0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте мили момичета
« Отговор #40 -: Септември 03, 2004, 20:17:08 pm »
Здравейте!  :lol: Безкрайно много съм очарована, че споделяте всяка стъпка до желаното от мен детенце и мислите за мен. Това е толкова вълнуващо за мен, но искам да знаете, че искренно желая на всяка една от Вас, много скоро да гушка поне едно пухкаво ревливо вързопче! :P
Та сега за мен- преди малко се върнах от лекар, и констатацията е, че фоликула се е спукал. Всичко това- че имам такъв и при това- се пука, ми вдъхва малко вяра и надежда за успех в начинанието ми. Дано да сме улучили момента, но пък ако не- ще се надявам за другият месец. Вече минаха малко повече от шест месеца от моето най- голямо разочарование и болка- да загубя бебенцето си, но знаете ли, не че ми е леко, но когато виждам колко много хора около мен, дори и такива, за които въобще не съм се надявала, мислят и се молят да се сбъдне моята мечта, си казвам /а и се надявам/, че рано или късно, и аз ще бъда благословена да стана майка- дано да е скоро. Без да искам да ви отегчавам, ще ви разкажа само два случая. Една служителка от нашето учреждение- по- възрастна от мен, майка и баба, вече ми е намерила и откъснала три четирилистни детелинки, с единственото желание- скоро да имам бебче. Друга служителка пък, скоро ходи на Кръстова гора. Тя ми донесе камъчета и други дреболийки от там, все осветени, като ми разказа, че на всички определени места от това свято място, наред с молитви за своите деца, тя се е помолила да се сбъдне и моята мечта. Не е ли това очарователно... Така си мисля /макар някой да си каже, че се замозалъгвам/, че при толкова много обич около мен, няма как да не стане. Искрено се надявам- за всички Вас, и за мен.
Поздрави. :lol:
Нека много скоро, всички бъдат благословени да изживеят едно хубаво майчинство.
Здравейте, момичета!
« Отговор #41 -: Септември 04, 2004, 09:32:53 am »
Наистина ти стискаме палци, Ива, но дори да стане те съветвам да предприемеш изследването, за да избегнем ново разочарование. Ако имаш антитела, ще трябва да приемаш само аспирин и/или хепарин по време на бремеността и всичко ще мине гладко. Иначе аз лично ще изпитвам страх за теб да не ти се случи пак.
Неуморима съм, нали?
А кога да чакаме да не ти дойде?
Матей - 1.04.2006 г
Здравейте мили момичета
« Отговор #42 -: Септември 18, 2004, 12:51:13 pm »
Здравейте! От миналата събота започнах нов цикъл. В началото бях малко разочарована от поредния неуспех  :( , но колкото повече се доближавам до фертилните дни, надеждата ме обзема отново :wink: . На 4-ти ден от цикъла лекарят ми ме извика на преглед, за да провери правилно ли протича цикъла и има ли остатъчни фоликули. Предписа ми и сега пия някакъв стимулиращ препарат- Нолвадекс. Някой пил ли е това? В сряда трябва отново да съм на преглед- да проверим дали има фоликули и техния размер. Да се надяваме, че скоро ще се получи, защото в противен случай лекарят ми иска да правим цветна снимка- след следващ цикъл, а това малко ме обезпокоява, а да си призная- дори малко ме е страх. :?

Моля, някой да ми каже как да променя банера за цикъла в профила- с новите данни.Опитвах няколко пъти, но не се получи.

