0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Априлска-Великденска тема за най-малките
« Отговор #160 -: Април 17, 2015, 12:03:45 pm »
Бонболини,браво на вас  :) завиждам ви благородно,че спите по цяла нощ при нас е кошмар от началото на месеца,1-во защото бяхме при мама сега пък като се върнахме сме лепнали вируса от баща ми и аз и той и каката сме болни :( ще пропуснем ваксината тоя месец явно и другата седмица ще идем само да го претеглят...инак педиатърката каза да го слагам активно да сяда и да тренираме обръщане..Бонболини вие обръщате ли се и сядате ли? Вера на неговата възраст седеше стабилно,но не помня дали се е обръщала...
Re: Априлска-Великденска тема за най-малките
« Отговор #161 -: Април 17, 2015, 12:23:02 pm »
Алексче, седи, но се клатушка още, обръща се досега няколко пъти, но основно като го сложа по корем,  започва да вика,  да се смее и да мята крака и тръгва да се обръща, но не изцяло  :? Посядваме го постоянно, ама пък той иска да го изправяме, абе всичко ще прави, сега всеки ден все повече номера :)
*
Re: Априлска-Великденска тема за най-малките
« Отговор #162 -: Април 17, 2015, 13:39:23 pm »
Бонболини, на моя му стана тясно на 4 м. със зимните дрехи в зимния кош. И аз се чудех какво иска това дете, защо пищи. Нали поне пбичаше разходките?! Като го сложих в летния, макар и легнал, имаше достатъчно място и се успокои.
И според мен няма нужда да ги учите да сядат. От само себе си ще дойде.

Смайлс,  може би от около половин година я слагам. Със сина ми имам снимка, на която седи на гърнето и е на около 1,5 г. А пак свали памперса към три. Та с нея реших, че и да слагам, и да не слагам, едва ли ще стане по-бързо. В градината май два пъти дневно ги слагат. Май и там нищо не прави.

Рачо, младежите уж се подготвят за сватбата. Аз вчера взех колета с роклята на София. Утре ще я пробваме, но мисля, че ще й стане. Трябва да й купя и подходящи обувки. За брат й ще купя нещо спонтанно. За момчета е по-лесно. И мъжете за всички поводи имат по един костюм.  :lol:
« Последна редакция: Април 17, 2015, 23:15:20 pm от blue_sky »

Re: Априлска-Великденска тема за най-малките
« Отговор #163 -: Април 17, 2015, 22:49:44 pm »
Смайли,честит рожден ден на Дани!Да расте здрав,спокоен и щастлив!Не дъм влизала два дни,та за това сега чак.
Бонболини,много порастнало вашето бонбонче,браво!
Алекс,да оздравявате,че така много неприятно.
Днес бях на покупки и взех чудни ризи за мъниците и бате за фотосесията.Дано се получи нещо от снимките :)
Пожелавам хубаво време и много разходки през уикенда.
Пишете за гърнето-и аз мисля по въпроса.Но се чудя дали да изчакам след годинката,като с баткото или да действам по-рано.При него стана лесно,след като беше-видял  от децата в яслата-беше в частна с по-големи.Преди това в къщи само играеше с гърнето ,а като опитах да сложа -ставаше и при настояване пищеше
*
Re: Априлска-Великденска тема за най-малките
« Отговор #164 -: Април 17, 2015, 23:11:33 pm »
Аз слагам Мария на гърне. Стои кротко, което си е за учудвАне, понеже тя нЕ спира дори за секундА. Пишка и вдига ръчички да стане. Основно след сън я слагам. Понякога като видя, че памперса отдавна е сух пак я слагам. Нещо с голямата работа не уцелвам, нО има време.
*
Re: Априлска-Великденска тема за най-малките
« Отговор #165 -: Април 18, 2015, 13:20:52 pm »
Смайли,мила Честит ти Рожденник Дани:) :drunk: :ballons: osi_5 :happy_birthday_1: new_birthday

Да е много здрав,щастлив и най-хубавото детство да има:)

 
Аз не мога да вляза  8O.Ббебоците растат и започнаха все по-трудно да заспиват сами и ту единия приспивам ту дугия 8O.Единия заспи другия му се дърдори и го събужда направо незнам .И съм се изнервила още повече.И само шъткам на единия то му се играе ,че да не събуди другия.То така какво внимание да им обърна незнам
Уф,оплаках ви се....................:(,но не се издържа на моменти............
Ккак се справяте с нервите незнам.

