0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 6
« Отговор #480 -: Октомври 14, 2015, 15:30:13 pm »
Маки, има сайтове, ама трябва да седна на компа, че там съм си ги запазила, но и както Мира писа, в youtube има много клипчета.

И за да не е много спама, при мен М все още липсва  :)
Никога не е късно да откриеш себе си!!!

И точно когато мислиш да се предадеш..., спомни си за причината, заради която издържа на всичкото това...
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 6
« Отговор #481 -: Октомври 14, 2015, 16:10:52 pm »
чух се с док, започнал е някакъв процес на компактизация, но тъй като днес вече 2 пъти са го вадили от инкубатора повече няма да го пипат до утре. Така че утре сутрин ще разбера в крайна сметка дали ще има трансфер или не. Странно, че трябва да го вадят, за да го огледат  :? дано не се прецака нещо с това вадене ...
Предлагат ми и някакво лепило с  хиалуронан - някой знае ли дали подобрява имплантацията?
Кали много се радвам за теб, лекаря ми изглежда професионалист - точно това са основните неща, за да придобие представа за репродуктивния ти статус. И преди съм казвала моята теория  - хващай бика за рогата, няма смисъл да си заравяш главата в пясъка и да чакаш проблемите да те отминат.
« Последна редакция: Октомври 14, 2015, 16:12:31 pm от lilibell »


Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 6
« Отговор #482 -: Октомври 14, 2015, 16:21:45 pm »
На мен ми слагаха лепило... При мен не помогна. Но пак бих сложила, ако правя процедура :)
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 6
« Отговор #483 -: Октомври 14, 2015, 16:26:52 pm »
Maki на теб от кое лепило са ти слагали - това което се прави от кръв (РВМС) или ембриолепило с хиалуронан?


Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
Re: Правим опити за бебе - Тема 6
« Отговор #484 -: Октомври 14, 2015, 16:27:25 pm »
Лили,


Ваденето е свързано с поставянето на яйцеклетката под някакъв вид микроскопска техника, за да огледат статуса. Обикновено така се прави веднъж на ден, освен, ако клиниката има ембриоскоп (инкубатор с вграден микроскоп, камера и специализиран софтуер за мониторинг и анализ на развитието на ембрионите), който дава възможност да се преглежда и записва статуса без да се вади ембриона от инкубатора.

А за емриолепилото четох, че  е вид специална среда, която съдържа голямо количество хиалуронан. Ролята на тази среда е да подпомогне имплантацията на ембриона след трансфер. Според проучванията използването на „лепилото” за ембриони повишава с допълнителни 10% шансовете за постигане на клинична бременност при ин витро/ICSI процедури.


Re: Правим опити за бебе - Тема 6
« Отговор #485 -: Октомври 14, 2015, 16:28:52 pm »
мама на Алекс, стискам ти палци да ти дойде след около 9 месеца :) Колко дни ти е цикъла? Закъснение имаш ли?
макенце, аз също съм с две леви, че и заврени някъде, що се отнася до ръкоделията :) иначе на компа съм мнгооого чевръста :)
Хора, чувствам се много странно. Едно такова превъзбудено. Сега ще трябва да направя всичките изследвания за които до сега само съм чела и съм се чудила да правя ли, да не правя ли, ако направя на кой ще ги занеса...Сега всичко се осмисля вече-когато имаш специалист на среща си. Представям си как се чувствате вие, които ходите на сложни (за мен) процедури. Нямам търпение да ми дойде и да пускам тези хормони. Най-много ме вълнува АмХ-то. Имам едни съмнения, че в лабораторията, където ми излязоха завишени ФСХ и ЛХ може да са допуснали грешка (надявам се на това).
Сега започвам да ,,раждам" въпроси :) Как така се вижда на УЗ, че яйчника не е изчерпан? Той не каза да има фоликул, пък аз забравих да питам.... Пък предната лекарка, при която ходих каза, че не съм имала овулации-яйчника не показвал никаква активност...бил много гладък и хомогенен...мa то и оная велика лекарка оня ден каза, че имам киста 3см, пък нямам....Както и да е, забравям всички глупости, които са ми казвали до сега и се доверявам на 100 процента на този докчо :) Каза, че яйчника ми е зад матката, забравих да питам това лошо ли е?
Още нещо да питам, казаха ми, че спермограмата ще струва 50лв. а аз разгледах информативно цените в други лаборатории и в едната беше 15лв. Да не би на нас да ни правят някаква разширена, четох някъде без да разбирам Крюгер, мюгер, пфхахахаха...
Хайде сега кажете едно дружно ООООооооммммммм за Калия :D
Ще се побъркаааам  :lol: :lol:
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 6
« Отговор #486 -: Октомври 14, 2015, 16:33:21 pm »
Кали, цикъла ми е 29 дни, по мои сметки трябваше да ми дойде неделя следобед или понеделник най-късно, ама на, още нищо. Ама и теста си категорично -, та ще чакам да видя кое ще е.
Никога не е късно да откриеш себе си!!!

