0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Априлска-Великденска тема за най-малките
« Отговор #120 -: Април 13, 2015, 22:21:24 pm »
Христос воскресе! Нека бъдем по-добри,нека детски смях да изпълва нашият живот!
Не знам за ембрионите,но съм си мислила кога се появява човешката душа?
При мен са изхвърляли Е с фрагменгации и е доста гадно. Отдъхнах си,че нямам и замразени... на другия опит преснички;)
Re: Априлска-Великденска тема за най-малките
« Отговор #121 -: Април 14, 2015, 09:53:07 am »
Христос воскресе и от нас! Бъдете здрави и нека има мир и любов в сърцата ни! Ние снощи се завърнахме от дългия престой при мама :) с пътуването нямахме проблеми даже на отиване бях сама с двете деца аз шофирах :),но там не спа спокойно това дете и това си е,дали многото хора,дали чуждото място,дали венците,които са подути и аз не знам инак въведох там каша и хапва с удоволствие :) сега се надявам да се успокои,че сме си у дома и да почне да си спи,че ми се натрупа безсъние...
*

    dess_dess

  • *****
  • 2328
  • станах двойна мама
Re: Априлска-Великденска тема за най-малките
« Отговор #122 -: Април 14, 2015, 10:33:42 am »
Добро утро

тук времето е, все още, супер, а аз на този празник преядох с козунаците 8) та смятам да обличам децата и да ходя да ги поразходя малко тях и тези сланинки :lol:


*
Re: Априлска-Великденска тема за най-малките
« Отговор #123 -: Април 14, 2015, 15:19:14 pm »
Май всички сме изкарали добре :)
Смайли, ние изпечения престъпник го взехме на отиване :) Всъщност е страхотно да срещаш хора, които иначе не би срещнал. Всеки има какво да те научи, да те замисли или да те възторгне. Аз определено съм научила много неща.
Калина пък реши да го играе срамежлива по празниците. Жива да не бях :) Тоя ми ти бяс вика 'мама' и иска да я гушна. Аз и единствено аз. Много неочаквано и нежничко!
*
Re: Априлска-Великденска тема за най-малките
« Отговор #124 -: Април 14, 2015, 20:02:32 pm »
Нещо за разстройство? От седмица се захранваме с овесена каша, но винаги я смесвам с оризова и количеството съм увеличавала постепенно. Обаче днес беше рядко на обяд, а сега направо е вода. Какво да й дам? Биогая или да сваря ориз?
Сега следва само нощното хранене с мляко.
*
Re: Априлска-Великденска тема за най-малките
« Отговор #125 -: Април 14, 2015, 22:59:12 pm »
Здравейте и от нас,
Светлина и топлина да изпълват дните на всички не само на този светъл празник. Май само ние не сме пътували за празниците. За сметка на това бяхме без помощ извесно време, та сега наваксваме с почивката.
Stoeka, биогая 3 пъти по 5 капки дневно, но имай предвид, че не действа веднага. Аз оризова вода не съм давала, но мама твърди, че мен само така ме е спасявала. Лечебната храна (давала съм Хумана, 2 пъти дневно вместо мляко) при нас поне помага сравнително бързо и безотказно.
Re: Априлска-Великденска тема за най-малките
« Отговор #126 -: Април 14, 2015, 23:03:06 pm »
Стоека,не мислиш ли,че е от овесената каша? И аз му давам от пет дни ама няма разстройство...консултирай се с док инак и биогая и оризова вода може да даваш...дано не е вирус
*
Re: Априлска-Великденска тема за най-малките
« Отговор #127 -: Април 14, 2015, 23:18:19 pm »
Предполагам от кашата е. И по дупето избиха пъпки. Уж трябва да се вкара глутен, ама на овесена каша на Хумана с банан ми каза педиатъра да дам. Ще видим до утре как ще е.
*
Re: Априлска-Великденска тема за най-малките
« Отговор #128 -: Април 14, 2015, 23:43:15 pm »
stoeka71, давай известно време само варен картоф, ориз, банан, печена ябълка. И много вода да пие, за да не се обезводни. Ако продължава, може да смениш млякото с такова лечебно за разстройство. Но най-вече се консултирай с детската лекарка. При разстройства е най-добре гладуването и пиене на много вода.