Иначе поизлизаме то пак аз каталясвам,но поне съм навън,че се депресирах тая зима вкъщи.


А как ги  тренирате да посядат?Подпирате ли ги през деня и как?
Аз като ги дръпна за ръчичките от легнало положение да седнат и много се кефят,но нз дали е добре така.
*
Re: Априлска-Великденска тема за най-малките
« Отговор #166 -: Април 18, 2015, 14:32:38 pm »
mih, някакъв вариант, поне временно да ги приспиваш в различни помещения нямаш ли? Примерно единия да го оставиш да си играе в обезопасена среда (кошара за игра, или друго), докато приспиваш в съседно помещение първия, а после да приспиш и него... Може би давам "тъпи акъли", ама не съм близнашка майка и казвам каквото на мен ми хрумва и си мисля, че бих направила на твое място.
За нервите...аз хем съм само с едно дете и то вече голямо и доста самостоятелно, че се депресирах цяла зима затворена с него в къщи, пък за теб какво остава.  :lol:  Опитай сега, когато се затопли времето колкото можеш повече време да изкарваш навън с количката и навън да храниш и да спят - ще се почувстваш много по-добре, гарантирам ти :) Хем ще "сменяш пейзажа", хем ще общуваш и с други хора, хем ще те пекне слънцето, а и децата вероятно ще заспиват много по-лесно навън (с, или без развозване с количката). Също така - те изкарвайки повече време навън се изморяват повече, заради това, че оглеждат, впечатляват се от различната обстановка и вечер по-лесно заспиват така.

В моята компания имаше майка с близначки и както ние с по едно дете бяхме навън по цяяял ден (а аз лично по 10-12 часа ги докарвах), така и тя с нас и не е имало проблем с хранене, спане и каквото и да било, въпреки че са две бебета. А и като си имаш някаква компания за разходки с други майки - винаги при нужда някоя от тях ще ти помогне с едното бебе, докато сменяш памперс на другото, или забъркваш АМ, или каквото и да било. Реално ще ти е по-лесно да си навън с децата, защото постоянно ще можеш да разчиташ на помощ и от някой друг край теб.

За сядането - аз лично не съм го "тренирала" Дани, всъщност проблемът беше да го "натискам" до 6-я месец да не сяда, че нали - не бивало. Всъщност, още на 3 месеца го сложих в "седящия" кош на количката му (който е с подходящ наклон), че легнал взе да църка и мърка от скука. Седеше си полуседнал в ел. люлка, шезлонга, подпрян на дивана, в басейна за игра и пр. Когато стана на 6 месеца - метнах го в стола му за хранене (неговия беше един комбиниран - стол, шезлонг, люлка) и това беше по темата. Бънджито също беше много полезен уред у дома, нямаше 5 месеца когато започнах да го ползвам и поне 30 мин. откарваше там без да ме тероризира. А истинското облекчение за мен дойде с проходилката (на 7 месеца беше) - обикаляше по 2-3 часа из апартамента и ни вопъл ни стон, даже в нея го хранех често.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

    ema2

  • ****
  • 888
  • You kill the beauty of today
Re: Априлска-Великденска тема за най-малките
« Отговор #167 -: Април 18, 2015, 18:10:47 pm »
Мих, при гледането на близнаци, основното е режим и добра организация. Иначе настъпва хаос. А това изнервя и теб и децата.

Хубаво е, ако можеш да им изградиш режим на вечерно заспиване. Като пример само:
7.30 - къпане
8.00 мляко
8.30 заспиване
За да заспиват обаче по това време, трябва да са станали от следобедния съм към 4. Ако са придремнали към 5-6, няма как да заспят по това време и трябва всичко да се измести по-късно.

Според мен вечерното къпане е задължително, дори и през зимата. Защото децата, както и възрастните, имат нужда да измият прах и други неща, които им полепват през деня. Децата не се разболяват от това. Даже напротив. Ще кажеш, сигурно, че е трудоемко. Така е. Но ползите са много.
 
