0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Лятно-дъждовна седмичка 22.06 - 28.06
« Отговор #80 -: Юни 26, 2009, 01:06:55 am »
Бери, 800 гр въобще не е голямо наддаване. Първият месец принципно качват около кило средно, че и повече даже. А пък това, че ще стане тлъсто е крайно несериозно. Моето дете наддаваше първите 3 месеца бая, пък сега още няма 10 килограма, а е почти на две години. Препоръчвам ти да се водиш по детето, а не по нормите на педиатрите. Щом му се яде нека яде колкото иска, ако не му се яде, не го тъпчи. Децата най-добре си знаят кога и колко. Много скоро ще се стиковате и много ясно ще разчиташ сигналите, които ти дава.
« Последна редакция: Юни 26, 2009, 01:09:34 am от sia »
*
Re: Лятно-дъждовна седмичка 22.06 - 28.06
« Отговор #81 -: Юни 26, 2009, 01:19:57 am »
И аз да се включа :).Мойта педиатърка пък казва на 2 месеца вече може сокчета да давам 8O.И нощното хранене ми каза още на петия ден на бебето да го спирам ако съм искала да спя 8O.Нямам думи...

*
Re: Лятно-дъждовна седмичка 22.06 - 28.06
« Отговор #82 -: Юни 26, 2009, 01:29:32 am »
И аз да се включа :).Мойта педиатърка пък казва на 2 месеца вече може сокчета да давам 8O.И нощното хранене ми каза още на петия ден на бебето да го спирам ако съм искала да спя 8O.Нямам думи...
Е в това не виждам логиката 8O.Ако детето е гладно със сигурност нама да те остави да спиш.Аз също смених първата педиатърка ,защото се движеше много по книгите- точни часове на хранене,на къпане,без хранене през нощта,вода със захар и т. н. Изобщо не приемаше отклонения от "правилника" на детската педиатрия.
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Лятно-дъждовна седмичка 22.06 - 28.06
« Отговор #83 -: Юни 26, 2009, 02:09:53 am »
вижте, момичета...

в началото на отглеждането на децата, най-актуални са въпросите колко наддало, колко изяло, колко изакало... кога да пие сокче, кога да яде тиква... със зехтин ли да маже или с крем... с термометър в дупето ли да изаква или с Дуфалак... тия неща не са толкова сложни и всяка майка разполага с достатъчно материали за четене, от които да се информира и сама.

не бих си подбирала педиатъра по това дали "подкрепя кърменето" или "е за късно захранване". това не е дейност с разрешителен режим и нямам нужда от педиатър да ме подкрепя, за да кърмя или да ми разреши да захраня на 6 месеца.

много по-важно е следното:
1. педиатърът да е добър в диагностицирането и лечението на детските болести.
2. да е отзивчив, кооперативен, да можем да разчитаме на него и извън приемните му часове
3. да не се стиска на направления и да не спестява нужните консултации, прегледи и изследвания заради това

ще минат няколко месеца, бебетата ще наддадат, ще изработят режим, ще проакат и пропият вода, но за съжаление, ще почнат и да боледуват повече. тогава се вижда най-ясно кой педиатър е добър и кой - не.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    smile76

  • *
  • 201
  • Ако искаш да светиш на другите,трябва сам да гориш
Re: Лятно-дъждовна седмичка 22.06 - 28.06
« Отговор #84 -: Юни 26, 2009, 02:14:19 am »
Моите притеснения сега са на същата тема. Тъкмо ми се стори, че сама започна да си създава някакъв режим и от снощи се почна с едно дълго хранене от по час и половина средно, със спиране за по 10-15 минути като я залъгвам с биберон, ама накрая пак си иска да суче. И се буди след час да иска още. Имаме по 1-2 пъти на ден, в които да спи по 2 или повече часа, нощем иначе може да спи 4 часа, но снощи например се хранихме почти 2 преди да заспи. Не знам аз ли не разбирам какво става, но с биберон се залъгва за малко, пие по малко вода и после отказва, ама това целодневно хранене ми се струва ненормално като се има предвид, че преди това сучеше по половин час по часовник направо преди сама да се откаже. Сега няма такова нещо сама да спре да суче. Кажете ми моля ви нормално ли е това  :oops:
Истински се вижда само със сърцето. Същественото е невидимо за очите.

