0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните №72
« Отговор #120 -: Януари 15, 2011, 22:04:17 pm »
saraapl Хайде да ме запсува някой съвсем, че за домашни любимци сме оспамили темата, ама... Имам един аквариум с дискуси - 360 литра в хола. Доскоро имахме и още един 500 литров с акули, специално питах за рибите и бебо.
Първа и главна опасност е бебо като започне да ходи и да пипа разни неща - да тресне стъклото на аквариума с нещо и какво става - ясно. При малолитражни аквариуми, освен да се стресне и поизмокри детето - няма други щети, освен умрели рибки и надут паркет. При големи обеми, по принцип марковите аквариуми имат близо сантиметър, или по-дебели стъкла, които са триплекс /като на автомобилите/ и са трудни за чупене. Ама срещу една бронзова статуетка и засилка - не се знае ;) Важно е край айвариума, особено голям, да няма открити контакти и разклонители от които при евентуален разлив, мокрото детенце да го тресне ток. Добре е и ел. таблото ви да е читаво и за такива и за други случаи, за да може да падне предпазителя, ако нещо стане.
Потенциални алергени са: сухите храни за рибки, добре е да се държат далеч от детето. Има някакви теории, че алгите в аквариума, също могат да бъдат алерген, за по принцип проблемно дете, не за здраво, но не е доказано. лесно решим проблем - пускате 5 рибки саета, те ядат алги и такива няма. Други рискове от аквариум "на науката не са известни". Е, ако гледате черна пираня - заключвайте капака на аквариума де. ;)

marigri , явно не ме разбра, да не изпадаме в крайности. Казвах само, че да си махнеш животното - без РЕАЛНА причина е безотговорно, според мен. Това най-малкото. Също така обясних, че при агресивно и потенциално опасно за детето животно - трябва да се мисли вариант, дори и той да е "отстраняване на животното от дома" - временно, или за постоянно, ако няма друг начин. Естествено, че под "отстраняване" нямам предвид да се изхвърли, а да му се търси нов и подходящ дом.
С вашето куче и неговите прояви - аз конкретно, или бих търсила специалист да му "изправя кривиците" в поведението, или със съжаление - бих го дала за отглеждане на някой свестен човек, но определено нямаше да го оставя край децата си. Не е нормално и допустимо кучето ти да посяга да те хапе, по никакъв повод! В този смисъл - напълно разбирам и бих оправдала решението ти да се разделиш с кучето си, то е потенциална заплаха, лично според мен.

За алергиите, ако детето ми се окаже алергично точно към котката и му избиват циреи и се задушава от нея - естествено, че няма да я оставя у нас. Има си хас. В моя случай е лесно - винаги мога да я пратя при мама, която ще я гледа по-добре и от нас даже и стресът ще й е минимален - познава и човека и жилището и ще ни вижда често... Но дано имаме здрави деца и никакви алергични проблеми :)
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Re: Тема на бременните №72
« Отговор #121 -: Януари 15, 2011, 22:08:01 pm »
Ще излъжа, ако кажа, че много съм мислила по въпроса какво да правя, ако детето ми е алергично към котарака - то е ясно, че ще се разделяме. Но със сигурност ще му намеря "осиновители" от най-близкия си кръг, проверени и сигурни хора. Имаме си приоритети.

Маригрич, разбирам те напълно относно притесненията ти. Въпреки че котаракът ми е добричък и кротък, не го оставям насаме с бебето - никога не знаеш какво може да се случи, и двамата са на твърде малко акъл за момента. Кучката (кокер шпаньол) на свекърва ми, например, е ужасно разглезена и ревнива, първия път, когато заведохме бебето у тях, така му ръмжеше... по никакъв начин не бих я оставила в близост до детето без надзор. И аз бих те посъветвала като дидон - да прочетеш и да видиш как стоят нещата, когато децата се появят... Но междувременно може да помислиш за резервен план.