Аз лично моите близнаци не съм ги извеждала по цял ден навън, а в точно определени часове. Както споменах, имаха много строг режим, защото ги гледах напълно сама от самото начало. Съпругът ми помагаше за всичко друго.
Те си заспиваха сами от самото начало. Имах два шезлонга - единиятбебок  в шезлонга, си чака реда, другият на гърдата. Кати свърши храненето, оригвам и слагам на шезлонзите и те си заспиват. Ще намеря снимки и ще покажа. Страшно ми бяха полезни тези неща. Това беше докато не ги израснаха. После след вечеря, си знаеха - нагоре към спалнята. Всеки ден едно и също, по едно и също време. Не е имало драми, не е имало истерии.

Сега, съм наясно, че децата са различни. И към всяко дете подходът е различен. Но понеже големият ми син го гледаха две баби, две лели и т.н големи глезотии,  беше много труден на заспиване, и доста труден на режим,  с малките си казах, никакви такива - 'само аз къпя, само аз храня, само аз слагам да спят". и това даде отлични резултати :) първосигнално --> мама = на баня, сън, храна, разходка.

Така че, потърси от тези шезлонги. Те са спасението
А за сядането - нищо не съм правила, то си стана без да разбера. Оставях ги на земята, върху одеала и те започнаха да се обръщат, да стават и т.н

Целувки на малките и на теб здрави нерви. Това са най-хубавите моменти - наслаждавай им се.




We are all a part of everything
The future, present and the past
Fly on proud bird
You're free at last
*
Re: Априлска-Великденска тема за най-малките
« Отговор #168 -: Април 18, 2015, 18:26:48 pm »
ema2, ако имам второ дете - бих опитала описаното от теб. Пак.  :lol: С първото го опитах щото - е, нЕма такава катастрофа, а ако бяха и две от този модел накуп - не знам как щях да оцелея, честно.
Дано на mih близнаците са повече като твоите, отколкото като моя синковец. Наистина са различни хлапетиите и всичко им се налучква в движение, според мен поне де... При Дани къпането например действаше разсънващо, изключения - нула. И какво ли не от сорта още имаше, дето в книгите пише иначе, другите майки казват, че е иначе, обаче у нас - тцъ.
Покрай сина си станах фен на "антирежимите" и едва когато приех тази идея - нещата потръгнаха. И досега ме е яд, че си причинявах тоя ад и тормоз на нервите над 2 години, вместо да си действам според детето.
Споделям - не за да ти опонирам с нещо, а за да напомня, че всяко дете - за себе си, майката да си го следи и да действа спрямо неговите реакции на едно, или друго, а не по "правила".Тогава шансът "да й се получи" е наистина най-висок. Мое мнение разбира се, не е меродавано и с претенции за такова.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Re: Априлска-Великденска тема за най-малките
« Отговор #169 -: Април 18, 2015, 18:30:27 pm »
Привет. Отдавна не съм влизала, но съм затрупана с работа. И двете деца пак бяха болни. Явор покрай боледуването и стоенето вкъщи страшно се е разглезил и непрекъснато реве за мен. Не мога да мръдна, дори да съм в обсега му. Надявам се да е период и да му мине. По  въпроса със сяадането, при него беше буквално за 2 дни подпирането с възглавници, след това седна стабилно, но той си се надигаше още от втората си седмица, хич не му се лежеше. С гърнето, с Мия се измъчих много дълго време. Пълен кошмар, но тя въобще не беше готова, а аз проявих глупостта да настоявам. Сега тази грешка няма да я повторя. Майка ми реши да го слага Явор на година и нещо и за моя изненада той седеше и започна и да си казва в един момент. После на година и половина тръгна на ясла и там ги слагат задължително, но нищо не правел. В момента е в такъв период, че даже и не иска да сяда понякога, но както казах, втори кошмар за гърне няма да изживея. Решила съм, че като се затопли още малко, купувам гащи и махаме памперса вкъщи и ще видим. Идеята не е да се улучва и дебне детето кога какво прави, а то самото да ви каже когато има някаква нужда. Смайли да ти е жив и здрав Дани.
<br />[link=http:
*