*

    adi

  • *****
  • 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
Re: Лятно-дъждовна седмичка 22.06 - 28.06
« Отговор #85 -: Юни 26, 2009, 07:41:02 am »
Здравейте и от нас  :D
У нас е пълна лудница,
всяка сутрин между 3-6 ставаме и играем,плачем,пеем,....всички екстри
сега сме в период на зъбоникнене ,отказва да яде(изяжда по някоя друга лъжица и то с молене и лъгане),да пие,имаме лека диария .
Видимо доста заслабна,но мен ме притеснява че и течности отказва  :(

по въпроса за педиатъра,аз на моя не давам никакви обяснения ,при него само теглилки и мерилки ,когато имам сериозен проблем ходим другаде.
« Последна редакция: Юни 26, 2009, 07:46:20 am от adi »
*
Re: Лятно-дъждовна седмичка 22.06 - 28.06
« Отговор #86 -: Юни 26, 2009, 11:21:24 am »
Ади  :bighug: дано изникнат скоро. Ние от вчера се обзаведохме с последните предни зъбки и се надявам при нас положението да се укроти малко. Обаче как ще стане, незнам... Вчера единия се качи на табуретката, от там на масата, а другия в това време дърпаше кабелите на компютъра. Ей, луда калинка станах, а сега се почва. Смеех се на снимките на Каси, ама сега гледам филма наживо.
Като ви чета за педиатрите, май аз съм случила. На 2 месеца ми беше казала да махам нощно хранене, обаче те не ми позволиха и се хранихме доскоро. Тя знаеше, но никога не ме е "овиквала". Дори ми казваше, щом така се успокояват и заспиват... И за други неща, ако ми каже нещо и аз не се съглася, не се опитва да ме убеди, а пита защо не съм съгласна и приема моето решение.
Смайл, доколкото разбирам се кърмите. Пробвай да изцедиш, да видиш колко кърма имаш за 1 хранене. Може да не му стига на детето. Аз хранене повече от 20мин не съм имала. Нещо подобно, което описваш се случваше с моя приятелка - детето я използваше за биберон, защото не и стигаше кърмата и заспиваше от умора, след половин - един час се почваше наново. А тя милата само по 20млл кърма имаше, но разбра след първата консултация като премериха бебо.
Re: Лятно-дъждовна седмичка 22.06 - 28.06
« Отговор #87 -: Юни 26, 2009, 11:32:33 am »
И аз мисля, че улучих с педиатър. Доказателство за промяна е, че преди 3 години, когато се роди Дани, ме съветваше за сокчета след 2рия месец, а сега картината е съвсем друга. :wink: Звъня й минимум по два пъти на седмица, даже напоследък ми стана неудобно. Радвам се, че е толкова отзивчива. :D
*
Re: Лятно-дъждовна седмичка 22.06 - 28.06
« Отговор #88 -: Юни 26, 2009, 12:10:09 pm »
Привет и от нас от слънчев Бургас  8) :lol:

Тонино ходи на ясла вече цяла седмица, да чукна ако сме здрави от понеделник ще го пробват да спи  там. Хвалят ми детето, че било много кротко /ха-ха-ха/... яде там да не повярваш, е не всичко му се нравни но яде /става дума за обедното хранене/
Чуркал на гърнето там всяка сутрин, а вкъщи ми прави номера и въобще не ми дава да му сложа гащички. Отделно ми казаха, че видимо детето е много назад и изостанал /тоест не яде сам, не пишка и ака в гърненце, не говори разбираемо - това за неговата възраст/, обаче пък бил много хитър. А добър ден, ще им покаже той кой е Антоан, ама нека мине още време, да им изучи "слабите" места  :wink: :D
Заключението от посещението от яслата е, че детето стана супер привързано към мен, тип ваденка/татуировка. Яде с апетит, когато е здрав де. Бърбори и повтаря всичко, но трудно му се отдава на миличкото. А за да не плаче когато го оставям на ясла, му казвам, че мама ще ходи на работа, а той повтаря "мама пепи папати" - в превод мама лепи плакати. Много беше впечатлен от лепенето на плакати за ДРЗ-то и само като му кажа така и спира да плаче, когато го оставям в яслата.
Лошата новина е, че от 06.07. ще правят сборни групи за два месеца от по 35 деца и различни лели, обаче ако сме здрави ще се пробваме и там. Ще правят ремонт на половината сграда.