Поздрави и успехи на всички.  :lol:
Нека много скоро, всички бъдат благословени да изживеят едно хубаво майчинство.
Здравейте, момичета!
« Отговор #43 -: Септември 20, 2004, 13:31:37 pm »
Съжалявам, че не се е получило. Не се отчайвай и бъди спокойна. Правете секс през ден от 10 ден до като мине увото/ ако искаш мери температурата или ще те гледат на видеозон/. И лежи поне 10 мин. след секса по гръб. Може би знаеш тези неща, но аз да ти кажа.
а за снимката - не се плаши - така ще се види всичко ли е наред с проходимостта, макар че предполагам,че няма проблем щом си забременявала - поне едната трябва да е проходима.
А за лентичката не знам нищо - може би някъде трябва да въведеш кога ти е дошло. Аз си сложих лентичка от :
http://lilypie.com/trying_to_conceive.php
Матей - 1.04.2006 г
Здравейте, момичета!
« Отговор #44 -: Септември 22, 2004, 20:06:42 pm »
Благодаря ти Вени. Схемата я спазвам, дано скоро да даде резултат.
Реших да не се тормозя с тестове за овулация, защото те се влияят от много фактори. Май ще следя ову-то на прегледи, защото освен определяне на фертилните дни, доктора ми прилага и някакви медикаментозни препарати- за стимулиране образуването на фоликули, а после- за засилване на имплантирането - ако чудото е станало.  
В неделя съм на преглед- да видим има ли доминантен фоликул и какво е положението. Моля се да уцелим момента и мечтата ми да се сбъдне по- скоро.
Успех на всички Вас.
Нека много скоро, всички бъдат благословени да изживеят едно хубаво майчинство.
Здравейте мили момичета
« Отговор #45 -: Септември 26, 2004, 18:05:29 pm »
Преди два часа се прибрах от преглед. Резултата, след малка стимулация с Нолвадекс- два филукула- 22 и 28 мм- май това е добре. Днес би удариха една инжекция Прегнил 5000- за да се спукат фолукулите, в сряда ще проверим дали това е станало. А до тогава- ще се обичаме и ще работим по въпроса. Моята половинка е малко скептично настроен към тези сметки, броене на дните и процедури, но се надявам, че дори и при неуспех, ще запази вярата в чудото, която при него е по- голяма от колкото при мен.
Поздрави на всички, и много ми се иска много скоро, някоя добра душа от този форум, да се похвали с хубава новина- време е вече, а и сезонът е много подходящ.
Нека много скоро, всички бъдат благословени да изживеят едно хубаво майчинство.
*
Стискам палци!
« Отговор #46 -: Септември 26, 2004, 18:52:12 pm »
Стискам палци да се получи и чакам още по-добри вести от теб.  :D
 :love:
Здравейте, момичета!
« Отговор #47 -: Септември 28, 2004, 19:26:20 pm »
Хайде близнаци -  :drunk: Пожелавам ти го то сърце!
Матей - 1.04.2006 г
Здравейте, момичета!
« Отговор #48 -: Септември 28, 2004, 20:51:00 pm »
Много Ви благодаря момичета!  :lol: Дано след около десетина дни да имам хубава новина, но добри новини желая и на Вас- от все сърце.  :P
Вени, благодаря ти за пожеланията, това, което пишеш би било хубаво, но съм скромна в моите желания. Не бих могла да искам толкова много от живота, дори един бебок би ме направил безкрайно щастлива, за таткото- да не говорим.    
Поздрави и успех на всички.
Нека много скоро, всички бъдат благословени да изживеят едно хубаво майчинство.
Здравейте, момичета!
« Отговор #49 -: Септември 29, 2004, 19:52:23 pm »
Здравейте мили момичета! :lol: Преди малко се прибрах от преглед и бързам да споделя- фоликулите- и двата, са се спукали. Дано да сме оцелили момента и плувците да са стигнали до целта... много го желая този велик "сблъсък". Сега започва чакането- с много надежда и много резерви- зная, че не става от първия път, но...оставам с надежда за бъдещето и знам, че все някой ден ще стана майка. Сигурна съм в това, но ме плаши неизвестното кога ще стане това, кога и аз ще бъда благословена.
Поздрави и успех на всички. Копнея за добри новини- за някое зародило се бебче на бъдеща мама от този форум.
Нека много скоро, всички бъдат благословени да изживеят едно хубаво майчинство.
Здравейте, момичета!
« Отговор #50 -: Септември 30, 2004, 11:21:56 am »
Стискаме палци и дано се похвалиш след 2 седмици.
Аз ходих и се пуснах изследванията, за които говорихме преди: генетични, антифосфолипидни тела, токсоплазмоза и като се прибере мъжа ми след 2 седмици - хромозомни. Резултатите ще станат до края на другата седмица.
Матей - 1.04.2006 г
Здравейте, момичета!
« Отговор #51 -: Септември 30, 2004, 20:27:07 pm »
Благодаря ти, Вени! Дано няма проблеми при изследванията Ви и много скоро да започнеш сериозните опити в бебеправенето- с надежда и спокойствие, че всичко е наред.
Ако не е тайна, къде си направи тези изследвания- в болница или частна лаборатория, и колко ти коства това- финансово.
Поздрави
Нека много скоро, всички бъдат благословени да изживеят едно хубаво майчинство.
Здравейте, момичета!
« Отговор #52 -: Октомври 04, 2004, 09:23:53 am »
Ето ти темата, която пуснах в dir.bg по въпроса - там пише всичко.
Вчера посетих 14 етаж на Майчин дом, където се помещава генетичната лаборатория и си пуснах изследванията. Ето ви списък с подробности:
1. Хромозомни изследвания - правят се и от двамата съпрузи - 2*20 лв.=40 лв.
2. Генетични изследвания - два броя:
- Фактор V Lieden гена
- Протромбинов ген - това са изследванията за генетичната мутация, описана в статията " Антифосф.синдром и зачатие" - общо двете струват 25 лв. И двете се правят на 14 етаж на Майчин дом, където са и генетиците.
3. Антифосфолипидни антитела - два вида - 2*15 лв.= 30 лв. Правят се в лаборатория в арката на Александровска болница.
4. Токсоплазмоза - 20 лв. Прават я на първия етаж в Майчин дом. Тя излиза за един ден, генетичните и антиф. за около 10 дни, но ми казаха да се обадя в сряда, така че може и по-бързо. Хромозомните се бавят около месец.