    ema2

  • ****
  • 888
  • You kill the beauty of today
Re: Априлска-Великденска тема за най-малките
« Отговор #170 -: Април 18, 2015, 18:42:55 pm »
Jbrul, разбира се, че майката се нагажда според детето/децата. Аз винаги съм разказвала какво ми е помогнало на мен да гледам децата без нерви.
 Щом твоят сладур се е разсънвал при къпане, значи изместваш къпането по време, например, когато е поуморен, но все  още е рано за лягане. И така.
То и аз не съм чела кой какво пише за близнаците и си ги гледах така, както аз смятах за правилно. Спрях да ги кърмя на 6 месеца, съвсем умишлено, защото ми беше по-лесно да поддържам режим, когато са на шише. Да ми висят две бебета на гърдите на поискване, няма да стане.
И мъжът ми като каза: "е защо не ги покърми поне до годинката", аз му казах:" виж, мисля, че сега е твой ред да покърмиш малко"  :D. и повече не ми е давал съвети.

Но наистина смятам, че с режим е по-лесно. Съгласуван с детето, разбира се.

А ти Жбрул, ако имаш второ бебе, ще бъде прекрасно и много по-лесно.

 :cloud9:



We are all a part of everything
The future, present and the past
Fly on proud bird
You're free at last
*
Re: Априлска-Великденска тема за най-малките
« Отговор #171 -: Април 18, 2015, 20:55:30 pm »
ema2, разбира се че с режим е по-лесно, аз друго имах предвид, ама като гледам как съм го обЕснила... :oops:
С Дани се пробвах аз да "задавам режима" до едно време, за някакви неща (извън хранене разбира се), понеже...питай ме сега защо, пък ако мога и да ти отговоря - чудно ще е, ама не мога  :lol: Прясно февруарско бебе имах, къФ прах и от какво да се изцапа и за какво всяка вечер да го къпя..., ама аз патката "ми нали така се правело" и то тъкмо е поокапал да заспива - аз го разбутам да го къпя - точно колкото да му дойде адреналина да ме развърта до 12. Когато се поокопитих след седмица-две, ще къпя всеки ден лиии? Да, да. За щастие пък той е с кожа като моята - така си го изгледах и оакан до ушите е бил и почистван само с мокри кърпички и проблем не е имало. Взех да къпя преди лягане, задълже едва след година и 3 месеца, поради простата причина, че ходеше като ракета, бях се преселила на селската къща, а той щъкаше бос нон стоп и краката му ставаха - сещаш се. При всякакви други случаи - къпането без необходимост (хигиенна) биваше пропуснато, особено, ако дава нишани да заспи - не си и помислях. Знам, че при повечето деца - рутината - хранене - бяня - "време за сън" - действа, при моето като видях, че не става - просто се отказах. Хич не ми пукаше кой и защо бил възмутен от този ми почин да ти кажа. Нали детето беше добре и аз добре - друго важно няма за мен.

Аналогично действах (освен в периоди на изкукване) и по други въпроси. По-скоро оставях него да си създаде режим/рутина/навик за някакви неща, както на него му харесват и се нагласях по неговото (в разумни граници разбира се), вместо да се гърча да налагам "моето", при това безрезултатно в общия случай. И когато започнах да процедирам така за всичко -хем ми беше по-лесно на мен, хем имах по-добри резултати за всичко. Еми...не можело/не бивало да заспива малко дете в 12-1 ч. през нощта. Да, така е. Обаче с цялата гимнастика и нерви, месеци, да не кажа година-две да е другояче какво постигах? Следното: Яж сега когато не ти се яде, защото после ще те къпя (за да ти се доспи), а после ща не ща ще те приспивам, да в моето легло, понеже иначе никакъв шанс да легнеш и това го захващах от 8-9 та да имам до 12 ПАК незаспало дете и да се треса от нерви. Ми не било добре да спи на дивана, не било добре това и онова... По едно време - сервирах храна на масата - да яде когато му се яде, къпя ако има нужда и повече не се занимавам, не си зарязвам новините, филма и каквото правя.. Като окапеше (сакън да не легне сам нали) - пласираше се до мен на дивана и си заспиваше като талпа. И си спеше там, докато аз реша да лягам и го пренеса в спалнята. От тази раУта (продължила над година) - нито се увреди той, нито сега да не се "оправи" по тези теми (сам, просто му дойде времето явно), пък аз си спестих някъде към 300 кила нерви и стрес.

