0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Не съм пациентка на клиниката, нито на някоя друга клиника в България, въпреки че и двете ми деца са от икси.
Момичета, тази статия "понамирисва". Кое е това ин витро, което струва 3000? Жената е извън възрастта, определена от ФАР, значи, че се самофинансира или прави опити с донорска яйцеклетка. Няма толкова евтин опит. И още нещо. Ако е с ДЯ, добре, но ако е със собствени, на 49 г. предполага ли се изобщо, че ще успее да зачене (не от пети, от десети опит е малко вероятно това да стане)?!

Разбира се, че винаги има доволни и недоволни. Но това са просто "драсканици" за мен, поне поднесени в този си вид. Ама то е ясно, че е "жълтория", написана за стрина Пена, която не е имала репродуктивни проблеми и ще цъкне с език колко много пара са това 15 бона.

Успешни процедури на всички!
И аз така мисля, де да беше 3000 лева един опит...

*
предвид възрастта и най-вероятно опитите са били на спонтанен цикъл, с малко лекарства, затова е подобна цената.
може и да не е доволна жената, всеки има различни усещания, след втори трети опит започват да се въртят всякакви мисли.
*
Така е, има доволни и недоволни. Но заглавие - Ин витро мафия, за лаиците по темата е доста неприятно  :wink:

*
Аз имах няколко неуспешни опита в клиника Щерев, след което смених клиниката и нещата се случиха от първия опит при д-р Стаменов. И аз мога да кажа като Юлиана Дончева, че в клиника Щерев, видиш ли, съзнателно не са ми помогнали и съм "жертва" на "ин витро мафията"  :lol:
Не мисля, че нещата стоят така, всеки с късмета си, както се казва, има много причини за неуспех и възрастта е само една от тях, дори и емоционалната нагласа има значение...И естествено, всеки е най-благодарен на лекаря, който му е помогнал.
Аз, например, цял живот ще съм признателна на д-р Стаменов и написаното в тази статия никога не би променило мнението ми, а именно че Докторът е изключително честен и почтен.
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin



По повод статията и поста на DESSIPAUN - Въпреки осемте ни опита ВСЕ при д-р Стаменов, които не доведоха до желания резултат и които въпреки финансирането на 3 процедури от Фонада, ни струваха доста повече от 25 хиляди лева,  не мога да кажа, че докторът и въобще клиниката му ме е ощетила по някакъв начин. Напротив, винаги ми е "приспадал" значителни суми и на практика сме  плащали лекарствата за стимулациите и консумативи. Често е идвал в клиниката за да ме прегледа по спешност и така се е е лишавал от оскъдната си почивка и от време за семейството си. Е, налагало се е да чакам с часове за преглед, но все пак той прави и невъзможното за да обърне внимание на всеки. Нямам 2 опита, които да са били проведени по един и същи начин, включвали сме новости, правили сме промени, различни лекарства и дози за стимулация , нови манипулации  и т.н. Винаги се е отнасял професионално към нашият случай и лично е съпреживявал с нас и успехите и неуспехите. При поседната бременност, постигната при него, бях в Испания и когато получих усложнения и го потърсих за съвет по телефона, близо месец се интересуваше сам от състоянието ми и развитието на нещата. Въпреки, че все още не сме сбъднали  мечтата, пак не обвинявам клиниката и него. Причините са много ... Имала съм възможност и клиниката да сменя и друго мнение да потърся, но не съм го пожелала. Винаги ще има разочаровани пациенти от някой лекар, но ще има и такива, които ще са му благодарни. Много хора не са успели при него, а при друг лекар и клиника, но и много са успели  при него. Има лекари, които не се занимават с по-заплетени случаи, д-р Стаменов стана известен именно с това.Недоволни винаги ще има, но нека изказванията не са така крайни.
*
maggiemagia, при първата ми среща с д-р Персенска отидох с полови хормони (на 3 ден от МЦ) + АМХ, направена Цветна снимка от преди няколко месеца, прие ми тези изследвания и поиска допълнително хормони на щитовидна жлеза. Няколко месеца по-късно д-р Персенска ми направи още една Цветна снимка, заради спонтанен аборт след процедура. Понякога се налага някои от изследванията да се повторят.

Написала си доста допълнителни изследвания. Ти познаваш общото си състояние и ако имаш някакви безпокойства или показания, може предварително да си направиш изследване за ИР и инфекции, така че да имаш спокойствие за себе си. Но с оглед допълнителното финансово натоварване, може да го оставиш на преценката на д-р Персенска. Ако направиш Цветна снимка, хидротубацията е излишна.