Ето и още една статия, която преведох за Зачатие, свързана с антифосф. синдром, а скоро очаквайте и една статия за дисфункцията на щитовидната жлеза и бременността:
http://zachatie.com/modules.php?name=News&file=article&sid=189

Но едно друго момиче пише, че пари за генетични изследвания не са и взели:
ЗДРАВЕЙ ВЕНИ
Днес съм вече на работа и реших да пиша.
Прочетох твоите изследвания които си направила.Сега ще пиша аз.
1.Хромозомните ги направихме на 13 етаж безплатно а на 14 са по20лв в първата стая нали.
2.Правех тези генетичните на 14 етаж безплатни.Те ми излязоха в норма и ми ги пратиха дори по пощата.Там ме заведе доц.Кременски
3.В Александроваска ми направиха едно казва се ANA отрицателно то е вид антикардиолипидно/антифосфолипидно/струва 15лв и другите бяха 2 струва31лв.при проф.Балева.И те ми ги пратиха по пощата те са IgG i IgM ЕДНОТО МИ Е В НОРМА ДРУГОТО НОРМАТА Е 11 А МОЕТО Е 13 КАЗА ДА ИДА СЛЕД МЕСЕЦ ДА ПОВТОРИМ.Така че на 15.10съм пак в София на повторно.Твоите 2 вида какви са.Токсоплазмозата я правех по време на бременността и ми беше в норми безплатна с направление.Правих хламидии в Цибалаб IgG i IgM отрицателни.В Александровска бяха мн.внимателни аз исках да ми направят всички изследвания и това МАТ и за антиспермални и какво ли не питах тя каза спокойно то има 300вида неможе да ги мислиш но като ида пак ще разпитам пак.Ами това е.Сега ще направя и хормоналните другия месец като ми дойде.Сега ми дойде вместо на 15 на 22и мина.Ами това е засега относно изследванията за миседа.
Матей - 1.04.2006 г
*

    the-rainmaker

Здравейте, момичета!
« Отговор #53 -: Февруари 10, 2005, 14:59:31 pm »
Яна, не знам за какъв 3-измерен ехограф говориш в Русе, но ако е за този в Трансп. болница... остави. Ходих там и първо се оказа, че не е 3-измерен и второ - лекарят не видя миоматозните ми възли, които двама други гинеколози потвърдиха. А по-големият възел е около 5 см и лесно се забелязва. С много добри впечатления съм от д-р Зарзаланов от АГ, той може да ти даде насоки за лечение и т.н.