*
Re: Априлска-Великденска тема за най-малките
« Отговор #129 -: Април 15, 2015, 07:51:55 am »
Добро утро от мен. Светлите празници отминаха,/а с тях и почивните  :wink:/. Надявам се да сте запазили светлината и топлината в душите и семействата си  :D. Ние бяхме от малкото,които не излязоха извън града си за празниците,но не съжаляваме. Времето беше истинско пролетно,така дългоочаквано.По цял ден бяхме навън с малкия,като невидели  :lol: :lol:.Народа и той "изпълзял", навсякъде пълно.Ами зажадняли хората за хубаво време.То вярно,че ние тука снежинка не видяхме тази зима :wink:,ама пролетта се забави много и всички се радваха на хубавото време. Личеше си,че доста народ се е изнесъл,ама пак си беше пренаселено :lol:.Щом се чакаше за места по заведенията в морската градина..... :( :beach1:Ама "бели кахъри" са това. По едно време и викам на Вили,дай да вървим по бавно,че вече за втори път го обикаляме този град :lol:. Той уж се води голям,ама за 30-40 минути си правиш една обиколка по "пешеходната зона" :lol:. То не е за мене толкова,ама ти лятото като тръгнеш и съвсем ще ти доскучее....не може по пет пъти да минаваш по едни и същи места :lol: :lol:. Нашия толкова се умори,че вчера цял ден ден спа и чак сега се събуди :). Даже се притеснихме малко. :wink:
Днес ще пуснем пак кръвни да види как са нивата. Стискайте палци всичко да е в норма и съмненията ни да са напразни  :D
/www.mamaibebe.com][/url]
*
Re: Априлска-Великденска тема за най-малките
« Отговор #130 -: Април 15, 2015, 09:48:09 am »
Стоека, имай предвид, че алергията към глутен се проявява точно във вид на разстройство. Консултирай се с педиатър и дано всичко да е фалшива тревога.

Рачо, късмет днес и хубави резултати.

Вчера малчо беше цял ден с баба си, а аз на работа. Но раздялата им се е отразила зле. Заспивал е, но като се пробуди и отвори очи, като не ме види мен, се оцъкля  8O и няма спане. През нощта пак се буди два пъти. Днес пак ще са заедно и дано да е по-добре от вчера   :)


*
Re: Априлска-Великденска тема за най-малките
« Отговор #131 -: Април 15, 2015, 10:04:57 am »
За разстройство помагат безотказно дренките (под всякаква форма), както и чай от джоджен или от кора от нар. На мен също ми прилича на реакция към кашата.


"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
Re: Априлска-Великденска тема за най-малките
« Отговор #132 -: Април 15, 2015, 14:28:33 pm »
Привет от нас днес  :P
Времето уж хубаво, хубаво, ама тоя вятър като ми задуха през жилетката и си викам защо съм излезнала без яке  :lol:
Но това беше към 10.30. Сега дано е вече по-добре, че след следобедния сън пак ще се разходим.
Возих го пак в градския транспорт и шофьорът на автобуса като наду клаксона и нашичкият се разплака.

Ра4о, благородно ви завиждам за разходките по пешеходната зона на Бургас  :oops:
*
Re: Априлска-Великденска тема за най-малките
« Отговор #133 -: Април 15, 2015, 15:12:41 pm »
Пинг-пинг! Днес давам на заето от това малкото розово нещо. Побърква ме, а и зъб ме болиииии... Обаче като си погледна котката се успокоявам. Тя има ПЕТ много непослушни днес бебета  8) Изобщо, днес е ден на непослушните бебета вкъщи!
Re: Априлска-Великденска тема за най-малките
« Отговор #134 -: Април 15, 2015, 20:32:02 pm »
Ако бях на твое място, щях да кажа на котката:
Виждаш ли сега, гад мръсна, това ти е отмъщението за всичките пъти, в които ме хапа и ми дра мебелите - 5 диви котета :lol:
Моята котка беше мнооого дива и хаплива :)
[/url][/url]
*
Re: Априлска-Великденска тема за най-малките
« Отговор #135 -: Април 15, 2015, 22:42:46 pm »
Ееееее, и моето коте е супер дивичко, но е страхотна! Без нея съм заникъде, не си я давам за нищо! А че е в пъти по-добра майка от мен дори няма нужда да се споменава - и на бебетата, и на Калина.
Стоека, пристигна ли столчето? Може и ние да поръчаме Бритакс, но засега сме доникъде с взимането на решение. Дано сте по-добре вече.
Смайли, Калинката беше страхотен куфар в градския транспорт, но с порастването ми става все по-трудно да я нося насам-натам. Мисля че започват да се страхуват.
Рачо, как са ви изследванията? Давай тука да ги разтълкуваме. Ама така е с бебе - тесен ти се вижда града, хихи :) пожелавам ви да видите и с две как е ;)
Дес, ако щеш вярвай, вчера пак правих козунак. Този великден нещо не ми стигнаха.
Re: Априлска-Великденска тема за най-малките
« Отговор #136 -: Април 15, 2015, 23:37:45 pm »
Хайде стига сте дразнили с тези домашни козунаци,че някои хора си нямат хлебопекарна,а само планират :)