И точно когато мислиш да се предадеш..., спомни си за причината, заради която издържа на всичкото това...
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 6
« Отговор #487 -: Октомври 14, 2015, 16:38:43 pm »
Mirracles и аз четох, че повишава шанса за имплантация и май ще се навия за такова лепило. Все пак стигнала съм до тук, винаги съм си казвала като чета някой стигнал до трансфер пък си спестил някоя манипулация, че аз ако стигна толкова далеч изобщо няма да ми е до някакви 100-200-300 лева отгоре само и само да увелича шанса за успех. Ама ще говоря пак с док защото искам да попитам дали ще се разбере утре дали ембриото ще има нужда от асистирано излюпване - при ендометриоза често обвивката е твърда и трудно се люпят.
Кали док може да е преценил, че нямаш изчерпване на яйчниците по броя на антралните. Така че споко - каквото и да е АМХто ти, щом имаш антрални значи всичко е наред  :crossfingers:


Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
Re: Правим опити за бебе - Тема 6
« Отговор #488 -: Октомври 14, 2015, 16:42:05 pm »
Кали,

В репродуктивните клиники за по-прецизен анализ пускат разширена спермограма, която включва и стриктните критерии на Крюгер, които дават по-конкретна информация за морфологията (качеството на клетките) на плувците. Тази СГ е по-скъпа, в Сф е даже към 60-120 лв., в зависимост дали включва и допълнителни тестове за биологична преживяемост и други.

Обикновено активността на яйчника се определя по това дали има в него антрални фуликули (фуликули, които могат да узреят за ову) в началото на цикъла. Някои АГ следят тези малки фуликули и в останалата част от цикъла, но най-точно било в началото. Ако не се виждат такива може да се смята, че яйчника "спи" и не произвежда фуликули. Но оценка на яйчников резерв е доста по-сложен анализ, който не може да се направи само по това. Затова са ти пуснали и АМХ.
Виж тук е много добре обяснено как може да се оценява потенциала http://zachatie.org/index.php?option=com_content&view=article&id=1078:---sp-1355710272&catid=183:--sp-924&Itemid=150

Няма да се шашкаш! Всичко ще се нареди :) С теб сме! Гуш!

« Последна редакция: Октомври 14, 2015, 16:44:35 pm от Mirracles »
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 6
« Отговор #489 -: Октомври 14, 2015, 16:55:41 pm »
Лили, не знам от кой вид и не съм питала, а то преди 4-5 години може и само един вид да е имало. Казаха ми "идвай за лепило"...и отидох :)

А за излюпването...ще се излюпи няма къде да иде.

Лили, забравих да питам каква беше спермограмата на мъжа ти? Имаше ли подобрение в морфологията и промяна в показателите сега като дава материал за ембриончето.

