0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
*
Re: Инсеминации - август, септември и октомври 2013г.
« Отговор #1 -: Август 07, 2013, 23:40:30 pm »
Здравейте Момичета!

Както виждате аз съм нова тук, но на мен се падна честта да отворя новата тема, като явно от малкото дето баш в летните жеги са решили да се занимават с инсеминации :P)

Накратко за мен: с мъжа ми се опитваме от малко повече от година, като аз съм диагностицирана с ПКЯ откакто се помня и си знаех, че това ще е проблем. Преди половин година направихме и първата спермограма и там нещата също не цъфтяха (намален брой и лека тератозоспермия). След лапаро през февруари, с което се установи че са ми проходими тръбите продължихме с опитите само с фоликуметрия, но не ставаше и миналия месец след консултация с репродуктивна клиника взехме решение да направим първата ни инсеминация, която стана факт на 28.07.
Сега седя и се опитвам да не се психирам докато дойде време за теста (док каза в понеделник на 12 да си пусна кръвен) и силно се надявам да се е получило, макар и да ми е невероятно да успеем от раз (при нас всичко винаги става по най-сложния начин  osi_8)

Ще се радвам ако им и други с подобни вълнения в момента да си споделим  :D
Re: Инсеминации - август, септември и октомври 2013г.
« Отговор #2 -: Август 07, 2013, 23:59:08 pm »
Здравейте, записвам се за темата  :)
Ние сме в процес на размисли кога да правим инсеминация, искам да съм подготвена  :wink:
Искам да попитам, ако може да ми кажете :
1. колко  приблизително излиза вътрематочна инсеминация на естествен цикъл/ при д-р Александров Варна/?
2. Дават ли някакви прогестеронови препарати след инсеминацията /имам съмнения че прогестерона ми е нисък/?
3. Когато правят инсеминацията на ЕЦ, как се проследява дали фоликула се е спукал/ притеснява ме това че фоликула може да не се спука и тогава ......../ ?
Благодаря за отговорите и се извинявам, ако не са за тук въпросите ми
Желая успех на всички тук  :D
*
Re: Инсеминации - август, септември и октомври 2013г.
« Отговор #3 -: Август 08, 2013, 08:57:14 am »
Pleyada, обикновено дават прогестеронови препарати след процедурата. Ти не си ли пускала изследвания на хормони? Прогестеронът се изследва 7 дни след овулация и тогова може да се прецени дали е нисък. Когато ти правят самата инсеминация ще имаш преглед и ще се види дали се е спукал фоликула, ако не е ще те извикат на следващия ден и ако се наложи ще направят реинсеминация. На мен и при двете процедури ми слагаха Прегнил, който таймира кога горе-долу ще се спука фоликула. Стискам ти палци и няма какво толкова да му мислите!   :goodluck: Не е сложна и тежка процедура. За цената не мога да кажа
Mousyt, успех и на теб, още малко тъpпение!
*
Re: Инсеминации - август, септември и октомври 2013г.
« Отговор #4 -: Август 08, 2013, 09:55:24 am »
Здравей Pleyada,

Ще ти разкажа при мен как се случи, поне за ориентир :). Моята инсеминация беше на стимулиран цикъл (5 дни по 2 дневно Клостилбегит), защото заради СПКЯ-то не беше сигурно дали и какви фоликули ще направя. В крайна сметка имах по един голям и в двата яйчника. Биха ми прегнил 5000 еденици и след около 36 часа отидох за инсеминация. Единят фоликул се беше пукнал преди може би не повече от 12ч а другият според докторката щеше да се пукне всеки момент (аз го усетих, спука се след около 6-7ч след инсеминацията :) ). Затова тя каза, че моментът е идеален и че няма да правим реинсеминация на следващия ден, понеже имаше и такава опция ако не се бяха пукнали (в цената на инсеминацията влиза и реинсеминация ако се налага, не се доплаща). За след това ми изписа Утрогестан вагинално да си слагам за - 2х2 глобулки и да чакам. Това беше всичко.
Сметката ми излезна 980лв с лекарствата, изследванията, прегледите.... абе всичко, но ние нямахме никакви правени досега и ни беше първа процедура и не сме ползвали нищо по здравна каса. Предполагам, че сумата може да се редуцира :) Иначе само инсеминацията беше 430 лв + 120лв за прегледите :) Цените са Софийски, за Варна някой друг да се изкаже :P

Стискам палци да намериш верните отговори :)

Re: Инсеминации - август, септември и октомври 2013г.
« Отговор #5 -: Август 08, 2013, 10:23:40 am »
Благодаря ви за поясненията
Аз звънях в клиниката , там ми казаха че не правят реинсеминация , защото не била необходима, сперматозоидите си имали живот и издържали  :?
а за изследване на прогестерон никой никога не ми правил - отивам на преглед , гледат ме на ехографа и ми казват че има доминантен фоликул в еди кой си Я. и до там
Проблема е , че когато бях на 20год. рязко отслабнах и след 1 мес. ми се появиха някакви черни парцали - тогава отидох на гинеколог и ми казаха /без иследвания , само на ехогр. / че имам ПКЯ, изписаха ми хапчета пих ги 2 пъти по 6 мес. и се оправих
При д-р Александров като ходих с изследванията на хормоните , той не им обърна внимание , въобще не ги коментира , но тогава бяха следните: ЛХ 10.4  /реф. 1.7-13.3 /; ФСХ 5.5 /реф. 4.5-11/ Това не е ли СПКЯ???
*
Re: Инсеминации - август, септември и октомври 2013г.
« Отговор #6 -: Август 08, 2013, 10:43:13 am »
На мен колкото лекари (АГ и ендокринолози) досега са ми правили изследване на хормоните единственият им коментар е бил  "точно поликистозни яйчници"..... Но аз съм си с тази диагноза от вече може би 15години и то силно изразена с кисти и уголемяване на яйчниците и всеки следващ лекар само я потвърждава, затова и не съм се задълбочавала сега в темата - просто се фокусирах върху забременяването :) и не знам как се тълкуват твоите хормони... но тук из други теми доста ги обсъждат момичетата, т.ч. можеш да потърсиш и да прочетеш :)
*
Re: Инсеминации - август, септември и октомври 2013г.
« Отговор #7 -: Август 11, 2013, 12:49:57 pm »
Здравейте момичета моята инсеминация беше на 27.07 и на 29.07 на 10.08 си направих уринарен тест престо на който ми се появи втора бледа чертичка, днес направих шуерчек и на него излезе втора бледа черта дано всичко е наред мисля в понеделник да пусна кръвен тест,не мислите ли че за тия дни трябва да е наситена втората черта.Датата на цикъла ми е 13.08. На всички пожелавам късмет и мн положителни тестчета
« Последна редакция: Август 11, 2013, 12:53:44 pm от GICA »
*
Re: Инсеминации - август, септември и октомври 2013г.
« Отговор #8 -: Август 12, 2013, 10:18:23 am »
Здравейте момичета!

Аз тази сутрин си направих два домашни теста, защото на първия май много ми се искаше да видя дори и бледа втора черта, но втория беше категорично отрицателен! След това отидох и дадох кръв и сега си гледам резултата - 0,00. Т.ч. явно няма да е този път :balk_144: , въпреки че не очаквах да стане така или иначе.... На есен с песен, както се казва!

GICA, по това което съм чела тук от момичетата дали ще е бледа или тъмна чертичката няма голямо значение за успешна бременност, т.ч. стискам много много палци да е положителен кръвния и после докторът да каже че всичко е наред! На мен от центъра ми бяха подарили един пиклив тест (вторият дето направих тази сутрин), който беше с чувствителност 25 и докторката ми каза да го направя утре (16 ден от инсето) защото по-рано можело да не се позитивира, което ме кара да си мисля че не е задължително стойностите да са много високи на този етап при теб....
Хайде чакаме те да се похвалиш!  :lol:
*
Re: Инсеминации - август, септември и октомври 2013г.
« Отговор #9 -: Август 14, 2013, 14:29:16 pm »
Здравейте момичета!

Аз все си мислех, че съм подготвена за отрицателен резултат и т.н., но истината се оказа друга....изревах света, надух ушите на мъжа ми и майка ми (тя досега не знаеше че опитваме нещо, та и дойде малко стрес :( ), но просто трябваше да се излее някъде цялото напрежение и очакване....
Сега се отдавам на търпение до следващата среща с докторката да видим как продължаваме :)

GICA, какво стана с теб? Какво показа кръвния? Силно се надявам че от положителни емоции не ти остава време да пишеш тук  :wink: , но ще се радвам да се похвалиш :)
*
Re: Инсеминации - август, септември и октомври 2013г.
« Отговор #10 -: Август 14, 2013, 14:46:03 pm »
Здравейте момичета днес пуснах кръвен но все ми се струва,че нещо не е наред все пак стойностите ми са     9.39   mIU/ml   0 - 1 (при небременни) като инсето ми беше на 27.07и реинсе на 29.07 дата на цикъл 13.08. Моля ви споделете мнение по въпроса.
*
Re: Инсеминации - август, септември и октомври 2013г.
« Отговор #11 -: Август 15, 2013, 10:34:27 am »
Здравей GICA,

И на мен ми се струва малко числото, но пък референтите стойности са ти 0-1 (при мен бяха 0-5), т.ч. не знам по какъв метод е мерено. Ти не се ли обади на доктора - той какво мисли?
Стискам палци да са напразни тревоги.....

*
Re: Инсеминации - август, септември и октомври 2013г.
« Отговор #12 -: Август 15, 2013, 10:43:31 am »
Честно да ти кажа обадих се на двама и двамата ми казаха че е добре за един ден закъснение но наистина не знам какво се случва.Казаха ми да направя пак в понеделник, и вече ще се разбере, аз мислех да пускам утре но ми казаха че няма смисъл на толкова често. И сега се чудя какво да правя но каквото господ е решил това е. Лек ден от мен.
*
Re: Инсеминации - август, септември и октомври 2013г.
« Отговор #13 -: Август 16, 2013, 15:15:56 pm »
GICA,

Ще ми се да можех да ти кажа нещо, което да те успокои, но щом и разговорите с двама доктори не са успели, едва ли мога  :?
Все пак, щом те казват, че е добре стискаме палци и дано е така :) А и до понеделник не остава толкова много време   :)  Дано успееш да се разсееш с нещо уикенда и да мине по-бърз времето!
Хайде, че е много заспала тази тема нещо, дано я събудиш с една успешна бременност!  8)
Re: Инсеминации - август, септември и октомври 2013г.
« Отговор #14 -: Август 19, 2013, 15:39:02 pm »
Здравейте момичета,

включвам се и аз в темата, защото надявам се следващата седмица ми предстои инсиминация-първа. Притеснява ме сериозно нещо и за това ви моля и за вашето мнение. На всякъде пише, че инсиминация се прави само след направена цветна снимка, но аз не съм правила. Инсиминацията ще е на естествен цикъл. Напълно вярвам в избрания доктор, но какво е вашето мнение по въпроса?
Пожелавам притен ден на всички!
 
*
Re: Инсеминации - август, септември и октомври 2013г.
« Отговор #15 -: Август 19, 2013, 15:44:36 pm »
Queen_, вие какви изследвания сте правили? Докторът каза ли ви защо ще правите инсеминация? Според мен едно от първите изследвания трябва да е за проходимост на тръбите. И в двете клиники, които съм посещавала, това е било от първите изследвания. Успех с инсеминацията!
Re: Инсеминации - август, септември и октомври 2013г.
« Отговор #16 -: Август 19, 2013, 16:00:50 pm »
Оле, коло бърз отговор! Много благодаря, за което! :)
Така, всичко при нас започна от един обикновен преглед. Становището-хламиядия. Последва преглед при др. д-р за второ мнение-няма хламидия, но имаш папилома. Така, за още едно мнение стигнахме до Тутракан при д-р Бойчев, където пуснах нови изследвания този път ДНК тестове - всички отрицателни. Изследвахме хормони-всички са в норма. Спермограмата на моят съпруг също е добра. Последва хистероскопия за отстраняване на полим. И зачакахме щъркела...., но той така и не дойде. От юни месец посещавам болница Надежда в София. Изследвахме отново хормоните, които продължават да са в норма и д-р каза че ще пробваме с инсеминация на естествен цикъл и ако не стане ще мислим как продължаваме.
Последно ще добавя че опити за бебче правим от 1 г. и 3 м.
Съжелявам за дългия пост и се надявам да не съм досадила!
« Последна редакция: Август 19, 2013, 16:03:41 pm от Queen_ »
*
Re: Инсеминации - август, септември и октомври 2013г.
« Отговор #17 -: Август 19, 2013, 16:18:23 pm »
Queen, и аз ще кажа направете цветна снимка за проходимост на маточните тръби, поискай си я ти, няма нищо, че докторите не са ти казали.

*
Re: Инсеминации - август, септември и октомври 2013г.
« Отговор #18 -: Август 19, 2013, 17:17:09 pm »
Queen,

Да не би да имаш правена хидротубация или лапароскопия, защото условието за инсеминация е проходимост на тръбите, а не точно цветна снимка ;)
Аз доколкото се ориентирах из прочетеното, опитът няма да навреди, но ако имаш непроходими тръби или друго то просто ще сте си дали парите на вятъра.... А тази хламидия как я диагностицираха - само с преглед или и с изследвания  8O ?
На мен моята докторка още преди дори да решим за процедура, докато ни разказваше за възможностите на АРТ по време на отворените врати на центъра ми каза, че каквото и да правят първо трябва да проверим тръбите по някой от тези начини :)
Успех и пиши какво си решила  :D
Re: Инсеминации - август, септември и октомври 2013г.
« Отговор #19 -: Август 19, 2013, 20:34:52 pm »
Благодаря отново за отговорите на всички ви!
Това, което сте писали потвърждава и това което аз мислех да направя - да поискам първо цветна снимка и ако има проходимост тогава да преминем към инсеминация! Прегледа ми е края на тази седмица, така че скоро ще имам отговор на терзанието ми!
Mousyt, тази хламидия толкова много време, нерви и пари ми отне. В крайна сметка ДНК изследване потвърди че я нямам, както аз така и съпругът ми. Радвам се че е вече зад гърба ми!
Искам да ви попитам каква е успеваемостта на процедурата. Чела съм че е малка, но много се надявам да сме изключение от общото очакване, както ние така всички вие момичета, които заедно се борим, за да сбъднем мечтите си! Пожелавам сърдечно успех на всички!