сараапл, ти още ли си тук, бре? Айде, моме, няма ли да раждаш?
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*
Re: Тема на бременните №72
« Отговор #122 -: Януари 15, 2011, 22:30:13 pm »
За изледванията на ФТ4 и ТСХ никой не ми е казвал да ги пускам :ask:Аз не съм имала проблем с ЩЖ,а и преди трансфера нали съм правила всички изследвания,ако е имало нещо са щяли да ми кажат.Мисл,че само когато има проблем от преди забременяването се налага да се следи ТСХ-то.
*

    Nataly*

  • *****
  • 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
Re: Тема на бременните №72
« Отговор #123 -: Януари 15, 2011, 22:33:21 pm »
Момичета, много ви моля да спрете за домашните любимци. Разбирам, че темата се разисква заради отглеждането им при бебета, но е изключително досадно. Последните 3 страници чета само за кучета и котки и направо не ми се влиза. :? И това се повтаря във всяка една бременна тема. Аз за месеците, в които съм го чета вече за н-ти път.
Само да подчертая, че аз също обичам кучета и съм с намерение да си взема в най-скоро време самоед, за да не ме помислите за някоя зла гад.

Жбрул, :nono:
« Последна редакция: Януари 15, 2011, 22:34:52 pm от Nataly* »
*
Re: Тема на бременните №72
« Отговор #124 -: Януари 15, 2011, 22:42:16 pm »
Jbrul, аз добре разбрах какво обсъждате и нямам нищо против :D
Не вярвам да има хора, които да сравнят домашен любимец със стар куфар...
Както и да е, важно е децата да са здрави и добре,така и родителите и домашните любимци ще са добре :D

Breiv, изключително ми е приятно да те приветствам с "Добре дошла" :D
Пожелавам ти успешна и безпроблемна бременност и здраво бебе около термин :D
Прегръщам те и ти изпращам много положителна енергия :D
« Последна редакция: Януари 15, 2011, 23:13:49 pm от Ники »

Re: Тема на бременните №72
« Отговор #125 -: Януари 15, 2011, 22:56:47 pm »
Аз за себе си приключвам засега темата, важно че в крайна сметка сме се разбрали... :wink:,просто не исках да ма помислите че съм от тези "лоши хора" :D
Жбрул  :hug2:
времето ще покаже как ще се развият нещата, а иначе на всички пожелавам да имаме здрави и усмихнати бебета  :D
*
Re: Тема на бременните №72
« Отговор #126 -: Януари 15, 2011, 23:03:03 pm »
Оки, аз спирам с тази тема, ето черно на бяло го пиша, че да нямам шанс да изклинча нещо от обещаното ;)
Обаче ще си позволя да направя една вметка, без претенции за неоспорима правота естествено. Всички въпроси обсъждани в бременните теми неизбежно са превъртани стотици пъти /и ще продължи да е така, ясно защо/. Всяка кандидат-мама се вълнува приоритетно от различни неща, според това какъв й е моментния дерт на нея, или интересите и страстите като цяло.
И на мен много пъти ми е ставало отегчително да чета за не знам кой път, не знам колко поредни странци, съдържащи съвети какво да се вземе при грип и температура примерно. Често се слува и през ден-два да се изписва пак - осцилококцинум, прополки, парацетамол, сок от лук в носа...и след три поста - пак някой пита същото. Предполагам, че никоя от вас сега няма да седне да ми разправя, че не е вярно.
Смея да кажа обаче, че никога не съм си позволила, да спомена на тези момичета, че питанията им ме отегчават и са обсъждани милион пъти и с едно кликване на мишката - отговорите ще ги видят на предната страница ;) Така, че не съм склонна да приемам, че тема, която за мен е съществена /а и не само за мен/ и определено има отношение към бременност и бебета - не е на място тук. Нито пък коментарите по нея между заинтересованите, възпрепятстват другите момичета, които се вълнуват от други теми свързани с бременността да си обсъждат тях. Освен това, за разлика от проблеми с грип и настинка, зацапване, хормонални и пр. изследвания, за които можем да питаме лекаря си /и е по-разумно даже да питаме него/, за тези неща - няма кого да питаме напрактика, освен други собственици на животни.
Постоянно някой се пробва да дава наклони за какво да се пише тук, което наистина дразни. Скоро бременните момичета в ранни седмици, се почувстваха игнорирани от обсъждането на въпроси, вълнуващи жени преди раждане, нали било бременна тема, пък... Не, че не им се отговори на поставените въпроси незабавно, ама ей на не се обсъждали основно те сега, ами неща дето не ги вълнували и айде "проблем"... Ей такива абсурди стават често и за мен поне е напълно излишно, да "си дирим карез" коя какво я интересувало в даден момент свързано с бременността й, но всеки си решава сам.