Гърне/памперс темата пак беше "извън стандарта" у нас. Имаше поне година, в която можеше и да казва, със сигурност, но не желаеше (по някаква си негова причина). Искал памперс. Хич не си правих труд да купя гърне даже, че да го агитирам и да го ползва. Дори майка ми (модерна и либерална жена, без уклон да ми се бърка) взе да опява, че детето си сваля и инсталира игри от нет-а само, а ходи с памперс. Беше минал 3-те години. Казах й: "Ако това на теб ти пречи - погрижи се да се научи да ходи в тоалетната. Не в гърне! На мен не ми пречи обаче и ще стои с памперс, докато му дойде друга муза". Август миналата година (беше на 3г. и 5 месеца) - пак си отидохме на къщата, купих 10 чифта китайски боксекри от 2лв., една сутрин му монтирах едни на дупето и казах: "Ако ти се пишка - сваляш ги, пишкаш, ако искаш по двора, ако искаш в тоалетната и така. За акането - само в тоалетната може - отиваш сядаш и като приключиш - викаш да те избърша". Напишкване и наакване не е имало и до ден днешен ;) Нито имаше гърне, дебнене, уговорки и пр. Нито на него му стана нещо, нито на мен от хорските възмущения, че "Ауууу такова голямо момче, а с памперс?!!!"

Олях се пак (естествено), но ги споделям тези неща само с добро чувство, за по-пресните майки. Каквото и както на вас ви е удобно с децата, на което те реагират най-добре и не си създавате взаимна драма - това правете. Правила някакви за гледане на деца "заковани" - няма. Освен нали...не ги посипвайте с морска сол и от вида  :lol: Аз постигнах (дотук) смея да кажа чудесни резултати с детето си, което е гледано коренно различно от това на друга майка, която има не по-лоши резултати с нейното. Но двете деца са различни, че и майките им, че и начина ни на живот. Вярвайте на себе си момичета. Когато виждате, че нещо работи и ви е ОК така - така го правете и да не ви дреме кой какво казал. ;)

Ако нещо категорично научих от моето дете конкретно, то беше, че нещото Х - ще го направи, когато на него му дойде време за въпросното и ще го направи буквално от единия ден за другия. Не му ли е времето - аз и на челна стойка да застана - не става и освен да си докарам нерви, нерви и нерви с безумни опити по някакъв въпрос - друго не следва. Ако имам друго бебе - не, няма да приспивам, да спи ако ще и когато ще. Примерно. От мен се иска само да съм му осигурила условия за сън, ако пожелае, храна ако иска да яде и в този ред. Не да превръщам родителството си в кошмар и то сам сама, че..."трябвало това и онова". Ми не, не трябва всъщност, ама що не ми го каза някой преди 2-3 години  :lol:
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
Re: Априлска-Великденска тема за най-малките
« Отговор #172 -: Април 18, 2015, 21:28:45 pm »
Привет момичета!

Ние се прибрахме преди два дни, но не смогвам да се окопитя, а да ви изчета съвсем 8) :lol:
Пътуването беше супер, малкия беше супер - все едно цял живот е летял и това е правил :lol: и въобще да се чуди човек защо се прибрахме :wink:
Малкият обаче усети че е по цял ден и с мен и с баща си и сега се пробва да ми се налага, в допълнение имам много и спешна работа тези дни, та хич не смогвам, но ще се оправим :)
Ще ви изчета и ще се запиша по-подробно тези дни ;)
*

    ema2

  • ****
  • 888
  • You kill the beauty of today
Re: Априлска-Великденска тема за най-малките
« Отговор #173 -: Април 18, 2015, 22:11:29 pm »
Подкрепям това, което пишеш, Жбрул. Особено за памперсите. При нас се случи точно същото - на 3 години и 4 месеца ги свалихме и просто им казах - сега вече се пишка и ака в  тоалетната и така...
Гледането на дете/деца е процес, който би трябвало да е лишен от стрес и нерви. Ако се получи така, просто майката/бащата сядат и казват :" ето тука се получава някакво напрежение, дай да видим как да бъде избегнато"....

И аз въпреки, че подкрепям режимът при гледане на бебета, също така съм на мнението на др. Бърди - детството не е казарма.