Усмивки и здраве ви желая.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

Re: Лятно-дъждовна седмичка 22.06 - 28.06
« Отговор #89 -: Юни 26, 2009, 13:01:35 pm »
Бери, както са те посъветвали момичета, кимаш разбиращо на педиатърката и правиш нещата, както намираш за правилно. Ние за целта си имаме 2 педиатърки -личната я ползвам само за направления и болнични. За всички важни неща в развитието и захранването, както и когато е боледувала, се обръщам към частната ни. На нея звъня по всяко време и тя истински се интересува от детето ми. Последният път, когато Мия не беше яла нищо 1 седмица, личната просто ме посъветва да й давама витаминчета. Как ме ядоса тогава, не е истина, детето ми стана кожа и кости, започна да залита от немощ, тя с витамини ще оправя работата... Частната ни пусна изследвания, после се обади да ме попита какво се случва и т.н.
Мари, добре дошла отново и да ти е жива и здрава рожденичката! Комплименти за тортата.
<br />[link=http:
*

    smile76

  • *
  • 201
  • Ако искаш да светиш на другите,трябва сам да гориш
Re: Лятно-дъждовна седмичка 22.06 - 28.06
« Отговор #90 -: Юни 26, 2009, 15:10:14 pm »
mimi26, кърма имам много. След като се нахрани изцеждам по 50-60 мл след почти всяко ядене и спирам без да съм изцедила докрай - имам чувството, че мога още поне 20 мл да изцедя. Сега сме на нова вълна - не можем да се храним само от едната гърда - трябва да сменя по няколко пъти гърдата, защото в един момент я пуска и не мирясва докато не я сложа на другата. А че има мляко - ми то ми тече уж от изпразнената гърда докато тя се храни от другата. После непременно трябва да се приспим с биберон, а аз бях толкова против биберона... Ака по няколко пъти на ден, само дето днес ме притесни, че от 3 през нощта до обяд не беше пишкала и чак преди малко свърши работата, а съм й давала и вода. Ох, може и да прекалявам ама като имам предвид само преди 3 дни каква кротана беше и как спокойно хапваше и спеше. А може всичко да се дължи на газовете, които я мъчат последните дни.
Истински се вижда само със сърцето. Същественото е невидимо за очите.

*
Re: Лятно-дъждовна седмичка 22.06 - 28.06
« Отговор #91 -: Юни 26, 2009, 15:24:09 pm »
Щом имаш - супер. Може и коликите да са я хванали, затова да е неспокойна. Ама толкова време без да пиша... незнам дали за такова малко бебе е нормално. Нека и другите мами да кажат.
« Последна редакция: Юни 26, 2009, 16:06:27 pm от mimi26 »
*

    adi

  • *****
  • 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
Re: Лятно-дъждовна седмичка 22.06 - 28.06
« Отговор #92 -: Юни 26, 2009, 15:46:37 pm »
Щом имаш - супер. Може и коликите да са я хванали, затова да е неспокойна. Ама толкова време без да пиша... незнам дали за такова малко бебе в нормално. Нека и другите мами да кажат.
да може да има колики ,но може и да несучи достатъчно
Много новородени сучат 10-12 пъти или повече. Това включва както по-продължителните хранения, така и кратките сучения за похапване. Кърмене на всеки 2-3 часа през деня, с не по-дълга пауза от 4 часа през нощта .
Освен наддаването на тегло, това вероятно е най-добрият индикатор колко мляко поема бебето,трябва да следим коко често бебето мокри памперси и колко ака.
Трябва да има поне 2-5 по-значителни изхождания за денонощие и може да ака всеки път, когато суче, през първите няколко седмици от живота си.трябва да има 5-6 мокри памперса за 24 часа.
*
Re: Лятно-дъждовна седмичка 22.06 - 28.06
« Отговор #93 -: Юни 26, 2009, 15:47:03 pm »
Ние пък сме точно обратното.Почнахме да акаме 2 пъти на ден но пък много пишкаме.