Темата "домашни любимци и бременност", в интерес на истината я изчерпахме по същество, така че аз съм "пас" вече.  :lol:
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    Eille

  • *
  • 916
  • Понякога мечтите се сбъдват двойно!
Re: Тема на бременните №72
« Отговор #127 -: Януари 15, 2011, 23:08:07 pm »
Натали, аз повдигнах темата за домашните любимци. Може да е била обсъждана в стари теми, но аз не съм чела и писала тогава. Обърнах се към Jbrul, защото при нея раждането наближава и със сигурност разсъждава по този въпрос. Иначе мен също не ме вълнуват част от обсъжданите въпроси, но не казвам "момичета досадни сте", а също така смятам, че това не е единствената информация, която периодично се повтаря в темите на бременните.
Breiv, добре дошла!


*
Re: Тема на бременните №72
« Отговор #128 -: Януари 15, 2011, 23:13:37 pm »
Момичета, много ви моля да спрете за домашните любимци. Разбирам, че темата се разисква заради отглеждането им при бебета, но е изключително досадно. Последните 3 страници чета само за кучета и котки и направо не ми се влиза. :? И това се повтаря във всяка една бременна тема. Аз за месеците, в които съм го чета вече за н-ти път.
Само да подчертая, че аз също обичам кучета и съм с намерение да си взема в най-скоро време самоед, за да не ме помислите за някоя зла гад.

Жбрул, :nono:


хаха,Жбрул ти не видя ли последното изречение .... :lol: :lol: :lol: :lol:

  Хайде да ви дам друг куест,та да изместим темата.Пак за кремчетата.Взела съм си аз сериата на Чико ,отделно кремче за бюст и друго за корема.ЕЕЕЕЕ,да ама и дупето расте,и баджаците.А тубичките мноооого малки.
  Сега,чсно ми е,че през кожата се абсорбират веществата,но ако си мажа бедрата и краката с друг крем .дали за стрии или какъвто и да е с изключение на загряващ антицелулитен крем дали ще има проблем за бебо?
  Ще питам и док,ама до часа за прегледа ще измажа едно кило крем,та да си кажете и вие мнението


  Абеее,мисля,че си беше на място забележката да прекратим.И аз бях от участниците в нея.Според мен просто се изчерпахме и постовите ни станаха ...еднотипни...без особена тежест във фактите
*
Re: Тема на бременните №72
« Отговор #129 -: Януари 15, 2011, 23:31:17 pm »
Жиц... няма нужда сЯ от "древногръцки трагедии", съпроводени с бременни хормони  :lol:
За животниските раУти и бременността - моля, заповядайте: http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=44794.0 Ако някой заблуден тръгне да обсъжда пак тука, просто му дайте линк за темата. Има решения за всичко и то лесни ;)

