0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Здравейте,
Дълго мислих как точно да формулирам темата,и дали ще ви бъде интересна...Надявам се,че ще ви е :wink:
В общи линии става дума за това,през кой сезон инвитро/икси процедурите имат най-голям процент успеваемост..Знам,успеваемостта зависи от много фактори - предимно кадърност на лекарския екип,вид стерилитет,възраст и много други,но не знам защо си мисля,че освен тези по-главните има влияние и още един фактор - общото състояние на организма през различните сезони.Напоследък започна все повече да ми прави впечатление,че като че ли есента има повече успешни процедури,отколкото другите сезони - повечето успяли момичета,които познавам примерно аз,са успели все след лятото(от Септември до Ноември горе-долу),а от друга страна като гледам нашата пролетна серия поне досега как е осеяна с отрицателни тестове(в чиято бройка се включих и аз :?), направо лошо ми става... :(
След лятото организмът е много по-зареден с витамини,слънце и в по-добро общо състояние изобщо от примерно веднага след зимата,когато застоялият живот,липсата на витамини,слънце,движение и др.полезни неща, буквално са ни спаружили...Аз мисля,че това също има значение за крайния резултат,а вие..?!
Мислех дори да направя анкета - погледнах,но нещо много сложно ми се видя,не успях да го измисля как точно да стане -примерно Пролет(опция 1:Успешна; Опция 2:Неуспешна процедура),и така по същия начин за есента и зимата - така по дадените гласове за всеки сезон можехме да видим евентуално кога съотношението Успех:Неуспех е в полза на първото....Ако на някой модератор му се занимава и счита,че темата би била интересна,моля за съдействие :)Аз почти съм сигурна,че есента май води откъм  :bfp: Любопитно ми е да разбера дали съм права поне донякъде :wink:
Вие какво мислите,момичета?Коя от вас кога успя/или не успя :(/?
P.S.Искам пак да подчертая,че разглеждам нещата от гледна точка на т.нар. "при равни други условия" - демек ако са налице и добър лекарски екип,и правилно диагностициран проблем,и добре направена стимулация и изобщо процедура - когато всички тези,а и други главни фактори са налице,през кой сезон успехите са повече...?
« Последна редакция: Април 25, 2007, 22:15:22 pm от Counterfeit »


Митко остана на 1г. 7м. и 21 дни :(
14.04.2009 - 5.12.2010
Почивай в мир, мое мило изстрадало детенце!Винаги ще те помним и обичаме!
*
Counterfeit, може би има връзка всичко, което казваш, есента наистина човек е зареден с енергия и витамини. Освен това съм чувала и за слънчевите бани помагали за укрепването на репродуктивната система. Но като се замисля може би тази статистика трябва да важи и за основната популация, не само за асистираните процедури. 
*

    Vali :)

  • *****
  • 1376
  • Вярата и надеждата винаги са с мен!
Здарвейте.Искам да  искажа и моето мнение.Аз също се готвя за инвитро и за мен зимният период е по подходящ.Защо ли?Ами просто живея и работя в сезонен град,където работата лятото е на шест и нощният живот също .Есента се чувствам като бита с камъни .Късна есен започва почивката и на ранна пролет се чувствам най добре.Това е лично мое мнение!
Пожелавам успех на всички през всички сезони!


Д-р Стаменов,обичаме ви!
Отчела съм се с неуспешни IVF през всичките сезони. :?
*
Ох, ами не знам дали има такава "сезонност". Когато става дума за нормално забременяване май има два пика, един около летните отпуски и един около Коледа. Явно хората имат повече време един за друг  :lol:

Иначе при АРТ процедурите, мисля, че пролетната сесия не беше никак лоша  :lol:, пък и съм чувала изказвания на лекар, че пролетта успеваемостта била по-добра. Не знам, птичките, цъфналите дървета, събуждането на природата.. кой знае.....
Песимистът вижда трудността във всяка възможност;
Оптимистът вижда възможността във всяка трудност!
*
А дали не е индивидуално за всяка жена. Всеки си има период в годината, когато се чувства най-зареден, най-тонизиран, най-добре :)
А дали не е индивидуално за всяка жена. Всеки си има период в годината, когато се чувства най-зареден, най-тонизиран, най-добре :)

