0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Здравейте момичета,

ПЪВРО ИСКАМ ДА ВИ ПОЖЕЛАЯ МНОГО КЪСМЕТ ПРЕЗ НОВАТА 2007 ГОДИНА И ДАЙ БОЖЕ ВСЕКИМУ ПО ЕДНО  :babyflips:!!!
Започнах и тук да се ровя вече, защото нещата взеха да се поусложняват и за нас  :?. Тъй като имаме проблем с мъжкия фактор и ще пробваме май с инсе ме интересува дали НЗОК поема нещо от разходите? А какво поема по евентуално инвитро - ако се стигне до там? И какво означава да си подготвиш документите за Програмата по НЗОК - извинявам се че съм малко невежа  :oops: но каква е тази програма и кой може да се възползва и срещу какви документи.

Благодаря ви от сърце!
 :bighug:


Дори, когато ти бият шут отзад това може да е крачка напред.
Не бива да губим кораж, момичета!

*

    Lali

  • *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
По инсеминация не се поема нищо.
За ин-витро се поемат част от лекарствата, ако отговаряш да определени условия, ако те одобрят и ако останат места. Следи активно форума, защото местата свършват бързо.
*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Не поема.

За програмата - прочети http://www.zachatie.org/modules.php?name=News&file=article&sid=259
http://www.zachatie.org/modules.php?name=News&file=article&sid=283
както и множеството теми в този подфорум.

За 2007 г., както и се очакваше, нищо не знаем.


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
Средствата за инсеминация не се поемат от здравната каса.
Ин витрото е известно като програма със скъпоструващи лекарства и определена сума /изключително ниска при това/ се поема от касата при определени време, критерии и условия. За критериите и изобщо всичко необходимо по програмата можеш да прочетеш на www.nhif.bg, там отиваш в Лекарствена политика, Лечение по програми и изтегляш Програма IVF-01-09-06.
Да си подготвиш документите за програмата означава: 1. Да направиш изследванията, посочени пак в този текст в точка: НЕОБХОДИМИ МЕДИКО-ДИАГНОСТИЧНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ В ХОДА НА ЛЕЧЕНИЕТО; 2. Документите от всички направени изследвания трябва да представиш в клиника, където ще правиш ин витро /избираш я сама от спосъка, посочен пак в онзи текст/, там ти издават експертно становище и срещу 60 лева ти "пакетират" документите; С този "пакет" отиваш в РЗОК там, където живееш, във време, когато има прием на документи по програмата и си ги подаваш. След това ти остава единствено да чакаш! Доколкото ми е известно за 2007 година сумата, която ще поема касата за лекарства при ин витро е определена на 1352 лева.
Препятствията са онези страховити неща, които виждаш, щом отклониш поглед от целта си.

Хенри Форд