Дидонка, твоите въпроси /по-точно формулировката им/, понякога направо ме хвърлят в чуденки и не мога да разбера какво питаш чак.  :lol: Значи ако си жаба - би могла през кожата да резорбираш някой боди милк така, че да достигне до бебето, ама ти не си, така че споко. Важното е кожата да е добре хидратирана, това я защитава срещу стрии, "специализираната козметика" си е мит в голяма степен - доста мами се нацепиха, ползвайки обилно и най-скъпите серии такава. За бедра и дупе - ползвай някакъв лосион, който е хидратант и не е агресивен като съставки, а просто овлажнява. Потърси си и някакво мазило за бременни на прилична цена и в по-голяма опаковка, чела съм тук, че има достатъчно добри продукти за целта и мажи занапред с него навсякъде.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Тема на бременните №72
« Отговор #130 -: Януари 15, 2011, 23:42:38 pm »
  Ми ,Жбрул,аз съм малко не традиционна...Обичам закачките и се опитвам да си задавам въпросите  по-интересно...че форумите не винаги са такива...трябва и веселба да има,освен всичко друго...
  А това за кремовете си е основателно,не ми говори ти за "жаби-маби"...Що не вземеш да си мажеш корема с крем с  кофеин или ботокс или знам ли аз с какво вътре / няма нужда да ми казваш,че това не предпазва от стрии,ясно ми е,примера ми е дебелашки,ама за да не трябва после пак да обяснявам/.Те сериите за бременни не са само такива,защото са по-мазни...
  И въпроса ми не е само задара финансовата част.Имам кремове за тяло,от които съм много доволна,ама да ги пазя до другата година ако мога да си ги ползвам за някои части на тялото,що пък не ;)
*

    Raissa777

  • *****
  • 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
Re: Тема на бременните №72
« Отговор #131 -: Януари 15, 2011, 23:51:27 pm »
Дидон, и аз не разбрах какво питаш... :lol: Замислих се да ти кажа, че трябва да се внимава със съставките, но ти си си го нписала...

 :nono: - абе тоя дребния размахва показалец, предполагам...а на мен все ми изглежда като среден пръст  :lol:

 
*
Re: Тема на бременните №72
« Отговор #132 -: Януари 16, 2011, 00:04:47 am »
За бедра и дупе - ползвай някакъв лосион, който е хидратант и не е агресивен като съставки, а просто овлажнява.

Мисля, че ясно написах каква е за мен алтернативата на кремовете, които са специално предназначени за бременни Дидон. Друг вариант е зехтин, ама той иде по-скъп от повечето специални кремове. Като не е въпрос за пари - мажи навсякъде с кремове за бременни. И на пари да е въпрос - има такива кремове и масла на съвсем нормални цени, мисля че на "Икаров" бяха. Стори ми се излишно да пиша, че кремове с кофеин и всякакви агресивни съставки - не стават в момента, по подразбиране. Та що не взема да се мажа с такива - ми щото не се мажа по принцип с такива, а и си ползвам тези за бременни. Ти имаш въпрос все пак, не аз, после не си доволна от отговора - ми няма други отговори, сори. Или бременен крем, или безобиден крем, или никакъв крем. Толкова. ;)

Раиска кефещ е емота - някак двусмислен. :D
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Re: Тема на бременните №72
« Отговор #133 -: Януари 16, 2011, 00:22:11 am »
За животниските раУти и бременността - моля, заповядайте: http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=44794.0 Ако някой заблуден тръгне да обсъжда пак тука, просто му дайте линк за темата. Има решения за всичко и то лесни ;)
Момичета, вече има такава тема, макар и в друг подфорум.
Ползвайте я.
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=18627.0
 
*
Re: Тема на бременните №72
« Отговор #134 -: Януари 16, 2011, 00:47:06 am »
Наминавам само да ви видя...гледам ,че списъкът добре се стопанисва! Леко раждане на мамите в горещия списък!
*

    saraapl

  • *****
  • 2009
  • Нашата мечта... Обичаме те много
Re: Тема на бременните №72
« Отговор #135 -: Януари 16, 2011, 01:01:19 am »
Цитат на: cambozzola link=topic=44781.msg788576#msg788576 date=1295122081
[b
сараапл[/b], ти още ли си тук, бре? Айде, моме, няма ли да раждаш?