И аз мисля като cygnus.  Според мен е много важна личната настройка и начина на мислене, не само за АРТ процедурите, а и за всяко нещо, с което за захващаме.  Определено съм на мнение, че вселената е един голям сбор от енергии и всяка наша емоция има различен заряд, който влияе на всичко останало.  Бях чела някъде и подобно изследване.  Вярата и убедеността в успех или неуспех/ късмет или липсата му, влияят върху крайния резултат на начинанията ни.  И следователно когато се чувстваме добре и вярваме имаме по-голям шанс за успех  :D
чела съм в руски сайт
http://www.ma-ma.ru/ru/library/news/29854.php?phrase_id=627477,

 че се препоръчва стартиране лечение на стерилитет пролет-лято.
*
А дали не е индивидуално за всяка жена. Всеки си има период в годината, когато се чувства най-зареден, най-тонизиран, най-добре :)
И аз така смятам. Аз лично пролет/лято се чувствам пълна с енергия, и ми е едно такова хууубаво ... През зимата направо клоня към маниакална депресия и нищо не ми се прави. Ха дано руснаците да прави, че започвам втори опит юни  :)
Ха дано руснаците да прави, че започвам втори опит юни  :)
:D по-скоро британците,
така или иначе най-искрено желая успешен завършек на всички пролетно-летни опити!
*
Отчела съм се с неуспешни IVF през всичките сезони. :?
  И аз така.  :(
*
Включвам се и аз с две неуспешни пролетни инвитро процедури.Иска ми се да вярвам, че успешните са есенните.Обичам пролетта но определено есента съм заредена с повече положителна енергия.Всичко зависи от естеството на работата на всяка от нас. yahoo_17 :balk_602:
*
Според мен сезоните няма връзка с успеха или неуспеха. Какво се получава - лятото много клиники са в отпуска, също в предишните две години всички си получиха протоколите от ЗК със закъснение и много момичета се оказа, че ще правят АРТ през септември-октовмри, а оттам и повече положителни резултати. За съжаление ние може само да гадаем. Със сигурност клиниките водят статистика и само тази статистика може да отговори точно на твоя въпрос. За съжаление, ние никога няма да го разберем, защото нито една клиника в България не показва своята статистика.
*
Благодаря,че споделихте мнеията си, момичета - иначе аз лично се чувствам във върхова форма точно есента,т.е. веднага след лятото - през лятото се движа и спортувам много повече от зимата,ям повече плодове и зеленчуци от други сезони,пека се много на слънце... :lol: А бе изобщо много по-добър тонус и общо състояние имам през есента,през пролетта въпреки "разцъфването на всичко" аз лично се чувствам обездвижена,обезвитаминена и прочие ефекти на гадната зима(мразя този сезон :lol:)Дано това,че през есента се чувствам най-заредена повлияе добре на второто икси, което планираме за тогава... :wink:


Митко остана на 1г. 7м. и 21 дни :(
14.04.2009 - 5.12.2010
Почивай в мир, мое мило изстрадало детенце!Винаги ще те помним и обичаме!
*
говорила съм с док на тази тема, и той казва, че по-принцип най-добри резултати има през пролетта и есента.
аз съм се отчела с отрицателни резултати в три сезона.(есен,зима и прелет)
*
Аз имам отрицателен резултат през лятото.
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin



*
Неуспешен опит - началото на зимата (януари)
Успешен опит - края на есента (ноември)
Между двата опита - горене на раничка, лапароскопия, виагра терапия за увеличаване на лигавицата, физиотерапия по време на втория опит.
Умишлено посочвам направеното между двата опита, за да не отдавам значение само на сезона!  :wink:
*
аз съм се отчела с отрицателни резултати в три сезона.
И аз така - пролет, есен и зима. :?


"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
1-во неуспешно икси -септември
2-ро неуспешно- май
3-то неуспешно-януари
За сега нямам отговор на този въпрос!  :?
*

    evro

  • *****
  • 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
White, Faith лятото е вашеее :crossfingers: yahoo_17 stork-boy

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com