Поздрави на всички и много целувки на малките

We are all a part of everything
The future, present and the past
Fly on proud bird
You're free at last
*
Re: Априлска-Великденска тема за най-малките
« Отговор #174 -: Април 18, 2015, 22:21:22 pm »
Аз също подкрепям "режимите". Просто "режимът" за дадено дете/семейство - може да е строго индивидуален и ОК и да няма общо с нищо друго, което се прави масово в други семейства и пак да е ОК.
Много точно си го формулирала - има ли стрес, напрежение и нерви в отглеждането на дете/деца - трябва просто спокойно да се помисли откъде идват и как това да се игнорира. Но строго индивидуално да се направи, а не по някакви "общовалидни правила". То последния почин - всъщност е обичайният източник на стрес и нерви де...;)
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

Re: Априлска-Великденска тема за най-малките
« Отговор #175 -: Април 18, 2015, 22:51:37 pm »
Съгласна с Жбрул-когато му дойде времето на детето се случват съответните неща от раз и завинаги.След кратки залитания с баткото го разбрах и престанах да настоявам и да поставям срокове за това или онова.Само наблюдавах,обяснявах и подсещах за някои неща,а той сам решаваше кога да поиска да ги направи.Така сме по-спокойни и ние и детето.Ще видим как ще върви с близнаците.В едно съм сигурна-никога няма да сравнявам с баткото,нито ще пришпорвам единия от тях,защото другият видиш ли,вече правел това или онова.
Михче, мислили ли сте за някаква помощ?Да наемете жена поне за няколко часа или в определени дни-ще се почувстваш много по-добре.
Re: Априлска-Великденска тема за най-малките
« Отговор #176 -: Април 19, 2015, 00:16:16 am »
Михче,съчувствам ти трудно е да си сам с едно бебе,а пък ти си с две,но вместо да се ядосваш докъдето и колкото можеш това е,наистина излизай повече и за трима ви ще е добре :lol:
Моусит,радвам се,че сте си изкарали добре и Мати не ви е създавал проблеми
Jbrul,хубаво е,че си тук липсваше ми  :lol: и аз съм на мнение,че трябва да се водиш по детето,а не,ама то така трябвало,ето като бяхме при майка ми как щяло да го къпя в 19.30 и да не заспивал след банята,ами не спи кво да го направя,ободрява се и той като Дани :lol: бабата реши,че йок трябвало да се къпе да яде и да спи и за туй да съм го къпела в 22 ч.луда работа,казах и да у вас може,ама в София абсурд, как ли да не си разваля рахата и моя и на останалите,щото принца трябвало да се къпе и спи,ами ние вечеряме късно,щото таткото си идва късно и какво да станем по средата на вечерята за банятя на дребния,който независимо дали го къпеш в 20 или 22 не заспива,ей го преди две мин.заспа,еми късно заспива не било хубаво и т.н. наслушах се на приказки и що да не е хубаво и аз си лягам по това време,не виждам драма в това,не ми пречи да си стои с нас на масата той си е кротушко пу-пу и да си лягаме и ставаме по едно и също време,а не той да заспи в 22,а аз в 24 и съответно той да се наспи в 6 и
аз да се чудя как да стана толкоз рано...
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Априлска-Великденска тема за най-малките
« Отговор #177 -: Април 19, 2015, 13:44:17 pm »
Покана от Puls.bg

Заповядайте на поредния Форум бременност и детско здраве на Puls.bg. Този път той ще протече в два поредни дни, 25 и 26 април, когато бъдещи и настоящи родители ще могат да получат полезна информация за храненето през бременността, захранването на бебето и типичните за топлото полугодие инфекции при децата.

Лектори на форума ни ще бъдат д-р Росица Попова, специалист по хранене и диететика, д-р Георги Николов, акушер-гинеколог, д-р Мариета Искилиева, акушер-гинеколог, Йонка Петкова, консултант по кърмене, д-р Снежа Шаламанова, педиатър, проф. д-р Пенка Переновска, експерт по детски и белодробни болести, д-р Христо Пседерски, началник детска реанимация „Пирогов“, д-р Явор Пукалски, асистент от клиниката по детска ортопедия и травматология.