Aми... :) чакам си реда май..Бебко се е настанил и нъц- не ще :)
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Тема на бременните №72
« Отговор #136 -: Януари 16, 2011, 01:25:38 am »
Иначе мен също не ме вълнуват част от обсъжданите въпроси, но не казвам "момичета досадни сте", а също така смятам, че това не е единствената информация, която периодично се повтаря в темите на бременните.
:good_post:


  
*
Re: Тема на бременните №72
« Отговор #137 -: Януари 16, 2011, 02:04:17 am »
Та за кремчетата.../че не успях да се включа навреме за домашните любимци 8)/-най-добрата ми приятелка се мажеше всяка вечер със смес от затоплен зехтин и какаово масло и няма нито една едничка стрия. Аз измазах доста скъпи кремчета и пак се нацепих. Пробвах и нейния вариант, ама доста бързо ми писна да ги приготвям тия бъркочи, и да вися 2 часа гола всяка вечер докато попие. Поне се убедих, че не винаги красивите тубички и бурканчета,със страхотни обещания  са най- добрата алернатива.
Тя е и с много по -хубава кожа от мен, та мисля, че и гена си казва думата.
Ако все пак някой се интересува от рецептата:
Смесват се равни части  затоплен студенопресован зехтин/не трябва да се прегрява/ и разтопено какаово масло. Сместа се маже докато е топла и се стои докато попие/или прежалвате една тениска и стар анцунг/. Туй нещо се бърка всеки ден, за да е прясно/не виждам логика, ама това е по рецепта/.
Какаово масло се продава в аптеките/изглежда като сапун/ около 15 лв/250 гр. Има и био вариант около 23 лв за 250 гр.
 
*
Re: Тема на бременните №72
« Отговор #138 -: Януари 16, 2011, 02:23:00 am »
За мазилата - според моята дерматолжка, не според мен. Рецептата на Фифа е най-доброто възможно, но изисква време и упоритост за прилагането.
Фактор ген - основен. Най-значимото за появата на стрии, или непоявата им според нея са темповете на наддаване на бъдещата мама. Ако драстично и рязко напълнява, с каквото и да маже - едва ли ще й се разминат поне някакви дребни. Естествено и еластичността на кожата е от значение. Дори мнго наддали жени с еластична кожа - не се нацепват, а мами качили до 10-ина килограма, но с нееластична кожа се сдобиват със стрии...
Според нея, независимо от марка и цена на мазилото - трябва да се ползва такова и кожата да се поддържа добре хидратирана през цялото време - пък каквото сабя покаже накрая. ;) В по-напреднала бременност, по-добре е да минете на по-мазен крем, или масажно масло, или  олио, особено ако сте качили повечко килца. Ако имате сили и нерви за зехтина и кокоса пък - идеално ще е.

Естествено - всичко това е "по принцип", ама то кое ли не е...
« Последна редакция: Януари 16, 2011, 02:25:09 am от Jbrul »
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Тема на бременните №72
« Отговор #139 -: Януари 16, 2011, 05:40:11 am »
На мен ми се нацепи корема в последните две седмици. Толкова бях доволна, че нямам проблеми и хоп - малко преди да родя станаха. Много се мажех, непрекъснато ходех като мазна баничка и пак не успях да го предотвратя. Не качих много,докато бях бременна, но мисля, че проблема при мен беше, че си започнах с доста наднормени килца, така че и малко качване сигурно вече е опънало кожата ми до крайният и предел.
Тук казват,че до голяма степен си е генетично и има жени, на които каквото и да им мажеш пак се нацепват коремите. Може би това е доста вярно, защото едни и същи кремове помагат на едни жени, а на други не.


Дидон, ако питаш дали ше навредят на бебо кремовете, дето си ги имаш - едва ли. Друг е върпосът обаче дали са достатъчно мазни, че да ти помогнат при това опъване на кожата, което става при бременност.

Боби
« Последна редакция: Януари 16, 2011, 05:48:04 am от Bobbie »