Кали, прежалваш 50тачка и получаваш отговори, а не гадаене :) Много вълнуващо човек като си намери специалист доктор, а не гадае умуванията на кварталния гинеколог  :D

И аз да кажа, че антрални те фоликули (тези недоразвити, дето са в яйчника преди овулация) са по важни от АМХ. Така че щом ти е казал, че имаш антрални Ф, не го мисли колко ще излезе АМХ -то :)
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
Re: Правим опити за бебе - Тема 6
« Отговор #490 -: Октомври 14, 2015, 17:01:31 pm »
Mirracles, благодаря ти, сега ми стана мааалко по-ясно :) трудно вдявам понякога.
Що се отнася до спремограмата, съкращението е СмО(главно м)-ако това ви говори нещо...
Лиленце, хабер си нямам от тези лепила, ама ти пожелавам така да го залепите, че да не мръдне от там 9 месеца :D Вярвам в твоя успех!
Кали док може да е преценил, че нямаш изчерпване на яйчниците по броя на антралните. Така че споко - каквото и да е АМХто ти, щом имаш антрални значи всичко е наред  :crossfingers:
  :bighug:
маки, какво стана с вашето бълхарче? отървахте ли се от гадините?
ДАЛИНДА, никаква те няма! Не може така, аааа! Казвай, с теб какво става?
маки хич не ми дреме за 50-то лева, просто ми стана интересно защо такава разлика и дали са различни неща. Хванала съм се на хорото-ще го играя :)
Щом док иска и ЦС ще направя, пък тогава с удоволствие ще го взема тоя клостил (ако той каже).
Уфффф, как бавно минава пусто време...до като се молех да не ми дойде, сега ще го чакам тоя м. с нетърпение....Добре, че не съм отпуска и имам много работа, че рядко ще ми остава време да мисля за това.
« Последна редакция: Октомври 14, 2015, 17:20:47 pm от Калия »
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 6
« Отговор #491 -: Октомври 14, 2015, 17:12:46 pm »
Ох, Кали, не знам какво става с тези бълхи. Мога да се закълна, че като я взехме от плевнята и както я държах в скута си в колата и я обърнах по гръб и по коремчето видях да лази една тлъста бълха и повече не съм я пощила. Като я донесохме вкъщи я изкъпахме, че не исках такава мръсна, въргаляна в плевнята да я целувам и да влиза в леглото... Мислех, че ще видя удавени бъхи в коритото, ама то такава суматоха настъпи, щото тя започна да ръмжи и съска и драска и изобщо къпането не и хареса, а започна и да трепери, та гледах по бързо да измия шампоана и да я увия в кърпа...

После я напръскахме с някакъв спрей за котки, но бъхи не виждам по коремчето и под мишниците гледам... Ама много си чеше ушите и със задния крак зад врата и по бузите голямо чесане прави. Даже вчера търсих в Гугъл за това чесане информация, ама пише "закарайте я на ветиринар"... А тя нито е регистрирана, нито нищо...та не знам как ще я водим на ветиринар...

Чакам ако има бълхи, да ни нахапят и нас, но още нищо..
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
Re: Правим опити за бебе - Тема 6
« Отговор #492 -: Октомври 14, 2015, 17:16:07 pm »
Кали,


Това, което го четеш СМО, да не е всъщност СЗО - по критерии на Световната здравна организация.
Разликата между двата вида критерии е, че по стриктните критерии на Крюгер морфологията е добра над 14%, а по СЗО е над 4%.
Re: Правим опити за бебе - Тема 6
« Отговор #493 -: Октомври 14, 2015, 17:23:12 pm »
Кали,


Това, което го четеш СМО, да не е всъщност СЗО - по критерии на Световната здравна организация.
Разликата между двата вида критерии е, че по стриктните критерии на Крюгер морфологията е добра над 14%, а по СЗО е над 4%.
Не, не е СЗО, много хубаво даже е написано :) Нищо де, ще стане ясно след две седмици. Този път като отида, ще се заредя с въпроси, хаха.
макенце, ще ти пиша на лични за бълхите, не е удобно тук :)
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 6
« Отговор #494 -: Октомври 14, 2015, 17:23:35 pm »
Maki едното лепило се прави с кръвен серум от теб - т.е. ако си давала кръв преди лепилото значи е РВМС. Ако се сетиш кажи, макар че аз вече си заявих лепило пък каквото стане.
За спермограмата - значи сега като дава материал за микробиология и втория път за пункция - не са му правили анализ и не мога да ти кажа има ли разлика. Фактът, че е инвитро, а не икси показва, че е имало достатъчен брой сперматозоиди. Иначе между първата спермограма - в майчин дом, където също има андролог и уж правят специализирани спермограми и втората спермограма в Токуда имаше разлика в положителна посока. Аз и преди съм казвала, че го отдавам на няколко неща: по-редовен секс, чай от бабини зъби/невен/магарешки бодил и минералите/витамините


Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 6
« Отговор #495 -: Октомври 14, 2015, 17:29:37 pm »
Не съм давала кръв за лепилото, Лили.

За спермограмата ме интересуваше морфологията, че нали тя уж най-трудно, даже въобще не можела да се повлияе... Но щом е и -витро, значи и морфологията е била добре, браво :)
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
Re: Правим опити за бебе - Тема 6
« Отговор #496 -: Октомври 14, 2015, 17:38:49 pm »
Маки,

Не знам до колко е вярно това твърдение. Вероятно зависи каква е първопричината за проблемите с морфологията - дали е функционален проблем или възпалителен процес или лош режим на хранене или нещо друго. При нас морфологията се подобри доста, в рамките на 6 месеца. Но моята лична теория е, че в нашия случай проблемите до известна степен са били свързани с един простатит, който беше излекуван.

Повлияването е бавно, защото цикълът на спермогенезата е около 70 дни за създаването и узряването на новите плувци.

Мисля си, че понякога в репродуктивните клиники АГ-тата прекалено наблягат на това, че морфологията трудно се подобрява и форсират за пристъпване към IVF или ICSI веднага.
« Последна редакция: Октомври 14, 2015, 17:47:38 pm от Mirracles »
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 6
« Отговор #497 -: Октомври 14, 2015, 18:53:14 pm »
Нашата морфология се подобри, но съвсем малко - по спомен мисля че беше 1 или 2 %, но ако те интересува точно ще потърся изследванията. И аз съм чела, че морфологията не се влияе от нищо или поне много трудно. Но не пречи да се опита разбира се, стига мъжа да е съгласен на определени лишения. Например повечето мъже сигурно няма да искат да пият чай  :lol: добре че с моя се разбираме и е привърженик на здравословното хранене, иначе не знам как щях да го накарам.


Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
Re: Правим опити за бебе - Тема 6
« Отговор #498 -: Октомври 14, 2015, 21:35:08 pm »
Добър вечер, момичета! :)
Аз тотално се оплетох в моя цикъл. Вече съм с трети ден закъснение, но за тест не мисля все още, някак не вярвам. Симптоми на каквото и да е нямам. Единственото, което проявявам е силна чувствителност - рева от най-малкото нещо, а в други случаи съм изнервена, заядлива и викаща. Направо съм отвратителна, сама се усещам.  :lol: Ще ми се да са се получили нещата, въпреки, че реално погледнато - едва ли (справка - графиката ми). Кали, радвам се, че успя да намериш правилният лекар и започваш да действаш по същество. :) Много мотивиращо ми подейства това и смятам да взема същите мерки, а не да се надявам всеки месец нещата да минат просто ей така. Лошото е, че не съм никак компетентна по много въпроси. Просто при първата ми бременност, направихме стандартните хормони, цветна снимка, спермограма, един месец Клостил (за 5 дни) и хоп - нещата станаха. Разбирам само до толкова. Синеочка, ти роди в Сливен, нали не греша?  :oops: Чувала ли си за репродуктивен специалист там? Аз ходих при една, която в по-късен етап отказах, понеже имах някои резерви към нея. Моят АГ е много добър, но не е репродуктивен специалист. :(

П.С. Лили, палците ми са още по-силно стиснати за теб. Ще се получат нещата, виж колко много хора ти пращаме положителни мисли  :bighug:
*
Re: Правим опити за бебе - Тема 6
« Отговор #499 -: Октомври 14, 2015, 21:49:43 pm »
В Сливен няма репродуктивен специалист. Не си давайте само парите на вятъра, момичета!