*
Re: Лятно-дъждовна седмичка 22.06 - 28.06
« Отговор #94 -: Юни 26, 2009, 15:49:22 pm »
И аз мисля, че улучих с педиатър. Доказателство за промяна е, че преди 3 години, когато се роди Дани, ме съветваше за сокчета след 2рия месец, а сега картината е съвсем друга. :wink: Звъня й минимум по два пъти на седмица, даже напоследък ми стана неудобно. Радвам се, че е толкова отзивчива. :D
е и ние веднъж да случим , а :lol: :lol:

Ади, теб направо жива те ожалих. Цунки на малката сладурана, да се успокоят нещата скоро.
*

    smile76

  • *
  • 201
  • Ако искаш да светиш на другите,трябва сам да гориш
Re: Лятно-дъждовна седмичка 22.06 - 28.06
« Отговор #95 -: Юни 26, 2009, 16:33:35 pm »
Моля ви, не ми се смейте, ама се оказа, че Ани си пишка колкото трябва, ама на мен тези памперси ми изглеждат все сухи  :oops: Всъщност и трите пъти памперсите били пълни с урина, ама нали е светла и не мирише и като попие добре, вземам да се шашкам. Добре, че таткото взе един сух и един мокър памперс да ги сравни колко тежат  :lol: Иначе до вчера си акаше почти на всяко хранене, днес още не е, но има време, последният наакан памперс го сменихме в 3 през нощта. А притеснително ли е, че иска по няколко пъти на едно хранене да сменям гърдата? Иначе се върти, изнервя се и докато не я сменя не опитва дори да суче. Голяма питанка съм и аз  :?
« Последна редакция: Юни 26, 2009, 16:36:47 pm от smile76 »
Истински се вижда само със сърцето. Същественото е невидимо за очите.

*

    Nadyn

  • *
  • 2703
  • Всяко зло за добро!
Re: Лятно-дъждовна седмичка 22.06 - 28.06
« Отговор #96 -: Юни 26, 2009, 17:07:21 pm »
Смайл, едва ли е притеснително въртенето, освен ако не е
в удобна за нея поза. Пробвала ли си да кърмиш с възглавничка?
Може би да са почнали коликите, не се притеснявай, ще се наместите :)
И Рая имаше предпочитания към едната ми гърда, и не искаше другата изобщо,
с времето това отминава, вие тепърва започвате да свиквате една с друга.
*

    adi

  • *****
  • 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
Re: Лятно-дъждовна седмичка 22.06 - 28.06
« Отговор #97 -: Юни 26, 2009, 17:43:03 pm »
Смайл, едва ли е притеснително въртенето, освен ако не е
в удобна за нея поза. Пробвала ли си да кърмиш с възглавничка?
Може би да са почнали коликите, не се притеснявай, ще се наместите :)
И Рая имаше предпочитания към едната ми гърда, и не искаше другата изобщо,
с времето това отминава, вие тепърва започвате да свиквате една с друга.

да съласна см с надин  :D,може позата да не е удобна или пък може  бебка да е хитра и да не иска да сучи вътрешнота кърма,защото е по-трудно,въпреки че тя е по-калорична (алекс така правеше в началото ,изсукваше само първото,което по-лесно се изсуква   :lol:)
*
Re: Лятно-дъждовна седмичка 22.06 - 28.06
« Отговор #98 -: Юни 27, 2009, 15:12:20 pm »
Здравейте и от нас мами  :D!
Бих искала и аз да споделя за храненето ни.Жорко е на 16 дни.В болницата ни носеха бебетата точно на 3 часа,без нощно хранене.Хареса ми този режим,но в къщи не мога да го приложа.Рядко се буди сам.Налага се да го будя на около 3,30-4 часа.Кърмя го по 20 мин и аз го махам от гърдата(незнам дали е правилно).Случвало се е,но 2-3 пъти да заспи на 10тата или 15тата мин от кърменето и после пак си спи докато го събудя.А през ноща спи непробудно по 6-7 часа.Само днес от сутринта се събуди 2 пъти през 2 часа.
*
Re: Лятно-дъждовна седмичка 22.06 - 28.06
« Отговор #99 -: Юни 27, 2009, 15:23:17 pm »
Не го буди, след като не се буди сам, значи не е гладен. Моите и аз ги махах от гърдата, ако са повече от 20мин, иначе за 10-15 се нахранваха. Ако стоят повече време просто ме ползваха за биберон.