Стоека,спряхте ли разстройството?
Рачо,как са резултатите от изследванията?

Смайли,ти не останало до рождения ден на малчо.Сигурно се вълнувате вече много?Ще чакаме после разкази и снимки.
Ние сме планирали фотосесия за 25-,ти този месец.После е рождения ден на баткото на 5май и имения на 6-ти,а на 11-ти-първия имен ден на Кирето,а аз нямам време да помисля как да обличам всичкия този народ за снимките и партитата и да напазарувам нещо по-така.Добре,че поне са момчета!

А да питам-някой давал ли е на 9 месеца сварена и пасирана елда,че още не съм я въвела,а все не успявам да препека и смеля,за да направя по-фина каша.
« Последна редакция: Април 16, 2015, 01:02:30 am от hope-love »
*
Re: Априлска-Великденска тема за най-малките
« Отговор #137 -: Април 16, 2015, 00:22:47 am »
Хоупче, аз давах елда, но не беше пасирана. Накисва се от вечерта, сутринта се измива и вари. При пасиране не знам какво ще стане с люспичките.
А ти ако имаш шевна машина значи сме квит :) Аз искам да си купя преди да съм минала на 340 лв, но като гледам как са ми планирани доходите за следващите месеци наред и... не стигат.
Фук-фук, и ние скоро ще се фоткаме. Още не сме определили дата, но вероятно в близките две седмици (надявам се).
Аз съм го позакъсала със здравето последните два месеца, дано скоро започнат да се подобряват нещата, че вече започва да става досадно. И килограмите са ми хиляда... оплак-оплак! :(
*
Re: Априлска-Великденска тема за най-малките
« Отговор #138 -: Април 16, 2015, 07:30:06 am »
Добро утро!  Прекрасно утро  :D! Лили,честити 5 бебешока  :lol:.Предполагам само какви са сладури  :). Със сигурност няма да имаш много грижи по тях,а и ще са другарчета на малката :lol:. "Козунацоманията"  май скоро няма да ви остави  :wink:.Ама те тази година козунаците бяха от сладките,нали.... :lol: :lol:
Вчера пак давахме кръв. Малчо се държа мъжки,както и трябва :lol:. Нали вече има опит :wink:.
Билирубините ,общ и директен, са вече в норма  :). Явно преди месец все още е "изчиствал" бебешката жълтеница /това си е наша интерпретация/Минахме и преглед с ехограф и дроба и жлъчката бяха абсолютно чисти. За жалост ,алкалната фосфатаза от 1363 преди седмица се е повишила до 1600 U/I,  при референтни за бебета до 6 м, около 1000. Педиатърката каза,че нищо му няма,Сега.но предния път се замисли да го изпраща при бебешки гастроентеролог.Някой с опит с тази алкална фосфатаза??? :? Че тук нямаме и специалисти..... :?
/www.mamaibebe.com][/url]
*
Re: Априлска-Великденска тема за най-малките
« Отговор #139 -: Април 16, 2015, 07:32:00 am »
Уж е добре. Вчера ака 4 пъти но не е вода, а по меко само. Но беше и основно на мляко и варен картоф за обяд. Обаче сега как да пробвам пак с глутен?  Като изчетох два пъти съдържанието на тази овесена каша с банан , е единия ъгъл с едни ситни букви пише съдържа лактоза! Затова няма да давам повече. Днес ще и дам сварен ориз с  малко тиквички и джоджен. Чудя се дали да не и сваря чисти овесени ядки и да дам така.
Лили чакам до края на седмицата столчето.