А относно това дали да се направи инсеминация, препоръката ми е да не отиваш с предварително решение, а да обсъдиш с док. различните варианти и да се предприеме най-доброто с оглед твоето състояние и ЯР. При положение, че в клиниката се практикува инвитро на ЕЦ или с много лека стимулация, аз бих го предпочела пред инсеминацията, която е с по-нисък процент успеваемост, но това са си моите разсъждения  :). Поговори с д-р Персенска за всички варианти.

maggiemagia, би ли споделила малко повече за помощта при отглеждане на бебенцата. Коя е фондацията, къщата в София ли се намира, как набират доброволците, и т.н. За да не разводняваме темата, може и на лични, благодаря ти  :)!


Здравей marsi ,
благодаря ти за съвета, точно така и ще постъпя, ще оставя тя да препоръча най-доброто!

Отворена съм за всички варианти, възможни за репродуктивната медицина днес.
Дано да се добри резултатите на АМХ и Инхибина , ще ги правя в понеделник.

А за децата мога с часове да разказвам с блестящи очи! Правят ме така щастлива и вероятно и  те катализираха решението ми за АРТ.  Фондацията се казва Надежда за малките, имат 2 къщи от семеен тип в София където доброволците помагаме в отглеждането им , помагаме на щатните възпитатели в грижите
На лични ще ти пиша подробности :-)

Благодаря!
М
А за възрастта и инсеминациите категорично има връзка (за съжаление).
Микробиология е необходима преди ХСГ,  но за това направление не дава личния лекар, щитовидната също - а от ендокринолог. За цитонамазка също няма направление от личния.
Личният лекар пише направление за гинеколог, при който отиваш с направлението и той ти прави цитонамазката по здравната каса. Имаш право поне веднъж годишно да правиш цитонамазка. Ще помолиш гинеколога и за микробиология.
Хормоните на щитовидната жлеза ми ги написа личният лекар, също безплатно (има едни 2-3 лева такса за вземане на кръв, по здравна каса се плащат само 2 от хормоните на щитовидната жлеза). На личния лекар и на гинеколога плащаш само таксата 2-3 лева.
За инсеминациите не съм видяла кой е питал, но аз не бих ги правила.
Ин витрото на естествен цикъл е за предпочитане.
Да кажа и аз как избрах клиниката, поне някои неща. В други клиники още като кажеш 'добър ден' и те таксуват. Като отидох след това при д-р Персенска, тя ми написа кои 3 хормона да си изследвам и дори не ми взе пари. Доктор Стаменов видях по телевизията в 'Търси се'. Останах също, като видях стената със снимки от бебета. Така от многото клиники си избрах нашата. Сега като отида в клиниката, се чувствам като на конференция в чужбина :D
« Последна редакция: Април 11, 2014, 22:17:21 pm от mammita2012 »
*
http://skandalno.net/iuliana-doncheva-jertva-na-invitro-mafiata-157287/

Най-накрая някой да се осмели да каже истината за тези хора. По времето когато Дончева ходеше в клиника Малинов / и аз бях тяхна пациентка тогава/, тези трима лекари работеха там.

Прочетете внимателно и се замислете.  На мен лично ми отнеха почти 3г. от живота и около 15хил.лв. за изследвания и напразни опити, убеждавайки ме че почти нямаме шанс. Четири месеца след като се отказах от тях и смених с други лекари забременях по естествен път.
Жалкото е че всичко е реклама, а тези думи остават нечути.
Искрено желая успех на всички ви.
Жълтория! Спрямо лекари като д-р Стаменов, Шефкетова и Персенска, не може да се използа "тези". И на нас не са се случили нещата от първия път. Просто трябват здрави нерви и силна вяра. Д-р Стаменов не поиска да платя около 1800 лв. при последния ни успешен ЕТ. На практика, платихме само лекарствата, РВМС пункция и МАС. А за д-р Шефкетова - няма по-мил и внимателен човек от нея!
Д-р Петра Семерджиева, която споменават в статията, е наистина добър специалист. С нея сме набори. Но докато се подготвяше преместването на "Надежда", съм виждала как д-р Стаменов работеше пред колегите си от "Малинов", вкл. и заедно с д-р Семерджиева.
« Последна редакция: Април 11, 2014, 23:40:28 pm от Bogi »
*
В една сфера, като репродуктивната медицина, в която още има цели области, които не са ясни защо и как се случват нещата, и само вдигат рамене,  а същевременно има толкова мъка, усилия и приковани надежди, е нормално сигурно периодично да  вървят такива театрални постановки от "разпни го" до "осанна", и скрита реклама да има, и конкуренция. Но искам да кажа на тези, които поради една или друга причина, пишат и поставят присъди, най-вероятно емоционално, че етикети от типа "мафия" вредят най-много на емоционалното състояние на пациентите, които така или иначе са по-лабилни заради товара, който носят.
Докторите ни не са безгрешни, дозата късмет е за мен често определяща, а на нас, пациентите ни остава да се надяваме и молим поне на почтеност, минимално спазване на регламента на процедурите.  Почтенността е толкова важна, защото никой няма да хвърли на вятъра години от живота си, да изсипва пари с вагонетка и да търпи болка и страдание, ако знае, че няма надежда. Затова и всичко е толкова сложно и се движи по тънък лед - хем да се даде надежда на пациента, хем да се търсят причините, да се ползват най-новите методи, хем да не се спекулира с доверието му и ако усещаш, че не можеш да се справиш - да го кажеш в прав текст. Аз, лично, не мога да чета мисли и не знам доколко са почтени намеренията им, но щом съм на дадено място предпочитам да вярвам в добронамереността и минималното наличие на морал.

Боги, само да вметна, че не на всеки док. Стаменов е правил такива големи отстъпки, сигурно е имал и причина за това, така е преценил при вас, но най-вероятно  все по-трудно ще може да си ги позволява. Така или иначе,  не е  необходимо, мило е (на всеки ще му стане драго и даже мисля, че има и чисто психологически фактор в това за успешен опит). Но сега, на този етап, мисля, не може да е показател за добронамерено отношение към случая. Знам обаче, че клиниката имаше дарителска политика за онкоболни пациенти, само това да остане, пак е много.
По слънчевата страна на улицата
Толкова ми става болно ,когато някой некомпетентен човечец с лекота цапа име което е градено с години и с много труд.Много от нас са ставали свидетели с какво работно време работят нашите лекари .Някой замислял ли се е дали би работил с такива темпове? Аз съм се замисляла и отговора ми е не ,не бих работила по 20 часа ,да се лиша от семейството си и от целия си живот .Много от нас не разбират ,че оригинална рецепта за инвитро няма ,всеки един от нас е индивидуален и проблемите му също.Лекарите няма как да разберат кое е правилното решение без да експериментират .Ако едно лекарство помага при един при друг не ,така че това просто е част от играта.Жал ми е защото не за първи път се случва без да се замислят хората да слагат етикети .Не съм част от екипа на Надежда а тяхна пациентка със 2 неуспешни опита и също наливала доста пари ,но за разлика от Юлияна ,ние се борим с години лишаваме се от толкова неща за да съберем необходимите суми ,но сме хора със сърца ,които умеят да бъдат благодарни за труда на другите хора.Извинявам се за дългия пост ,но бях потресена от написаното в статията а и на потребителката.
Момичета, освен хостел Таити, наскоро бях открила още един хостел, близо до болница Надежда и сега не го намирам. Някой може ли да ме насочи. Касае се за едномесечен наем, а в Таити ми казват, че е пълно...
*
Аз намерих ето този:
Levitt Hostel
www.noshtuvki.wordpress.com

От една стара тема от преди 5 години назад , дано да го има още .  :P
Ако видя още нещо ще пиша.
*
А защо не минете на вариант гарсониера или студио? Щом ще сте за месец ,при всяко положение ще ви е по приемливо!
/www.mamaibebe.com][/url]
*

    silvanchence

  • *****
  • 1971
  • Най-стимулиращият дар – надеждата.
По колко месеца се чака вече за първичен преглед, за една приятелка питам.
[/url[url=http://bg-mamma.com]


Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.
А защо не минете на вариант гарсониера или студио? Щом ще сте за месец ,при всяко положение ще ви е по приемливо!

Цената е 700-800 лв., което ни е непосилно.
Иначе има гарсониери за по 350 лв. в интернет, но не ги дават за месец, а дългосрочно ...
Абе страшно е ...
*
Aми аз ги смятах поне по 45 лв стаята  за 30 дена и за това предложих такъв вариант :oops:
/www.mamaibebe.com][/url]
Еви, а в Симона попита ли?
  Здравейте момичета и честит Лазаровден! Дано на днешния светъл празник домовете ни се напълнят с радост, много късмет и любов, благоденствие и сбъднати мечти!
Еви, а в Симона попита ли?

Не ми вдигат, но в понеделник ще звънна пак. Доколкото разбрах отстъпката е 10%, но не вярвам за такъв дълъг период пак да ме устройва. Ще дам отчет като имам инфо.