Други акценти в програмата ни са:

-          Болката по време на раждането – може ли да се преодолее, техники на овладяването й;

-          Какво представлява кърменето, освен акт на естествено хранене на бебето;

-          Има ли „летен грип“ и кои са разпространените при децата стомашно-чревни инфекции. Най-важното, което трябва да знаем за тях;

-          Летни инциденти при децата – как да разпознаем тревожните признаци и как да дадем първа помощ на детето при травма и отворена рана, топлинен или слънчев удар, алергичен шок, удавяне и други, до получаването на медицинска грижа.

 

Повече можете да разберете на events.puls.bg. Форумът започва от 9.00 ч. в Интер Експо Център. Необходима е регистрация за присъствие. Входът е свободен.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Априлска-Великденска тема за най-малките
« Отговор #178 -: Април 19, 2015, 15:45:06 pm »
Които е от София и отиде, да сподели малко и за нас които сме от провинцията.
Алекс и аз си се водя по детето. Ами като й се спеше снощи в 21 часа, да я държа будна до 22 ли когато заспива по принцип. Тя заспа и аз най културно с нея си легнах. И на сутринта и двете се бяхме наспали. Днес не сме излизали и си имам зверче в къщи. Снощи надвечер едни гръмотевици, обаче излязохме с количката. Е след половин час бързах към вкъщи с покривало върху количката и моят чадър отгоре, че заваля изведро. Е детето сухо, на мен и бельото беше мокро  :P
*

    dess_dess

  • *****
  • 2328
  • станах двойна мама
Re: Априлска-Великденска тема за най-малките
« Отговор #179 -: Април 19, 2015, 20:52:08 pm »
Привееет

времето се затопли и ние изчезнахме навън :lol: Само дето като си сам, а човечетата 2 работата е супер трудна. Тези деца и 2-те тичат в 2 ралични посоки, добре че все още не развиват сериозни скорости, ченаправо незнам!

Михче, на вашата възраст аз имах същите проблеми, едната г-ца заспиваше по бабешкия метод с люлеене на крака, а другата заспиваше навсякъде, само да имах шише с вода и биба, та приспивах първо нея, после отивах с другата в др стая и там се люшкахме ,  а като заспеше просто я премествах в леглото и и си имах някъде към час-два свободно време  :wink:

Сега особено, като проходят се гледат в пъти по-лесно сякаш, особено у дома, ако не се излиза навън, там сам човек, не, че не е възможно, освен че е много забавно, на моменти и доста комично, особено погледнато отстрани, но  е супер изморително и иии така :lol:
Обаче, пък сега, се научиха да се катерят и преди ги оставях в стаята и знаех, че няма какво да направят толкова, да, ама сега, не ми е спокойно, т.к Стефи се научи да се покатерва :x по спалнята, на дивана, на стола, оттам на масата и не преценява, все още, че може да падне, да се удари ... ужаст!!! И аз съм като финикиец когато ги оставям сами бързам-бързам, отварям поглеждам и те така.

За това гърне незнам, аз искам да ходим на ДГ, там деца с памперс, не съм виждала сякаш, отделно и на финансите, тези памперси, доста ми бъркат, все пак, са двойни разходите :P Та искам да схванем тази идея с това гърне :lol: Мммм имаме време ще видим  :)

Стоека напомням ми за една случка с мен миналото лято, както си се разхождам из градината заваля, аз виждам, че има някакви облаци ма пък чак за да се изсипе някакъв огромен дъжд не ми се виждаха и си продължих да се разхождам, въпреки, че леко заръмя! Че леко и се поотдалечих от пътя за вкъщи иии като се изля един ми ти порой, като загърмя, затрещя :x 8O Мен ме е и страх от светкавици, особено пък в Морската градина, то чак страшно си стана и както уж имаше бая народ къде изчезнаха тези хора-направо недоумявам :) И аз завих децата, то дъждобрани, то чудесии, сложих перките отзад и газ към вкъщи!!! Направо му ударих крос, къде от страх за децата, за мен, абе чудесия, вече като видях улицата ни, се успокоих, баща ми ни чакаше и той  милия, пред входа, грабна едната , аз другата и като се качих у дома, какво да ви кажа, направо си бях за сушене на простира :lol: