаноарка, разбрах след това! :)

Их, и аз съм на Коледна вълна! Вчера поръчахме някои подаръци! Тене ме влекат толкова де, колкото украса и изобщо коледния дух! :) Мисля да правя картички от подръчни материали! Някакви идеи? :)


*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Днес бях в Хиполенд, имаше бебе "напикващо се" както казва Мони, но беше 99.80. Утре имат 25% намаление на всички стоки, но все пак да попитам, защото нямаше бебе Аморе и бебе борн, та ако някой ги е виждал в друг магазин на по-приемлива цена ще бъда благодарна да сподели.
Иначе 75 някак по-бива, щом така силно мечтае да го има ще се постарае Дядо Коледа, какво да прави...
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*
Раши, изпуснала си началото явно-най-естественичката е в студиото.Сиреч председателката на сдружението доколкото чух.
Аз съм решила проблема с плочките в банята със Саво за баня. Това е препарат, който мирише приятно и чисти екстра като прави и гланц.Това не е Саво за мухъл, да не го сбърка някой, а Саво баня-така се казва и не е никак скъпо.

A савото за баня дали маха мухъла?На мен това ми е основния проблем в банята-едната му стена е обща със стълбището на входа и зимно време заради температурната разлика много ми мухлясва.Единствения вариант да го махна е като пръскам стените с белина,но много лошо ми мирише и започвам да кашлям.
Иначе за варовика аз от години ползвам Пулирапид-в него има оцет и варовика направо започва да шупти като го накиснеш.
*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Саво за баня? За първи път чувам. Другото Саво за мухала е ужасно, предпочитам с белина да пръсна. Ще потърся Саво за баня да видим как ще се справи.
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0