0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    z22

  • *
  • 3293
  • мама на слънцa
аз съм правила на крачетата и беше много лесно .Подариха ми го за прощъпулника и  аз точно тогава го направих.Никола проходи на 10м. ,та на толкова значи съм го правила.
<br />
Благодаря z22!
*
Определено трябва да се направят отпечатъците преди годинка, че после стават по-големи и е по-трудно. Ние правихме и на краче и на ръчичка. С крачето се справихме от първия път, но с ръчичката повтаряхме няколко пъти. Малкия беше на 6 месеца.


*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Имаме отпечатък на крак и ръчичка, и върху правено тесто-мисля че беше 1:1 брашно и сол и вода до твърдо тесто.Разточвате не много тънко,да не се счупи или напука  после плочката,слагате отпечатъка и оставяте на стайна температура да изсъхне.Е,в годините не знам дали ще са така трайни ,както гипсовите ,но пък е интересна занимавка,особено ако има по-големи каки и батковци да им дадете да месят.


meshko106  благодаря ,а това на Бюбхен наистина ли попива бързо на кожата ,че сега я мажа на Бочко хич не се абсорбира бързо,а нали всичко ни е като на маратон  :),може да го пробвам ако не ми хареса това.

Да, Бюбхен се абсорбира много бързо. Много нежно мляко е. Ползвала съм и на лосион на Чико, също много ми хареса.
<br />[link=http:
*
Holla и от нас :) Отдавна се канех да се запиша тук, после забравях, после други нещица... И така. Обещавам да поизчета назад скоро (днес и утре съм разхвърляна из целия град, а и мисля да правя кекс след малко преди да изляза, но скоро). И да не е без хич: някоя мадама от родилите последните 4-5 месеца вече да се е сдобила с... обичайното при жените?  8)
*
lili2011, радвам се, че се появи - вече ми липсваше :lol:
Ако питаш за това, което си мисля - още на 40 ден от раждането :( Не успях да "намажа" въпреки усърдното кърмене 8)
Пиши как сте с малката сладка мишка :)
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
За времето през което кърмих , аз нямах цикъл  - и не става въпрос за месец или два ,а над   година и половина. Няколко пъти съответно ходих на лекар , че се бях попритеснила. Паралелно разбира се си следях ТСХ  . След като спрях да кърмя , около месец след това ми дойде цикъл , за първи път след раждането.
Казвам го за успокоение на майките , ако не им дойде цикъла веднага или до няколко месеца , което разбира се не изключва консултация с лекар. При всеки е  индивидуално .


*
И при мен и трите пъти се възстановяваше Гадта точно 20 дни след спирането на лохиите. Кърмих (и все още кърмя) успешно и трите си деца. :D


"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
При мен на шестия месец се появи.За мой късмет или не :)

*
За отпечатъците и аз се присетих наскоро и открих полезна информация в бг-мама (естествено ;)). Там имаше идея да се използва бяла глина за моделиране, която се продава при канцеларските материали. Смятам да опитам.

Аз също кърмя, но цикълът ми дойде на шестия месец след раждането. Явно е силно индивидуално.
*
През септември, т.е. след 2 месеца само напомни, цикъла супер оскъдно, ноот тогава и през октомври и сега ноември,  отново само по няколко капки. Ще ходя на гинеколог скоро
*
Аз да питам как режете ноктите на краката на детето? То не че има нужда детето, ама аз изтрещявам при мисълта. Четох, че нокти се режели, докато детето спи, ама на мен лично ми се струва безумно.
"Една малка крачка за човека - един голям скок за човечеството..."
Нийл Армстронг
Rtfrtf, аз и на ръцете и на краката ги режа в будно състояние. Като спи имам чувство, че ще го събудя, а и сега основно е с чорапи или ританки, та нямам и достъп тогава.
А теб защо точно краката те притесняват? На мен ръцете са ми по трудни, защото си ги дърпа и ръкомаха  :lol: но стискам и режа. Понякога успявам да изрежа няколко, след 5-10 мин, пак и така.
*
Ноктите на ръцете ги режа след ядене, докато още е закопчан в стола за хранене, нямам проблем. Но на краката още не съм пробвала, понеже за момента няма нужда.
"Една малка крачка за човека - един голям скок за човечеството..."
Нийл Армстронг
*
Спокойно бе човек, ще ги отреже! Има ли избор някой от двама ви :) Аз режа нокти като давам несесера да се играе с него, съответно като е на краката не е проблем да симулира и той рязане и става по-бързо, на ръцете иска и той да реже и е сложно :)
*
Ноктите на ръцете ги режем без проблем, дори няма нужда да водя преговори. За краката положението е по-сложно.От половин година отказва да ги даде (и преди не беше много лесно) и независимо от уговорките в будно състояние не се получава. В резултат го чакам да заспи и тогава действам.
*
И на двамата им ги режа в будно състояние. При краката имаме малко по-голям проблем , защото явно имат гъдел и леко се опъват но не се е стигало до големи драми.


*
Добро утро!
В началото аз режех докато спи и на ръцетеи на краката.После взе да спи леко и не исках да я будя и от тогава режа в будно състояние.Мислех че ще ми е трудно,но тя седи и гледа с интерес ,за краката също нямаме проблем ,е от време на време я е гъдел ,но след  малко пак продължавам и също не сме имали трудност при тях.

Аз да питам как режете ноктите на краката на детето? То не че има нужда детето, ама аз изтрещявам при мисълта. Четох, че нокти се режели, докато детето спи, ама на мен лично ми се струва безумно.
На дъщеря ми успявах да й ги изрежа само докато спи. До ден днешен, а вече е на 8 години, супер трудно й режа нокти на краката. С малкия няма никакви проблеми, той седи спокойно и ги изрязваме беспроблемно.
<br />[link=http: